• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

sempatik_kiz sempatik_kiz kesinlikle uğrayacağım, seni de kesinlikle bekliyorum ;)
Bensendetutuklukaldim Bensendetutuklukaldim bizim mutfak da aynı.. annem herşeyi istifliyor.. eski tencerelerini atsın diye yenisini alıyorum yine atmıyor.. zamanında yokluk görmüş şimdi bişeycik atamıyo.. bende tam tersi hiç sevmiyorum kalabalığı.. ferah olmalı.. neyse Bi gün sizinkilerle bizimkileri satıp ortak yazlık alalım böyle olmayacak :)

sempatik_kiz sempatik_kiz kesinlikle uğrayacağım, seni de kesinlikle bekliyorum ;)
Bensendetutuklukaldim Bensendetutuklukaldim bizim mutfak da aynı.. annem herşeyi istifliyor.. eski tencerelerini atsın diye yenisini alıyorum yine atmıyor.. zamanında yokluk görmüş şimdi bişeycik atamıyo.. bende tam tersi hiç sevmiyorum kalabalığı.. ferah olmalı.. neyse Bi gün sizinkilerle bizimkileri satıp ortak yazlık alalım böyle olmayacak :)
Ama işlerine gelince bizimkiler çöp oluveriyo... "bu lazım mı? Değilse atıyorum" herkesin duyduğu laftır :D :D bazen annemle dışarıdayken tencere tava bakar... Evdekiler neyine yetmiyo kız yürü diyorum bazen :)

Ama işlerine gelince bizimkiler çöp oluveriyo... "bu lazım mı? Değilse atıyorum" herkesin duyduğu laftır :KK70: :KK70: bazen annemle dışarıdayken tencere tava bakar... Evdekiler neyine yetmiyo kız yürü diyorum bazen :)
Bizimkilerin sapı yamuldu bişiler oldu aldım hala atmadı :) Bi sapı yok hala kullancam diye uğraşıyo. Çeyizinden kalma ta :)
Ben o yokken ayırıyorum bazı seylerı.. mutfağa cesaret edemedim farkeder orayı :)

Bizimkilerin sapı yamuldu bişiler oldu aldım hala atmadı :) Bi sapı yok hala kullancam diye uğraşıyo. Çeyizinden kalma ta :)
Ben o yokken ayırıyorum bazı seylerı.. mutfağa cesaret edemedim farkeder orayı :)
Hepsi mi aynı olur bu annelerin :D :D

merhaba arkadaşlar...
hepimiz için, her anlamda, güzel bir gün olsun inşallah...

dün bir kere daha anladım ki parayı doğru harcamak, birikim/geçinme işinin ilk şartı.... iş hanımlarda bitiyor,erkekler bu işten hiç anlamıyor... mesela önceki gün eve giderken manava uğradım bir kavun aldım 11 tl.
dün eve giderken marketin önünden geçiyordum, bir iki ihtiyaç vardı uğrayıp alayım dedim... halk günüymüş... baya bi patates,soğan,domates ve nar aldım ve 11 küsür tuttu... yani, hani diyoruz ya asgari ücretle,tek maaşla vs. nasıl geçiniyor insanlar... evet büyük bir iş beceriyorlar, benimki sadece küçük bir örnek... her kadın ayağını yorganına göre uzatmayı çok iyi bilmeli... yarın başımıza ne geleceği, ne halde olacağımız hiç belli değil...

evet çok karışık oldu... :) anlatmak istediğimi anladınız siz... :) oturup tek kerede yiyeceğimiz bir meyve yerine, aynı parayla meyvemiz de dahil olmak üzere, çok daha fazla şey alabiliriz... yani, gelirimiz ne olursa olsun, ona göre yaşama becerisine sahip olmalıyız...

anlayan beri gelsin... :))

merhaba arkadaşlar...

dün bir kere daha anladım ki parayı doğru harcamak, birikim/geçinme işinin ilk şartı.... iş hanımlarda bitiyor,erkekler bu işten hiç anlamıyor... mesela önceki gün eve giderken manava uğradım bir kavun aldım 11 tl.
dün eve giderken marketin önünden geçiyordum, bir iki ihtiyaç vardı uğrayıp alayım dedim... halk günüymüş... baya bi patates,soğan,domates ve nar aldım ve 11 küsür tuttu... yani, hani diyoruz ya asgari ücretle,tek maaşla vs. nasıl geçiniyor insanlar... evet büyük bir iş beceriyorlar, benimki sadece küçük bir örnek... her kadın ayağını yorganına göre uzatmayı çok iyi bilmeli... yarın başımıza ne geleceği, ne halde olacağımız hiç belli değil...

evet çok karışık oldu... :) anlatmak istediğimi anladınız siz... :) oturup tek kerede yiyeceğimiz bir meyve yerine, aynı parayla meyvemiz de dahil olmak üzere, çok daha fazla şey alabiliriz... yani, gelirimiz ne olursa olsun, ona göre yaşama becerisine sahip olmalıyız...

Ben anladım çok da haklısın :)
Bende unutkanlık olduğu için takip edemiyorum fiyatları ama babam pazar konusunda fln takip eder :) belki de bu yüzden onun parası çok daha bereketli

Günaydın kızlar bugün dışarda halletmem gereken işler var. Ama hepsini akşama doğru yaparım sanırım.
Günü sıfır harcamayla kapayamasamda minimum harcamayla kapatmak istiyorum.
Hepinize bol birikimli bereketli günler diliyorum

@meyraa kesinlikle haklısın cnm. Artık bilinçleniyoruz çok güzel. Senin bu yazdığını bir kişi bile okusa. Bir evin ekonomisini dahada kurtardık demektir.

merhaba arkadaşlar...

Anladım canım... Lise 1deyken haftalık harçlığımın sadece (o zaman haftalık 5 liraydı benim :D ) sadece 1lirasına dokunup o sene telefon almıştım kendime... O konuda gerçekten biz hanımlara çok büyük iş düşüyor

Ben anladım çok da haklısın :)
Bende unutkanlık olduğu için takip edemiyorum fiyatları ama babam pazar konusunda fln takip eder :) belki de bu yüzden onun parası çok daha bereketli
Bende öyleyim. Bazen pazara girer bişey almadan çıkar sonra marketleri gezer ona göre alışveriş yaparım. :)

gelire göre gider lafına inanmıyorum. har vurup harman savuranların savunma mekanizmalarının uydurduğu bir laf bu:KK48:
evet gelir yüksekse mutlaka yaşam kalitesi artar. hayatı kolaylaştıracak eşyalar alınır, karın doyurmak değil, beslenme amaçlı mutfak masrafı olur. olması da gerekir. allah her nimeti biz faydalanalım diye yaratmış. düşünülmeden alınan gıdalar, çoğunlukla çöp oluyorsa, sırf rengine vurulup tabak çanak değiştiriliyorsa, modeline hayran kalınıp bilmem kaçıncı çizme, bilmem kaçıncı bot alınıyorsa bunun adı yaşam kalitesinin artması değil, İSRAFTIR. israf da haramdır. işte zaman ne kadar gelirimiz olursa olsun, elde var sıfır olur. çünkü bereketi kalmaz ve geldiği gibi gider. israf etmekten kaçınalım, ihtiyaç sahiplerini görüp gözetelim inşallah:KK51:

bu arada herkese selam:KK48::KK48:

gelire göre gider lafına inanmıyorum. har vurup harman savuranların savunma mekanizmalarının uydurduğu bir laf bu:KK48:
evet gelir yüksekse mutlaka yaşam kalitesi artar. hayatı kolaylaştıracak eşyalar alınır, karın doyurmak değil, beslenme amaçlı mutfak masrafı olur. olması da gerekir. allah her nimeti biz faydalanalım diye yaratmış. düşünülmeden alınan gıdalar, çoğunlukla çöp oluyorsa, sırf rengine vurulup tabak çanak değiştiriliyorsa, modeline hayran kalınıp bilmem kaçıncı çizme, bilmem kaçıncı bot alınıyorsa bunun adı yaşam kalitesinin artması değil, İSRAFTIR. israf da haramdır. işte zaman ne kadar gelirimiz olursa olsun, elde var sıfır olur. çünkü bereketi kalmaz ve geldiği gibi gider. israf etmekten kaçınalım, ihtiyaç sahiplerini görüp gözetelim inşallah:KK51:

dedeye sahıp cıkalım geldi aklıma

bende katılıyorum canım hem @meyraa ya hemde sana kazanclarımız farklı ama dişten tırnaktan arttırıp sonumuzu düşünerek hareket etmemız lazım ılerıde ne olacagı bellı degıl amlesef
ıkı ablam var annemlşe bugun konusurken dıyo kı sen bana cekmışsın onlar harcıyolar sende bırıkıtırıyorsun :KK70:
evet anne dedım aynen oyle ben senın kıınım dedım :KK70:

yalnız soyle bır durum var canım gelıre gore gıder lafı şu anlamda dogru
dıyelım kı bır kişi düşük maaş alıyorsa ve cevresındekılere ona gore hedıye vb. şeyler goturur yada o şekılde agırlar
ama başka bırı yuksek maaş alıyor ve cevresındekılerde oyleyse ona gore hedıye gezı vb seylere daha fazla para ayırır burada ayrılıyoruz

dedeye sahıp cıkalım geldi aklıma

bende katılıyorum canım hem @meyraa ya hemde sana kazanclarımız farklı ama dişten tırnaktan arttırıp sonumuzu düşünerek hareket etmemız lazım ılerıde ne olacagı bellı degıl amlesef
ıkı ablam var annemlşe bugun konusurken dıyo kı sen bana cekmışsın onlar harcıyolar sende bırıkıtırıyorsun :KK70:
evet anne dedım aynen oyle ben senın kıınım dedım :KK70:
canım sende yoksa kimsede yok. bu benim hayat düsturum oldu. konu yığmak da değil, gereken yerde, gerektiği kadar harcamak. bunu yaparken de mutlaka ama mutlaka garibanı görüp gözetmek.

yalnız soyle bır durum var canım gelıre gore gıder lafı şu anlamda dogru
dıyelım kı bır kişi düşük maaş alıyorsa ve cevresındekılere ona gore hedıye vb. şeyler goturur yada o şekılde agırlar
ama başka bırı yuksek maaş alıyor ve cevresındekılerde oyleyse ona gore hedıye gezı vb seylere daha fazla para ayırır burada ayrılıyoruz
bu lafı dar gelirli pek söylemiyor canım ya, onlar bir şekilde geçinmenin yolunu buluyor. daha çok geliri yüksek olanlar söylüyor, e napayım gelire göre giderim var, elimde bir şey kalmıyor. bugün iki defa yaşadım bunu. evlenecek dar gelirli bir kıza yardım amaçlı para topluyorduk, iş arkadaşım dedi. 5 lira bile çıkarıp vermedi, aynı kişi 22 çift ayakkabım var diye bir hafta önce övünüyordu. bir diğeri de kuzenim, öğrenciye yardım toplanıyordu. ne kadar eskisi varsa getirmiş. inan utandım götürmeye. beğenmediklerini, eskiyenlerini vermiş. eli vermeye gitmiyor işte bahane de gelirim yüksek ama giderim de yüksek, kalmıyor hiç. bunlardan bahsediyorum malesef :(

Ben de aynı düşünüyorum. En basit örneği de biziz. Normalde yüksek gelirler ama hiç birikim yok. Birikim olarak nakit paradan bahsediyorum. Çok şükür iki evimiz var. Ama bu gelir başkasında olsaydı beş ev ve dolu bir banka hesabı olurdu...

bu lafı dar gelirli pek söylemiyor canım ya, onlar bir şekilde geçinmenin yolunu buluyor. daha çok geliri yüksek olanlar söylüyor, e napayım gelire göre giderim var, elimde bir şey kalmıyor. bugün iki defa yaşadım bunu. evlenecek dar gelirli bir kıza yardım amaçlı para topluyorduk, iş arkadaşım dedi. 5 lira bile çıkarıp vermedi, aynı kişi 22 çift ayakkabım var diye bir hafta önce övünüyordu. bir diğeri de kuzenim, öğrenciye yardım toplanıyordu. ne kadar eskisi varsa getirmiş. inan utandım götürmeye. beğenmediklerini, eskiyenlerini vermiş. eli vermeye gitmiyor işte bahane de gelirim yüksek ama giderim de yüksek, kalmıyor hiç. bunlardan bahsediyorum malesef :KK43:
evet doğru dar gelırlı elındekını bıle verır yardım amaçlı
ama yuksek mıktarda maaş alıp yardım etmemek de bariz bencıllık elınde 10 lira 20 lıra da mı yok dıyesım gelıyo. ben daha cok gelırın varsa eger yardımını da yapacaksın ama gezeceksınde tabıkı ekonomık yollarını bularak bencıllıgın alemı yok gıbısınden soylemıştım arkadaslarının yaptıgı ayıp olmuş

evet doğru dar gelırlı elındekını bıle verır yardım amaçlı
ama yuksek mıktarda maaş alıp yardım etmemek de bariz bencıllık elınde 10 lira 20 lıra da mı yok dıyesım gelıyo
kalmıyor gerçekten. çünkü ekmeği, sebzeyi meyveyi israf ediyor, çöpe döküyor. doyumsuzca sadece alıyor, alıyor, alıyor. sonunda ne oluyor, paranın bereketi kaçıyor. :(

Ben de aynı düşünüyorum. En basit örneği de biziz. Normalde yüksek gelirler ama hiç birikim yok. Birikim olarak nakit paradan bahsediyorum. Çok şükür iki evimiz var. Ama bu gelir başkasında olsaydı beş ev ve dolu bir banka hesabı olurdu...
toplam evınıze gıren maaş ne kadar? yada kaç çocugunuz var ? bununlada ılgılı bıraz yada yaşam standartlarınızla alakalı

Back