Bir şort meselesi

kabulsuzgercekler0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2024
36
-5
Herkese merhaba, ben çok küçük yaşta aile baskısıyla kapanmış bir genç kızım.Okuldaki beden derslerinde kenarda kitap okuyan veya çizim yapan asla hareketli oyunlara dahil olamayan özgüvensiz birisiydim.Kenarda öylece oturur insanları izlerdim, başörtüm ve üstüme giydiğim uzun kıyafetlerle rahat hissetmezdim, çünkü istediğim görüntüde değildim ve bunu maalesef sosyalleşmeye engel olarak gördüm.Neyse konumuz bu değil...sadece ne kadar içimde şey kaldığını bir kesitten örnek vermek istedim.Çocukluğumdan genç kızlığa geçiş evresini esir almış gibi hissediyordum.Şu an özgüvenim eskiye oranla daha fazla yerinde ve başörtüm sosyalleşmeme engel değil bunun da farkındayım...ama içimdeki heves zaman zaman beni zorluyor.Ailemle yaşıyorum şu anlık , birkaç defa gizlice dışarıda onların göremeyeceği yerlerde istediğim şekilde giyindim.Bundan 1 2 ay öncesinde de yakın kız arkadaşımdan giymek için şort istedim.Güvendiğim birisiydi ve sadece bir günlüğüne başka bir ilçede sahilde gezip gelecektim, çok heves etmiştim.Kendim alamazdım çünkü evde saklamam sıkıntılı.
Bana dedi ki başta benim şortum sana olmaz, ama hemen hemen aynı bedendeydik sadece onun boyu benden biraz daha kısa ama bana kalırsa o şort bana olurdu.Bende bence bana olur pek fark yokki aramızda dedim.Sonra dedi ki şortumu sana sadece şu sebeple veririm bizim evin önünde sitede giyersen , aksi halde vermem dedi.İşte benim komiğime giden buydu.Vermeye gönlü olan insan zaten verir kaldı benim nerede giyeceğime o karar veremez ki.
Ona gerçekten kırıldım, çünkü kendisi bizim evimize girip çıkan birisiydi keza bende onun annesini falan tanırım samimiydik ve daha öncelerde ben dolabımda kıyafetlere bakarken bir gömleğimi çok beğendi ve denemek istedi.Bende sevdiğim insanlar denemek isterse veririm ama kıyafetlerim de önemlidir, çok beğendiğini görünce ona hediye ettim hatta.Çok mutlu oldu .Yani ben ondan sakınan birisi değilim, ben verdim diye o vermek zorunda mı tabiki hayır.Hatta en başından direkt vermek istemiyorum benim kıyafet konusunda hassasiyetim var deseydi asla bişey demezdim benim kendi ablamda öyle çünkü.Benim hijyen konusuan dikkat ettiğimi yıkamadan kullanmayıp o şekilde de asla geri vermeyeceğimi lkendisi bilir, bana hep bebek gibi koktuğumu söyler ama iş kendi malına gelince böyle oldu.Kaldı ki madem hijyen takıntın vardı neden benim kıyafetimi denedin diye de sorarlar.Ben bana şart koşulan işi yapmam teşekkür edeim dedim ona sadece.Kalsın istemiyorum dedim.Hanımefendi bir de beni eleştirmeye kalktı bunu da yazmadan edemeyeceğim.Neymiş ben bir anda nasıl bu kadar açılabilirmişim ? ya sen benim seküler kafa yapısında olduğumu sıradan bir açıktan farkım olmadığını biliyorsun dedim bana nasıl bunu söylersin.Sanki ben medrese hocasıyım kendimi çok dindar lanse ediyorum da bir günde açılmışım gibi konuşamazsın dedim.Hiçbir şey bir günde olmaz hatta ben tesettürden çıkmayı türkiyedeki boşanmış kadınların sürecine benzetiyorum.Hiçbir kadın bir anda boşanmaz o adamın düzelmesini bekler aynı şekilde insanlar da bi anda değişemez süreç alır bu nasıl bir anda olsun.Ben senin kafa yapını bilmiyordum ki dedi.Halbuki biz sürekli konuşurduk benim her şeyimden de haberdardı.Neyse .İşin özü ben arama mesafe koydum sonra işte son günlerde kendisinin bana ders konularında işi düştü ama yardımcı olmak istemiyorum sizce haksız mıyım.Sevdiğim bi insanın böyle yapması da ayrı üzdü.Arkadaşık olaylarına da gereksiz önem vermemem gerektiğini anladım.Kimse benden değerli değil

edit
kendisi de açık ve ailesi de son derece geniş beraber rakı sofraları kuruyorlar evlerinde...Uzattığın parmak temiz mi bak önce diye bir söz var :)

Son düzenleme:
Diğer konu hakkında bir yorum yapmayacağım.Ders konusunda yardımcı olmak istemiyorsan olma.
Hayat senin hayatın. Ancak şunu da söylemek istiyorum arkadaşın seni içten içe epeyce eleştiriyor sanirim

arkadasinin "bizim sitede giy" demesi sacmalik ama cogu insan ailesinin yaninda kapanip disarida sort giyen insanlara tuhaf bakar. basi kapali olup sevgilisiyle sarmas dolas olana da, oje sürene de, icki icene de. ben tuhaf bakanlardan degilim. hatta tatilde sacini acip mayo giyecek arkadasimin sacini boyadim bu yaz. insallah komple acilir da bir gün kendi isterse basortuye girer
ama herkesten ayni seyi bekleyemezsin. cogu insana iki yuzlu gelir bu davranis ve mudahil olmak istemeyebilirler.
bence sort al, bazen evde giy baban vs yokken. sanki ev sortu gibi. kimse farketmez bile

Evet bencede. Sitede giymeni istemesinin altında başka bir şeyler var.

Benim de bir tanidigim var tahminimce aile baskisiyla kapanmis evli 2 de cocugu var ama esiyle tatillere gidince acliliyor yakin arkadaslar listesinden paylasimlar yapiyor hatta görüyorum.Yadirgamiyorum kim bilir neyle tehdit ediliyor o da careyi öyle bulmuş bazi aileler maalesef cok katı bu konuda düsün yani kadın evlenmis coluk cocuk sahibi ama hala ailesinden korktugu icin uzak yerlerde istedigini yapiyor.Aile cok önemli şöyle bir anne olmayayim insallah kızlarıma ne büyük travma ne büyük yük evlatlar üzerinde...Siz de mi cekindiginiz icin acilamiyorsunuz ?

Ben bunu ikiyüzlülük olarak görmüyorum, kendi isteği disinda bir hayata mahkum ve halâ ailesiyle yaşıyor, bir bakıma onlara muhtac, direkt istedigi gibi yasamaya başlasa bas edemeyecegi seylerle karsilasir, basta aile sonra cevre, kendi hayatini kurmadan, maddi olarak da kimseye muhtaç olmadan eyvallahsiz yasayamaz, ki bunlar olsa bile cocuklugundan beri ona asilanan seylerle buyuk bir degisimi kendine bile kabul ettiremez, bunlar cok zor şeyler.

Kendi annesi de baskılardan dolayı kapanıp açılmış bir kadın ve kendisi de açık.Bir kapanıp bir açılma olayı da bizim elimizde olmayabiliyor işte gençlik hormonları zaten istemiyorsun takmayı fırsatını bulunca da atıveriyorsun böyle .Kimse bu durumda kalmak istemez ama ben bu durumda olduğum için utanmıyorum beni zorla bir kalıba sokmaya çalışanlar utansın.Bazılar var ama keyfi aile baskısı olmadan açılıp kapanıyor bunu asla tasvip etmiyorum zaten ama benim durumum öyle değil ve öncelerde de beni destekler şekilde konuşmuştu.Bilmiyorum olaya böyle bakmak istemiyorum ama boyu 150 civarı ve kendisine mini şeyleri bacak boyundan dolayı yakıştırmadığını söylemişti belkide benim boyum 170 diye imrendi de isteemdi bilmiyorum her türlü üzdü ben onun her heyecanına ortak olurdum

canım benim kaç yaşındasın bilemiyorum ama başkalarının davranışlarından önce kendi içinde çözemediğin şeylere odaklanıp kendi sorunlarını çöz derim. arkadaşın senin kendi hayatındaki tutarsızlığı abes buluyor ve senin böyle davranmana engel olmak için o şortu giymeni istemiyor gibi geldi bana.
açılmak istiyorsan bu konuyu ailenle halletmen lazım. açılmak demek illa her ortamda şortu askılısı vs giymek demek de değil zaten. ailenden gizli gizli bambaşka hayat yaşaman seni arkadas çevrenden de bu şekilde uzaklastırır. kendine ve çevrene dürüst olmalısın... kaldı ki ailene açılmanı istediğini söylemen; ailenin veya tanıdık birinin seni öyle görüp konunun bu sekilde açığa çıkmasından çok daha onurlu ve sancısız olacaktır....

.Sonra dedi ki şortumu sana sadece şu sebeple veririm bizim evin önünde sitede giyersen , aksi halde vermem dedi.
Bu cümleden sonra konunun "o sırada fotoğraflarımı çekmiş, aileme gösterdi/göstermekle tehdit ediyor" şeklinde ilerlemesini bekledim. Mesafe koymakla iyi etmişsiniz. Arkadaşınız bana iyi niyetli gelmedi.

Çekinmek az kalır benim dayılarım size yemin ediyorum 10 yaşındaydım 10 yaş, pantolon giydim diye tekme atmıştı bacağıma.Böyle bir çevre aile arkanda değil yapamazdın kolay değil.

eğer arkadaşınız sizin kafa yapınızı biliyor ve aile zoru ile kapandığınızı da biliyorsa açık dolaşmak istediğinizde yadırgamamalı. dini ve tesettürü kullanan insandan artık gına geldi. orada haklı idi eğer türbanlı gibi görünüp ekmeğini yiyip açık dolansanız ben de hoop derdim ama sizin durumda oyle bişe yok. basbaya aile baskısı yaşıyorsunuz maalesef. bir de hoşgörü dini deriz, neyse oraya girmeyeceğim.
arkadaşınız sizi içten içe aşırı eleştiriyor. neysen oyle görün diyor. belli ki sizi samimi bulmuyor.
ödevinizi göstermek istememek sizin bileceğiniz iş bence haksız değilsiniz.
ama şortu mortu geçin, gelecek için nasıl istediğim gibi yaşarımın peşine düşün o daha elzem. inanmadan o şekilde kapalı yaşayarak hayat geçmez.

Arkadaşım abes bulmasın onu ilgilendirmez ki ama ...bu benim hayatım İkili yaşamak tercihim değildi mecburdum buna.Bazen insanlar dayanamayacak duruma geliyor boğuluyor gibi hissediyorum ve bu yııllardır böyle.Bu arkadaşım dışındakiler bana destek oluyor ama bu kız en yakınımken neden böyle davrandı anlamadım.

Arkadaşım her şeyi biliyor evet zorla kapalıyım ,kendi de yerine göre baya açık şeyler giyen birisi ama ben kararımı verdim en azından aile yanından gidene kadar hevesimi evde gidermeye çalışıcam

Size şortu şartla vermesinin nedeni ne kendi boyu,nede hijyen takıntısi eğer onun dediğini yapsaydiniz sizin şort giydiginizi ya kendisi yada kendi ailesi ki büyük ihtimalle kendi ailesinin görmesini sağlayıp sizin ailenize yetistireceklerdi kızınız evde kapalı dışarıda açık dolaşıyor diye.

Bu kadar iyi niyetli olursan seni çok üzerler çok konu hijyen değil tamamen kötülüğünü istiyor biri görsün ailene yetiştirsin diye.
Arkadaşlığını kes

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…