BİRİKİM GÜNLÜĞÜMÜZ...

Canım hayırlı olsun..annelerimiz bizim için neler yapmışlar ..çok iyi yapmışsın. .sonuçta parani ayarlayıp güzel birsey için kullanmışsin

Hepinize teşekkürler kızlar

Disarda yesen mesela birkaç defa yersin o parayla ..en azından evine almışsin..aldıklarınla yemekler yaparsın. .bakalım aldıkları ne kadar gidecek

Valla her şey çok pahalı ben anlamadım, o kadar zam falan yok diyorlar ben cebimden çıkana bakarım. Aldıklarım en az 15 gün belki de 1 ay yeter. Sebze meyveyi zaten haftalık alıyorum. 2 Litre zeytinyağı 60 TL, 5 Litre de ayçiçek yağ 25,90 en çok bunlara harcama yaptım. Gerisi de deterjan, kızımın doğum günü için pasta malzemeleri falan filan, kahvaltılık falan da var... Yağlar da 2-3 ay idare eder gibi bakalım...

gunaydın kızlar :) market alışverişi yaparken nelere dikkat ediyorsunuz

Ben genelde bilinen markaları almaya gayret ediyorum. Ekonomik olması benim için ikinci planda. Bu yüzden genelde toptan marketlerden (gross marketleri kastediyorum) Ya da marketlerin indirimlerini takip ediyorum bazen düşeş geliyor. Son zamanlar da liste yapıp gitmeye başladım...

ben mutlaka listeyle gidiyorum. ta elim de ya kafamda. ama mutlaka listem oluyor.sadece listedeki alıp ışık hızıyla ayrılıyorum marketten.
kesinlikle başka reyonlara göz gezdirmiyorum.

ben mutlaka listeyle gidiyorum. ta elim de ya kafamda. ama mutlaka listem oluyor.sadece listedeki alıp ışık hızıyla ayrılıyorum marketten.
kesinlikle başka reyonlara göz gezdirmiyorum.

Zaten başka reyonları gezince otomatik bir şeyler alınıyor...

Zaten başka reyonları gezince otomatik bir şeyler alınıyor...
evet ben de ondan kaçıyorum zaten.
ben ihtiyacım olanı yazıyorum. başka reyonlardaki şeyler ihtiyaç olsaydı onları da yazardım listeme diye düşünüyorum.

evet ben de ondan kaçıyorum zaten.
ben ihtiyacım olanı yazıyorum. başka reyonlardaki şeyler ihtiyaç olsaydı onları da yazardım listeme diye düşünüyorum.

Ben kaçsam da eşim kaçamıyor. Alışverişimizin dün 50 Tl si vallahi liste dışına gitti

merhaba arkadaşlar
siz böyle yazınca hevesleniyorum...yani şu kadar harcadım, şunu aldım, şunu şu kadara aldım, şu kadar biriktirdim, kumbaramdan şu kadar çıktı,onu şuraya harcadım vs. :)

ama ben öyle yapamıyorum..yani birikim denince, paramı aldığım gibi bankaya yatırıyorum... harcamaları da çok takip edemiyorum, fiyatları da, ne nerde ne kadar diye...çünkü alış-verişi genelde eşim yapıyor...gelirken bir şey lazım mı der, önüne ilk gelen market/bakkal alır gelir... bi de genel huyudur 5 liralik şeyi 50 liraya halleder... :)

diğer giderler de, yani çocukların masrafları, giyim, eşya, eğitim giderleri vs. kim denk gelirse o öder, alış-verişe beraber gittiğimiz için genelde eşim denk gelir... :)
arabanın bütün masrafı eşimde...
bütün faturalar, benim cep dahil eşimin otomatik ödemesinde.... ben bi evdeki yardımcımın maaşını öderim, o da eşim göremediği için mecburen bana kalıyor yani... :) eşimin birikim gibi bir derdi yok,hiç olmadı.. :) ama fazla parası olduğunda bana verir... onun birikimi de bende yani.. :)

yani aylık ne geldi ne gitti belli olmaz bizde pek... yazmaya tutmaya kalksam altından kalkamam sadece kendi harcamalarımı yazarım ki onlar da pek bir şey tutmaz..

bi de serbest çalıştığımız için, gider belli olsa da, gelir değişkenlik gösterebiliyor... özellikle eşimin... benim garanti sabit bir maaşım var çünkü, serbest çalışsam da..... :)

Aha :) 215 tl taksitim 440 tl oldu kızlar anneme aldım herseyi. Beraber gittik ihtiyacım var diyince kiyamadim aldım amaaan annemden önemli mi

Aha :) 215 tl taksitim 440 tl oldu kızlar anneme aldım herseyi. Beraber gittik ihtiyacım var diyince kiyamadim aldım amaaan annemden önemli mi
yeterki onlar mutlu olsun cnm onların bize yaptıklarının yanında bizimki az bile

Çok iyi yapmışsınız, sizi tebrik ederim. Ben de bekarken aileme hep destek oldum, şuan evliyim ve onlara hiç yardımcı olamıyorum çünkü ayrı bir evim ve sorumluluğum var. Şimdi diyorum ki iyi ki o zaman her şeyi yapmışım onlara, size de helal olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…