birikim yapabilmenin yolları

Sen öyle deyince gaza geldim benimde limiti düşük olan kapatmak istediğim bir tane vardı. Bende onu kessem mi acaba Ama 6 taksit var. Kampanyalardan yararlanıyorum diye ellemedim

Canım limiti düşükse elleme kalsın sen benim gibi
değilsin :d

Benim limit 14.000 agzına kadar dolu.
Benim ki artık kart borcunu falan geçtii olay bambaşka bir
yola girmek üzere bir dur demezsem

Sen öyle deyince gaza geldim benimde limiti düşük olan kapatmak istediğim bir tane vardı. Bende onu kessem mi acaba Ama 6 taksit var. Kampanyalardan yararlanıyorum diye ellemedim
Ödüyorsan ve hesabını biliyorsan bence dursun bir tane...Zaman geliyor para olmuyor ihtiyaç oluyor ve kimseden de istenmiyor..

Canım limiti düşükse elleme kalsın sen benim gibi
değilsin :d

Benim limit 14.000 agzına kadar dolu.
Benim ki artık kart borcunu falan geçtii olay bambaşka bir
yola girmek üzere bir dur demezsem
Ayyy Allah kolaylık versin benimki 1000 TL bitsede kurtulsam diyorum. Özellikle o kartın limitini artırmıyorum. Çünkü diğerinin limiti 5.250 TL oldu. Öğrenci halimle iyi arttı yani.
1000 liralık olanı kapatıp diğerini düzenli kullanıp limit artırmak istiyorum. İleride beyaz eşya vs. alırsam yüksek limitli bir kart iyi olur diye düşünüyorum.

Ödüyorsan ve hesabını biliyorsan bence dursun bir tane...Zaman geliyor para olmuyor ihtiyaç oluyor ve kimseden de istenmiyor..
2 tane var ikisindede kart aidatı alınıyor. O yüzden düşük limitli olanı taksit bitince kapatayım diyorum. Arada gaza gelip harcadığım oluyor. Ama hepsini değil tabiki.

biz de kartlardan kurtulmak istiyoruz. tabi tam olarak da kopamıyoruz.
uçak bileti, otel rezervasyonu vs kart ile alıyoruz. her ay mutlaka kitap alıyorum netten. onu da kartla alıyorum.
bazı durumlarda taksit yaptırmak gerekiyor. kısacası aylık ödememiz 2000 tl ye kadar olacak şekilde kendimizi programlasak yetecek bize.

Benim kredi kartım 25.000 tl limitli...Ama ödeyecek olan kim? Ben. Neticede maaşlı değilim olduğu olur olmadığı olur. O yüzden hesabımı iyi bilirim. Fazla harcamazsan sorun olmaz kredi kartı...

çok haklısın canım... biz türkler kredi kartını çok farklı algılıyoruz.... harcama yaparken bedava gibi harcayıp,ödemeye sıra gelince................ :)
doğru kullanılsa hiç bir zararı yok... aylık harcamanı yaparsın,nakit taşımazsın, vadesinde ödersen de tek kuruş faize bulaşmazsın.....
ha benim var mı var... ama ben hiç kullanmıyorum... çalıştığım bankalardan çok ısrarcı olanların kredi kartları var.... dediğin gibi limitin 100.000 de olabilir ama bu ödeyecek olanın sen olduğu gerçeğini değiştirmiyor...

Bu yaşıma geldim kimseden bir şey görmedim. Sende varsa vardır yoksa kimsede olmaz...hele ki banka sende kuruşunu bırakmaz...huzurlu olayım diyorsan çalışacaksın, kazanacaksın, hesabını bileceksin ve ayağını yorganına göre uzatacaksın...Ben bunu bilir, bunu söylerim..

Sabahtan beri evdeyim, evin işi bitmiyor bir türlü.
Ev boyanacak; çatı, kapı, pencere, tavan tadilatı yapılacak. Şu felsefik "Her yer, her yer de" sözcüğü şuan bizim için geçerli. Evde ne kadar nevresim havlu vs... varsa bugün yıkamaya başladım. 3 günde anca biter sanırım.

Havalar hala o kadar sıcak ki konserve yapamadım. Yapsam kesin ekşirdi. Artık hafta sonuna kaldı.

Terziye vermem gereken kıyafetleri yarladım.

Ayakkabıcıya tadilat için 2 çizme vericem inşallah olur. Yoksa birde çizme masrafı çıkacak

Akşam bime uğrayıp 3 tane tavuk alıp haşlayıp buzluğa atıcam. Bir misafir geldiğinde hazır iyi oluyor

sempatik_kiz canm taksitli olan kartı da kapattırabilirsn taksitlerini de sonra gidip bankadan yatırırsın boşuna kart kullanım ücreti ödeme bence..
Bu şekilde kapansada kart ücreti alınıyormuş, sadece harcamaya kapatıyoruz, tüm borçlar bitmeden kapanmıyor demişti müşteri hizmetleri

Kizlar benimde kredi karti borcumun olmasi onu odeyemedigim yada gununu gecirdigim faize girdigim anlamina gelmiyor.
Harcayip harcayip biri gelsede odese diye bekledigim de yok :)
Tabi ki muhatabi benim.
Cok sukur odeyebiliyorum da.

Burasi birikim topigi ya hanii
Bende diyorum ki iste karti sifirlayip
Karta yatirdigim parayi biriktirsem ne hos olur dil mi?
Oyle bir yaziyosunuz kii
Odeme gucum yok demisim gibi.
Alakasi yerden dem vuruyorsunuz.

ben kredi kartını seviyorum. üzerimde nakit taşımak zorunda kalmıyorum. para çekme nakit taşıma derdi olmuyor.
tabi sabit gider kalemlerimden arta kalan kısım kredi kartı limiti olarak belirliyorum kendime.
o limiti de güzelce doldurup, nakit para görmüyorum.
maaş kartımın şifresini bilmem o derece yani
net üzerinden para puf
yine de kartı severim. kendime gereksiz kıyafet vs almam, mutfak masrafları, çocukların giyim kırtasiye, deterjan, taksitli ev eşyası derken 1600- 1700 oluyor. taksitli alış verişlerim yılbaşına bitecek. eskiden hiç taksitle almazdım. 200 lira mı peşin çektirir o ay acısını çekerdim. şimdi 200 liralık kıyafeti 4 böldürünce önümdeki 4 aya borçlu giriyorum. yılbaşın akadar taksitliler bitsin. daha da taksitli almam. tırnağın varsa kaşı misali.

E canim bende onu diyorum zqten
Tirnagim var basimi kasiyorum sukur.
Birikim gibi bir arzum olmasa zaten buralarda takilmazdim.
12 yildir kullaniyorum bir kere bir gun gecikmis odemem yok.

Kart borcumu bitirmek istiyorum deyince
Arkadaslar
Odeme gucum yok alip alip ceza yatiyorum gibi algiladilar sanirim :d

Siz az harciyosaniz aferin size ne dememizi bekliyosunuz.
Yok turk milleti boyle yok bilmem ne..
Hee biz gerizekaliyiz zaten bunlari bilmiyoruz.
Kart borcunu kim odeyecekmis ben
Ciddi olamazsiniz
Bende biri gelir oder saniyordum.

Son düzenleme:

son paragrafın bana mı bilmem ama benim gelirime göre kart limitimi zorluyorum ama günü gününe öderim.
ha senin maaşın çoktur, iş yerinde her gün çeşit kıyafet giyersin, dışarıdan yemek yersin
gelirine göre giderin vardır.
benim limitine göre siz bana aferin derseniz, gaza gelirim :)

maaş 3013
bakıcı 1075
okul aidat 110
okul servis 110
kredi kartı şu an 1500 (8 gün var kesilmesine)
bu ay 150 tl okula temizlik parası yatacak
ayda 300 kadar öğrenciye gönderiyorum.
aylık 80 tl yol parası
bu ay eksiye düşeceğim. ama taksitli aylık 250 tl kadar yılbaşında biterse toparlayacagım. bir de önümüzdeki ay 150 tl falan az harcamam olur. kırtasiye vs olmayacak. ancak o ay da başka bir şey çıkar.

ben de ödeme sınırına geldi mi frenliyorum. misal bugun markete gitmeyi düşünmüyorum. balık alma işini yarına ertleyeceğim. dondurucuyu kullanacagım bu akşam. önümüzdeki ay daha düzene girmiş olur.

Herkesin kredi kartına ilişkin genel görüşlerini niye üstünüze alındınız ki? Sizin borcunuzu da bilmeyiz ödemelerinizi de bilmeyiz ve bilmemize de gerek yok ayrıca. Size ilişkin bir yorum da yapmadık zaten. Ben kendim için yazdım yazdıklarımı. Sizin için yazmadım. Durumum bu fazla harcayamam dedim. Sizden de alıntı yapmadım yada size cevap vermedim. Beni ilgilendirmiyorsunuz.

Son düzenleme:
Gerilmeyelim hanımlar,

Sanırım yanlış anladın cnm. Herkes genel olarak bir açıklama yaptı. Sende üstüne alındın. Herkesin geliri gideri çok farklı tabiki. Misal sen 14.000 TL borcum var onu kapatıp biriktirsem dedin. Ben direk kendi 1000 liralık borcumu düşünmeye başladım.

Uzuntuden terki diyar ediyorum :)
Size iyi pohpohlanmalar cınım tepeden tepeden en tepeden mck.

Bos ver bebegim
Iyi biriktiren kendine biriktirir
Borc odeyen kendine oder.
Bu kadar boburlenmenin anlami yok.

Son yorumumdur elvada :d

offf yaaa.... daha bu sabah dedim, bugün harcamayacağım ama daha akşam olmadan oraya buraya 500 e yakın para ödedim... :) gerçekten paranın sadece adı var....
çocukların ne istekleri ne de ihtiyaçları biter... Rabbim sağlık versin çalışalım da harcayalım, ne diyeyim...

herkes biliyordur ama, ben de paranın çokluğundan çok bereketinin önemli olduğuna inananlardanım... mesela az önce bir arkadaş " masraflarına yardımcı olduğum üç çocuğum var" gibi bir ifade kullandı... güzel de örnek oldu... sanırım olay, berekete vesile şeyleri idrak edebilmek....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…