birikim yapabilmenin yolları

daha eve giderken sabah kızımın verdiği siparişi alacağım... nerden estiyse aklına, sabah evden çıkarken "anneee destane yiyelimmmm" diyordu... :))
Oyyy oyyy büyüdü de istemeye başladı yerim ben o cimcimeyi. Rabbim helalinden versin de evlatlarimiza yedirelim sağlıkla..Başka ne isteriz ki...

Oyyy oyyy büyüdü de istemeye başladı yerim ben o cimcimeyi. Rabbim helalinden versin de evlatlarimiza yedirelim sağlıkla..Başka ne isteriz ki...

amin canım, inşallah....

sorma teyzesi, tam bir tatlı cadı... :) abilerine kök söktürüyor şimdiden...

Gündüz konserveden bahsettim. Az önce arkadaşım aradı haldeyim neler alacaktın say bakalım dedi. Kilosu 90 kuruştun 32 kilo domates, 2 liradanda 10 kilo biber aldı. Evime kadarda çıkardı. Allah bin kere razı olsun.
Bugün doğrayabildiğim kadarını doğrarım, yarınada küçük tüp alıp kazanda kaynatırım annemle. Domatesler eve geldi ya üstümden çok büyük bir yük kalktı.

Canım sana yüklenmiyorlar... Ortaya genel konuşuluyor... :) sen niye çıkıştın ki şimdi

Peynir konusunda aynen öyle , oradan çıkınca bime gitmiştim , oradan da burgu peynirle murat beyin sürmeli peynirini aldım bir de
Ben de en fazla iki çeşit alayım haftalık

Bizim kahvaltıda sizinkilere ek olarak mememen , patates salatası , kuru meyve , kuru yemiş , hurma , meyve , helva , bal , tereyağ da olur .. Eşim iştahlı olmadığı halde ne yiyoruz ki der

Bizim kahvaltıda sizinkilere ek olarak mememen , patates salatası , kuru meyve , kuru yemiş , hurma , meyve , helva , bal , tereyağ da olur .. Eşim iştahlı olmadığı halde ne yiyoruz ki der
Allahtan iştahlı değilmiş. Sizin bu yediklerinizle bir ordu doyar. Tamam yenip icilecek ama bu kadara da gerek var mı? Her çeşitten almayın fazlası hem lükse girer hem de israf illaki olur. Biraz tasarruf yapmaya çalışın. Bir iki çeşit az yemekle sagliksiz beslenmis olmazsınız. Yoksa hiç birikim yapamayacaksiniz. Sizin biraz boğazdan kesmeniz şart.

Haklısınız aslında kısmak gerek
Bir yandan şükrediyorım , kredi kartı kullanmıyorum , kendime kıyafet - ayakkabı - çanta alışverişi neredeyse hiç yapmıyorum , aksesuar süs eşyası falan almıyorum , parfümüm - kozmetik malzemem - makyajım yok diye..
Çalışıyorum damak zevkime göre yiyip tatil yapmak istiyorum , bir yandan da "çalışıyorum ortada bir şey yok , kenara bir şeyler atmalı" diyorum , iki arada bir derede gidip geliyorum ..

Bugun başımı işten kaldıramadım.
Tam 5 posta camaşır yıkadım. Evde yıkanmadık havlu çarşaf kalmadı.
Aldığım tavukları haşlayıp buzluğa attım.
Konserve için biberleri doğradım şuan kavruluyor. 10 kilo almıştık. 2 kg kadar biber kaldı. Onu 2ye bölüp kızartıp konserve yapıcam.
Domatesler yarın akşama kaldı artık. Gündüz dersim var okula gitmem lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…