birikim yapabilmenin yolları

Ne kadarlık evlisiniz ? Ya bence askerlik bitmeden ve borçlar son bulmadan çocuk işi doğru karar değiş gibime geliyor açıkcası.
5 ay. Borç bitecek gibi değil daha araba taksidi ödüyor biz birikim yapamadan evlendik, ailelerimiz de en sıkışık olduğu zamanda çıktı bizim düğün işi o yüzden borcu değil de askerliği bekleyecek gibiyim. Ona da daha çok var gerçi bilmiyorum nasıl olacak nasip :)

Burda bı kafeye gitmek için 1,5 saat yol gidip benzin harcamak gerekiyor :) ilçenin esnafi da çok kazikci maalesef mecbur kalıp alıyoruz birikim kaplumbağa hızında şuan :) veya düzen iyice oturup ev geçindirmeyi öğrenme kadar böyle devam eder

Aynı biz hahah bizde öyleyiz bir kahve içiyoruz gitti 20 tl kesin. İlk başlarda öyleydik sonra toparladık biz evde kahve içiyoruz zaten tatlımız hiç eksik olmaz evde derken derken iyi gittiğimizi düşünüyorum açıkcası.

Haklısın ilçelerde en büyük sıkıntı o.
Esnaf nasılsa mecburlar diye fiyatları arttırdıkça arttırıyor.
Aslında en iyi zaman arkadaşlarla geçer de, biz pek arkadaş da edinemedik henüz.
Bakalım inşallah ediniriz :))

Biz temmuzda evlendik ama baya ayrı kaldık hep operasyonlar filan derken . İlk başlarda zorlandım biraz ev alışverişi şu bu sonra öğrenmeye başladım sanki çevreme bakıyorum burada okuyorum ben iyiyim diyorum cidden evimize sağlıkla dönelim herşey daha iyi olacak eminim

Biz de eskisine göre iyiyiz ama hala kat edilecek yolumuz var bence :)
Yürüyüşe çıkıyoruz biraz hava alalım diye.
Kahve içmeyelim diye evden çıkmadan kahve içiyoruz :))

Biz de eskisine göre iyiyiz ama hala kat edilecek yolumuz var bence :)
Yürüyüşe çıkıyoruz biraz hava alalım diye.
Kahve içmeyelim diye evden çıkmadan kahve içiyoruz :))
Her ay dışarda yeriz istediğimiz şeyleri sonra kahve de içeriz ama her hafta olmuyor ne yazıkki . Yoksa para su gibi gidiyor . Neyse birbirimizden birşeyler öğreniriz daha iyi olur herşey bence

Her ay dışarda yeriz istediğimiz şeyleri sonra kahve de içeriz ama her hafta olmuyor ne yazıkki . Yoksa para su gibi gidiyor . Neyse birbirimizden birşeyler öğreniriz daha iyi olur herşey bence

Biz yemek işini haftada 1-2 ye indirdik.
Ama kahve işini ne sen sor ne ben söyleyeyim
Neyse başarıcaz inşallah

Biz yemek işini haftada 1-2 ye indirdik.
Ama kahve işini ne sen sor ne ben söyleyeyim
Neyse başarıcaz inşallah
Bak bence yapabilirsin cidden . Eve çok kaliteli kahve al tamam mı ne içiyorsunuz ? Mesela biz sadece Türk kahvesi içiyoruz eşim yanında sade soda içer bence aynen öyle . 2 soda 2 kahve dışarıda 25 tl mesela . Ayrıca benim evde yaptığım gibi cidden olmuyor ya soğuk oluyor ya kahve bayat oluyor aroması az filan. Yemek hadi neyse ama kahveye cidden yazık diyorum hep. Kahveyi yaparım yanına yediğimiz özel lokum olur çikolata veya A101 de incirler var lokum şeklinde onlardan alıyorum İnan çok keyifli oluyor. Yazın evimiz çok sıcak oluyor . Şimdi eve döner dönmez inş sağlıkla masa sandalye seti alacağız artık yemeklerimiz kahvelerimiz balkonumuzda olacak . Balkona çiçekler dikeceğim aldım tohumlarını . Evimizi güzelleştirirsek evde mutlu olursak dışarıya cidden gerek kalmaz. Hafta içi için yemek listesi oluştuyorum. Et balık tavuk sebze hamur işi şekilde güzelce bölüyorum . Sonra onun için eksiklerimize bakıp alıyoruz . Herşey ne eksik ne fazla oluyor bozulmuyor . Böyle planlar yapıyorum. Bence sende yaparsın

tuce_tuce Biz kahve düşkünüyüz.
Evde dört beş çeşit filtre için çekilmiş kahve, hepsini yerinden getirttiğimiz Türk kahvesi, menengiç, dibek kahvesi var.
Üstüne üstlük bir de Tchibo kahve makinamız var.
Aslında dışarıda içmemizin tek sebebi biraz farklılık olsun diye :)
Eskiden her gün çıkardık, şimdi baya indirdik.
Zamanla daha da iyi olacağız inanıyorum buna:)
Balkona bir şeyler ekme fikriniz çok iyi olmuş, bizim havalar çok soğuk olduğu için bunun mümkünatı yok.
Ama havalar biraz daha ısınınca minik hobi bahçesi gibi bir planımız var, hatta yerimiz de hazır.
Güzel olur inşallah

Aaa siz cidden kahveye düşkünmüşsünüz . Biz sadece Türk kahvesi içiyoruz yanı ben öyle eşim dışarıda biraz farklı şeyler içer bazen . Ama genelde dibek içiyor. Ama bu birşeyler ekme fikir cidden güzel şimdi dört gözle bunu bekliyorum desem. Masa sandalye baktım da Koçtaş ikea filan biraz pahalı . Öyle almayayım dedim A101 e baktım her sene aynı ürün mayıs sonu o hafta masa sandalye geliyor ayrıca makul fiyatları var . Güneş’in altında duracak zaten öyle birşey alalım dedim açıkcası onu bekliyorum ya inşallah almak istiyorum . Çünkü yaz çok sıcak geçiyor ev 45 derece oluyor herkes balkonlarda yatıyor resmen bizde otururuz keyif yaparız dedim

Merhaba kızlar. Eşim mesaide ben de evdeyim. Bulantilar sebebiyle ihmal ettiğim evimle ilgilendim. Yavaş yavas temizlik yaptım. Dün dondurucudan taze fasulye ve kuşbaşı et çıkarıp yapmıştım. Biraz kaldi ama bugün kayinim dersane çıkışı .biz gelecek aksam yemege kalir biraz önce de karniyarik çıkardım içini hazırladım onu yaparım. Yazdan salatalik rendeleyip koymustum onu da cikardim cacık icin. Pilav yaparim. Turşu falan da koydum mu tamamdir. Hic harcama yapmadım. Esim öğle arasına gelince biraz salatalik vr domates getirmis o.kadar.

Yarın akşam yada Çarşamba akşam eşimi görmek için İskenderuna gideceğim. Geçen hafta bizim tanışma yıl dönümümüzdü sırf bana hediye yollamak için birgünlüğğne afrinde iskenderuna izinli çıkmıştı. Bende giderken ona hediye götürmek istedim. Annemler de alışverişe çıkıyorlardı bende çıktım eşime güzel bir tişört hediye aldım annemde bana aynı renk tişört hediye aldı birlikte giyersiniz diye istemedim ama çok ısrar etti kırılmasın diye kabul ettim. Burası yazlık tatil bölgesi olduğu için lwc birde defacto vardı . Ben 26 tl ye aldım annemde 20 tl ye lcw den bana hediye aldı. Yarım elma Gönül alma işte . Komşumuzun köpeği Doğum yapmış minik yavrular var . Birazdan ondan rica edeceğiz bir tanesini bize verebilir misiniz biraz bakalım sonra veririz diyeceğiz. Zaten sahiplendiriyor yavruları köpekle ilgilenirsem biraz zaman geçiririm diye düşünüyorum. Annemler sürekli burada olacak olsalar vermezdik geri ama. Annemlerin evleri daha tamamlanmadı bitince yerleşecekler şimdi burada kiradalar biraz karışık onların işleri

Salatalık mı koyuyorsunuz buzluğa çok sevdim bu fikrii tadında bi değişiklik falan oluyor mu peki

Selamlar.
Bugün 42 tl harcadık
Maaşı haftaya alıcağımız için idareli gidiyoruz stoktan tüketiyorum yağım 1 kilo kaldı haftaya alıcam 5 kg şeker de almam lazım kesme şeker var ama hiç sevmiyorux toz şekere alıştık.
Bizde eşimle nescafe severiz yurtdışından geliyor tadı daha sert buraya göre sanki ya da bize öyle geliyor.
Halı taksidim vardı bir sonraki ay bitiyor oğluma yatak baza almak istiyorum.çok dolu dolaplarım biraz boşalsın diye vakumlu hurç alıcam n11 de buldum. 3 tane alsam yeter mi işe yarar mı hiç kullanmadım.
Bu hafta ne pişiriceğimi kararlamadım daha.pırasa aldım pişirmeye ama başka ne yaparım bilmiyorum

Dondurucuya salatalık rendesi bende koymuştum zelalke çok pratik oldu.
Bezelye yanına cacık yapayım iyi hatırlattın banada az kaldı zaten.

Iyi akşamlar herkese...
Bugün markette 65 tl fırında 5 tl süt için 10 tl harcandı. Ancak pazara gidemedim çarşamba günü iş dönüşü uğrarım artık. Yarın mercimek salı günü de buzluktan karnıyarık yaparım diye düşündüm. Bir kilo yeşil mercimek haşlıyorum şimdi. Bir kısmını poşetlerle buzluğa atacağım.
Akşam için çocuklar ıspanaklı börek istediler. Fırını açmışken 2 tepsi de açma yaptım pişirdim. Yoğurt mayaladım. Bugün de böyle geçti. Hafta içi en az harcamayla geçer inşallah. Evde olanlardan menüler hazırlamak niyetim. Bu sayede buzlugu da bitirmiş olurum. Hâlâ kurutulmuş biber 2 kavanoz domates biraz da tarhana var. Bunları da bitirmek niyetindeyim. Sizin buzluk ve dondurucular ne alemde? Kışlıklar bitti mi? Bu yaz yine hazırlık yapacağım. En çok ne tuketiyorsak onları daha fazla koyacağım bu sene.

Bu sene güne de girdim. Ayda iki defa 100 tl veriyoruz ve 12 kişiyiz. Genelde işhanında bulunan arkadaşlarla beraber düzenledik. Yarın da 100 tl vereceğim. Ben 15 temmuzda alacağım. O zamanki duruma göre ya bir ihtiyaç karşılarım ya da birikime atarim diye düşünüyorum.

Dondurucumda 1 poşet domatesim kaldı bu yıl konserve yapmadım ama yapıcam seneye biber ve domates 7 tane salça kullandım çünkü biber salçası yapmadıiıma çok pişmanım katkılı katkılı yedik 7 kavanozu.her yıl memleketten alırdım bu yıl gidemedim.
Tarhanam 3 pişirimlik ancak çıkar.
Turşu biberim çok var 5 kavanoz durur değil mi yaza da kalacak
Bezelyem 2 poşet kabağım 1 poşet mısır 2 poşet 1 poşette doğranmış biber 1 poşette dolma biber kaldı. Bu hafta bezelye ve kabağı yapıp salatalıllarıda kullandım mı yenilerine yer açılır mevsim çıktıkça yaparım. Biberide etli yapıcam.
Komposto içinde kayısı ve mürdüm eriği var birer poşet kaldı hepsi.
Reçel de hiç hazırlamadım yapıcam bu uıl kısmetse.
Şekerlenir diye yapamıyorum fazla ama kahvaltılarda az oluyor çeşit.
Çilekler çıktı biraz daha fazlalaşsın yeni diye almadım. Sonuna doğru yaparım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…