- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #11.801
5 ay. Borç bitecek gibi değil daha araba taksidi ödüyor biz birikim yapamadan evlendik, ailelerimiz de en sıkışık olduğu zamanda çıktı bizim düğün işi o yüzden borcu değil de askerliği bekleyecek gibiyim. Ona da daha çok var gerçi bilmiyorum nasıl olacak nasip :)Ne kadarlık evlisiniz ? Ya bence askerlik bitmeden ve borçlar son bulmadan çocuk işi doğru karar değiş gibime geliyor açıkcası.
Burda bı kafeye gitmek için 1,5 saat yol gidip benzin harcamak gerekiyor :) ilçenin esnafi da çok kazikci maalesef mecbur kalıp alıyoruz birikim kaplumbağa hızında şuan :) veya düzen iyice oturup ev geçindirmeyi öğrenme kadar böyle devam ederBiz de doğuda küçük, imkanı pek olmayan bi ildeyiz.
Ankara, İstanbul’dan daha kolay birikim yapıyoruz bu doğru.
Ama akşamları veya hafta sonları yapılacak bir şey olmayınca mecburen haydi gel bi kahve içmeye çıkalım, bi tatlı yiyelim diyoruz mesela.
Gidiyor paralar:))
Çünkü bir kaç kafe dışında yapılabilecek hiç bir şey yok.
Aynı biz hahah bizde öyleyiz bir kahve içiyoruz gitti 20 tl kesin.Biz de doğuda küçük, imkanı pek olmayan bi ildeyiz.
Ankara, İstanbul’dan daha kolay birikim yapıyoruz bu doğru.
Ama akşamları veya hafta sonları yapılacak bir şey olmayınca mecburen haydi gel bi kahve içmeye çıkalım, bi tatlı yiyelim diyoruz mesela.
Gidiyor paralar:))
Çünkü bir kaç kafe dışında yapılabilecek hiç bir şey yok.
Burda bı kafeye gitmek için 1,5 saat yol gidip benzin harcamak gerekiyor :) ilçenin esnafi da çok kazikci maalesef mecbur kalıp alıyoruz birikim kaplumbağa hızında şuan :) veya düzen iyice oturup ev geçindirmeyi öğrenme kadar böyle devam eder
Biz temmuzda evlendik ama baya ayrı kaldık hep operasyonlar filan derken . İlk başlarda zorlandım biraz ev alışverişi şu bu sonra öğrenmeye başladım sanki çevreme bakıyorum burada okuyorum ben iyiyim diyorum cidden5 ay. Borç bitecek gibi değil daha araba taksidi ödüyor biz birikim yapamadan evlendik, ailelerimiz de en sıkışık olduğu zamanda çıktı bizim düğün işi o yüzden borcu değil de askerliği bekleyecek gibiyim. Ona da daha çok var gerçi bilmiyorum nasıl olacak nasip :)
Aynı biz hahah bizde öyleyiz bir kahve içiyoruz gitti 20 tl kesin.İlk başlarda öyleydik sonra toparladık biz evde kahve içiyoruz zaten tatlımız hiç eksik olmaz evde derken derken iyi gittiğimizi düşünüyorum açıkcası.
Her ay dışarda yeriz istediğimiz şeyleri sonra kahve de içeriz ama her hafta olmuyor ne yazıkki . Yoksa para su gibi gidiyor . Neyse birbirimizden birşeyler öğreniriz daha iyi olur herşey benceBiz de eskisine göre iyiyiz ama hala kat edilecek yolumuz var bence :)
Yürüyüşe çıkıyoruz biraz hava alalım diye.
Kahve içmeyelim diye evden çıkmadan kahve içiyoruz :))
Her ay dışarda yeriz istediğimiz şeyleri sonra kahve de içeriz ama her hafta olmuyor ne yazıkki . Yoksa para su gibi gidiyor . Neyse birbirimizden birşeyler öğreniriz daha iyi olur herşey bence
Bak bence yapabilirsin cidden . Eve çok kaliteli kahve al tamam mı ne içiyorsunuz ? Mesela biz sadece Türk kahvesi içiyoruz eşim yanında sade soda içer bence aynen öyle . 2 soda 2 kahve dışarıda 25 tl mesela . Ayrıca benim evde yaptığım gibi cidden olmuyor ya soğuk oluyor ya kahve bayat oluyor aroması az filan. Yemek hadi neyse ama kahveye cidden yazık diyorum hep. Kahveyi yaparım yanına yediğimiz özel lokum olur çikolata veya A101 de incirler var lokum şeklinde onlardan alıyorum İnan çok keyifli oluyor. Yazın evimiz çok sıcak oluyor . Şimdi eve döner dönmez inş sağlıkla masa sandalye seti alacağız artık yemeklerimiz kahvelerimiz balkonumuzda olacak . Balkona çiçekler dikeceğim aldım tohumlarını . Evimizi güzelleştirirsek evde mutlu olursak dışarıya cidden gerek kalmaz. Hafta içi için yemek listesi oluştuyorum. Et balık tavuk sebze hamur işi şekilde güzelce bölüyorum . Sonra onun için eksiklerimize bakıp alıyoruz . Herşey ne eksik ne fazla oluyor bozulmuyor . Böyle planlar yapıyorum. Bence sende yaparsın
Biz yemek işini haftada 1-2 ye indirdik.
Ama kahve işini ne sen sor ne ben söyleyeyim
Neyse başarıcaz inşallah
Aaa siz cidden kahveye düşkünmüşsünüz . Biz sadece Türk kahvesi içiyoruz yanı ben öyle eşim dışarıda biraz farklı şeyler içer bazen . Ama genelde dibek içiyor. Ama bu birşeyler ekme fikir cidden güzel şimdi dört gözle bunu bekliyorum desem. Masa sandalye baktım da Koçtaş ikea filan biraz pahalı . Öyle almayayım dedim A101 e baktım her sene aynı ürün mayıs sonu o hafta masa sandalye geliyor ayrıca makul fiyatları var . Güneş’in altında duracak zaten öyle birşey alalım dedim açıkcası onu bekliyorum ya inşallah almak istiyorum . Çünkü yaz çok sıcak geçiyor ev 45 derece oluyor herkes balkonlarda yatıyor resmen bizde otururuz keyif yaparız dedimtuce_tuce Biz kahve düşkünüyüz.
Evde dört beş çeşit filtre için çekilmiş kahve, hepsini yerinden getirttiğimiz Türk kahvesi, menengiç, dibek kahvesi var.
Üstüne üstlük bir de Tchibo kahve makinamız var.
Aslında dışarıda içmemizin tek sebebi biraz farklılık olsun diye :)
Eskiden her gün çıkardık, şimdi baya indirdik.
Zamanla daha da iyi olacağız inanıyorum buna:)
Balkona bir şeyler ekme fikriniz çok iyi olmuş, bizim havalar çok soğuk olduğu için bunun mümkünatı yok.
Ama havalar biraz daha ısınınca minik hobi bahçesi gibi bir planımız var, hatta yerimiz de hazır.
Güzel olur inşallah
Salatalık mı koyuyorsunuz buzluğaMerhaba kızlar. Eşim mesaide ben de evdeyim. Bulantilar sebebiyle ihmal ettiğim evimle ilgilendim. Yavaş yavas temizlik yaptım. Dün dondurucudan taze fasulye ve kuşbaşı et çıkarıp yapmıştım. Biraz kaldi ama bugün kayinim dersane çıkışı .biz gelecek aksam yemege kalir biraz önce de karniyarik çıkardım içini hazırladım onu yaparım. Yazdan salatalik rendeleyip koymustum onu da cikardim cacık icin. Pilav yaparim. Turşu falan da koydum mu tamamdir. Hic harcama yapmadım. Esim öğle arasına gelince biraz salatalik vr domates getirmis o.kadar.
evet canim koyuyorum. Ben de buralardan okumuştum ve denemek için bu kış bi kac poset yaptim. Güzel oldu. Tavsiye ederimSalatalık mı koyuyorsunuz buzluğaçok sevdim bu fikrii tadında bi değişiklik falan oluyor mu peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?