birikim yapabilmenin yolları

Olsun canim saglik olsun.Gozlugunu en kisa zamanda al bence.

Başka sayfaya yazdım , buradan da fikir alayım ..

1 ay sonra tam 1 yıl olacak buraları takip etmeye başlayalı , ama pek bir gelişme olamadı

bu ay için aylık sabit harcamaları yazdım deftere , buraya da yazayım , nerede fazlalık var bir el atın

100 bana harçlık ( cüzdanda bulunsun diye ama illa ki harcanıyor )
100 eşime harçlık
30 oğlumun kumbarasına
30 bana kontor
30 eşime kontor
55 net
90 su
50 elektirik
200 doğalgaz ( bu aydan itibaren böyle olur diye düşünüyorum , zam olmazsa )
?? Anaokulu - yarım gün oyun grubuna yazdırdım bu hafta
500 benzin ( işe tek vasıta olmadığı için arabayla gidiyorum , oğlumuzu da okula ben götürüp getiriyorum )
100 kuaför
20 eşimin berberi
30 ayda bir kez oto iç-dış yıkama
280 pazar - haftalık 70
280 kahvaltılık - haftalık 70 düşünmüştüm , bugün 85 tuttu
240 balık ( bu hafta 3 kez balık aldık , her seferinde farklı balık aldık , hep 21 tuttu )

Bunlardan hariç ;
Bakliyat
Kuruyemiş
Dışarıda yeme - içme
Sinema - tiyatro ( hiç gitmiyoruz ama oğlumu müzikallere götürmek istiyorum , onlar da çok pahalı , kişi başı 87,5 harika kanatlar gelicekti
Kıyafet
Oyuncak
Kitap
Pasta - dondurma
Ekstralar

Derken ikimizin maaş da sıfırlanıyor gibi
Üstüne arabanın kaskosu , vergisi , sigortası , bakımı , bir de tatil derken bana fenalık geliyor

Her ay düzenli pediküre gideyim , bekarken olduğu gibi spora gideyim , düzenli yardımcı alayım diyorum ama olmuyor

Üstüne bir de süpürge ve ütü bozuldu

Oğluma verilen tüm harçlıkları doğduğumdan beri onun adına ayrıca biriktirp gram altın alıyordum .. Bir süredir hiç altın almamıştım , tl duruyordu , bayramda onu da harcadık

3 3gunlukdunya cnm sende eşinde çalışıyorsun sanırım.. Maaşlarınıza göre bir ödeme planı yapman lazım. Herkesin gelir ve gideri farklı sıkma canını. Ama bu kadar harcamaya ek her ay bi tane çeyrek bile alsan o yanına kar kalır. Onuda alışveriş gibi düşün ve unut.

Aslında yazdığın herşey gayet gerekli faturalar vs... Ama buna rağmen artıramıyorum elimde para kalmıyor diyorsan biraz daha kemer sıkmalısın bence.

Her ay 100 TL kuaföre veriyorsun. Kuaför işlerini kendin halletmeye çalışamazmısın.

Aylık 280 pazara, 280de sadece kahvaltılığa,240 da balık için veriyorum demişsin.

Her şeyden kısılıyorda boğazdan kısılmıyor ne yazıkki. Ama sanırım senin biraz boğazdanda kısman lazım yoksa birikmeyecek. Çünkü en büyük giderin mutfak. Buda çok zor bi durum. Eğer israfda etmiyorsan çok da takma bence çünkü yapabileceğin bir şey görünmüyor.

Biz evde 2 kişiyiz benim kahvaltılık alışverişim. yarım kilo zeytin, yarım kilo beyaz peynirden ibaret. Birde 3-4 ayda bir bir kilo lor peynir alıp bu peynirden yapıyorum. Biz en çok bunu seviyoruz

Anca bir misafir gelirse farklı şeyler alırım. Onun dışında hiç bir şey almıyorum.Çünkü bu bile yenmiyor.

Reçel,bal, pekmez, tahin... bunlar hiç tüketilmiyor en küçük kavonozlarda alıp kiler gibi kullandığım bir dolap var oraya atıyorum. Dediğim gibi bir misafir gelirse çıkarıyorum.

Salam, sucuk, sosis kaşar bunlarda hiç tüketilmez. Sene başında tarihine bakıpda birer tane bunlardanda alıp buzluğa atarım. Bizi bütün bi sene idare eder. Çünkü sadece kuzenlerim geldiğinde pizza yapmak için kullanıyorum. O da senede 1-2 defa anca.

Evet bizim en çok mutfağa gidiyor ..
Senede 1 kaşarı duyunca Biz haftada 700 gr.lık paketi bitiriyoruz

Ağdamı kendim yapamıyorum o yüzden mecbur gidiyorum
bu aydan itibaren bir ay fön , diğer ay pedikür yaptırmak istediğin için direk 100 yazdım

Her ay zeytinyağı alınır teneke ile... Ona 90 lira veriyorlar... Bakliyatları filan hayatta toplu almazlar ama yeşilliğiydi bakliyatıydı balığıydı kahvaltıdıydı derken rahat bi 400-500 gidiyo. O civarda olması lazım bizim. 4 kişilik bi aileyiz bu arada

Merhaba kızlar,
Sabah bankaya oradan da vergi dairesine gittik eşimle.
15 bin tl öğrenim ve katkı kredisi borcum vardı, kendimizce 10,500 ödeme yapalım kalanı taksitlendirsinler diyorduk, öyle olmuyormuş :)
Vadesi geçmiş borcumuz 8950 tl idi, 6850 tl ye düştü peşin ödeme yapınca.
Vadesi gelmemiş borçları taksitle ödemeye devam edebilirsiniz dediler.
Vadesi gelmemiş 2 taksiti daha ödedik 528 tl.
Kalan parayı tekrar bankaya yatırdık.
Hafta sonu baya bi harcama yaptık bebiş için 300 tl gitti, yemeğe ve tiyatroya gittik, bir kaç kahvaltılık eksikti onları aldık.
Bi kaç eksiğimiz kaldı bebiş için onları da tamamlarsak tamamdır.
Kumbaradan 200 tl para çıktı, onuda bankadaki paranın üstüne ekledim.
Bende son durumlar böyle :)

Selam kızçeler,
Biliyosunuz para biriktiremiyorum malum
borçdan burnumun ucunu göremez vaziyetteyim.
Bu ay bembeyaz bir sayfa açıyorum
Tasarrufun dibini görmezsem shapes değilim
Bu kredi kartı kapanacak yanii inşallah
Bu kararlılıkla başladığına göre başarırsın canım

Mutfaktan kısacaksın başka çare yok.

Ben mesela bir peynir alırsın dil mi yok
kaşarı, tulumu, burgusu, tam yağlısı resmen suyunu çıkarıyormuşum.
Şimdi akıllandım burdaki kızların sayesinde :)

Bir beyaz bir tulum ohhh neyime yetmiyor :d

Salam, sosis, sucuk bunları tamamen hayatımızdan çıkardım :)

Baya farketti.

Evet canım artık başaramama gibi bir lüksüm yok çünkü.
Kredi kartını zaten kestim ortasından
Başka türlü olmayacaktııı
Sen öyle deyince gaza geldim benimde limiti düşük olan kapatmak istediğim bir tane vardı. Bende onu kessem mi acaba Ama 6 taksit var. Kampanyalardan yararlanıyorum diye ellemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…