Bir öğretmen konusu da benden ( 1. Sınıf)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
zorunda mı, istediği öğrenciyle ders dışı özel ilgilenir bundan size ne, ders içi ayrımcılık yapsa neyse ama belki onda cevher görmuştur?
neden benim kızıma yok alt metni var her yazınızda.
ki 200 tllik oyuncak alacak kadar özverili.
asıl derdiniz sınav kaygısı değil...
Şunu da belirtmeden asla geçmem 200 tl lik oyuncak almak özveri değildir özveri her öğrenciyi topluma kazandirma çabasıdır bilginize.

Su an çocugunuz başarı duygusunu tadacak dönemde. Başarı duygusunu kızınızın da tatması için öğretmenin kızınızla ilgilenmesi yureklendirmesi ve düzeyine uygun etkinliklerle yapabileceği şeyler sunması gerekli. Ben ilkokul öğretmeni olsaydım önce buna önem verirdim heralde. Her öğrencime başarı duygusunu tattırmaya çalısır hepsinin başarabileceği tarzda görev ve sorumluluk verirdim.
Erken okumayı öğretip ben en iyi öğretmenim tribinde biri heralde sizin öğretmen. Bence değiştirin eğer böyle bir şansınız varsa.

1.sinifta cevher mi görülüyor. Cevher görmeyince salak yaftası yapıştırıp bir kenara mi atılıyor digerleri peki ?var mi sizde cevher gözlüğü biz de alalim takalım bakalim cocuklarda yok mu var mi ?
kolay olur bana da sınıfta elerim hemem cocuklari yormam kendimi.
nsallah ogretmen degilsinizdir.

ne alaka salak yaftası yapıştırıp itme ya, hemen ajitasyon, öğretmen ders dışında istediği öğrenciyle özel ilgilenir kim karışabilir ki? valla cevher 3 yaşında bile anlaşılıyor,öğretmen olmanıza gerek yok akademik olarak başarılıysanız anlıyosunuz çocuğun potansiyelini.

1.sinifta cevher mi görülüyor. Cevher görmeyince salak yaftası yapıştırıp bir kenara mi atılıyor digerleri peki ?var mi sizde cevher gözlüğü biz de alalim takalım bakalim cocuklarda yok mu var mi ?
kolay olur bana da sınıfta elerim hemem cocuklari yormam kendimi.
nsallah ogretmen degilsinizdir.
Amin.

ne alaka salak yaftası yapıştırıp itme ya, hemen ajitasyon, öğretmen ders dışında istediği öğrenciyle özel ilgilenir kim karışabilir ki? valla cevher 3 yaşında bile anlaşılıyor,öğretmen olmanıza gerek yok akademik olarak başarılıysanız anlıyosunuz çocuğun potansiyelini.
Oyle 200 TL ye hediye alip dagitmak anormal bir durum.Bir cocugu sevindirip digerini uzmek hele de daha okul sirasina yeni adım atmis cocuklari ayrıştırmak hatta bu cocuklari birbirine düşman etmek yaristirmak bu.Cok da güzel karısılir gider konu sahibi verir dilekcesini MEB e verir,uyarı alır ogretmen de aklini basina alir biraz cocuk psikolojisi okusun, zaten veliler dur demedikce bu işler yolundan çıkıyor

Oyle 200 TL ye hediye alip dagitmak anormal bir durum.Bir cocugu sevindirip digerini uzmek hele de daha okul sirasina yeni adım atmis cocuklari ayrıştırmak hatta bu cocuklari birbirine düşman etmek yaristirmak bu.Cok da güzel karısılir gider konu sahibi verir dilekcesini MEB e verir,uyarı alır ogretmen de aklini basina alir biraz cocuk psikolojisi okusun, zaten veliler dur demedikce bu işler yolundan çıkıyor
Kesinlikle cocuk psikolojisi okusun ama önce öğretmenliği bıraksın.

Baştan sona yanlış bence öğretmen.
Ben değiştirirdim şahsen.
Maddiyatıyla hediyeler alması bir meziyet değil tam aksine çocuklar üstünde üzücü etkiler bırakabilir.
Ödev kısmı için birşey diyemiyorum, her hocanın tarzı farklı olabilir, bu kısım duruma göre tolere edilebilir.
Hocanın derslerinde zayıf olan bir öğrenciyi bir tık daha desteklemesini anlayabilirim ama gereksiz yere herhangi bir öğrenciye ayrımcılık yapmasını anlayamam. O kadar boşsa diğer çocukları da sırayla destekleyebilir.

meb e ne diye dilekçe verecek yuksek fiyatlı hediye benim çocuğum alamıyor, başkasının çocuğu alıyor çok uzuluyorum mu diyecek?
peki ya hediye alan çocuk konu sahibinin olsaydı öğretmenin bu durumu hiç taşınır mıydı buraya?
aynı olayı hediye alanın velisinden dinlesek belki diyecek kızım için çok teşvik oluyor başarısı arttı diycek.
benim ilkokul öğretmenim de keşke böyle olsaydı.

meb e ne diye dilekçe verecek yuksek fiyatlı hediye benim çocuğum alamıyor, başkasının çocuğu alıyor çok uzuluyorum mu diyecek?
peki ya hediye alan çocuk konu sahibinin olsaydı öğretmenin bu durumu hiç taşınır mıydı buraya?
aynı olayı hediye alanın velisinden dinlesek belki diyecek kızım için çok teşvik oluyor başarısı arttı diycek.
Milletçe birşeyler bizim istediğimiz gibi olmayınca şikayet etmeye bayılıyoruz. Sunuda düşünmek lazım belki gerçekten olması gereken budur?herşeyi biz biliyoruz her konuda uzmaniz maşallah

Çok ödev verip sınav yaptı diyemi kötü oldu anlamadım bu zaten hayatın her alanında var 11 sayfa ödev altı üstü biraz ilgi ile yapılabilir çocukları minnoş minnoş yetistirmeyin hayatın gerçekleri bunlar ilerde ne olacak zannediyorsunuz tabiki zorlanacaklar okumak öğrenmek hiç kolay değil bu zamanda
Yalnız çocuklar 6 yaşında yani bildiğiniz 6 yanında başka rakam yok. Sadece 6 yaşındalar. Anlatabildim mi acaba 6 yaşındaki çocuk sınav ve başarısızlık korkusundan dolayı hastalanıyor. Çocuklar okulu ve öğrenmeyi sevmek ve bir ömür durmaksızın öğrenme aşkı kazanmak yerine 6 yaşında okul korkusundan dolayı kurdeşen döküyor.

Ben anlamıyorum bu durumun neresini savunuyor destekliyorsunuz. Küçücük çocuklara bu kadar yüklenilmez. Hediye ona çıksa öyle demezmişmiş. Siz çocuğunuz öğrenme aşkını 200 liralık hediye ile değiştirir misiniz

Yalnız çocuklar 6 yaşında yani bildiğiniz 6 yanında başka rakam yok. Sadece 6 yaşındalar. Anlatabildim mi acaba 6 yaşındaki çocuk sınav ve başarısızlık korkusundan dolayı hastalanıyor. Çocuklar okulu ve öğrenmeyi sevmek ve bir ömür durmaksızın öğrenme aşkı kazanmak yerine 6 yaşında okul korkusundan dolayı kurdeşen döküyor.
Çünkü aileler yanlış tepkiler veriyor ödevi öcü gibi gösteren aileler. Arkadaşlar öğrenmek kolay değil ne kadar pratik ne kadar çalışma o kadar bilgi birikimi hepimiz çocuk okutuyoruz okutmayı geçtim hepimiz okumadikmi. Herşey ailenin elinde ben ilk defa okul korkusundan hastalanan çocuk duyuyorum. Belki gerçektir belki yalandır bilemem. Dediğim gibi düşünce yapılarımiz apayrı herkesin kendi evladı herkes çocuğu için en iyisini ister ve yapmaya çalışır

Geçen yıl bizim çocuklar 1. Sınıftı. Okulda yılbaşı için çekilişle takvim verildi. Dışarıdan hediye gelmiş. Sınıfta10 çocuk almış. Bütün çocuklar ağlıyordu. Aptal bir takvim için. Bebek, araba falan vermesin öğretmen. Çok yanlış yapıyor çok :KK43:

bizim ogretmenimiz de çok cabaliyor. kendini paraliyor. erken geliyor. bir sürü kaynak hazırlıyor vs....

sinav olayı bizde de var. bir ara calistiriyordum çünkü öğretmen çalışma kağıdı yolluyordu. artık calistirmiyorum. zaten çalışmıyor çünkü öğlenci vakit kalmıyor akşam. sabah da yetişme telaşı falan. hep bir bir gür halinde geçiyor günlerimiz.

ödev konusunda da şayet öğretmen seçme hakkım olsa en az ödev veren öğretmen seçerdim. ben ödevlerin faydasına inanmıyorum fazla.

bizim öğretmen de çok fazla veriyor. her gün arkalı önlü iki sayfa oluyor. ama yoğun bir ödev . mesela yarın sayfadan daha fazla yada bir sayfa olan bir metni 5 kez oku bir kez deftere yaz seklindeki ödevler.

ara tatile kadar ödev yaptırmaya uğraşıyor ve oğluma kiziyordum. ama en son ki bir haftalik ara tatilde dolu dolu 26 sayfalık ödevi görünce artık ben de pes ettim. günlük ödevler senin sorumlulunda yapabildiğini yap dedim oğluma. tabi o da iyice saldı. bu sefer de ben tekrar sinirlenmeye başladım oğluma karşı. iyice sabırsız oldum.evde yapılmamış ödev kağıdı yiginlari biriktikce.

öğretmene gidip çok ödev veriyorsun demeyi hadsizlik olarak görürüm o yüzden bir şey demedim ama ödev konusu bana da fazla geliyor. haftasonu için 8 sayfa odevimiz var mesela. verirken çok sürmedigini düşündüğü için veriyor ama daha çocuklar okula doğru düzgün adapte olamadı. yaparken tüm günü alıyor. isteksiz de oldukları için tüm haftasonu alıyor bizim.

bir ara teşvik etmek için puan falan verdim ama ben bile bıktım devam edemedim.

Ödev yaparken acillik olan, kurdeşen döken, kusan öğrenci... Bunlar normal mi sizce??
Bunlara tepki vermeyen insanlarla ve onların çocuklarıyla bir arada tutmayın çocuğunuzu.
Bakın bir öğretmen olarak yazıyorum bunu size. Skandal yaratacak şeyleri sanki çocuk ödev yaparken ağlamış gibi anlatıyorsunuz.
Sizin dürüstlüğünüzden şüphem yok ama size bunları anlatanlar ya yalan söylüyorlar ya da kendileri de ağır rahatsız, yemişim ödevini çocuk bunun için kusuyorsa( bu da çok ilginç ya ) yapmasın o ödevi bu kadar basit.
Vallahi bende en cok bu kismi abartili buldum. Sen benden once yazmissin. Abarti bu kadari da. Cocugu bu hale gelecek ve gunumuz velileri o ogretmeni harcamayacak? Ben buna inanmam yani. Adam odev cok diye sikayetci cocuga kusturarak doverek odev yaptiriyor. Cok sacma cok.

O sizi bu zorbalığı yasamak zorunda bırakmış ailenizin hatasi, şayet haberleri var ise..
Ben de benzer durum yaşamıştım, 1. sınıf öğrencisiydim, ailem hiç de susup oturmadı, önce öğretmeni müdüre şikayet ettiler, sonra gerekli yerlere.
Sonra da beni o okuldan aldılar.
Siz bunu bir öğretmen olarak kaniksamissiniz, üzücü..
Benim evladıma şiddet uygulayan hiç bir öğretmen tecrubeme karışma diyip yoluna devam edemez.
Ben kimse kusura bakmasın, öyle öğretmenliği kutsallastirmayi falan da saçma buluyorum.
Bir kaç tane çok iyi mükemmel öğretmen vardır o ayrı.
Burda sorsak kaç kişi öğretmeninden şiddet görmüştür, okuma yazma öğretti diye bunlar mı kutsal şimdi.
İsteyerek seçtiği meslek karşılığında maaşını alip hizmet veriyor diye bakarım ben olaya.
Gerisi gereksiz..
Ay bende 1. Sinifta bir kere cantamdan ayranimi cikarirken ustume dokmustum. Ogretmenim de bana vurmustu. Kipkirmizi olmustu yanagim ,kulagim. Dersten apar topar cikip eve kosmustum. Babama aglamistim. Babam mufettisti benim. Ogretmen de bilmiyor tabi. Okula gidip karsisina dikilmisti. Hesap sormustu. Sonra babamin mufettis oldugunu ogrendi sinifin onunde ertesi gun ozur diledi benden. Gecti mi? Hayir. Ama hala unutamam o ani. Yanagimin acisi hala aklima gelir ki 20 yil gecti.
Simdi bende bir ogretmenim. Saclarini oksamaya kiyamiyorum. Itip kakani gordukce deliriyorum. Bazen velilere diyorum bakin beni dinlemiyor diye hocam patlat iki tane diyor. Nasil kiyayim el kadar sabiye. Anneyim bende. Bir yerleri yanlislikla incinse onlarla birlikte agladigim gunler oldu benim. Yaziktir. O cocuklar bize emanet. Bizim degil ki onlar. Allah vicdan versin oyle insanlara. :KK43:

ogretmenim canim benim canim benim sarkisi yalan oldu. benim kizim anasinifina gidiyor sudoku bulmaca vermeis saka gibiii
Sudoku anasinifinda yaptigimiz en eglenceli ve en akil yurutmenin aktif oldugu calismalardan biri. Sinifta ne sekilde yapildigini da gosteriyoruz mesela. Neden saka gibi geldi size?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X