Birlikte yeniden başlayalım 💥

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar selamlar, Ben geçen gün bir yerde gördüm, zayıflamak için püf noktaları;
1. Ne yerseniz yiyin öncesinde yeşillik marul, roka, tere, salatalık gibi yiyin.
2. Yedikten 1 saat sonra mutlaka hareket edin.
3. Saat 5’den sonra yemeyi bırakın.
4. Yediklerinizi iyi çiğneyin, yavaş yiyin.

Yemekten önce yeşillik yediğinizde kan şekeriniz ani yükselmiyor, bunun sirkeli olanını duymuştum kan şekerini yemekten önce ve sonrasında düzenli ölçüyorlar, öncesinde sirkeli su içince kan şekeri hafifçe yükselip stabil devam ediyor sonra tekrar hafifçe düşüyor, sirke içmeyince yemekten sonra kan şekeri birden yükseliyor ve diğerine göre daha yükseğe çıkıyor. Kan şekeri yükseldiğinde vücut onu insülin hormonu ile kandaki şekeri yağa dönüştürüp depoluyor. Yükselmezse depolamıyor.
Yemekten sonra hararet ederseniz vücut yine yediklerinizi harcayacak diye depolamıyor. Yani siz gün içinde hiç yağ depolamamış olacaksınız.

Akşam 5’den sonra yemek yemezseniz bir süre sonra yağ yakmaya başlayacaksınız depolardan. Bu şekilde gün içinde istediğinizi abartmadan yiyebilirsiniz. Diyelim ki bu şekilde başladınız 10 gün sonra akşam bir şey yediniz, ertesi gün 4’e kadar hiçbir yemeyin oruç gibi. Normal yemeğinizi yiyip yine 5’de bırakın. 5’den sonra, sütsüz şekersiz kahve, çay, yeşil çay, maden suyu içebilirsiniz.

İnternette benim karşıma tek öğün beslenmenin insan ömrünü uzattığı, insanı genç tuttuğu ile ilgili videolar çıkıyor. Çok detaya girmek istemiyorum ama insanlarda hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir enzim var bu enzim uzun süre aç kalındığında yada egzersiz yaparken üretiliyor. Hatta 2-3 gün boyunca oruç tutanlar var arada hiçbir şey yemiyorlar.

Neyse konumuza dönelim ben son zamanlarda salmıştım, şimdi bu yöntemi uyguluyorum. 5’den sonra yemek yemiyorum, yemekten önce yeşillik yiyorum yada sirkeli su, yedikten sonra da hareket ediyorum. Bu da evi toplamak gibi ama biraz daha hareketli yapıyorum. Akşamları da yürüyüşe çıkıyoruz 10 bin adım atıyorum. Bugün 3. Günüm. Öncesinde de almıştım kilo, bakalım verebilecek miyim?

Tavsiye eder miyim kesinlikle evet, kendinizi tamamen diyet moduna sokmuyorsunuz, mesela gündüz çayın yanına 1-2 dilim kek yiyebilirsiniz, önce yeşillik yiyerek tabi. 1 saat sonra da hareket edeceksiniz. Ben yeşillik çok sevdiğim için bana bonus oldu. Sadece eskiden yıkamaya üşenirdim, birisi yıkasa sadece yeşillikle bile yaşayabilirim.

Chocolita lütfen üyeliğini pasifleştirme, sen site için vazgeçilmezsin, yokluğun çok belli oluyor.

Günaydin kizlar, geri dondum Chocolita bu sabah tartildim 66.6:) bir haftadir siki diyetteyim, tatli seker pirinc un olmayanindan. Az firinda papatese izin verdim kendime ve bol su ictim
Bunu çok geç gördüm. Bildirim geldiği sırada kaynamış sanırım hemen düzenledim
Regl sonrası 65.3 ile yoluma devam ediyorum
Çok güzel güncelledim şimdi
Tünaydın kızlar bugün tartı günü diye hadi bı tartilayim dedim
Yahu ben sanki hiç kilo veremedim ama bu tartı ve i eksi gosteriyo ne yapmam ben ya hâlâ kendimi 60 hissediyorum
Neyse yeni kilom 58.85 mis
Gayet güzel cemosum
170 boyum 66.75 kgla katiliyorum
Listeye ekledim hoş geldin muho
Buradan bırakma cemosum arayı bir 5 kg açsak yerleşecek düzen devam edecek. 2-3 kg oynatıp Bozunca yine 60 a evrilmesin

Chocum özellikle ekmek zayiflatti diye düşünüyorum ama ilk zamanlara göre biraz saldım.
Nedense akşamları çayla abur cubur yemeğe başladım çok kızıyorum kendime ama canım cekiyor
Tekrar güzelce motive olup devam edicem zaten ediyorum ama dikkat edemiyorum.
Bu tartıya da çok güvenmiyorum başka tartıları denicem

Canım benim çok teşekkür ederim Güzel enerjini hep hissettirdin yoğunluk sadece hayatımda değil kafamın da içinde. Kendimce bir dönemden geçiyorum. Aynı enerjiyi bulabildiğim an inşallah yine aktif olurum. Bilmiyorum ki.

Bu arada çok faydalı bilgiler paylasmissin. Detaylıca okuyacağım

Sen atlatırsın bunları, ben sana güveniyorum, çok pozitif ve enerji dolusun. İstediğin zaman gel, kendini yorma.

Benim de buna çok zaafım var akşam çay yanında birşeyler yemek. Sağlıksız şeyler yemeyeyim diye kuru üzüm yiyorum ama onun da kalorisi çok yüksek, şeker oranı da. Ben artık 5’den sonra bıraktım birşeyler yemeyi.

Ya bende mutlaka çayla biseyler arıyorum
Kuru üzüm,leblebi aldım ama nedense onlar çekici gelmiyor.
Sen yine saatlere uyuyorsun biz özellikle hafta sonu geç yiyoruz eşimi bekliyorum.
Hafta içi 7-8 akşam yemegi ama geç uyuduğum için sorun etmiyorum saatleri biraz daha dikkat etmek lazım o zaman daha etkili olabilir.

Kuru üzüm- çiğ fındık deneyin, kavrulmuş daha güzel ama çiğ daha sağlıklı. Ama onlar da çok kalorili. Ben de çayın yanına mutlaka bir şeyler istiyorum.
Çalışırken uygulamak zor gerçekten, ben de öyleydim eskiden akşam yemeği yemesem eşimle birlikte yemek yememiş olurdum, işten gelince en erken 7’de yemek yiyebiliyorduk. Size uymaz erken saatte yemek maalesef.

Akşam yemeklerini iyice çiğneyerek yavaş yavaş ye o zaman. Saatlerce çiğneyebilirsin gibi düşün
Ne kadar hızlı yersen o kadar çok yersin, ne kadar yavaş yersen o kadar az.

Günaydın gençler ben kaç kiloyum bilmiyorum burda bize sağlam bakıyorlar Ordu Ünye ye gidecekmisiz kuymak diyorlar mıhlama diyorlar
"Sen buralara nerden geldin,yaradana kurban olayım" diyor iç sesim
Günaydın. Ye kız bir şey olmaz. Tatilde umursamıyorum ben. Ye ama tıka basa yeme, doyunca bırakırsan kilo yapmaz.

Günaydın gençler ben kaç kiloyum bilmiyorum burda bize sağlam bakıyorlar Ordu Ünye ye gidecekmisiz kuymak diyorlar mıhlama diyorlar
"Sen buralara nerden geldin,yaradana kurban olayım" diyor iç sesim
Günaydın, kuymak bulunca yenemezlik olmaz. Tatilde diyette yapılmaz.

Iyi haftalar kizlar. Oncelikle:
Chocolita Guncel.kilom 57.4

Haftasonu hamburgerler cekirdekler havada ucustu.
Bugune sporla basladim. Henuz kahvalti yapmadim. Kahve ictim. Hedef kilom 53 ama 52 ye dusmek istiyorum. O yuzden 52 diye degistirdim. En azindan 53 e cikinca hala hedef kilomda kalmis olurum.
cok yakin gibi gorunsede aşırı zor kilo verenlerdenim. Olmuyor da olmuyor. 55 i goremedjm yillardir. Bir hesap yaptim bu hizla gidersem ve birakmazsam sporu falan eylül son haftasinda 52 kiloya düşüyorum.
Herkese iyi haftalar bol eksiler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…