birikim yapabilmenin yolları

mrb kızlar.. bende bu ay birikim için start verdim çok şükür..Kahvaltı konusunda bende eskiden çok abartırdım..millete bakıyorum misafirlik için bile abartmıyor..bende kendimiz için bile neler neler yapıordum :) Ama birikim başladığından beri bi beyaz peynir bi kaşar zeytin alıyorum..kendi yaptığım reçellerm oluo zaten herzaman..pekmez ve balda evde bulunur..kışında yaptığım menemenlerden eklerim olur biter :) zaten çalıştığımz için eskiden fazla aldıklarım çoğuzaman çöpe gidiyordu maalesef

En iyisini yapıyosun cnm, nefsimizi terbiye etmeyi bir öğrensek zaten herşey fazlasıyla yeticek ve evlerimiz daha bereketlenecek

En iyisini yapıyosun cnm, nefsimizi terbiye etmeyi bir öğrensek zaten herşey fazlasıyla yeticek ve evlerimiz daha bereketlenecek
Kesinlikle haklısın canım..israf etmediğimizde Allah daha çok bereketlendiriyor..birtek evde olmadığımız için bazen ekmekte hala israf oluyo ona da çok üzülüyorum

niye öyle olduki canım ya kapaklarda mı sorun vardı..iyimi kapanmadı yoksa.. yada çok doldurlduğunda oluyo..neyse sıkma canını sağlık olsun
anlamadım gercekten uzuldum ama yapacak bısey yok saglık olsun ama bır daha domates sosu ve menemenlık dısında falan bısey yapmıcam domateslerımde bır sıkıntım olmadı

bız haftasonu kahvaltıda sucugu bırakamıyoruz
recellerım oluyo suanda 3 çeşit
kahvaltılık sos yaptım
domates salatalık
zeytın(sıyah-yeşil)
bırde peynır çeşitleri
ama mısafır geldıgınde peynır çeşidimiz artıyor
bırde nutella falan oluyor

bir peynir canavari olarak tarifine talibim tatlış.

bir peynir canavari olarak tarifine talibim tatlış.
Hemen yazıyorum canım.
Yarım kilo lor peynirin içine biber salçası, pul biber, kekik, sıvı yağ ve tuz ekleyip güzelce yoğuruyorum. Avucunda sıktığında dağılmayacak kıvama gelicek. Resimdeki gibi hafif top şekli veriyorum. Gazete serdiğim bir tepsiye dizip gölgede arada çevirerek kurutuyorum.2-3 gün içinde kurur zaten. Kuruduktan sonra her topu ayrı ayrı jelatine sarıp o şekilde dolaba koyuyorum. Yerkende o topu çatalla ikiye yada üçe kırıp üzerine zeytinyağı dökerek yersen mükemmel bir tadı oluyor.Dolapta 2- 3 ay bozulmadan kalıyor.
Yazarken uzun gibi geldi ama max 6-7 dk da hazırlanıyor

Sonunda bitirdim konserveleri. 32 kilo domatesden 24 kavanoz çıktı. Yeterde artar bile. Konserveleri hazırladım ya üstümden çok büyük bir yük kalktı.
Geriye turşu, közlenmiş patlıcan ve konserve olarak kızartma kaldı. Onlarıda bu hafta yaparım Allahın izniyle.
Ödenmemiş faturalarım vardı yarın onlarıda hallettim mi işlerimi epeyi kolaylamış olurum. Bu sıralar birikim namına yaptığım tek şey kışlık hazırlıklardı.
Ekim ayınıda dişimi sıkıp atlattım mı kasıma bomba gibi girerim. Hem kasımda gün sırasıda bende

Cok sagol cnm mutlaka denicem
Afiyetle tüketin bereketli olsun.

pişt pişt
sempatik_kiz ben geldim özledin mi beni :)
bugunu sıfır harcama ile kapatmaya çalışacağım hadi bakalım hodri meydan :)
Özlemezmiyim cnm gözüm yollarda kaldı
Şaka bir yana görmeden bile çok alıştığım, sevdiğim isimler var burada. 2 gün yazmasalara acaba iyiler mi diye merak ediyorum.
Bende günü sıfır harcamayla kapıycam görürsün

antalyaya gittim aklıma sen geldin :)
ayın 15ine kadar seninle ölümüne kapışırım benımkı mecburi bi kapışma olacak ama olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…