birikim yapabilmenin yolları

Stoklarım erimişti. Dün biraz gıda alışverisi yapayım dedim.
Yağ, salça, şeker her şeye zam gelmis bile.
2 gün önce fiyatlar çok daha uygundu

Sadece evde biten kahvaltılıkları ve kuruyemişleri aldım. 100 TL gitti bile.

Bir indirim yakalayıp biraz et, kıyma, yağ, salça falan almam lazım.

Kalkıp hızlıca evi toparlayıp temizlemem lazım.
Akşam yemeğine 6 kişi misafirim var.
Gelenler yabancı değil, menüm belli.
  • Kıymalı patates yemeği
  • Şehriyeli bulgur pilavı
  • Salata, turşu
  • Cacık
Misafiri masrafsız ağırlamak güzel oluyor

Merhaba kızlar :)
Cumartesiye kadar alışveriş orucumu bozmak zorunda kaldım eşim diyor ki bir çocuk annesi nasıl bir hafta bir şey almadan geçirebilir. Haklı sanırım.
Oğlum için kuru meyveler ve mama alacağım tamamen aklımdan çıkmıştı.
Kahvaltılıkları hafta sonuna kadar almayacağım ama kararlıyım.
Hafta sonu misafirlerim gelicek.

Her akşam yürüyüşe çıkıyoruz artık. Ekmek sadece bir dilim yiyoruz her gün. Resmen aç geziyorum bugünler ama yaz gelmeden üzerime yapısan 4 kilodan kurtulmaya niyetliyim.

Akşama ıspanak kavurmasi ve yanında yoğurt var yalnızca.
Akşam yemeğini 17.30 gibi yiyoruz sonra yürüyüşe çıkıyoruz. 8.30 gibi Eve dönüyoruz ve sonra yatana kadar içim kiyiliyor. Ama bir ay böyle devam edeceğim.

Kararlıyım.

@meyraa senden naber? 10bin adına devam mı?
sempatik_kiz markete gidiyoruz et, balık, bakliyat , yağ , abur cubur almıyoruz kafadan 250 TL gidiyor. Her şey ateş pahası gerçekten gecinebilmek için yaşıyor gibiyiz.

Günaydın....
Güzel, bereketli ve harcamasız bir gün olsun hepimize...
Ben haftalık harcama yapmayalım diyorum ama çocuk olunca zor oluyor.
Dün harcamadık mesela bugün harcadık. Yarın yine harcamayacağım. :) Böyle gün gün devam ettirebilirim belki :)

Gerçekten de harcamasız gün geçirmek çok zor. Hele ki çocuk varsa. Her şeyden kıssak da onlardan kısılmıyor. Mecbur alacagiz. Onun haricinde hesapli davranabiliyorsak o da iyi. Pazar günü market alışverişi yapmıştım. Bugün yine peynir, yumurta gibi eksikler çıktı yine market yolu gözüktü bana. Onun haricinde çocuklar için okul masrafı, test kitabı, fotokopi, etkinlikler ile ilgili masraflar zaten her zaman çıkıyor. Kısacası harcamasız gün geçmiyor.

herkese selam....
yenisini almak yerine mutfak robotumu servise verdim.110 tl..çok mu?
yenisi 200-250 arası.
birikim sayılır mı?çok yeri değişecek yeni gibi olacaktı.1 yıl da garanti veriyor servis.

Merhaba kızlar bugün 15 tl kuaföre harcadım 5 tl markette gitti. Yarın akşam eşimi görmeye gidiyorum. İnşallaj perşembe sabah varmış olacağım . İlk iş Ordu evine gitmek inşallah yer buluruz . Yoksa otelde kalacağız 2 gün . Yarın bilet paramı ödeyeceğim 80 tl hayırlısı

Günaydın...
Kahvaltılar yapıldı çocuklar gönderildi.
Şimdi kahvemi içip evi toparlayacağım. Ardından ogluma öğle yemeği hazırlarım.
Daha sonra da giyinir çıkarım.
Bugün pazara uğramam gerek. Evde sebze meyve kalmadi. Buzluğa yüklendim bu aralar. Bir poşet barbunyam ve bir poşet dolma biberim kaldı. Yakında taze taze bezelyeleri koymaya başlarız yine.
Güzel bir gün olsun.

herkese merhaba akşam yola çıkıyorum o yüzden inanılmaz heyecan yaptım kızlar ayyy çok güzel değerlendireceğiz bu 2 günü inşallah. onun dışında haberlere bakayım dedim sinirlerim bozuldu inanılmaz derece . tüm haber sitelerinde afrindeki personele tazminat ödenecek diye reklam yapılıyor cidden okudum şoka girdim bizim normal görev yerimiz güneydoğu oradan doğu için ekstra ücret alıyorduk . Afrine gidildi diye düz maaş almaya başladık. yani doğu parası kesildi şimdide günlüğü bir öğretmenin sınav gözetmenliğinde aldığı para ile aynı para tazminat diye yatıyor birde bunun reklamı yapılıyor cidden pess diyorum . Neler yaşadık neler yaşıyoruz 3 kuruşun konuşması yapılıyor ya daha ne diyim ben

Vakti zamanında sağlık bakanlığıda aynı tarz birşeyi yaptı bize. Herkes sağlık çalışanına %50 zam geldiğini düşündü.
Aynı şekilde polislere de yapıldı. Hatırladığım kadarıyla yakaladığı suçlu başına 1 maaş ikramiye gibi bi durum vardı. Dedikleri tutar 10 20 tl bişeymiş, veriliyor mu hiç bilmiyorum ama :)
Maaşla ilgili yapılan tüm iyileştirmelerin altında bi şişirme oluyor. Bu böyle maalesef. Hep böyleydi. Doğu tazminatı normal bir poliste 500 tl kadar birşeydi bundan birkaç sene evvel. Değer mi? Gideceksem daha iyi olması gerekmez mi? Burda 4500 orda 5000. Ne anladım bu işten!!!

bu arada hayırlı yolculuklar. Allah bi an önce kavuştursun. Rabbim hepsini, hepsi içinde benimkini de korusun.

polislerin rakamı doğuda az evet şimdi 700 tl mi ne diye biliyorum. Afrin aslında büyük bir savaştı doğu ile vs hiç karşılaştırılamazdı. Şuan zaten doğu maaşını normal alsak şuan tazminat denilen şeyle yaklaşık aynı oluyordu. Gerçekten inanılmaz üzücü en azından doğunun kesilmemesi lazımdı

amin canım benim amin ya . Zaten tazminat diye verilen parayı yollarda git gel git gel yedim neredeyse üfff
Olsun canınız sağolsun. Bu günler geri gelmez.
Gitmesen gelmesen evde meraktan duramazsın. Çok şükür var ki gidebiliyorsun. Bozma moralini hiç. İnşallah bi an önce sona erer de düzenine geri dönersin canım.

Kesinlikle orada erinden en yüksek rütbesine güzel paralar ödenmeli. Hepsi hakediyor. Artı bir maaş zaten kesinlikle verilmeli. Belki daha sonrasında bazı ödemeler olur. İnşallah

Kesinlikle orada erinden en yüksek rütbesine güzel paralar ödenmeli. Hepsi hakediyor. Artı bir maaş zaten kesinlikle verilmeli. Belki daha sonrasında bazı ödemeler olur. İnşallah
Bilmiyorum ki canım ama bence ödeme olmaz başka . Zaten şubatta ayında 19 gün arazide kalmışlardı daha 2 gün önce ödeme aldık . Ocak ve şubattan 40 gün Doğu maaşımız içerde bekliyor onu almadık . Eşim orada olmasa bile ben yine ödeme yapılması taraftarıyım açıkcası . Ama trilyon da verilse yaşananların izleri silinmiyor oda bi gerçek işte .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…