Bir tatil meselesi

Cevremde hic bir saglikci tatile gitmedi. Ve hicbirinin psikolojisi iyi degil. Nasil her insan bir değilse, bu sağlıkçılar icinde geçerli. Herkes her konuda ayni derecede hassas olmayabilir. O sağlıkçı arkadaşlarınızın ve çevresinin problemi. Gördüyseniz ve bu durumdan rahatsizsaniz uyarmalısınız.

valla ben de bir ay önce yok gitmeyeceğim diyordum ama gül gibi yıllık izin ziyan olacaktı. evde de durumlar karışık uzaklaşmam lazım. o yüzden ağustos sonu kaçacağım bir yerlere. ben normal zamanda gerek iş gerek de başka zorunlu sebeplerden dışarı çıkıp kalabalığa karışmak zorunda kalıyorum. ilk başta çok tedirgindim ama zaman içinde kendimi nasıl koruyacağımı öğrendim ve hastalık falan kapmadım. çok dikkatli davranınca hem kendi sağlığınızı hem de toplum sağlığını korumanız mümkün. şunlara dikkat ediyorum:
-mutlaka maske takıyorum ve maskeyi doğru takıyorum, herhangi bir yerim açıkta kalmıyor
-imkan varsa mesafeli duruyorum ama toplu taşımada mesafe yok maalesef. buna rağmen, yani kalabalık olsa bile dibimde öyle maske takmayan bir haydut varsa bir şekilde yerimi değiştirmeye çalışıyorum. bu zor oluyor ama öyle. hiçbir şey yapamıyorsam başımı çeviriyorum ya da arkamı dönüyorum en azından yüz yüze olmayalım.
-kaç kişi farkında bilmiyorum ama gözlük önemli bir konu. virüs gözden vs bulaştığı için en azından kalabalıktaysanız gözünüzde güneş gözlüğü vs varsa direkt olarak damlacık sıçrasa bile gözünüze değil gözlüğünüze denk gelir mesela. belki az bir koruma sağlar ama bence faydalı.
-dışarıdayken asla elimi yüzüme sürmüyorum. bu çok çok önemli. göz, burun, ağız, kulak kesinlikle eller temas etmemeli. geçen gün otobüste adamın biri maskeyi çeneye indirmiş ve eli de ağzındaydı yani, otobüse binip sağa sola dokunmamak imkansızken covid nasıl kapılır diye soranlara örnek :)
-çantamda mutlaka dezenfektan işlevi gören kolonyam vardır. sık sık kolonyalanırım.
-kimseyle temas etmem, kesinlikle tokalaşma, sarılıp öpüşmek yoktur.

Dediğiniz gibi bu tamamen insani olarak hassasiyete bağlı tıpkı sigara içen sağlıkçılar olduğu gibi tatile gidenler de benim çevremde yadsınamaz seviyede.
Bir kısmıyla bu konuda endişelerimi paylaştım. Bir doktor arkadaşımdan aldığım cevap "çok yorgundum buna ihtiyacım vardı tatile çıkmasam iyice iptal olacaktım"
Bir hemşire arkadaşımdan aldığım cevap ise "gittiğim hiçbir yer hastane kadar riskli değil, bununla yaşayacağız"
Nasıl mantıkları sizce uyarıya açıklar mı? Mesela sizin çevrenizdeki gibi sağlıkçılar benim çevremdekileri niye uyarmıyorlar değil mi?

Şu konuyu ben mi acdım acaba diye şüpheye düştüm. Benim eşimde illada gidelim diye tutturdu. Ben istemiyorum ikna da edemiyorum. Bir sürü yer araştırdım nereye gitsem daha hijjenik olur diye ama gidip görmeden karar vermek gercekten zor. Eşimi ikna edebilirsem gitmemeyi tercih etcem

Akyaka temmuz ayında Marmaris merkezden kalabalikti
Bozcada ve Akyaka çok popüler herkes sakin deyip gitmiş özellikle bayram fotoları eskiyi aratmıyordu Akyaka da denize girecek adım atacak yer kalmamış

Gidin, siz de gidin. 5 ay tam karantina sağlayamadık, yazıklar olsun bize milletçe. Bizim hiç ihtiyacımız yok değilmi ? Uyku düzenim bozuldu, stresten düşünceden sürekli iç daralması yaşıyorum. En çok benim tatile ihtiyacım var kendimce. Ama neden gitmiyorum biliyormusunuz ? Ben bayram da 4 saatlik mesafede olan anneme gidip 2.5 metre arayla çardakta oturup sarılamadan döndüm. Kırıyorum dizimi oturuyorum evimde, yakın zamanda başka çocuklarla birlikte ben de anneme babama sarılabileyim diye

Ölünmüyor merak etmeyin 1 yıl tatil yapmayınca.

evde sanırım tek oturan benım !
bu gıdısle bu vırus 89823823832838923898923 sene surecek

zorunlu dısarı cıkmak ıle keyfı cıkmak arasında cıddı fark var
zorunlu cıkanları anlıyorum ınsanların ısı gucu var , ne kadar cok kısı dısarda olursa bu vırus o kadar cok dolasmaya devam eder
herkesı evde oturmaya davet edıyorum gercekten artık hakkımızın yendıgını dusunuyorum 5 aydır evdeyım asla dısarı cıkmadım artık sinirlenmeye baslıyorum

konu sahıbı sadece sıze degıl lafım genel olarak gezen tozan sorumsuz herkese.
dugun dernek yapanlar tatıle cıkanlar ev ev gezenler o bayramda o akraba senın bu akraba benım zıyaret yapanlar
hepınız yuzunden bız evdeyız hepınız yuzunden saglık calısanları aılesını goremıyor hepınız yuzunden ınsanlar hasta oluyor

herkes artık bır kendıne gelsın be
yettı valla

Her otele giden korona olmuyor ki. Orda da dikkat edersiniz insanlarla dipdibe durmazsınız. İyi oteller araştırın mesela yemeği bile kendileri servis edıyorlar acık bufede siz sadece secıyorsunuz. Havuza girmezsiniz denize girersiniz. Butik bir otel tercih ederseniz daha az kişi olur. Adamın burnundan getirmeyin yazık

Ne yapsın insanlar, bunalımdan ölsün mü? Villa tutup kendi arabalarıyla giderlerse riskli değil tatil.
Ben sitem etmemistim kendime atifta bulunmustum.Tatile gitmek gitmemek tercih.Bunalimdan ölmezsiniz zirâ bu illet nefessizlikten öldurebilir..Cok sevgiler ❣

Benim kardeşim ve eşi doktor. Bizden daha rahatlar onlar psikolojik açıdan :)) doktordan doktora değişiyor demek ki.. bizimkiler acilci, bazen korona acilde de.oluyorlar. ama sıkıntıları yok şükür...

Markete gidip toplu taşıma kullanıldığı halde tatile niye gidilmiyor hiç anlamıyorum. Sonuçta o da ihtiyaç... Gidin butik otellere zaten oda yeni temizlenmiş oluyor. Kimse birada olmuyor. Alın iki tane kamp sandalyesi atın denize yüzün gezin. Yat kiralayın bireysel koyları gezin. Açık hava müzelerin gezin... Yani bunlar bir markete gidip toplu taşımaya yolculuk yapmaktan daha riskli değil ki .. önleminizi alın tatilinizi yapın.

Ben sizi de anlıyorum eşinizi de. Çevremde güvenli turizm sertifikalı otellerde tatil yapıp evine dönen, mesafeli yaşama dikkat eden insanlar var, hiçbirinden de corona haberi almadık çok şükür.
Biz de Mart ayından beri evdeyiz, bayramda dahi tek anne baba ziyareti yaptık, evimize döndük. Yazlık var ama gitmiyoruz, çünkü halk plajlarındaki kalabalığı, umursamazlığı göze alamıyoruz. İş de var, home ofis çalışıyoruz ancak şehirden ayrılmamız yasak, şirket kuralları gereği.
Hal böyle olunca, baktık depresyona girmeye 5 var, böyle daha çok hasta olacağız. Tüp bebek tedavisinde dinlenme evresine geçerken bir tatil yapalım dedik, doktorumuz da onayladı. %25 kapasite ile hizmet veren bir resort’a bakıyorum, fiyatlar 1 hafta için 12k civarı. Şahsen ben gidip kafamı dinleyeceğim. Eşiniz de villada, evde kalmak istememekte bence haklı, hizmet edilmek istiyor. Aksi görüşte olanlara da saygım var. Ama İstanbul gibi büyük bir şehirde insanlar toplu taşımada kapalı bir vagonda yeri gelip 1 saat seyahat ederken sorun olmuyor da otel restoranında 15dk, açık havada yemek yerken mi oluyor? Havuz kullanmayın, denizler zaten öyle aman aman tehlikeli değil. Otel kalabalık olmadığından deniz de sakin. Bence markete gidip alışveriş yapmak daha tehlikeli bunun yanında.

Niye linç yiyeyim ya otelde tatil yaptım Tabi otele de bağlı 1000 kişilik otelde 100 kişi vardı misler gibi tatil yaptım. Şurda çarsıya cıkmaya korkuyorum Çıkmıyorum ama tatile tekrar gidicem.

Bence tercihi esinize birakin, madem tatile onun daha cok ihtiyaci var, nerde yapacaginiza o kadar versin.
Tatilde korona olmayip isyerinde de olabilir bir insan, kurallara uyduktan sonra tatile gitmekte sakinca görmüyorum ben.

Otel tatilini bu kadar gözünüzde büyütmeyin bence bizim gittiğimiz otel yüzde elli kapasiteyle doluydu, restaurant kısmına maskesiz girmek yasaktı camekanlar arkasından yemek seçimi yaptık çalışanlar tabaklara koyup verdi bize ve gerçekten herkes birbirinden uzak duruyordu, ne plajı ne havuzbaşı kalabalıktı günde üç kez her yemek öncesi de ateşimiz ölçüldü. Ayrıca gayet covid servisinde görevli olan doktor arkadaşım ve eşi de ki o da sağlıkçı benzer bi otelde tatil yaptılar. Bi tık fazla para verdik o kadar ama çok güzel bi üç gün geçirdik, dikkat edenlere söylüyorum merak etmeyin bizim canımız da kıymetli her tatile giden sorumsuz davranmıyor, bu evde oturanların saldırmaları duyar kasmaları da artık biraz rahatsız edici olmaya başladı bana göre. Paranız varsa gayet dikkat eden bi tesis bulup corona açısından güvenli bi tatil yapabilirsiniz.

Şu dönemde tatil yapmak HİÇ iyi bir fikir değil. Ancak yine de giderseniz diye yazıyorum: Yüzeylerde kullanmak için Virüse karşı bir ay etkili dezenfektanlar var. Reklam olur diye ismini yazamıyorum ama internetten araştırırsanız bulursunuz. Bugün sipariş verirseniz üç gün içinde gelir adresinize kargo ile. Bu dezenfektan ile odanın her tarafını dezenfekte edin. Hatta restoranda çatal bıçak bardağı, oturduğunuz sandalyeyi masayı vs de bunlarla dezenfekte edebilirsiniz. Giderken kendi çarşaf, yastık kılıfı, pike ve havlularınızı alın, onları kullanın. Maskesiz dışarıya çıkmayın. Bir şeye dokunmanız gerektiğinde eldiven kullanın ve kalabalık ortama kesinlikle girmeyin, kimseye de yanaşmayın. Tüm bu tedbirleri uygulamak zor ve can sıkıcı ama gerçekten tehlike çok büyük, özellikle tatil beldelerinde.

Arkadaşlar bütün gün toplu taşıma kullanıp markete gittiğiniz halde niye bu hastalık sadece tatile gidenlere bulaşıyormuş gibi davranıyorsunuz ?
En ücra köyde yaşayanlara tatile çıktıkları için bulaşıyor olamaz sanırım bu hastalık..
İsteyen tatiline çıkar. Burada önemli olan alabileceğiniz önlemeleri almak olmalı

Dün arkadaşım aradı KYK yurdunda görevli covid testi pozitif olan çalışanlara izin vermiyormuş müdürleri. Hatta bir işçi idari izin almak istemiş testi pozitif olduğu için müdür testi kabul etmemiş.

Tatile gelene kadar günlük yaşantımızda alınması gereken o kadar önlem var ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…