merhaba arkadaşlar
siz böyle yazınca hevesleniyorum...yani şu kadar harcadım, şunu aldım, şunu şu kadara aldım, şu kadar biriktirdim, kumbaramdan şu kadar çıktı,onu şuraya harcadım vs. :)
ama ben öyle yapamıyorum..yani birikim denince, paramı aldığım gibi bankaya yatırıyorum... harcamaları da çok takip edemiyorum, fiyatları da, ne nerde ne kadar diye...çünkü alış-verişi genelde eşim yapıyor...gelirken bir şey lazım mı der, önüne ilk gelen market/bakkal alır gelir... bi de genel huyudur 5 liralik şeyi 50 liraya halleder... :)
diğer giderler de, yani çocukların masrafları, giyim, eşya, eğitim giderleri vs. kim denk gelirse o öder, alış-verişe beraber gittiğimiz için genelde eşim denk gelir... :)
arabanın bütün masrafı eşimde...
bütün faturalar, benim cep dahil eşimin otomatik ödemesinde.... ben bi evdeki yardımcımın maaşını öderim, o da eşim göremediği için mecburen bana kalıyor yani... :) eşimin birikim gibi bir derdi yok,hiç olmadı.. :) ama fazla parası olduğunda bana verir... onun birikimi de bende yani.. :)
yani aylık ne geldi ne gitti belli olmaz bizde pek... yazmaya tutmaya kalksam altından kalkamam sadece kendi harcamalarımı yazarım ki onlar da pek bir şey tutmaz..