• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Merhaba. Hoş muhabbetinizi bende okuyorum :) bir selam vereyim dedim. Bende ev almak için peşinat biriktirmeye çalışıyorum.

Kitaplar konusuna gelince bende bencilim malesef :S kitaplarımı paylaşamıyorum. Eskisi gibi okuyamıyorum ama hala şiddetli alma arzusu var. Bir kütüphanemin olması benimde büyük isteğimdi senelerdir ama dediğiniz gibi maalesef evlerimiz uygun değil :S
Bende takipteyim :)
Umarım hedefinize ulaşırsınız
Artık okuyup kaçmak yok o halde
Muhabbete bekliyoruz :KK39:

Sevgili DenizGeldi DenizGeldi ve güzel yürekli @meyraa siz de gelsenize buralar bahar havasına girmeye başladı sanki.
:)

teşekkür ettim geldim,herkese çok selam..........

kitap konusu....kitaplar iyileştiriyor...geliştiriyor,,,büyütüyor.en son okumakta olduğum''Aşkın Celladı'' Irvin Yalom.

bahar...bahar herkese iyi gelecek.......

Canım biz eşimle para yönetimini iyi bilen insanlardik. Kazanırken biriktirdik. Ama o da bir süre idare etti. Beni en çok borçlanmak korkutuyor . Hiç sevmiyorum. Krediyi hiç sevmiyorum ama mecbur kaldık.
Her şey bir deneyim hayatta. Bu yaşadıklarımız da öyle. O yüzden bana kazandırdıklarına bakıyorum.

Eşim , rahat dönemlerimizde nasıl yanımda ve güler yüzlü isen zor zamanlarımizda da hep öyleydin, hep yanımdaydın diyor. Bu benim için en büyük zenginlik.

Kendimi daha iyi hissediyorum.

Bundan sonrası daha güzel olcak inşallah.
İlk yılı geçirdikten sonra biraz ferahladık tabi birde o araya eşimin işsizliğide girdi ama hep temkinli gittik. Çok dikkatli harcadık 3 kuruşla birikim mi olur diyenler olur belki ama o üç kuruşla arttırmayı öğrendik. Önceden ben çalışırken biriktirdiklerimiz gitti ama yerine koyduk.
Evde ne tasarruflar öğrendim
Hepsi tecrübe işte şimdi daha rahatız bin şükür.
Zammınızda hayırlı bereketli olsun
Günaydın kızlar...
Yeniden burada olup günaydın demeyi bile özlemişim...
Çocuklar küçükken hepimiz dönem dönem zorluklar yaşadık. Tek kişinin çalışması iki kişinin çalışması gibi olmuyor. Ama napalim biz de bebislerimizi buyuttuk onların yanında olduk bir daha olmayacak en güzel anlara tanıklık ettik...Is yine olur para yine kazanılır ama o günler de geri gelmiyor. Biraz büyüdüklerinde kreş ya da bakıcı ayarlayıp yine iş hayatına dönersiniz inşallah. Biraz tutumlu gidip eşler birbirine destek olursa her şey halledilir. Huzur olsun gerisi de gelir.
Güzel bir hafta sonu diliyorum hepinize :KK200:
Zaten en güzeli oğlumla vakit geçirmek
Karamsar olduğum anlarda oğlumun yanında olduğumla mutlu oluyorum.
İş bulunur geçim olur Rabbim sağlık versin

Haftalık yemek listesi eksik listesi çok iyi oluyor. Dolabımda ne varsa ona göre menü hazırlıyorum geçen fazla 58 tl ile bitirdim bu hafta da en fazla 50 tl mutfak masrafım olur.maaşı alana kadar idare edicez evde eksiğim çok şükür arada toplu alıyorum o da iyi oluyor.

Selamlar ben de yeni sözlüyüm nisan ayında nişanım var kısmetse eylül gibi de düğün düşünüyoruz.Yarın salon bakacağız önümüzde masraflı günler bizi bekliyor bi buluşup dışarı çıkıyoruz sinemaydı yemekti çaydı kahveydi dünyanın parası gidiyor.Sözlüm zaten birikimden çok hoşlanmayan biri yeme içme gezmeden ödün vermeyelim evlenince de diyor.Ben biraz daha tasarruf taraftarıyım.Kendisi ile tanıştıktan sonra baya markalı şeyler almaya başladım baya para harcadım.Kalite güzel şey ama bazıları cidden gereksiz.Hayırlısı ile şu düğün işini halledip bir evimize girelim de bir yıl düğün borçları öderiz sonra da bir yandan tasarruf ederiz.Bireysel emekliliğm var kumbaram var.Takıları da ev için ayırmayı düşünüyoruz.İkimizin de işi güzel çok şükür benim araba borcum var onun da arabasına çok az bir miktar kalmış.Evi de var kiracı var.Biz öncelikle siteden kiralık eve çıkıp biraz düğün borçları bitince de ev almayı düşünüyoruz belki diğer evi satıp.Bu yıl da yükselme sınavım var hem düğün hazırlıkları hem sınava hazırlanmak koşuşturmalı günler beni bekliyor :KK36:

Günaydın kızlar
Herkese güzel bir pazar günü diliyorum

Şimdiden bir posta çamaşır attım makineye
Bulaşık makinesinide boşalttımmı tamamdır.

Öğlene doğru misafirim var. Evi onlar gittikten sonra bir sil-süpür yapmayı düşünüyorum

Birde bugün market alışverisi yapmam lazım.
Ama herseye o kadar zam geldiki hiç para harcamak istemiyorum:KK17:

Herkese merhaba bende geldim gelmek istedim daha doğrusu . Biraz kendimden bahçedeyim kızlar :KK45:Biz temmuzda evlendik evimiz var onun için 36 ay kredi çekmiştik 2019 Aralık’ta kredimiz bitecek ayda 2250 tl ödeme yapıyoruz elimizde nakit olduğu için kredi az oldu. Neyse arabamızda var çok şükür. Eşim asker bu yüzden Güneydoğudayız ben işimden istifa edip oraya yerleştim bir daha da iş bulamadım :işsiz: yaşadığımız şehirde evimize kira ödüyoru ayrıca .çünkü kayınvalidemin evi kentsel dönüşüme girecek ama hala girmediği için bizim aldığımız eve yerleşti :silah:. Şimdilerde 2 aydır annemler deyim. Eşim Afrin görevinde inşallah sağlıkla döndüğü zaman arabamızı değiştirmek istiyoruz ama tabi elimizin altında ne kadar para toplanır giderlerimiz nasıl olur onu da bilmiyoruz:olamaz: şuan elektrik su doğalgaz ödemiyoruz ama eşin banyo filan yapmak için 1 -2 gün izinli olduğu zaman bende İskenderuna gidiyorum Ordu evinde yer olmuyor otelde kalıyoruz derken işte biraz harcama oluyor. Bu arada Doğu maaşımız ödenmedi 3000 tl filan bekliyoruz oradan . Afrinde ilgili de hiç ödeme olmadı . 2 aydır sadece 4000 tl alıyoruz oda 2250 kredi 750 ev kirası bitti gitti oluyor neyse sağlık olsun da toparlayacağız inanıyorum . Uzun lafın kısası benide kabul ederseniz bende buralardayım:KK45:

Selamlar ben de yeni sözlüyüm nisan ayında nişanım var kısmetse eylül gibi de düğün düşünüyoruz.Yarın salon bakacağız önümüzde masraflı günler bizi bekliyor bi buluşup dışarı çıkıyoruz sinemaydı yemekti çaydı kahveydi dünyanın parası gidiyor.Sözlüm zaten birikimden çok hoşlanmayan biri yeme içme gezmeden ödün vermeyelim evlenince de diyor.Ben biraz daha tasarruf taraftarıyım.Kendisi ile tanıştıktan sonra baya markalı şeyler almaya başladım baya para harcadım.Kalite güzel şey ama bazıları cidden gereksiz.Hayırlısı ile şu düğün işini halledip bir evimize girelim de bir yıl düğün borçları öderiz sonra da bir yandan tasarruf ederiz.Bireysel emekliliğm var kumbaram var.Takıları da ev için ayırmayı düşünüyoruz.İkimizin de işi güzel çok şükür benim araba borcum var onun da arabasına çok az bir miktar kalmış.Evi de var kiracı var.Biz öncelikle siteden kiralık eve çıkıp biraz düğün borçları bitince de ev almayı düşünüyoruz belki diğer evi satıp.Bu yıl da yükselme sınavım var hem düğün hazırlıkları hem sınava hazırlanmak koşuşturmalı günler beni bekliyor :KK36:
Canım hayırlı olsun. Evlilik yaparken bazı şeylere sahip olmak ne güzel. Tutumlu olmak, har vurup harman savurmadan gençken birikimin önemini kavramak, bunlar; ileriki yaşantınızda sizi çok rahat ettirecek...Mutluluklar dilerim :KK36:

Bende bu sene birikime başladım. Her ay 10 gram alıyorum. Kumbaram var bozuk paraları atıyorum ve sene sonuna kadarda açmıycam. Yüz dolar ve yüz Euro sene içerisinde alıp köşeye atcam. Hiç dövizim olmadı dememek için. Ayrıca bin tl nakit biriktirip o parayı da unutcam. Kızım bu sene ana sınıfına başlıycak başladığı aydan itibaren her ay kızım için yüz yada iki yüz lira üniversite zamanına gelinceye kadar ayırcam. Yazın kışlık konserve hazırlıyorum kış vakti çok fazla mutfak alışverişim olmuyor o yüzden. Temizlik malzemelerinide indirimdeyken fazla fazla alıyorum. Tek sorunum sigara aylık üçyüz lira. Hepimize kazançlı birikimler yapabilmek ümidiyle.

Herkese merhaba bende geldim gelmek istedim daha doğrusu . Biraz kendimden bahçedeyim kızlar :KK45:Biz temmuzda evlendik evimiz var onun için 36 ay kredi çekmiştik 2019 Aralık’ta kredimiz bitecek ayda 2250 tl ödeme yapıyoruz elimizde nakit olduğu için kredi az oldu. Neyse arabamızda var çok şükür. Eşim asker bu yüzden Güneydoğudayız ben işimden istifa edip oraya yerleştim bir daha da iş bulamadım :işsiz: yaşadığımız şehirde evimize kira ödüyoru ayrıca .çünkü kayınvalidemin evi kentsel dönüşüme girecek ama hala girmediği için bizim aldığımız eve yerleşti :silah:. Şimdilerde 2 aydır annemler deyim. Eşim Afrin görevinde inşallah sağlıkla döndüğü zaman arabamızı değiştirmek istiyoruz ama tabi elimizin altında ne kadar para toplanır giderlerimiz nasıl olur onu da bilmiyoruz:olamaz: şuan elektrik su doğalgaz ödemiyoruz ama eşin banyo filan yapmak için 1 -2 gün izinli olduğu zaman bende İskenderuna gidiyorum Ordu evinde yer olmuyor otelde kalıyoruz derken işte biraz harcama oluyor. Bu arada Doğu maaşımız ödenmedi 3000 tl filan bekliyoruz oradan . Afrinde ilgili de hiç ödeme olmadı . 2 aydır sadece 4000 tl alıyoruz oda 2250 kredi 750 ev kirası bitti gitti oluyor neyse sağlık olsun da toparlayacağız inanıyorum . Uzun lafın kısası benide kabul ederseniz bende buralardayım:KK45:
Allah sağ salim kavuştursun yardımcınız olsun inşallah sizlere minnettarız. Ne büyük fedakarliklarla oralardasiniz..
Düzen tam oturmadığı zamanlar birikim yapmak çok zor, biz de mobilya borçlarımızı ödüyoruz, düğün salonu ve diğer masraflar için altinlarim gitmişti zaten 3-4 ay sonra da mobilya masrafları üstümüze kaldı kenara 1 TL atamaz olduk inşallah düzene koyariz yine.

Allah sağ salim kavuştursun yardımcınız olsun inşallah sizlere minnettarız. Ne büyük fedakarliklarla oralardasiniz..
Düzen tam oturmadığı zamanlar birikim yapmak çok zor, biz de mobilya borçlarımızı ödüyoruz, düğün salonu ve diğer masraflar için altinlarim gitmişti zaten 3-4 ay sonra da mobilya masrafları üstümüze kaldı kenara 1 TL atamaz olduk inşallah düzene koyariz yine.
Ay canım teşekkür ediyorum evet çok zor şartlardayız eşim yaklaşık 60 gündür arazide köylere yerleştiler filan zor herşey . Ama geçecek inşallah çok dua ediyoruz. Bizim düğünden kalan pek borcumuz yoktu bi eşimin maaş hesabı -5000 de o kadar. Aslında kapanırdı çok kolaydı ama şöyle bir durum var biz Doğuda olduğumuz için oradan tazminat alıyoruz. İzne gittiğimiz günler de o tazminat kesiliyor o inanılmaz yıpratıcı oluyor . Çünkü hiç birşey olmasa bile 3500 tl giderimiz var ev kirası kredi internet cep telefonları apartman aidatı o rakamda zaten. O yüzden o eksiyi kapatamadık . Ama altınlarım duruyor yani kayknvalidenin taktıkları . Hediye gelenler ailelerlede kaldı zaten bizde öyle oluyor hep. 35 bin tl kadar altınım kenarda şuan . Ona dokunmayı düşünmüyoruz. Çünkü belki Temmuz’da hiç planlamadık ama özel bir birlik için Ankara’ya tayinimiz çıkabilir . Eğer öyle bir durum söz konusu olursa altınları bozdurup kredi mizi kapatmayı plandık 45 bin kaldı kredi yarısını ödedik şimdiye kadar. Bakalım hayat ne getirecek biz genelde hiç birşeyi planlı yaşayamıyoruz . Yazın o kadar buzluğa fasulye mantı patlıcan va koydum ama doğru düzgün yiyemeden evi kapattık anneme geldim hepsini komşuya verdim içim acıdı .

Ay canım teşekkür ediyorum evet çok zor şartlardayız eşim yaklaşık 60 gündür arazide köylere yerleştiler filan zor herşey . Ama geçecek inşallah çok dua ediyoruz. Bizim düğünden kalan pek borcumuz yoktu bi eşimin maaş hesabı -5000 de o kadar. Aslında kapanırdı çok kolaydı ama şöyle bir durum var biz Doğuda olduğumuz için oradan tazminat alıyoruz. İzne gittiğimiz günler de o tazminat kesiliyor o inanılmaz yıpratıcı oluyor . Çünkü hiç birşey olmasa bile 3500 tl giderimiz var ev kirası kredi internet cep telefonları apartman aidatı o rakamda zaten. O yüzden o eksiyi kapatamadık . Ama altınlarım duruyor yani kayknvalidenin taktıkları . Hediye gelenler ailelerlede kaldı zaten bizde öyle oluyor hep. 35 bin tl kadar altınım kenarda şuan . Ona dokunmayı düşünmüyoruz. Çünkü belki Temmuz’da hiç planlamadık ama özel bir birlik için Ankara’ya tayinimiz çıkabilir . Eğer öyle bir durum söz konusu olursa altınları bozdurup kredi mizi kapatmayı plandık 45 bin kaldı kredi yarısını ödedik şimdiye kadar. Bakalım hayat ne getirecek biz genelde hiç birşeyi planlı yaşayamıyoruz . Yazın o kadar buzluğa fasulye mantı patlıcan va koydum ama doğru düzgün yiyemeden evi kapattık anneme geldim hepsini komşuya verdim içim acıdı .
Yaa tüh biliyorum kuzenimin eşi de polis ve önümüzdeki yaz için bile bisuru ihtimal sayıyor hayat düzenleri için. Her mesleğin zorluğu farklı sizinki daha bı farklı Rabbim dağına göre kar veririmis.

Yaa tüh biliyorum kuzenimin eşi de polis ve önümüzdeki yaz için bile bisuru ihtimal sayıyor hayat düzenleri için. Her mesleğin zorluğu farklı sizinki daha bı farklı Rabbim dağına göre kar veririmis.
Aynen valla sırf bu yüzden çocuk sahibi olmak istemiyorum İnan :dondurma:

Merhabalar :)
Ben de fırsat buldukça selam vermek, yazmak ve okumak isterim sizleri.

Birazcık bizden bahsedeyim.
İkimiz de çalışıyoruz memuruz, 5 yıllık evliyiz, çocuğumuz yok.
Aylık 2340 ödediğimiz ve 17 ayı kalan bir ev kredimiz var.
Onun dışında bir arabamız ve henüz ne yapacağımızı tam bilemediğimiz 24 bin tl lik kenarda bir birikimimiz var.

Elimizden geldiğince krediden kalan paradan kenara atmaya çalışıyoruz.
Bunun için ilk önceliğimiz hiç kredi kartı kullanmamak ki çok şükür şuan öyle.
İkinci önceliğimiz de dışarıda daha az yiyip içmek ki şuan istediğim seviyede başarılı değiliz.

Sizden öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum, güzel birikimler olsun hepimize:KK68:

Aynen valla sırf bu yüzden çocuk sahibi olmak istemiyorum İnan :dondurma:
Ben de eşimin işi gereği şehir merkezinde değilim ilçeye 20 dk ama ilçe de küçük, ben de çocuk için acele etmiyorum hastane falan uzak diye, daha askerlik de bekliyor bizim de ne olacağımız belirsiz sayılabilir yani zor bir durum :) herkes bize "orda iyi para biriktirirsiniz harcama yapacak imkan yok" dese de yapamıyoruz işte nasıl oluyorsa

Ben de eşimin işi gereği şehir merkezinde değilim ilçeye 20 dk ama ilçe de küçük, ben de çocuk için acele etmiyorum hastane falan uzak diye, daha askerlik de bekliyor bizim de ne olacağımız belirsiz sayılabilir yani zor bir durum :) herkes bize "orda iyi para biriktirirsiniz harcama yapacak imkan yok" dese de yapamıyoruz işte nasıl oluyorsa
Ne kadarlık evlisiniz ? Ya bence askerlik bitmeden ve borçlar son bulmadan çocuk işi doğru karar değil gibime geliyor açıkcası.

Biz de doğuda küçük, imkanı pek olmayan bi ildeyiz.
Ankara, İstanbul’dan daha kolay birikim yapıyoruz bu doğru.
Ama akşamları veya hafta sonları yapılacak bir şey olmayınca mecburen haydi gel bi kahve içmeye çıkalım, bi tatlı yiyelim diyoruz mesela.
Gidiyor paralar:))
Çünkü bir kaç kafe dışında yapılabilecek hiç bir şey yok.

Back