birikim yapabilmenin yolları

Hayaller gerçekleştirmek içindir

eveeet, kesinlikle canım.... :) hatta insanın hayalleri ne kadar büyük olursa, ulaştıkları da o kadar büyük olur...

yıllar önce bir abla Arafat ta dua ederken, manevi zenginlik ve güzelliklerden sonra "çok çok iyi bir arabam, çok büyük bir evim olsun" mealinde dua ediyordu, sonra birisi ne kadar büyük hayallerin var diye takılmıştı... O da "Rabbimin hazinesi bu kadar geniş ve sonsuzken, benim isteklerim neden sınırlı olsun" gibi bir söz söylemişti... her zaman aklıma gelir...ve ben buna inananlardanım... Rabbimin hazinesi sonsuz... biz isteriz... verir, vermez O'nun (c.c) bileceği iş... verdiğine de, vermediğine de sonsuz şükürler olsun...

3 çocukla sıfır harcama mümkün değil. çocugu olmayan nefsini köreltebilir ama çocuk da mümkün değil

kesinlikle canım... mesela dün sabah cüzdanımda 500 tl. bırakıp gerisini bankaya attım... dedim bi hafta kadar yeter...
gün içinde öyle olmadık harcamalar çıktı ki, bir gün bile yetmedi... :) gerçi harcamaların çoğu ev ve işle alakalıydı, çocukları da hesaba katarsam hiç işin içinden çıkamam... :)

senin de üç çocuğun mu var SertSessiz?

Kesinlikle haklısın canım..israf etmediğimizde Allah daha çok bereketlendiriyor..birtek evde olmadığımız için bazen ekmekte hala israf oluyo ona da çok üzülüyorum

Kalan ekmeği buzluğa koyun
Sofrayı hazırlarken çıkarın 5-10 dakika içinde yumuşacık oluyor

sempatik_kiz aslında antik tiyatroya geldim Alanya yolu üzerinde. Dedim ki sempatiğin gittiği dim çayı mıydı neydi oraya gitsek laflasak ne güzel olurdu. Sonra dedim çok iyi tanımıyo ki seni neden görüşsün :) öyle andım geçtim işte.
Evliler yada çocuklular için sıfır harcama zor tabi. Ben servisle işe gidiyorum öğle arasına da evden yemek götürürsem zor olmuyo :) benim için sıfır harcama demek o gün abur cubur yememek demek
Bende hep mütevazi dualar ederdim sonra biri Dedi Rabbime zor mu sanki büyük seyler iste diye
Ama nedense hala küçük şeyler istiyorum
Oluyo mu derseniz o da olmuyo :) bakalım zamanı vardır illaki

Kalan ekmeği buzluğa koyun
Sofrayı hazırlarken çıkarın 5-10 dakika içinde yumuşacık oluyor
Bende geçen ekmekleri soracaktım. Dışı küflenmişti biraz... Annem atmış öyle olunca içim gitti resmen.. İçini ayırıp köfteye katmak için buzluğa atabilirdim.

Keşke gelseydin cnm ya... Aksine tanışmayı çok isterdim. Bi daha olurda yolun düşerse buralara mutlaka görüşelim. Gezdireyim sana buraları.
Olur da benim yolum düşerse bilki rahatsız ederim seni
Bu arada duam kabul olmuyor diye düşünme sakın. Peygamber efendimiz bir hadisinde şöyle anlatıyor:
Allahü teala bir kulunu severse veya onun sevgili bir kul olmasını isterse, üstüne bardaktan boşanırcasına musibet yağdırır. Onun üzerine ardı ardına belalar gönderir. Bu kimse dua ederse Cebrail Aleyhisselam der ki
-Ya Rabbi bu sevgili kulun isteğinin verilmemesinin hikmeti nedir?
Allahü teala buyurur ki;
-Ben onun sesini dinlemeyi seviyorum, bırakın duaya devam etsin.

İstediğin şey senin hakkında hayırlı ise Rabbim er geç verir, hayırlı değilse daha iyisini verir.

Azıcık olaydık iyiydi ya :) ne bitmez şeymiş bu tadilat bütün birikimi yedik ondan korkuyorum.
iyice boşladın buraları farketmedim sanma
olsun mis gibi evin olacak, temiz temiz oturmanın keyfi başka. allah sağlık versin, yine biriktirirsin. senin çeyiz topiğine bilem baktım bi ara. tam yazacaktım işim çıktı, kaldı öyle. haklısın canım, giriş yapmadan okudum çoğunlukla. her gün her gün ne yazayım, bulamadım yaa

Azıcık olaydık iyiydi ya :) ne bitmez şeymiş bu tadilat bütün birikimi yedik ondan korkuyorum.
iyice boşladın buraları farketmedim sanma
Inş tez zamanda hayırlısı ile biter tadilatiniz. Ben de borç yapmadan ins biriktirdiklerim ile tadilat yaptıracağı. Kendime 7 ay süre verdim birikim için...

Inş tez zamanda hayırlısı ile biter tadilatiniz. Ben de borç yapmadan ins biriktirdiklerim ile tadilat yaptıracağı. Kendime 7 ay süre verdim birikim için...
Amin cnm cok tesekkur ederim. Tadilat gercekten cok yorucu bir süreç, hem maddi açıdan hemde manevi acidan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…