• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİM GÜNLÜĞÜMÜZ...

Çok iyi yapmışsınız, sizi tebrik ederim. Ben de bekarken aileme hep destek oldum, şuan evliyim ve onlara hiç yardımcı olamıyorum çünkü ayrı bir evim ve sorumluluğum var. Şimdi diyorum ki iyi ki o zaman her şeyi yapmışım onlara, size de helal olsun :)
Teşekkür ederim canım :) size de helal olsun sonuçta elinizden geleni yapmışsınız hayat bu ne yapabilirsek artık :)

Benim harcadiklarim
2.5 dolmuş parası
3 lira bakkal
Kızımın okuluna kurabiye yapacağım yarın için. .sira bende..mutfağa bakayım hangi malzeme var:KK66:sa öyle olacak

Ben de aileme destek oluyorum bu çok mutlu ediyo beni. Onlar kendine harca dese de yapamam. Beni bu yaşa getirip okutup iş sahibi eden onlar. Evlenene kadar kardeşlerime aileme destek olmayı bırakmam. Hatta evlenince dee bırakmam Allahtan sevgilim çook anlayışlı iyi bi insan maaşımı bile bilmez ben anlatırım dolar aldım altın yaptım kredi kartı borcu ödedim vs. Ailene sahip çıkmanı çok takdir ediyorum diyo. Canlarım benim bizim için yıllardır çalıştılar hiç kendi keyifleri için bişey yapamadılar şimdi ben onları mutlu etmek istiyorum.

Kaç günün acısını buguj çıkardım esimden 100 tl kopardim sosyete pazarına gittim 60 tl harcadım Ohh be dünya varmış :KK59::cool:
Ben de bu rahatlamayı yaşamak istiyorum zor tutuyorum kendimi:confused:yeni sezondan begendiklerimi telefonuma kaydettim siraya koymaya calisiyorum. tabi alışveriş alışkanlıklarını bir anda değiştiremiyoruz ama vazgeçmek yok:KK20:

Ben de bu rahatlamayı yaşamak istiyorum zor tutuyorum kendimi:confused:yeni sezondan begendiklerimi telefonuma kaydettim siraya koymaya calisiyorum. tabi alışveriş alışkanlıklarını bir anda değiştiremiyoruz ama vazgeçmek yok:KK20:
Bu kendimi frenlemis halim para üstü cepte kalacak nekadar az şey alırsam kardi ama hoc pişman değilim suan :KK70:

Kızlar merhaba,
Ben de tasarruf etmek ve para biriktirmek istiyorum.. Nasıl başlıycam bilmiyorum. Bizim ev ve araba kredi borçlarımız var. Kenarda hiç paramız yok. Bide 11 aylık kızım var onun altınlarını borçlara yatırdık kızımıza borcumuz var..

Para biriktirmeye ufaktan mı başlıyosunuz? kumbarayla mı? Bide her harcamayı yazıyor musunuz? ya da cüzdanda çok para tutmuyo musunuz? Ben para olunca harcıyorum kolayca, olmayınca da canım sıkılıyor.:KK53:
Bide bizim bi adetimiz var. Krediyle bişeylere sahip oluyoruz.. Doğru bişey mi bilemedim..

Kızlar merhaba,
Ben de tasarruf etmek ve para biriktirmek istiyorum.. Nasıl başlıycam bilmiyorum. Bizim ev ve araba kredi borçlarımız var. Kenarda hiç paramız yok. Bide 11 aylık kızım var onun altınlarını borçlara yatırdık kızımıza borcumuz var..

Para biriktirmeye ufaktan mı başlıyosunuz? kumbarayla mı? Bide her harcamayı yazıyor musunuz? ya da cüzdanda çok para tutmuyo musunuz? Ben para olunca harcıyorum kolayca, olmayınca da canım sıkılıyor.:KK53:
Bide bizim bi adetimiz var. Krediyle bişeylere sahip oluyoruz.. Doğru bişey mi bilemedim..
Borca girmeyince de bişey sahibi olunmiyor ki canim kredi oduyosunuz ama karşılığı ev ve araba var o yönden düşün bence
Çalışıyo musun bilmiyorum ama maaş aldığında veya elime para geçince şu borcu ödeyim bu borcu ödeyim ekimde kalanı yatırım yapayım dersen o iş olmuyo yani ben yapamıyorum esim maaşı bana verir ben idare ederim maaşı bana verdiği gün gidip bi çeyrek veya gram veya yarım altin almaya çalışırım omdan sonra kalan parayla idare ederiz kumbarada yapıyorum nakit de tutuyorum çeyrek parası birikir se alıyorum birikmez se bidaha ki aya üstünü tamamliyorum vs bi şekilde birikiyor allaha şükür

E eladeniz35 biz birikim olayını gruplandırıyoruz
Her ay 1 gr altın alıyorum oğlum için. Yıllardır yapıyoruz bunu. Bir ara onu. Altınlarını bozdurmak zorunda kaldık. Bu aralar 2 gram alıyoruz. Borca sayıyoruz 1 gramını
Euro olarak ne kadar yapabilirsek tatil parası koyuyoruz her ay (en fazla 100 Euro)
Az ya da çok duruma göre dolar alıyoruz. O da en fazla 100 dolar. Acil bi hastalık vs olur dşye.
Kumbaram var benim. Eşim pek katlıda bulunmuyor. Onda da ben biriktirip özel ihtiyaçlarım için kullanıyorum.

Ne güzel para biriktiriyorsunuz ya.. Özendim çok. Eşimde ben de çalışıyoruz. Kazancımız iyi çok şükür. Ancak kenarda hiç paramız yok. Gelen geldiği gibi bitiyor. Altın almak mantıklı somut bişeye sahip oluyorsunuz.. Peki sonra onu kasaya mı koyuyorsunuz ya da banka??.. Ev riskli sonuçta..

Ben de en çok kızımı düşünüyorum.. Onun için hesap mı açsam..

Canım olsun kopma buradan aklına gelelim GEREKSİZ bir şey alırken yesa1 duymasın boşver kızar şimdi siniri pistir falan de yeter bana :KK70:

Aklımdasın kuşum merak etme ;) Yazılanları okumaya gayret ediyorum ama cevap yazmak bile bazen çok zor geliyor...

Ne güzel para biriktiriyorsunuz ya.. Özendim çok. Eşimde ben de çalışıyoruz. Kazancımız iyi çok şükür. Ancak kenarda hiç paramız yok. Gelen geldiği gibi bitiyor. Altın almak mantıklı somut bişeye sahip oluyorsunuz.. Peki sonra onu kasaya mı koyuyorsunuz ya da banka??.. Ev riskli sonuçta..

Ben de en çok kızımı düşünüyorum.. Onun için hesap mı açsam..

Canım altın hesabı aç maaş yatar yatmaz istediğin miktar o tarafa aktarılsin

Mesela maaş 1500 diyelim 200 tl ortaya aktarılsin srn maaşın 1300 gibi kendini ayarla ;)

Onun disinda çevredekiler ile güne girebilirsin;)

Benim bes var ona bakabilirsin

Kredi kartını da mümkün olduğunca az harcayabilirsin ;)

Kızlar merhaba,

Canım bizim excel tablomuz var gelir gider fark hep yazılır bir ara kyk kredi borcu oduyirduk kalanı da pek yazardık çok şükür bitti o

Onun disinda para yönetimı diye bir uygulama indirdim o da güzel günlük onu da kullaniyorum;)

Back