- 11 Mart 2013
- 33.227
- 1
- 53.184
- 798
- 32
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #11.821
Ayy şuan evde minicik bir köpeğimiz var ya çok sevdim şahane birşey
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Turşu biber durur canım rahat olDondurucumda 1 poşet domatesim kaldı bu yıl konserve yapmadım ama yapıcam seneye biber ve domates 7 tane salça kullandım çünkü biber salçası yapmadıiıma çok pişmanım katkılı katkılı yedik 7 kavanozu.her yıl memleketten alırdım bu yıl gidemedim.
Tarhanam 3 pişirimlik ancak çıkar.
Turşu biberim çok var 5 kavanoz durur değil mi yaza da kalacak
Bezelyem 2 poşet kabağım 1 poşet mısır 2 poşet 1 poşette doğranmış biber 1 poşette dolma biber kaldı. Bu hafta bezelye ve kabağı yapıp salatalıllarıda kullandım mı yenilerine yer açılır mevsim çıktıkça yaparım. Biberide etli yapıcam.
Komposto içinde kayısı ve mürdüm eriği var birer poşet kaldı hepsi.
Reçel de hiç hazırlamadım yapıcam bu uıl kısmetse.
Şekerlenir diye yapamıyorum fazla ama kahvaltılarda az oluyor çeşit.
Çilekler çıktı biraz daha fazlalaşsın yeni diye almadım. Sonuna doğru yaparım artık.
Ay deniycem çok teşekkür ederim :)evet canim koyuyorum. Ben de buralardan okumuştum ve denemek için bu kış bi kac poset yaptim. Güzel oldu. Tavsiye ederim
Ne tatlıdır şimdiAyy şuan evde minicik bir köpeğimiz var ya çok sevdim şahane birşey
Canım hayırlı olsun. Evlilik yaparken bazı şeylere sahip olmak ne güzel. Tutumlu olmak, har vurup harman savurmadan gençken birikimin önemini kavramak, bunlar; ileriki yaşantınızda sizi çok rahat ettirecek...Mutluluklar dilerim
Aynı şey bende de oldu kv görümce zorla verdiler . Benim basura yakın bir sağlık sorunum var ne yazıkki . Eşimde asla yemez bende mecbur komşularıma verdik açıkcasıNe tatlıdır şimdi
Severim köpekleri
Biberleri kayınvaldem verdi kaç kiloysa çok acı yiyemiyorum ki ben ziyan olsun da istemiyorum baya da dağıttım hep
Geçen yıl bebeğim küçük olduğu için pek bir şey yapamadım. Ama bu yıl kararlıyım.Iyi akşamlar herkese...
Bugün markette 65 tl fırında 5 tl süt için 10 tl harcandı. Ancak pazara gidemedim çarşamba günü iş dönüşü uğrarım artık. Yarın mercimek salı günü de buzluktan karnıyarık yaparım diye düşündüm. Bir kilo yeşil mercimek haşlıyorum şimdi. Bir kısmını poşetlerle buzluğa atacağım.
Akşam için çocuklar ıspanaklı börek istediler. Fırını açmışken 2 tepsi de açma yaptım pişirdim. Yoğurt mayaladım. Bugün de böyle geçti. Hafta içi en az harcamayla geçer inşallah. Evde olanlardan menüler hazırlamak niyetim. Bu sayede buzlugu da bitirmiş olurum. Hâlâ kurutulmuş biber 2 kavanoz domates biraz da tarhana var. Bunları da bitirmek niyetindeyim. Sizin buzluk ve dondurucular ne alemde? Kışlıklar bitti mi? Bu yaz yine hazırlık yapacağım. En çok ne tuketiyorsak onları daha fazla koyacağım bu sene.
Bizim de bir küçük misafirimiz var bugün itibariyle. Artık 4 kişilik bir aileyiz :)Ayy şuan evde minicik bir köpeğimiz var ya çok sevdim şahane birşey
Yaaa misafir kimBizim de bir küçük misafirimiz var bugün itibariyle. Artık 4 kişilik bir aileyiz :)
Herkese merhaba bende geldim gelmek istedim daha doğrusu . Biraz kendimden bahçedeyim kızlar Biz temmuzda evlendik evimiz var onun için 36 ay kredi çekmiştik 2019 Aralık’ta kredimiz bitecek ayda 2250 tl ödeme yapıyoruz elimizde nakit olduğu için kredi az oldu. Neyse arabamızda var çok şükür. Eşim asker bu yüzden Güneydoğudayız ben işimden istifa edip oraya yerleştim bir daha da iş bulamadım yaşadığımız şehirde evimize kira ödüyoru ayrıca .çünkü kayınvalidemin evi kentsel dönüşüme girecek ama hala girmediği için bizim aldığımız eve yerleşti . Şimdilerde 2 aydır annemler deyim. Eşim Afrin görevinde inşallah sağlıkla döndüğü zaman arabamızı değiştirmek istiyoruz ama tabi elimizin altında ne kadar para toplanır giderlerimiz nasıl olur onu da bilmiyoruz şuan elektrik su doğalgaz ödemiyoruz ama eşin banyo filan yapmak için 1 -2 gün izinli olduğu zaman bende İskenderuna gidiyorum Ordu evinde yer olmuyor otelde kalıyoruz derken işte biraz harcama oluyor. Bu arada Doğu maaşımız ödenmedi 3000 tl filan bekliyoruz oradan . Afrinde ilgili de hiç ödeme olmadı . 2 aydır sadece 4000 tl alıyoruz oda 2250 kredi 750 ev kirası bitti gitti oluyor neyse sağlık olsun da toparlayacağız inanıyorum . Uzun lafın kısası benide kabul ederseniz bende buralardayım
Bende bu sene birikime başladım. Her ay 10 gram alıyorum. Kumbaram var bozuk paraları atıyorum ve sene sonuna kadarda açmıycam. Yüz dolar ve yüz Euro sene içerisinde alıp köşeye atcam. Hiç dövizim olmadı dememek için. Ayrıca bin tl nakit biriktirip o parayı da unutcam. Kızım bu sene ana sınıfına başlıycak başladığı aydan itibaren her ay kızım için yüz yada iki yüz lira üniversite zamanına gelinceye kadar ayırcam. Yazın kışlık konserve hazırlıyorum kış vakti çok fazla mutfak alışverişim olmuyor o yüzden. Temizlik malzemelerinide indirimdeyken fazla fazla alıyorum. Tek sorunum sigara aylık üçyüz lira. Hepimize kazançlı birikimler yapabilmek ümidiyle.
Aramıza hoşgeldiniz kızlarMerhabalar :)
Ben de fırsat buldukça selam vermek, yazmak ve okumak isterim sizleri.
Birazcık bizden bahsedeyim.
İkimiz de çalışıyoruz memuruz, 5 yıllık evliyiz, çocuğumuz yok.
Aylık 2340 ödediğimiz ve 17 ayı kalan bir ev kredimiz var.
Onun dışında bir arabamız ve henüz ne yapacağımızı tam bilemediğimiz 24 bin tl lik kenarda bir birikimimiz var.
Elimizden geldiğince krediden kalan paradan kenara atmaya çalışıyoruz.
Bunun için ilk önceliğimiz hiç kredi kartı kullanmamak ki çok şükür şuan öyle.
İkinci önceliğimiz de dışarıda daha az yiyip içmek ki şuan istediğim seviyede başarılı değiliz.
Sizden öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum, güzel birikimler olsun hepimize
Yaaa yoksa ikinci bebişmi geliyorBizim de bir küçük misafirimiz var bugün itibariyle. Artık 4 kişilik bir aileyiz :)
Merhaba canım hoşbuldukAramıza hoşgeldiniz kızlar
Yaaa yoksa ikinci bebişmi geliyor
Kolay gelsin canım. Maşallah erken erken temizlikler başlamış. Boya yapılmış ev, mis gibi oluyor gerçekten. Ben de Ramazan gelmeden niyetlenebilirim zira özendimSelamlar güzel bir hafta olsun inşallah.
Bugün boyaya kalkıştık eşim işe geç gideceği için bir heves başladı önceden de boyamız vardı ama rulo fırça elek tavan boyası masrafı yaptık 100 tl gitti.
Yavaş yavaş yapıcaz önce salon yapalım kapatalım dedik pek salonda oturmuyoruz.
Oğluma eğlence çıktı boyaya basmış her yer ayak izi boya olmuş onları cifledim.
Akşam yemeğinde eşim olmayacak oğlumun sevdiği birşeyler pişirmek istiyorum.köfte patates yapabilirim.
Yanına da mercimek çorbası.
Bence daha fazla düşmeyecek bende olsam alırdım . Allah bereket versin iyi günlerde harca canımAltın 169.56 seviyelerinde alım fırsatımı yoksa dahada düşermi bilmiyorum.
Ama hesapta kalan son 90 TL vardı.
Para uçup gitmesin diye altın aldım.
Allah bereket versin inşallah
Bugün market alışverişide yapacağım
Bakalım ne kadar tutacak
Evimiz üst kat kenarlar koyu renk oldu küfte değilde sararıyor kötü kokuyor her yıl tavanları yapıyoruz ama bu yıl duvarlarıda yapalım dedik. Sigara içilmiyor ama uzun zaman oldu yapmadığımız havalar açmışken yapalım yazın zor olur dedik.Kolay gelsin canım. Maşallah erken erken temizlikler başlamış. Boya yapılmış ev, mis gibi oluyor gerçekten. Ben de Ramazan gelmeden niyetlenebilirim zira özendim
Daha düşmez diye düşünüyorum bende aldın geçen hafta 2 gramAltın 169.56 seviyelerinde alım fırsatımı yoksa dahada düşermi bilmiyorum.
Ama hesapta kalan son 90 TL vardı.
Para uçup gitmesin diye altın aldım.
Allah bereket versin inşallah
Bugün market alışverişide yapacağım
Bakalım ne kadar tutacak