• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir tatil meselesi

Tatil postlarını okudukça eşim ve eşim gibi sağlık çalışanlarına üzülüyorum..

Evet dinlenmek, tatil yapmak herkesin hakkı ama sizler evde durmadıkça bu illet bitmeyecek.
Günaydın.
Biz bu gidişle seneye de denize ayak parmağımızı değdirmeyeceğiz.

Günaydın.
Biz bu gidişle seneye de denize ayak parmağımızı değdirmeyeceğiz.
Günaydın, herkes tatilde anlayamıyorum bir yıl evde oturmayla hic birşey olmazdı ama yok illa tatile gidilecek, sadece sabredeceğimiz 3 5 aydı onuda beceremedik artik yoruldum ya bıktım. Bende ozledim denizi, tatili güneşlenmeyi ama gitmedim bir yerimde eksilmedi gitmedigim icin.

Son düzenleme:
Biz hariç herkes tatillerdeymiş ben bunu anladım.

Siz de gidin bence ha otele ha villaya çok da fark etmez. Ben sizin yerinize evde otururum siz benim için de tatil yapın. Zaten sakınan çok kişi olduğunu da sanmıyorum artık.

Yalnız rica edeceğim ilerde hastalık artınca kimse evde durmuyor, insanımız şöyle dikkatsiz filan diye yazmayın hiç. Kara listeye alırım valla 😒

Hadi kotu adam olayim. Esiniz cok yogun calisiyorsa ve benim gibi gunde en az 200 kisi ile gorusup yakin temas kuruyorsa tatil onun icin ve dogal olarak sizim icin ekstra risk yaratmayacaktir. Birakin adam dinlensin.

Bu sene her zamankinden fazla tatile ihtiyac duyuyorum. Gunun 10 saati bilfiil agzimda burnumda maske var. Hastalik kapma endisesiyle ekstra stressim var. Ellerimde eldiven var. Artık surekli yara oluyor. Bende Bunaldim daraldim. O yuzden tatil fikri cok sempatik geliyor. Bende villa kiralamayi dusunuyorum o yuzden.

Her sey dahil villa da var. Veya otelde alakart her sey dahil sistem de var.

Her sey dahil villa da mi cikti.😳 Ay supermis.
Otel tatilinden zerre keyif almayan biri olarak muthis alternatif.Balayini villada yaptik .O zaman yoktu bu uygulama

Her sey dahil villa da mi cikti.😳 Ay supermis.
Otel tatilinden zerre keyif almayan biri olarak muthis alternatif.Balayini villada yaptik .O zaman yoktu bu uygulama
Var var olmaz mi ;) birkac tane de otel biliyorum villa odasi ve ozel havuzu olan,yemekleri odana bahcene kadar getiriyorlar. Fiyatlar tabi evereste cikmis durumda ama deger mi deger bence su donem icin

Merhaba hanımlar...
Biliyorum bu Corona zamani yapılacak en saçma şey tatile gitmek. Hepinize sonuna kadar katılıyor ve asla da gitmek istemiyorum....

Ama eşim işi gereği koronanin çıktığı dönemde bile aşırı yoğun çalıştı, sonrasında da öyle gece gündüz çalışıyor. Sürekli telefonu çalar, aylardır deliksiz uyku uyumuyor sürekli iş halinde yani..
Son bir aydır da izin almak istiyorum bir hafta bir yerlere gidelim diyordu. Şimdi ise haftaya izin alacak.

Bu dönemde asla otel tatili yapmam, ne kendim ne de ailem adına kalabalığa girmek istemiyorum. Ancak ona kiralık villa tarzı yerler gosterdim, yer olarak Türkiye'nin her bir denizini araştırdım. En son karavan kiralayalim dedim hepsine bir bahane. Niyeti bir otelde kalmak aslında da diyemiyor bana. Sinirlerim bozuldu en son. Dedim ne yapiyorsan yap, nereye gidiyorsan git, ben gelmiyorum.

O istiyor ki armut pissin ağzına düşsün, düşen o armutta tam ağzına layık olsun. Çok yoğun olduğunu biliyorum, çok çok bunaldı farkındayım ama bu kadar da herseye yok hiç birşeyi arastirmama halı beni çıldırtıyor.

Ne yapayım? Uyayim mi ona? Yoksa dediğimden donmeyeyim mi? En olmadı sen ayarla biz sana uyarız mi diyeyim, ne diyeyim ben :KK43:
Villa tatilinde çok çok yorulursun. Eşin tatil yapar sen yapamazsın. Bence hijjen kurallarına uygun davranırsanız otel olabilir. Sonuçta villa kiralayınca hiç mi dışarı çıkamayacaksınız

ben cesaret edemedim, ama etseydim eğer çok bilinmeyen sadece yerli halkın olduğu yerlerde denize giderdim tatil gibi olmazdı denize girerdim sadece ama ancak öyle olurdu, bursa nın sahillerine giderdim mesela. hani muğla antalya aydın falan değil de bursa balıkesir gibi yerlere giderdim.

Bursa sahilleri fotosuna netten bakın bence

Denize girilecek yeri sınırlı olan şehirlerde plajlar çok daha kalabalık

Balıkesir’deki mini koylar olabilir

Yazlıkların koyları nispeten tenha

Biz yazlık kiraladık koyunda su dahi satan yer olmayan belediyenin yollar önce 3-5 şemsiye diktiği bir yer

Deniz de derin

Bu nedenle tenha idi

Şehirde karşılaştığımızdan az insanla muhatap olduk hatta nerede ise kimseyle görüşmedik alışverişi de toplu yaptık vs

Konu sahibi arkadaşım eşin villada dinlenemez çocuk da var anladığım onu al bunu koy şundan al bundan doldur

Sonuçta tüm işi siz yapamazsınız zaman yetmez oteldeki gibi hazır kahvaltı hazır yemek olmayınca sürekli bunlarla uğraşmak gerekiyor

Eşiniz alternatifleri versin bütçeye göre bir tık açık alanı çok az kapasiteli yere gerekirse daha kısa süre ve çok ödeyerek gidin

Otele gidip mesafeye dikkat edersiniz çok sıkıntı olmaz bence. Sadece bodrum, Marmaris, çeşme gibi çok kalabalık olmayan daha bilinmedik sakin tatil yerlerini tercih edebilirsiniz. Örneğin, sığacık, bozca ada, foça, akyaka gibi. Buralarda çok insan kalabalığı olacağını sanmıyorum. Tatile gitmekle kendi şehrinizde kafeye gidip dışarı çıkmanın çok bir farkı yok bence. Maske mesafe koruduktan sonra her yere gidilir.

Bozcada ve Akyaka çok popüler herkes sakin deyip gitmiş özellikle bayram fotoları eskiyi aratmıyordu Akyaka da denize girecek adım atacak yer kalmamış

Biz gittik, ama ne herkesin bindiği asansörü, koridoru, merdiveni kullandık, ne oturduğu masalarda oturduk, ne şezlongta, öyle ayarlanmıştı. Yemek açık büfeydi ama şunu şunu istiyorum diyip göreyliler getiriyordu. Böyle yerler de var.

Luks otele gittik biz. Karşılayabiliyorsaniz temizliğinden emin olabileceğiniz bir otele gidebilirsiniz. Dışarıdan yemek vs soyluyorsaniz aynı hesap. Denizden ve havuzdan bulasma ihtimali da dusukmus. Ben de asla diyordum ama villalar pahalı, üstüne bir de yemek vs yapma derdi olunca otele razı oldum. Araba ile gittik geldik.

Biz gittik yaz başında.
Araçla gidiş, maske, mesafe dikkat ettik. Bir şey olmadı.
Ha şu an gitmem açıkçası, haziran dönemini daha makul bulmuştum. ama sizin alternatifiniz yok. Bence gitmelisiniz.
Ülkeye turisti tabiri caizse yığmayı biliyorlar, her yeri açmayı biliyorlar, yerli turist tatile gelince evde kalmıyorsan gerizekalısın. Yok ya.

Haziran başından beri bir otel, bir kamp tatili yaptım, 3 kere günü birlik şehir değiştirdim resmi işlerim amaçlı. En az dört kere eğlenmeye çıktık. Köye düğüne gittik. Haziran itibari ile ailemizle de görüşüyoruz.
Ev dışında maskemizi çıkartmıyoruz. Toplu taşıma kullanmıyoruz. Her dışarı çıkışımızda hiç kimseyle temas etmiyoruz. Çevremizde hiç covid vakası ya da temalı insan bile olmadı.

Alabileceğim önlemleri sonuna kadar alıp hayatıma devam ediyorum ben. Akıl sağlığı da önemli.

Gayet temiz hijyenik oteller var ama daha pahalı. Çok istiyorsa bu tarz bir tatil yapılabilir

Merhaba hanımlar...
Biliyorum bu Corona zamani yapılacak en saçma şey tatile gitmek. Hepinize sonuna kadar katılıyor ve asla da gitmek istemiyorum....

Ama eşim işi gereği koronanin çıktığı dönemde bile aşırı yoğun çalıştı, sonrasında da öyle gece gündüz çalışıyor. Sürekli telefonu çalar, aylardır deliksiz uyku uyumuyor sürekli iş halinde yani..
Son bir aydır da izin almak istiyorum bir hafta bir yerlere gidelim diyordu. Şimdi ise haftaya izin alacak.

Bu dönemde asla otel tatili yapmam, ne kendim ne de ailem adına kalabalığa girmek istemiyorum. Ancak ona kiralık villa tarzı yerler gosterdim, yer olarak Türkiye'nin her bir denizini araştırdım. En son karavan kiralayalim dedim hepsine bir bahane. Niyeti bir otelde kalmak aslında da diyemiyor bana. Sinirlerim bozuldu en son. Dedim ne yapiyorsan yap, nereye gidiyorsan git, ben gelmiyorum.

O istiyor ki armut pissin ağzına düşsün, düşen o armutta tam ağzına layık olsun. Çok yoğun olduğunu biliyorum, çok çok bunaldı farkındayım ama bu kadar da herseye yok hiç birşeyi arastirmama halı beni çıldırtıyor.

Ne yapayım? Uyayim mi ona? Yoksa dediğimden donmeyeyim mi? En olmadı sen ayarla biz sana uyarız mi diyeyim, ne diyeyim ben :KK43:

Daha yaşadığım şehirde dışarıda yemek yemiş değilim.
Villa veya yazlık tatilini tatilden saymayanlardanım normal zamanda da.
Sabah akşam masa kur bulaşık yıka derdini ben ustleneceksem o tatil olmaz.
İki suya gireceğim diye gitmem yani.
Dediğim gibi hala normallesemeyenlerdenim otele de gitmeyeceğim için bu yıl biz tatil yapmıyoruz.

Tatil postlarını okudukça eşim ve eşim gibi sağlık çalışanlarına üzülüyorum..

Evet dinlenmek, tatil yapmak herkesin hakkı ama sizler evde durmadıkça bu illet bitmeyecek.
Çok haklısınız ama çevremde bir sürü doktor ve hemşire var. Hepsi bayramını yaptı, tatilini yaptı. Her haftasonu dışarıdalar. Daha bu sabah tatil yolundan hikaye paylaşan vardı. Tüm sağlıkçılar tatilde olunca da vakalar arttı biz emek veriyoruz boşa gidiyor diye sikayetlenmeleri perhiz ve lahana turşusu ilişkisine dönüyor.

Aynı korkularla bu zamana kadar bir yere gitmedik. Villa olayını araştırdım ama gidicem önce her tarafı kendi elimle temizleyeceğim üstüne yemeği bulaşıgı vazgeçtim. Şimdi haftaya kurumsal bir otele gideceğiz Sorguna. Doluluk oranı yüzde 40 mış. Yabancı yokmuş. Güvenli turizm sertifikası var. Biraz pahalı olacak ama çok bunaldık biteceği de yok bu illetin

Back