- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.461
-
- Konu Sahibi VuslataDair
Şunu da belirtmeden asla geçmem 200 tl lik oyuncak almak özveri değildir özveri her öğrenciyi topluma kazandirma çabasıdır bilginize.zorunda mı, istediği öğrenciyle ders dışı özel ilgilenir bundan size ne, ders içi ayrımcılık yapsa neyse ama belki onda cevher görmuştur?
neden benim kızıma yok alt metni var her yazınızda.
ki 200 tllik oyuncak alacak kadar özverili.
asıl derdiniz sınav kaygısı değil...
1.sinifta cevher mi görülüyor. Cevher görmeyince salak yaftası yapıştırıp bir kenara mi atılıyor digerleri peki ?var mi sizde cevher gözlüğü biz de alalim takalım bakalim cocuklarda yok mu var mi ?
kolay olur bana da sınıfta elerim hemem cocuklari yormam kendimi.
nsallah ogretmen degilsinizdir.
Amin.1.sinifta cevher mi görülüyor. Cevher görmeyince salak yaftası yapıştırıp bir kenara mi atılıyor digerleri peki ?var mi sizde cevher gözlüğü biz de alalim takalım bakalim cocuklarda yok mu var mi ?
kolay olur bana da sınıfta elerim hemem cocuklari yormam kendimi.
nsallah ogretmen degilsinizdir.
Oyle 200 TL ye hediye alip dagitmak anormal bir durum.Bir cocugu sevindirip digerini uzmek hele de daha okul sirasina yeni adım atmis cocuklari ayrıştırmak hatta bu cocuklari birbirine düşman etmek yaristirmak bu.Cok da güzel karısılir gider konu sahibi verir dilekcesini MEB e verir,uyarı alır ogretmen de aklini basina alir biraz cocuk psikolojisi okusun, zaten veliler dur demedikce bu işler yolundan çıkıyorne alaka salak yaftası yapıştırıp itme ya, hemen ajitasyon, öğretmen ders dışında istediği öğrenciyle özel ilgilenir kim karışabilir ki? valla cevher 3 yaşında bile anlaşılıyor,öğretmen olmanıza gerek yok akademik olarak başarılıysanız anlıyosunuz çocuğun potansiyelini.
Kesinlikle cocuk psikolojisi okusun ama önce öğretmenliği bıraksın.Oyle 200 TL ye hediye alip dagitmak anormal bir durum.Bir cocugu sevindirip digerini uzmek hele de daha okul sirasina yeni adım atmis cocuklari ayrıştırmak hatta bu cocuklari birbirine düşman etmek yaristirmak bu.Cok da güzel karısılir gider konu sahibi verir dilekcesini MEB e verir,uyarı alır ogretmen de aklini basina alir biraz cocuk psikolojisi okusun, zaten veliler dur demedikce bu işler yolundan çıkıyor
Sizler sikayet etmedikçe hicbir sey düzelmez .Cimere hakkında 2 şikayet yapılmış
Ben üzüldüm şahsen bilmiyorum bence onur kırıcı hani şikayet etmem ama benim yavrum da bana kıymetli 6,5 yaşında sınav kaygısı olur mu siz söyleyin cidden objektif olmaya çalışıyorum olamıyorum
Ogretmen degil bence oyleyse de birakmaz para için yaptığı çok belli.Kesinlikle cocuk psikolojisi okusun ama önce öğretmenliği bıraksın.
Oyle 200 TL ye hediye alip dagitmak anormal bir durum.Bir cocugu sevindirip digerini uzmek hele de daha okul sirasina yeni adım atmis cocuklari ayrıştırmak hatta bu cocuklari birbirine düşman etmek yaristirmak bu.Cok da güzel karısılir gider konu sahibi verir dilekcesini MEB e verir,uyarı alır ogretmen de aklini basina alir biraz cocuk psikolojisi okusun, zaten veliler dur demedikce bu işler yolundan çıkıyor
Milletçe birşeyler bizim istediğimiz gibi olmayınca şikayet etmeye bayılıyoruz. Sunuda düşünmek lazım belki gerçekten olması gereken budur?herşeyi biz biliyoruz her konuda uzmaniz maşallahmeb e ne diye dilekçe verecek yuksek fiyatlı hediye benim çocuğum alamıyor, başkasının çocuğu alıyor çok uzuluyorum mu diyecek?
peki ya hediye alan çocuk konu sahibinin olsaydı öğretmenin bu durumu hiç taşınır mıydı buraya?
aynı olayı hediye alanın velisinden dinlesek belki diyecek kızım için çok teşvik oluyor başarısı arttı diycek.
benim ilkokul öğretmenim de keşke böyle olsaydı.
Yalnız çocuklar 6 yaşında yani bildiğiniz 6 yanında başka rakam yok. Sadece 6 yaşındalar. Anlatabildim mi acaba 6 yaşındaki çocuk sınav ve başarısızlık korkusundan dolayı hastalanıyor. Çocuklar okulu ve öğrenmeyi sevmek ve bir ömür durmaksızın öğrenme aşkı kazanmak yerine 6 yaşında okul korkusundan dolayı kurdeşen döküyor.Çok ödev verip sınav yaptı diyemi kötü oldu anlamadım bu zaten hayatın her alanında var 11 sayfa ödev altı üstü biraz ilgi ile yapılabilir çocukları minnoş minnoş yetistirmeyin hayatın gerçekleri bunlar ilerde ne olacak zannediyorsunuz tabiki zorlanacaklar okumak öğrenmek hiç kolay değil bu zamanda
Ben anlamıyorum bu durumun neresini savunuyor destekliyorsunuz. Küçücük çocuklara bu kadar yüklenilmez. Hediye ona çıksa öyle demezmişmiş. Siz çocuğunuz öğrenme aşkını 200 liralık hediye ile değiştirir misinizmeb e ne diye dilekçe verecek yuksek fiyatlı hediye benim çocuğum alamıyor, başkasının çocuğu alıyor çok uzuluyorum mu diyecek?
peki ya hediye alan çocuk konu sahibinin olsaydı öğretmenin bu durumu hiç taşınır mıydı buraya?
aynı olayı hediye alanın velisinden dinlesek belki diyecek kızım için çok teşvik oluyor başarısı arttı diycek.
benim ilkokul öğretmenim de keşke böyle olsaydı.
Çünkü aileler yanlış tepkiler veriyor ödevi öcü gibi gösteren aileler. Arkadaşlar öğrenmek kolay değil ne kadar pratik ne kadar çalışma o kadar bilgi birikimi hepimiz çocuk okutuyoruz okutmayı geçtim hepimiz okumadikmi. Herşey ailenin elinde ben ilk defa okul korkusundan hastalanan çocuk duyuyorum. Belki gerçektir belki yalandır bilemem. Dediğim gibi düşünce yapılarımiz apayrı herkesin kendi evladı herkes çocuğu için en iyisini ister ve yapmaya çalışırYalnız çocuklar 6 yaşında yani bildiğiniz 6 yanında başka rakam yok. Sadece 6 yaşındalar. Anlatabildim mi acaba 6 yaşındaki çocuk sınav ve başarısızlık korkusundan dolayı hastalanıyor. Çocuklar okulu ve öğrenmeyi sevmek ve bir ömür durmaksızın öğrenme aşkı kazanmak yerine 6 yaşında okul korkusundan dolayı kurdeşen döküyor.
Vallahi bende en cok bu kismi abartili buldum. Sen benden once yazmissin. Abarti bu kadari da. Cocugu bu hale gelecek ve gunumuz velileri o ogretmeni harcamayacak? Ben buna inanmam yani. Adam odev cok diye sikayetci cocuga kusturarak doverek odev yaptiriyor. Cok sacma cok.Ödev yaparken acillik olan, kurdeşen döken, kusan öğrenci... Bunlar normal mi sizce??
Bunlara tepki vermeyen insanlarla ve onların çocuklarıyla bir arada tutmayın çocuğunuzu.
Bakın bir öğretmen olarak yazıyorum bunu size. Skandal yaratacak şeyleri sanki çocuk ödev yaparken ağlamış gibi anlatıyorsunuz.
Sizin dürüstlüğünüzden şüphem yok ama size bunları anlatanlar ya yalan söylüyorlar ya da kendileri de ağır rahatsız, yemişim ödevini çocuk bunun için kusuyorsa( bu da çok ilginç ya ) yapmasın o ödevi bu kadar basit.
Ay bende 1. Sinifta bir kere cantamdan ayranimi cikarirken ustume dokmustum. Ogretmenim de bana vurmustu. Kipkirmizi olmustu yanagim ,kulagim. Dersten apar topar cikip eve kosmustum. Babama aglamistim. Babam mufettisti benim. Ogretmen de bilmiyor tabi. Okula gidip karsisina dikilmisti. Hesap sormustu. Sonra babamin mufettis oldugunu ogrendi sinifin onunde ertesi gun ozur diledi benden. Gecti mi? Hayir. Ama hala unutamam o ani. Yanagimin acisi hala aklima gelir ki 20 yil gecti.O sizi bu zorbalığı yasamak zorunda bırakmış ailenizin hatasi, şayet haberleri var ise..
Ben de benzer durum yaşamıştım, 1. sınıf öğrencisiydim, ailem hiç de susup oturmadı, önce öğretmeni müdüre şikayet ettiler, sonra gerekli yerlere.
Sonra da beni o okuldan aldılar.
Siz bunu bir öğretmen olarak kaniksamissiniz, üzücü..
Benim evladıma şiddet uygulayan hiç bir öğretmen tecrubeme karışma diyip yoluna devam edemez.
Ben kimse kusura bakmasın, öyle öğretmenliği kutsallastirmayi falan da saçma buluyorum.
Bir kaç tane çok iyi mükemmel öğretmen vardır o ayrı.
Burda sorsak kaç kişi öğretmeninden şiddet görmüştür, okuma yazma öğretti diye bunlar mı kutsal şimdi.
İsteyerek seçtiği meslek karşılığında maaşını alip hizmet veriyor diye bakarım ben olaya.
Gerisi gereksiz..
Sudoku anasinifinda yaptigimiz en eglenceli ve en akil yurutmenin aktif oldugu calismalardan biri. Sinifta ne sekilde yapildigini da gosteriyoruz mesela. Neden saka gibi geldi size?ogretmenim canim benim canim benim sarkisi yalan oldu. benim kizim anasinifina gidiyor sudoku bulmaca vermeis saka gibiii