• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

daha eve giderken sabah kızımın verdiği siparişi alacağım... nerden estiyse aklına, sabah evden çıkarken "anneee destane yiyelimmmm" diyordu... :))
Oyyy oyyy büyüdü de istemeye başladı yerim ben o cimcimeyi. Rabbim helalinden versin de evlatlarimiza yedirelim sağlıkla..Başka ne isteriz ki...

Oyyy oyyy büyüdü de istemeye başladı yerim ben o cimcimeyi. Rabbim helalinden versin de evlatlarimiza yedirelim sağlıkla..Başka ne isteriz ki...

amin canım, inşallah....

sorma teyzesi, tam bir tatlı cadı... :) abilerine kök söktürüyor şimdiden... :anne:

Gündüz konserveden bahsettim. Az önce arkadaşım aradı haldeyim neler alacaktın say bakalım dedi. Kilosu 90 kuruştun 32 kilo domates, 2 liradanda 10 kilo biber aldı. Evime kadarda çıkardı. Allah bin kere razı olsun.
Bugün doğrayabildiğim kadarını doğrarım, yarınada küçük tüp alıp kazanda kaynatırım annemle. Domatesler eve geldi ya üstümden çok büyük bir yük kalktı. :KK76:

E canim bende onu diyorum zqten
Tirnagim var basimi kasiyorum sukur.
Birikim gibi bir arzum olmasa zaten buralarda takilmazdim.
12 yildir kullaniyorum bir kere bir gun gecikmis odemem yok.

Kart borcumu bitirmek istiyorum deyince
Arkadaslar
Odeme gucum yok alip alip ceza yatiyorum gibi algiladilar sanirim :d

Siz az harciyosaniz aferin size ne dememizi bekliyosunuz.
Yok turk milleti boyle yok bilmem ne..
Hee biz gerizekaliyiz zaten bunlari bilmiyoruz.
Kart borcunu kim odeyecekmis ben
Ciddi olamazsiniz
Bende biri gelir oder saniyordum.
Canım sana yüklenmiyorlar... Ortaya genel konuşuluyor... :) sen niye çıkıştın ki şimdi

Mutfaktan kısacaksın başka çare yok.

Ben mesela bir peynir alırsın dil mi yok
kaşarı, tulumu, burgusu, tam yağlısı resmen suyunu çıkarıyormuşum.
Şimdi akıllandım burdaki kızların sayesinde :)

Bir beyaz bir tulum ohhh neyime yetmiyor :d

Salam, sosis, sucuk bunları tamamen hayatımızdan çıkardım :)

Baya farketti.

Peynir konusunda aynen öyle , oradan çıkınca bime gitmiştim , oradan da burgu peynirle murat beyin sürmeli peynirini aldım bir de
Ben de en fazla iki çeşit alayım haftalık

Kahvaltı alışverişim artık fikis menü :)

- beyaz peynir, zeytin, yumurta, tulum, domates, salatalık.

Ekstra olarak patates kızart, biber kızart, hatta hamur kızart
yanına zaten eşim ve oğlum bayıla bayıla yiyorr :)

Bizim kahvaltıda sizinkilere ek olarak mememen , patates salatası , kuru meyve , kuru yemiş , hurma , meyve , helva , bal , tereyağ da olur .. Eşim iştahlı olmadığı halde ne yiyoruz ki der :kızgın:

Bizim kahvaltıda sizinkilere ek olarak mememen , patates salatası , kuru meyve , kuru yemiş , hurma , meyve , helva , bal , tereyağ da olur .. Eşim iştahlı olmadığı halde ne yiyoruz ki der :kızgın:
Allahtan iştahlı değilmiş. Sizin bu yediklerinizle bir ordu doyar. Tamam yenip icilecek ama bu kadara da gerek var mı? Her çeşitten almayın fazlası hem lükse girer hem de israf illaki olur. Biraz tasarruf yapmaya çalışın. Bir iki çeşit az yemekle sagliksiz beslenmis olmazsınız. Yoksa hiç birikim yapamayacaksiniz. Sizin biraz boğazdan kesmeniz şart.

Allahtan iştahlı değilmiş. Sizin bu yediklerinizle bir ordu doyar. Tamam yenip icilecek ama bu kadara da gerek var mı? Her çeşitten almayın fazlası hem lükse girer hem de israf illaki olur. Biraz tasarruf yapmaya çalışın. Bir iki çeşit az yemekle sagliksiz beslenmis olmazsınız. Yoksa hiç birikim yapamayacaksiniz. Sizin biraz boğazdan kesmeniz şart.

Haklısınız aslında kısmak gerek
Bir yandan şükrediyorım , kredi kartı kullanmıyorum , kendime kıyafet - ayakkabı - çanta alışverişi neredeyse hiç yapmıyorum , aksesuar süs eşyası falan almıyorum , parfümüm - kozmetik malzemem - makyajım yok diye..
Çalışıyorum damak zevkime göre yiyip tatil yapmak istiyorum , bir yandan da "çalışıyorum ortada bir şey yok , kenara bir şeyler atmalı" diyorum , iki arada bir derede gidip geliyorum ..

Bugun başımı işten kaldıramadım.
Tam 5 posta camaşır yıkadım. Evde yıkanmadık havlu çarşaf kalmadı.
Aldığım tavukları haşlayıp buzluğa attım.
Konserve için biberleri doğradım şuan kavruluyor. 10 kilo almıştık. 2 kg kadar biber kaldı. Onu 2ye bölüp kızartıp konserve yapıcam.
Domatesler yarın akşama kaldı artık. Gündüz dersim var okula gitmem lazım

Back