Bir öğretmen konusu da benden ( 1. Sınıf)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acilen çocuğun sınıfını değiştirmelisiniz ilkokul eğitim hayatının en önemli yapıtaşı çocuğunuzu olumsuz etkilediğine inancınız tamsa hiç düşünmeyin benim ilkokul öğretmenim çok diktatördü aynı anlattığınız gibi beş sene korku içinde okuduk okulu bir de her cetvelle sıra dayağı çekerdi korku ile disiplin etmeye çalışırdı bence çok çok çok yanlış yöntemler bu şekilde çocuğa okul eğitim sevdirilmez

Benim okul hayatımı ilkokul öğretmenim travmaya çevirdi.
Neler neler...
Lütfen acil olarak öğretmeni değiştirin ve cimere şikayet edin.
Böyle öğretmenlik olmaz olsun.

Çocuğunuz adına çok üzüldüm. Bence değiştirmelisiniz. Bu kadar kaygılanmak için 1. Sınıf erken bir dönem. Öğretmeniniz, çocuğunu yarış atı olarak yetiştirmeye and içmiş velilere hitap ediyor, bırakın onlar birbirlerini tercih etsinler.

Not: Bizde de öğretmen okumayı öğrenenlere küçük civcivli çubuk verirdi, hala annelerin evinde durur. Önemli olan motive etmek, dediğim şey ne kadar olabilir ki? Ama başkaları aldığında beni motive etmeye ve ben aldığımda da beni mutlu etmeye yetmişti.

Yok siz empati yapın bana deyin ki ben şöyle yaparım deyin buyrun saatler bu şekilde
Ben söyle yaparım diye birşey yok çocuğa sevdirmeye çalışın hicmi yok öğrenme hevesi yani eve gelip kendi başlasın ödevini yapmaya yapamadığı yerde siz ilgilenin. Bu yaslar öğrenmenin en kolay olduğu yaslar zorlansin biraz bırakın ödev yapma alışkanlığı olussun

Ahhh ahhh oğlumun birinci sınıf zamanına döndüm biran konuyu okuyunca Allah yardımcınız olsun bende benzer konu acmistim böyle kişileri nasıl tasvir etsek bilemiyorum sadist gibi geliyorlar bana ben oğluma 15 20 sayfa ödev verildiğini bunların bir kısmını yaptirmadigim için sorumsuzluk ve kötü anne olmakla itham edildigimi bilirim en sonunda dayanamayip isyan etmiştim ve tabiiki oğlumu her zman diğerlerinden daha az sevdi neyseki taşınma vesile oldu da okulu değişti çocuğumun bu şekilde kurtulduk imkanınız varsa çocuğunuza bu eziyete daha fazla katlanmamasi için elinizden geleni yapin

Meslektasinizi savunuyorsunuz ama tv lerde de gördüğümüz üzere işinin hakkını veremeyen binlerce insan var gel gelelim ki her çocuğun karakteristik ozelligi de farklıdır birini zerre etkilemeyen bir olay bir diğerini derinden sarsabilir ve bir anne çocuğu için herşeyin en iyisini ister çocukta yarattığı pskolojik etkiyi baskiyi bilmeden mesletasinizi savunmayin bence bizde okuduk öğretmen var ÖĞRETMEN var

ogretmenim canim benim canim benim sarkisi yalan oldu. benim kizim anasinifina gidiyor sudoku bulmaca vermeis saka gibiii

Özlemle aradığımız öğretmen figürü

Öğretmenin özellikleri, meslekteki yılı 1.sınıfta ödev verip cocuklari yarıştırmasi akademik başarıya çok önem vermesi büyük kızımın öğretmenini hatırlattı .kızım şu an 5.sınıfta. 3.sınıfta başka okula aldım ben onu.kizimda hala sinav kaygısı var.her sınavdan önceki gece bi ağlama krizi yaşar. Ki çok başarılı bir öğrenci. Ben de sınıf öğretmeniyim Bu arada .milli egitimin ilkokuldaki talimatları ödev ağırlıklı değil aksine.bu öğretmenin tercihi.o sınıftaki cocuklara çok acıyorum .şimdi zorla ödev yaptıran o anneler liseye hazırlık döneminde test cozduremeyecekler çocuklarına

Bu öğretmen modelinden yan sınıfta vardı.öğrencilerine acırdık.başarı hırsı ile delirmişti.çocuklar stres oluyor başarısızlık kabul edilmiyordu sınıflarında.biz ise normal yurdum öğretmeni sınıfındaydık.bizler ortalama okullara gittik onun öğrencileri ya çok iyi ya da hiç kazanamayan kişiler oldu.ortası olmadı.benim ileride gerçekten akademik eğitim görebilecek ya da buluşları ile bir şeyler değiştirebileceğine inandığım bir çocuğum olsa böyle bir öğretmen arardım.Ha standart bir çocugum var ise arkama bakmadan kaçardım.
İlkokul çok önemli.tüm ders çalışma yeteneği ilkokulda kazanılıyor.öğretmenin metodu iyi demek istemem fakat fark yaratan ,ileride başarmak için çabalayan,istediğini elde etmek için çalışan insanların bu tarz öğretmenlerle daha çok kendini bulacağına inanıyorum.

Sizde ben çekerek bugünlere geldim siz de sürünün diyen kaynana potansiyeli gördüm. Ve ben de öğretmenim. Ama asla sizinle aynı kafada olamam. Bi şey yanlışsa yanlıştır. Bunun yılla, tecrübeyle vs alakası yoktur.

Birde birsey olmaz deyip o anilari tek tek hatirlayip yazabilmesi..

pes yani

Çok farklı ama mantıklı bir bakış açısı olmuş.

zorunda mı, istediği öğrenciyle ders dışı özel ilgilenir bundan size ne, ders içi ayrımcılık yapsa neyse ama belki onda cevher görmuştur?
neden benim kızıma yok alt metni var her yazınızda.
ki 200 tllik oyuncak alacak kadar özverili.
asıl derdiniz sınav kaygısı değil...

Hayir 4yil boyle geçmez degistirin acilen ne sacma seyler.Şimdi yine yazacağım ogretmenlil bu degildir boyle degildir diye de işine gelmeyen meslektaşlarım üstüne alınanlar çıldıracak .Bu meslegi seçmesin boyle saçma işler yapanlar gitsin başka iş yapsınlar lütfen.

Hiç durmayın değiştirin. Kızınızın yaşadıklarına benzer bende yaşadım o sınav korkusu sölediği dakikadan itibaren aglıyordum okula gitmek istemiyordum. Birde okuyamayanları defter getirmeyenleri dövüyorsu daha ilk okulda sogudum. liseye kadar zar zor okudum lisede bıraktım. Çünkü sınav dedikleri an ben ağlıyordum lisede bile düşünün.

1.sinifta cevher mi görülüyor. Cevher görmeyince salak yaftası yapıştırıp bir kenara mi atılıyor digerleri peki ?var mi sizde cevher gözlüğü biz de alalim takalım bakalim cocuklarda yok mu var mi ?
kolay olur bana da sınıfta elerim hemem cocuklari yormam kendimi.
nsallah ogretmen degilsinizdir.

Verdiği hediye uygulamasını hiç beğenmedim. Büyük bir hediye ve her çocuğun alamayınca üzüleceği bir hediye. Sınıfı, okulu, ilçeyi, gerekirse ülkeyi değiştirirdim. Yeğenim ilk okuyan çocuklardandı muhtemel hediyeyi kazanırdı. Buna rağmen ülkeyi değiştirirdim. Hiç birinin göz yaşına kıyamam.
Siz ev hanımı mısınız? Gayet güzel yazıyorsunuz. Çocuğunuz nasıl geride kaldı? Genelde ana dili türkçe olmayan, ailesi çalışan, ilgilenmeyen, ya da ilgilenemeyen ailelerin çocuğu okuyamıyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…