@3gunlukdunya cnm sende eşinde çalışıyorsun sanırım.. Maaşlarınıza göre bir ödeme planı yapman lazım. Herkesin gelir ve gideri farklı sıkma canını. Ama bu kadar harcamaya ek her ay bi tane çeyrek bile alsan o yanına kar kalır. Onuda alışveriş gibi düşün ve unut.
Aslında yazdığın herşey gayet gerekli faturalar vs... Ama buna rağmen artıramıyorum elimde para kalmıyor diyorsan biraz daha kemer sıkmalısın bence.
Her ay 100 TL kuaföre veriyorsun. Kuaför işlerini kendin halletmeye çalışamazmısın.
Aylık 280 pazara, 280de sadece kahvaltılığa,240 da balık için veriyorum demişsin.
Her şeyden kısılıyorda boğazdan kısılmıyor ne yazıkki. Ama sanırım senin biraz boğazdanda kısman lazım yoksa birikmeyecek. Çünkü en büyük giderin mutfak. Buda çok zor bi durum. Eğer israfda etmiyorsan çok da takma bence çünkü yapabileceğin bir şey görünmüyor.
Biz evde 2 kişiyiz benim kahvaltılık alışverişim. yarım kilo zeytin, yarım kilo beyaz peynirden ibaret. Birde 3-4 ayda bir bir kilo lor peynir alıp bu peynirden yapıyorum. Biz en çok bunu seviyoruz
Eki Görüntüle 1892365 Anca bir misafir gelirse farklı şeyler alırım. Onun dışında hiç bir şey almıyorum.Çünkü bu bile yenmiyor.
Reçel,bal, pekmez, tahin... bunlar hiç tüketilmiyor en küçük kavonozlarda alıp kiler gibi kullandığım bir dolap var oraya atıyorum. Dediğim gibi bir misafir gelirse çıkarıyorum.
Salam, sucuk, sosis kaşar bunlarda hiç tüketilmez. Sene başında tarihine bakıpda birer tane bunlardanda alıp buzluğa atarım. Bizi bütün bi sene idare eder. Çünkü sadece kuzenlerim geldiğinde pizza yapmak için kullanıyorum. O da senede 1-2 defa anca.