• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİM GÜNLÜĞÜMÜZ...

Ay bende katılmak istiyorum.ben hiç tutumlu değilim.bide paranın bereketi mi yok her şey cok mu pahalı bilmiyorum ama 100tl yi bozdurmamla bitmesi bir oluyor.
Benim de öyleydi cüzdanda 200 lira olsa 3 günde 20,30 kalırdı ama artık az az para çekiyorum zaten gün içinde işteyim ordan yiyorum. Bi yol param var o yüzden yanımda taşıdığım en fazla 20 oluyor artık. Gün içinde sadece 5 tl ile dolaştığım bile oluyor. Cepte olmayınca harcamak akla gelmiyor. Ama tabi benim bankamatik hemen dibimde acil bişey olsa anında çekerim. Eğer bankamatik uzaksa size acil durumları da düşünerek 50 tl taşıyabilirsiniz cüzdanda. Ben 50 çektiğim zaman en az 3 gün bu para bitmicek diye şartlanıyorum. Bide en işe yarayan yöntem şu birşey alacağım zaman hemen düşünüyorum gerçekten ihtiyaç mı diye. Değilse bırakıp çıkıyorum. Böyle yapınca az harcamaya başladım ve evde de alıp kullanmadığım kalabalıklardan kurtuldum. Üstelik elimdeki kıyafetin, buzdolabındaki malzemenin, makyaj malzemelerimin vs değerini anladım. Öbür türlü alıp alıp köşeye atardım. Şimdi herşeyimi sonuna kadar kullanıyorum.

Sizden öğreneceğim çok şey var.aslında para olunca harcanıyor altın alsak bozdurmak zor olur ama altında fırladı gitti.
fena gaza geldim iyiki bu top ici actiniz
dolar yapabilirsin canım. ekonomistler doların ve altının yükseleceği yönünde bilgi verdi.

ipeqbojuqu ipeqbojuqu kendine bi hedef belirle. Tatil için de, eşya değiştireceğim de, hastalık sağlık için kenarda şu kadarım olsun de...
Mutlaka bi hedefin olsun. Hedefe kilitlenince insanın cebine akrep giriyor.
Eskiden harcadığım paraları düşündükçe Can'ım yanıyor resmen

Haklısın bende bir ara kıyafete ivira zivira ne para harcamışim diyorum..kendine bir hedef koy..yavaş yavaş alisiyor insan para biriktirmeye. .

Hayatta pahalı tabii..indirimleri takip et..aslında ufak tefek bir birikimin olacak..Allah kimseye muhtaç etmesin..hele ki bayansan. .

Gunaydın kızlar bol bırıkımler :KK200: ben bugun işe gidiyorum yanı para harcama olasılıgım eve göre daha yuksek.. Ama yıne de belli olmaz belkı harcamam yemegım işyerınden suyumu da evden götürüyorum inşallah harcamam :KK39:

Günaydın kızlar, mutlu ve bereketli bir hafta olsun inşallah. Sabah kahvaltımı yaptım öğlen yemeğimi de getirdim. Çayımı kahvemi de kendim yapıyorum zaten. Çay ocağı pek temiz değil içime sinmiyor en güzeli kendim yapıp içiyorum.
Kızlar hayırlısıyla mart ayı geçsin gitsin artık. Hem ülke gündemi olarak hem de masraf olarak çok kötü bir aydı. Nisan inşallah güzelliklerle gelir. Hepimizin maddi manevi güzel haberlere ihtiyacı var.

Yeni arkadaşlarımızda hoş gelmişler:KK68:

Günaydın kizlaaar :) ben dün hiç para harcamadim gene. Ama ay başı hem eşim hem de abimin doğum günü var. O olmasa baya birikim yapmış olcaktim ama sanırım tüm Bütçe oraya gidicek

Dün 30 Tl harcadım pazarda, bu akşam alışverişi eşim ödeyecek.. Bu hafta toplamda 100TL(25 TL araba yıkatma, 20 TL Benzin, 10 TL yumurta, 30 TL pazar , 15 Tl nin nereye gittiği hakkında hiçbir fikrim yok) :) harcadım, bir sonraki hafta bu kadar harcamak istemiyorum.

Işte sorun para olunca en iyisi açılamayan kumbara edinmek bide birikimden kimseye bahsetmemek resmen bereketi kaçıyor
gercekten açılmayan kumbara en iyisi yoksa hep harcanıyor, 1 aydır arıyorum bu kumbaralardan ama hiç bir yerde bulamadım bir türlü:KK43: inşallah en kısa zamanda tekrar bulurum

Bende eve geldim..Bugunku masraf
Yol 2.5 dolmuş
7 lira kızımın ilaç parası
2 lira ekmek
Şimdide tüp bitti siparis verdim 68 lira.
Ama öğlen işe yemek götürdüm. .temiz temiz yedim:KK56::110:

Back