- 19 Aralık 2018
- 610
- 391
-
- Konu Sahibi Ipsizkuklaa
İşte bilemiyoruz ki canım alnında yazmıyor kimsenin. Bence bir otur konuş böyle böyle sorunumuz olmasın benim icin sorun de bakalım ne olacak bence konuşarak halletmeyi denesen iyi olur gibiBenim böyle bir ortamda bulunmak istemiycemi bilir.. zaten kendi ailesi de bu tarz ortamlara karşıdır. Annesi ve babasi(rahmetli) hacca gitmis insanlar.. evlenmeden önce sadece özel günlerde iciyorum ama evlendikten sonra o da ol.ayacak dedi bana. Icmeyen adam o ortam da bulunmak da istemez diye düsünmüstüm ben. Ama aralarindaki dostluk bayagi bi saglam birbirlerini hicbi konuda sorgulamazlarmis.. saygi duyuliyor yani icene de icmeyene de...
Defalarca konustum bu durumu canım. Nasıl bi bağsa aralarındaki önce onlar demeye getiriryor her defasında. Ben bu konudaki sorunumu dile getirirken hep şöyle söylerim ona;İşte bilemiyoruz ki canım alnında yazmıyor kimsenin. Bence bir otur konuş böyle böyle sorunumuz olmasın benim icin sorun de bakalım ne olacak bence konuşarak halletmeyi denesen iyi olur gibi
Ben de sizin gibi düsünüyorum ama malesef onun isine gelmiyor böyle düsunmek..Hayatına biri girdi o şekilde oldu diye sende de öyle olacak değil tabiki. Sen farklısın, bu kadar yıllık evliliğinizde buna idrak etmiş olması lazımdı. Kadın sevildiğini hissetmeli ki sana bi şeyler verebilsin.
Belli olmuyor ki bazen ayni bazen az oluyor iştahı. Bu otun etkisi vücutta ne kadar kaliyor peki biliyor musunuz??ne yazıkki tanımadan evlenmenin sonuçları.ot içiyor anladığım kadarıyla , o geceler iştahında da bir değişiklik oluyor mu? sizinki ne yazık ki bir evlilik değil de bir öylesine beraberlik gibi şu an.ya oturun konuşun ciddi ciddi ya da daha uzatmadan bitirin.
Açıkçası,insanın kırmızı çizgileri olmalı hayatında. Yoksa diğer türlü çok pişmanlıklar yaşar.Ben de böyle derdim...büyük konusmamak gerekirmiş hayat ögretti bunu.
Duayla değişir inşallah...benim umudum var. Umutsuzluk yakışmaz inanan insana diye düşünüyorum... sabrın sonu selamet olur inşallah da ben de bunu sizinle paylaşırım.Eşin ile sen epey yaş farkı var birde sana ilgisi yok bozuk evlilik düzeleceğini sanmam
Yazık hemencik hamile kalmasaydın keşke ne kadar cesur ve vurdumduymazlık sizinki si çabuk evlilik çabucak çocuk ruhsuz alakasız bir adam ayrılamazsında artık hayatın hayal ettiğin evlilik böyle olmamalı demenle geçecek
Umarım siz yaşamazsınız böyle pişmanlıklar..Açıkçası,insanın kırmızı çizgileri olmalı hayatında. Yoksa diğer türlü çok pişmanlıklar yaşar.
Benim eşim bekarken intar edecem, yok çok seviyorumHaklısınız. Ama şu da bir gerçek ki kimse flört zamanıyla aynı evin içindeykenki hayatında aynı olmuyor. Çoğu insan bunu der değil mi; 'kimseyle aynı evin içinde yaşamaya başlamadan onu tam anlamıyla tanımış olmazsınız... ' burda sadece erkekler için değil genel bir durum sözkonusu tabiki.
Eşim nişanlıyken bu kadar ilgisiz değildi... şimdi bu ilgisiz halleri de herşey elde edene kadarmış dedirtiyor bana bazen.. :/
Çok güzel demişsin canım.. malesef öyle oluyor. Müsade ettikleri kadar...Benim eşim bekarken intar edecem, yok çok seviyorumşimdi evlendim TV ve telefonu ile mutlu yani insanlar müsaade ettiği kadarını tanıya biliyoruz maalesef.
o halde adamla sohbete gireceksin sohbete girmezsen hiç bir şey değişmez, benimle konuş diyeceksin bende bir canlıyım insanım, tahta değilim diyeceksin,Duayla değişir inşallah...benim umudum var. Umutsuzluk yakışmaz inanan insana diye düşünüyorum... sabrın sonu selamet olur inşallah da ben de bunu sizinle paylaşırım.
Vurdumduymazlık demeniz hiç hoş olmamış. Herkes hata yapıyor. Eminim siz de hayatınızı dört dörtlük ve hatasız yaşamıyorsunuzdur... ayrica kimse mutsuz olmak için evlenmez. Bebek olayına gelince eşimin yaşından sebep fazla beklemek istemedik.. ha şimdi olsa en az 1 sene beklerdim o ayrı .
Elimden geldiğince sohbet etmeye çalışıyorum ama karsımdakinin konusmak istemesi de önemli işte. Kendime kendime konusuyor olmaktansa susmayi tercih ediyorum çoğu zaman. Acaba işteyken yeterince yorulduğu ıçin mi fazla konusma geregi duymuyor. Ben de evlenmeden önce çalışırken böyleydim.. anlayamıyorum herkeste aynı durum olmayabiliyor.. çocuk daha çok küçük oldugu icin genelde beni istiyor. Ondan istedigim seyleri de yapiuor ama. Zorluk çıkarmıyor fazlao halde adamla sohbete gireceksin sohbete girmezsen hiç bir şey değişmez, benimle konuş diyeceksin bende bir canlıyım insanım, tahta değilim diyeceksin,
Önce bunu başaran gerekir adama rahat ettirme çokta uysal olma, madem çocuk var bakımına oda dahil olsun
Canım benim rabbim yardımcın olsun umarım kullanmıyordur eşin. Bunu onunla açıkça konuşMerhaba arkadaşlar.. yeni üye oldum. Daha önce fırsat buldukça konulara bakıyordum. Ben de içinde bulunduğum bu durumu sizinle paylaşıp fikir almak istediğim için yazmaya karar verdim. Eşimle internetten tanıştık.. 3 ay görüştükten sonra aileler tanıştı vs derken su an 2.5 yıldır evliyiz bir bucuk yaşında bir oğlum var. Aslında anlatmak istediğim çok sey var ama ben şimdilik sadece bu sorunumu paylaşmak istedim...
Biliyorum 3 ay çok kısa bir zaman nasıl tanıyıp güvenebildiniz hemencecik diyeceksiniz. Inanın herşey çok ani oldu. Öyle ki benim aklımda evlilik bile yoktu o ara. Insan kaderine söz geçiremez derlerya hani benim de öyle oldu sanırım.. eşim benden önce bir kez nişan atmış. 6 7 sene kadar süren bir ilişkisi olmuş ve sadece 1.5 ay nişanlı kalmışlar. Anlattığına göre düğüne 1 hafta kala ayrılmışlar. Bu olay yaklaşık 10 12 sene önce oluyor. Fazla detaya giriyorum ama durumumu anlatabilmem için bunları bilmeniz gerek diye düşünüyorum.
Eşimle aramızda 8 yaş var bu arada. Arkadaşlar eşimin arkadaş çevresi evlendiğimizden bu yana benim oćin hep çok sorun olmuştur. Çünkü ortamlarında alkol ve adını telaffuz etmek istemediğim başka bir madde var. Eşim de bir zamanlar alkol ve o maddenen kullanmış ama artık kullanmıyorum diyor. Alkol olayına inaniyorum ama nedense diğerine inanmak gelmiyor içimden çünkü arkadaş ortamina girdiği bazı zamanlar beni şüphede bırakacak şekilde geliyor eve... acaba kullanıyor mu o şeyden anlayamıyorum bi türlü. En büyük fark gözleri bazen çok bazen hafif kızarık ve sakin bi şekilde geliyor eve. Normalde fazla muhabbet etmez.. evde olduğu akşamlar genelde ya tv.ye ya da telefonuna odaklanır. Arkadaş buluşmasından döndüğü çoğu akşam hep bi muhabbet açıp konuşmak isteği olur onda. Anlam veremem buna. Acaba derim hep.. bu arada eşimin arkadaşlık ilişkileri baya öncesine dayanıyor kolay kolay birbirlerini ihmal edecek unutacak insanlar değiller yani..her hafta ya 1 ya da 2 akşam mutlaka takılırlar...
Neyse çok fazla uzattım bu konuyu. Eşim çarşamba ve cumartesi akşamları çıkar genelde dışarı onun dışında evde oturur. Ama arkadaş ortamındaki gibi ne benimle muhabbet eder ne de ilgi gösterir. Hep tv.telefon odaklı yaşar evdeki akşamları. Ben ailemden ayrı bir sehirde yaşıyorum. Evliliğe ve ailemden ayrı kalmaya çok zor alışabildim desem doğrudur. Burda hiç arkadaşım yok nerdeyse. Çok yalnızım.. ve eşimin annesiyle birlikte yaşıyoruz. Bizimki nasıl evlilik ben anlamıyorum. Etrafimdaki yeni evlilerin yaşadıklarıyla bizimki çok farklı..eşim sevgisini pek dile getirmez. Sadece seks öncesi yanaşır o da en fazla 5 dk sürer sonra olaya girer hemen. Hiç güzel bişey dediğini bilmem. Bi kadın olarak ben de ilgi bekliyorum ama eşim ben böyleyim, çocuk gibi sürekli dipdibe olamam senle deyip çekiliyor kenara. Ben de mi sorun var anlamıyorum. Ben çok ince düşünen ve insanları kırmaya korkan biriyimdir. Eşim de tam tersi ama bir tek bana gelince böyle odun oluyor o ayrı tabi... muhabbet açmaya çalıştığım zamanlarda beni tersleyip çok boş konuşuyon diyor. Çok zoruma gidiyor böyle yapması. Ablamlar daha yenisiniz evliliğinizin oturmasi için 5 sene şart falan diyor ama bilmiyorum bu bana çok uzun bi süre geliyor. Etrafimda daha ilk senelerinde iletişimleri gayet iyi olan ve birbirlerine çok bağlı çiftler varken neden biz böyleyiz diye düşünmeden edemiyorum... kafam çok karışık nolur bana bi akıl verin.. ben şimdi ne yapayım aradaki iletişimi kuvvetlendirebilmek için...
(
Çook uzun oldu hakkınızı helal edin.. :/
Ne kadar yanlış bir yorum bu. İnsanlar Buraya dertlerini paylaşmaya rahatlamaya geliyor sizin yaptığınız yapıcı değil yıkıcı eleştiridir böyle yapmanız çok yanlışBüyük bir kumar oynamışsın 3 ay tanıdığın biriyle evlenerek. Ve kaybetmişsin gibi duruyor..
Allah razı olsun canım. Amin..inşallah...dualarım kullanmaması yònünde..Canım benim rabbim yardımcın olsun umarım kullanmıyordur eşin. Bunu onunla açıkça konuş
İlgisizliğinden çok bu konu daha önemli güzelce kendini ifade et bakalım ne diyecek
Imkaniniz varsa evleri ayirin esinizin maasini kontrol edin harcamalarina dikkat edin o tarz seyler cok para goturur haberlerde kadinlar aglasiyo eslerini dovenler bile var goruyorz tvlerde yazik gunah bu isin pesini birakmayin esinizle daha yakin olmak icin evleri ayirmak sart annesinin babasinin yaninda esinize diktatorluk yapmak brz zorMerhaba arkadaşlar.. yeni üye oldum. Daha önce fırsat buldukça konulara bakıyordum. Ben de içinde bulunduğum bu durumu sizinle paylaşıp fikir almak istediğim için yazmaya karar verdim. Eşimle internetten tanıştık.. 3 ay görüştükten sonra aileler tanıştı vs derken su an 2.5 yıldır evliyiz bir bucuk yaşında bir oğlum var. Aslında anlatmak istediğim çok sey var ama ben şimdilik sadece bu sorunumu paylaşmak istedim...
Biliyorum 3 ay çok kısa bir zaman nasıl tanıyıp güvenebildiniz hemencecik diyeceksiniz. Inanın herşey çok ani oldu. Öyle ki benim aklımda evlilik bile yoktu o ara. Insan kaderine söz geçiremez derlerya hani benim de öyle oldu sanırım.. eşim benden önce bir kez nişan atmış. 6 7 sene kadar süren bir ilişkisi olmuş ve sadece 1.5 ay nişanlı kalmışlar. Anlattığına göre düğüne 1 hafta kala ayrılmışlar. Bu olay yaklaşık 10 12 sene önce oluyor. Fazla detaya giriyorum ama durumumu anlatabilmem için bunları bilmeniz gerek diye düşünüyorum.
Eşimle aramızda 8 yaş var bu arada. Arkadaşlar eşimin arkadaş çevresi evlendiğimizden bu yana benim oćin hep çok sorun olmuştur. Çünkü ortamlarında alkol ve adını telaffuz etmek istemediğim başka bir madde var. Eşim de bir zamanlar alkol ve o maddenen kullanmış ama artık kullanmıyorum diyor. Alkol olayına inaniyorum ama nedense diğerine inanmak gelmiyor içimden çünkü arkadaş ortamina girdiği bazı zamanlar beni şüphede bırakacak şekilde geliyor eve... acaba kullanıyor mu o şeyden anlayamıyorum bi türlü. En büyük fark gözleri bazen çok bazen hafif kızarık ve sakin bi şekilde geliyor eve. Normalde fazla muhabbet etmez.. evde olduğu akşamlar genelde ya tv.ye ya da telefonuna odaklanır. Arkadaş buluşmasından döndüğü çoğu akşam hep bi muhabbet açıp konuşmak isteği olur onda. Anlam veremem buna. Acaba derim hep.. bu arada eşimin arkadaşlık ilişkileri baya öncesine dayanıyor kolay kolay birbirlerini ihmal edecek unutacak insanlar değiller yani..her hafta ya 1 ya da 2 akşam mutlaka takılırlar...
Neyse çok fazla uzattım bu konuyu. Eşim çarşamba ve cumartesi akşamları çıkar genelde dışarı onun dışında evde oturur. Ama arkadaş ortamındaki gibi ne benimle muhabbet eder ne de ilgi gösterir. Hep tv.telefon odaklı yaşar evdeki akşamları. Ben ailemden ayrı bir sehirde yaşıyorum. Evliliğe ve ailemden ayrı kalmaya çok zor alışabildim desem doğrudur. Burda hiç arkadaşım yok nerdeyse. Çok yalnızım.. ve eşimin annesiyle birlikte yaşıyoruz. Bizimki nasıl evlilik ben anlamıyorum. Etrafimdaki yeni evlilerin yaşadıklarıyla bizimki çok farklı..eşim sevgisini pek dile getirmez. Sadece seks öncesi yanaşır o da en fazla 5 dk sürer sonra olaya girer hemen. Hiç güzel bişey dediğini bilmem. Bi kadın olarak ben de ilgi bekliyorum ama eşim ben böyleyim, çocuk gibi sürekli dipdibe olamam senle deyip çekiliyor kenara. Ben de mi sorun var anlamıyorum. Ben çok ince düşünen ve insanları kırmaya korkan biriyimdir. Eşim de tam tersi ama bir tek bana gelince böyle odun oluyor o ayrı tabi... muhabbet açmaya çalıştığım zamanlarda beni tersleyip çok boş konuşuyon diyor. Çok zoruma gidiyor böyle yapması. Ablamlar daha yenisiniz evliliğinizin oturmasi için 5 sene şart falan diyor ama bilmiyorum bu bana çok uzun bi süre geliyor. Etrafimda daha ilk senelerinde iletişimleri gayet iyi olan ve birbirlerine çok bağlı çiftler varken neden biz böyleyiz diye düşünmeden edemiyorum... kafam çok karışık nolur bana bi akıl verin.. ben şimdi ne yapayım aradaki iletişimi kuvvetlendirebilmek için...
(
Çook uzun oldu hakkınızı helal edin.. :/
Kullandığı zaman;inanilmaz felsefe yapar,aklınizin alamayacağı derin düşünceler ve zeki sozler sarfeder,özellikle cocuklugundan,anılarından bahseder..Gözleri kırmızıdır, yüzünde sapşal bir tebessüm olur,iştahı açılır ve cok yer..Çok güzel demişsin canım.. malesef öyle oluyor. Müsade ettikleri kadar...
Eşimin babası 2006 da vefat etmiş.. sağ olsaydı zaten ben de ayrı evde israr ederdim canım. Kv önce küçük kaynımla birlikte oturuyormuş. Anlaşmazlık çok diye ayrılmışlar. Benim eşim de o zamanlar bekar oldugu icin annesiyle yasiyormus haliyle. Aslinda ben de çok hatalıyım bu konuda. Ev durumlarını yaşam tarzlarini bilmeden etmeden kabul ettim bi tek annesi diye. Ama kv.ailenin büyüğü oldugu icin herkes bize geliyor bayramlarda falan.. onu geçtim özel hayat konusunda gercekten cok zorluk cekiyorum... eşimi istedigim gibi karşılaşamıyorum istedigim ortamı oluşturamıyorum evdeyken. Bizim en büyük iletişim problemimiz birlikte oturmaktan kaynaklaniyor bence. Hala daha eşimin de benim de evlilik hayatina tam anlamiyla adapte oldugumuz söylenemez.annesiyle yaşadıģimiz için yeterince sorumluluk sahibi de olamiyor malesef. Dışarı çıkacağı ya da geç geleceği zaman sorun yapmıyor çünkü biliyor ki biz oğlumla evde yalnız değiliz annesi var...Imkaniniz varsa evleri ayirin esinizin maasini kontrol edin harcamalarina dikkat edin o tarz seyler cok para goturur haberlerde kadinlar aglasiyo eslerini dovenler bile var goruyorz tvlerde yazik gunah bu isin pesini birakmayin esinizle daha yakin olmak icin evleri ayirmak sart annesinin babasinin yaninda esinize diktatorluk yapmak brz zor