birikim yapabilmenin yolları

Bugün buzlukta ve kilerde neler kalmış onlara bakıp eksik listesi yapacağım. Biraz da stok yapmam lazım. Malum fiyatlar sürekli artıyor.
Kredi kartım dün kesilmiş. 1437 tl. Ne kadar az harcamaya da çalışsam yine düşüremiyorum. Gerçi bunun içinde her ay almaya devam ettiğim 2 gr altın da var.
Bugün hava çok güzel. Pırıl pırıl bir güneş var. Ev işlerini halledip yarın çocuklarla avm ye gitme niyetimiz var. Bugün sadece ekmek simit ve peynir aldık. Toplam 25 tl harcadık şimdilik. Paranın adı var kendi yok resmen.

Selam kızlar. Bende aranıza katılmak istiyorum benimde ev alma hedefim var bir aydır para biriktiriyorum. Eşim serbest meslek sahibi ay başında toplu para geçiyor elimize ama ne kadar olduğu hiç belli olmuyor. Duruma göre her ay küçük büyük demeden harcamalardan önce altın almayı planlıyorum bunun yanı sıra kumbara da yaptım orda da biriktiricem. Burda oldukça daha hırslanırım diye aranıza katılmak istiyorum :)

Allah yardımcınız olsun.İnşallah gönlünüze göre güzel bir iş bulursunuz bebeğinizi de güle güle büyütün sağlıcakla inş.

Merhaba yeniden o halde:)
Dün bu konuşulanların üzerine bugün eşime zam haberi geldi. Çok şükür. O bile nefes aldırır bir nebze.
Biz şu an birikim yapamıyoruz. Ama tasarruf yöntemleriyle - özellikle mutfak ve elektrik - ay sonunu getirmeye çabalıyoruz.

İşe başladığımda ise hem eski deneyimlerimle hem bu yaşadığım tecrübe dönemi sayesinde yine yeniden birikime döneceğim.

Bugün hava çok güzel. Akşam üstü sahilde yürüyüşe çıkacağız.

Güzel paylaşımlar yaptık burada zamanında.
Sayfayı baştan okumanızı tavsiye ederim çok faydalı bilgiler bulacaksınız.
Para yönetimi, ev idaresi, tutumlu olma adına.

Ben bebeğimin kullanmdigimiz kangurusunu sattım, kitaplarımın bir kısmını da burda satışa koydum. Açıkçası hiç kiyamazdim kitaplarımı satmaya. Birisine verdiğim zaman bile not alırdım kaybolmasın bana geri gelsin diye. Ama dedim ki kendimizi toparlayinca yenilerini alırım.

Benim için çok özel olanları koyamadım ama yine de.

Akşam dışarı çıktığımızda haftalık yemek listesi yapıp ona göre mutfak alışverişi yapacağım bir de. Bu şekilde gerçekten israf olmuyor.

Çok sevindim canım. Harika bir haber bu. Size mutlaka bir nefes aldıracaktır. Hem birikim yapamıyorum diye üzülme bu devirde geçinmek bile mucize.

Merhaba ben yeni evliyim 5 ay oldu. Taksitlerimiz var ve eşim şuan ufak bir ticari iş için harcama yapıyor inşallah para kazanır da harcamalar boşa gitmez :)
Bu sebeplerden dolayı ciddi bir birikim yapamiyoruz ama 1 aydır bir kumbaram var ufaktan başladım bakalım 100-120 arası bişey olmuştur daha.
Allah bereket versin hepimizin kesesine :)

Aramıza hoşgeldin cnm.
Sayfa sayısı cok fazla ama yinede konuyu baştan okumaya çalışırsan çok güzel birikim ve tasarruf tüyoları bulacağından eminim.
Allah bereket versin şimdiden

Zam haberine çok sevindin canım.
Sizi bir nebzede olsa rahatlatır
Allah bereket versin diyelim o halde.
Bende kitap okumayı çok seviyorum.
Okuduğum kitaplar kırışmasın, buruşmasın zarar görmesin diye çok dikkat ederim.

Anneminde en büyük hayallerinden biri ev icinde boydan boya bir kitaplığın olması.
Fakat hem evlerin küçüklügünden hem de benim bu olaya bakış açımdan dolayi evde hic kitap birikmez.

Okudugum kitabi başa dönüp 10 kere daha baştan okuyabilirim.
Ama yinede okudugum kitaplari elimde tutmaktan hoslanmıyorum.

Sanki bencillik ediyormusum gibi geliyor.
Bu yüzden genelde farklı farklı okul kütüphanelerine bağışlıyorum.
Bir yandan içim cız ediyor. Bir yandan da o koli evden her ciktiginda tarifi imkansız bir mutluluk duyuyorum.

Allah mutluluğunuzu daim etsin diyelim o halde.
Birikimin azı çoğu olmaz bence.
Hayat sartlari o kadar kötü ki kenara ne koyarsak kâr bence.
Hem "Her çok azdan olur." diye boşuna dememisler

Allah mutluluğunuzu daim etsin diyelim o halde.
Birikimin azı çoğu olmaz bence.
Hayat sartlari o kadar kötü ki kenara ne koyarsak kâr bence.
Hem "Her çok azdan olur." diye boşuna dememisler
Çok teşekkür ederim aynı fikirdeyim damlaya damlaya göl olacak inşallah :)

Teyzeme bir arkadasi köyden limon ve patlıcan getirmis.
2şer kilo kadarda bize verdi.

Buzlukta patlıcan kızartması, közlenmis patlican ve karnıyarık icin kizarmis patlicanim vardi.
Bunuda dolmalik olarak hazirlayıp buzluga attım.

Yine iclerini etli olarak pisirip buzluga attım. Dolapta hazır yemek olunca iyi oluyor.

Limonlarinda suyunu sıkıp yaz icin buzluga kaldırmayı düşünüyorum.

Sanırım sadeleşmekle ilgili bir şey. Benim de kıyamadigim tek şey kitaplarım aslında. Bebeğim büyüdüğünde ona kocaman bir kütüphane bırakmış olmayı istiyorum. Yoksa her eşyanın bir ömrü olduğuna inanır hiçbir esyam için kaybettiğimde çok üzülmem. Ama kitaplarım değerlidir.
Bir yandan da neden başkaları da okumasın fikri çok da kötü değil aslında.

Kitaplarım söz konusu olduğunda biraz hassasim :)

Ben de 3 makina çamaşır yıkadım kuruttum ve utulerimi yaptım. Evi süpürdüm. Yarından itibaren elektrik zamlanacak diye okumuştum. Bundan sonra daha dikkat etmemiz gerekecek.
Akşam için yemek hazırlığına geçeceğim şimdi. Dünden bir şeyler var ama yetmez. Hemen en azından bir çeşit bir şey daha yapmam lazım. Yarın süt alıp yoğurt da yapacağım. Pazara da gitmem gerekecek. Yani yarın yine masraflı olacak.
Benim de büyük açılmayan bir kumbaram var ve kendisi bugün itibariyle 3 aylık. Iyice dolsun da öyle açarım diye düşünüyorum. Hem kağıt hem de cebimde kalan bozuklukları atıyorum. Küçük küçük de olsa hiçbir şey yapamıyorsanız bunu mutlaka yapın bir kumbara mutlaka edinin.

Merhaba. Hoş muhabbetinizi bende okuyorum :) bir selam vereyim dedim. Bende ev almak için peşinat biriktirmeye çalışıyorum.

Kitaplar konusuna gelince bende bencilim malesef :S kitaplarımı paylaşamıyorum. Eskisi gibi okuyamıyorum ama hala şiddetli alma arzusu var. Bir kütüphanemin olması benimde büyük isteğimdi senelerdir ama dediğiniz gibi maalesef evlerimiz uygun değil :S
Bende takipteyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…