-
- Konu Sahibi VuslataDair
Merhaba
Kızım 1. Sınıfa başladı Öğretmenimiz erkek 18 yıllık öğretmen devlet okuluna gidiyor kuzum
şimdi maddeler halinde sıralamak istiyorum şikayetlerimi
1.hiç abartmıyorum okulun açıldığı ilk haftadan itibaren yani ilk hafta da dahil her cuma sınav yaptı ilk hafta ne sınavı yaptı derseniz elimde sınav kağıdı var atabilirim çizgi ve çubuklardan sınav yaptı
2. Sınav öncesi akıllı tahtadan çocuklara göstererek bize de whatsapdan gruba atarak fiyatı 150/200 arasında değişen barbie bebek ya da işte arabaya dönüşen helikopter şeklinde oyuncaklar aldı
sınavdan yüksek alan öğrenciye bunu verdi kendince özendirici olduğunu düşünüyordu (evlenmiş ayrılmış birisi annesiyle yaşıyor param çok bu şekilde harcamayı seviyorum diyor )
3. İnanılmaz çok ödev verdi öyle ki 11 sayfa ödev olduğunu bilirim
iki öğrenci kurdeşen döktü bir öğrenci ödev esnasında baygınlık geçirmiş acile götürmüşler ve stresten saçlarında dökülüyor çocuğun demiş doktor
bu çocuğun annesi Sınıf annesiydi ve çocuğunu alarak ayrıldı başka sınıfa geçti
ben velilerle konuşup hani nasıl yetiştiriyorsunuz ödevleri dediğimde ağlata ağlaya yaptırıyorum kusa kusa yaptırıyorum döverek yaptırıyorum diyenler oldu ben tabii ki bunların hiç birini yapmadım çocuğuma ve yoruldum dediği anda ödevi bıraktırdım
4. şu an tüm harfleri bitirdik ve normal derslere geçtik ama 38 kişilik sınıfta 8 kişi okumaya geçemedi bunlardan birisi de benim kızım
5. Dün madalya takıldı tüm sınıfa zaten parasını biz vermiştik resimli madalyalar yapıldı biz de görev dağılımı ile evde hazırlık yaptık yiyecek içecek vs kutlamalı bir etkinlik oldu
6. Madalyadan hariç başarı belgesi bastırmış ben bunu bilmiyordum 30 çocuğa o belgeleri tek tek verdi ve onlarla tek tek resim çektirdi gelmeyen öğrencilerde vardı ve sonuç olarak benim kızım belge alamayan tek çocuktu üzüldü ağladı haliyle bende çok üzüldüm
7. Öğretmen dedi ki kalanlara da vereceğim ama karne ile beraber ben şok oldum dedim ki karneye kalmış 1 ay hepsine o zaman verseydiniz ya da okumaya geçenlere misal geçtikleri gün kırmızı kurdele taksaydınız büyük kızlarımda öyle yapmıştı öğretmenleri gerçekten yavrum için bir travma oldu bu
8. Daha önemlisi ise yavrum 6,5 yaşında ve yemin ediyorum Sınav kaygısı geliştirdi perşembe akşamı kaygılanmaya başlıyor yarın sınav var diyor bazen ödülü söylüyor çok güzel ama ben kazanamam diyor nasıl üzüldüğümü bilemeZsiniz üzülme yavrum diyorum ben sana alırım o oyuncağın aynısından diyorum
9. Bir veliye öğretmenimiz okul başlama saatinden 1 saat evvel okulda olduğunu ve eğer isterse çocuğunu çalıştırabileceğini söylemiş getirin ben çalıştırayım onu demiş bu da bana ayrımcılık olarak geldi çok şaşırdım çocuğun herhangi bir sorunu yok hatta o da okuyabilen öğrenciler arasında
10. Tüm bunların ışığında sorum şu ki ben okulu değiştirmeli miyim lütfen Bana yardımcı olun cevaplarınızı dikkatle okuyacağım çok teşekkür ederim
Dört yılı bu öğretmen ile götürebilecek miyim bilmiyorum ...
Adam teşvik ediyor başarılı olsunlar diyezorunda mı, istediği öğrenciyle ders dışı özel ilgilenir bundan size ne, ders içi ayrımcılık yapsa neyse ama belki onda cevher görmuştur?
neden benim kızıma yok alt metni var her yazınızda.
ki 200 tllik oyuncak alacak kadar özverili.
asıl derdiniz sınav kaygısı değil...
Çocuğu yetersiz hissettirerek eğitmeye çalışması doğru mu sizce?Adam işini yapıyor siz karışmayın
Ne kadar özverili bravo
Başarılı öğrenci yetiştirmek amacı idealist
Japonya da çocuklar nasıl bir eğitimden geçiyor oku öğren önce
Boş bir öğretmen bulun o zaman
Disiplinsiz ders çalıştırmayan
Benim ilkokul öğretmenim öyleydi
Bizi derse alıştırmadı
6.sınıfa geçtiğimizde sudan çıkmış balığa dönmüştük
Bütün gün anılarını anlatırdı bize
Böyle birini bulun madem
Adamın boşanmasından size ne ya bunu bile yazmışsınız pes
Bu şikayetlerinizi uygun bir lisanla öğretmenle paylaştınız mi peki ?Cimere hakkında 2 şikayet yapılmış
Ben üzüldüm şahsen bilmiyorum bence onur kırıcı hani şikayet etmem ama benim yavrum da bana kıymetli 6,5 yaşında sınav kaygısı olur mu siz söyleyin cidden objektif olmaya çalışıyorum olamıyorum
Siz de ekstradan çalıştırmasıni rica etseniz sizi reddeder mi ?Kuzum madalya aldı öncelikle ama belge almadı evet
Ders dışında her öğrenci ile değil seçtiği öğrenci ile ilgilenmek istemesi benim bahsettiğim şey
O seçtiği öğrenciden çok daha kötü durumda öğrenci de mevcut sınıfta
Yani olay görev bilinciyse asıl kötü öğrenci ile ilgilenmesi gerekmez mi sizce de?
Ben öğretmen doğrudur veya değildir demedim. Kurdeşen döken, kusan çocuklardan bahsediliyor. Veliler öncelikle üzerine düşeni yapıp bu konuları öğretmenle konuşmuş mu? Öğretmenin kurdeşen döken , kusan çocuklarla ilgili yorumu nedir? Bunları merak ettim. Bunları öğretmenden de dinlemek isterdim.Her cocuk ayni seviyede olmak zorunda degil.Bazi cocuklarin biraz daha zamana ihtiyaci vardir. Zaten velilerde kendi aralarinda cocuk yaristirdiklari icin böyle oluyor.Biz cocuklarimizi korumazsak kim koruyacak onlari?Ögretmenin böyle pahali hediyeler alip ögrencileri yaristirmasi dogru olabilir mi?11 sayfa ödev normal mi?
Bende bunu sordum. Konu sahibi cevap vermedi. Çocuk neden geride kaldı? 1. Sınıfta öğretmenden ziyade veliye düşüyor iş. Bizim sınıfta okuyamayan çocuklar ya türkçe bilmiyor, ya anne , baba yoğun çalışıyor ve babaanne vs öğretemiyor, ya hazır değil 1. Sınıfa (örn yılın sonunda doğan çocuklar) vb.Ben öğretmen doğrudur veya değildir demedim. Kurdeşen döken, kusan çocuklardan bahsediliyor. Veliler öncelikle üzerine düşeni yapıp bu konuları öğretmenle konuşmuş mu? Öğretmenin kurdeşen döken , kusan çocuklarla ilgili yorumu nedir? Bunları merak ettim. Bunları öğretmenden de dinlemek isterdim.
Ayrıca evet her çocuk aynı seviyede olmak zorunde değil haklısınız ama bazı çocukların geride kalmasının bambaşka nedenleri de olabilir. Sınıfın büyük çoğunluğu okumayı sökerken benim çocuğum sökememiş olsa ben bunu irdelerim. Öğretmeniyle bu konu hakkında konuşurum. Belki de ben bir yerde yanlış yapıyorumdur. Ama görüyorum ki çoğu veli yanlış yapma olasılığı olduğunu düşünmüyor. Çünkü çoğu mükemmel ebeveyn, çocukları da üstün zekalı. Kendi arkadaş çevremde de görüyorum, ne olursa çocuğa dışardakilerden ötürü oluyor. Hep başkaları suçlu.
O zaman alırsın çocuğunu gidersin başka sınıfa verirsin dimi?Çocuğu yetersiz hissettirerek eğitmeye çalışması doğru mu sizce?
Çocuklara öğrenmenin güzelliğini vermiyor şuan bu adam. Ödülle gaza getirme yöntemini kullanıyor ki, epey ilkel bir yöntem. Bu kafa idealist olamaz. Yarış atı gibi çocuk yetiştirmek isteyenler için ideal olabilir tabi, o açıdan bakamıyorum. Ayrıca konudaki öğretmenin tezatı, sizin öğretmeniniz gibi bütün gün anılarını anlatan biri değildir ki. Hediyeye dikkat çekmeye çalışmışsınız ama bu özveri değildir. Her çalışmanın ödülü maddi bir ödül olmayabilir. Bir şeyler öğrenmiş olmak başlı başına bir ödüldür. Ben bu mantıkla verilen eğitimi savunuyorum. Ve konudaki öğretmen gibi biriyle karşılaşırsam, tabi ki işine karışırım. Etki ettiği benim çocuğum çünkü.
İyi aksamlar bnde 1.sınıf öğretmeniyim. Öncelikle bu öğretmenin yaptıkları kabul edilemez. Daha 1.sınıfta sınav yapmak ne demek. Okula yeni başladı bu çocuklar. 4.sınıfa kadar yazılı bile yok.
Ben şahsen haftaici 1 yaprak veriyorum haftasonu 4 yaprak ödev. 11 sayfa nedir? Geride olan öğrencilerimi yureklendirmeye devam ediyorum gerekirse teneffusumu onlara ayırıyorum. Harfler yıllık plana göre bu dönem sonu bitiyor kaldı ki öğretmen gec de bitirse sorun olmaz cocuklar icin neyin yarışı bu anlamadım.