- 12 Aralık 2017
- 3.067
- 3.399
-
- Konu Sahibi VuslataDair
Şikayet edin falan denmiş neyi şikayet edecek pardon?
Ortada işini özveriyle yapan bir öğretmen var
Çocuğuna şiddet mi uyguladı ? Ne yaptı?
Cebinden gitmiş hediye almış başarılı olana
Ne var bunda ?
Sınıfını değiştir olsun bitsin
Benim de yakın bir arkadaşımın çocuğu 3. Sınıfta ama okuması diğer çocuklardan geride. Pedagogla konuştuklarında direkt ebeveynlere yönelmiş pedagog. Objektif bir şekilde çocukların durumu baştan irdelenmezse çocuk geride kalmaya devam edebiliyor.Bende bunu sordum. Konu sahibi cevap vermedi. Çocuk neden geride kaldı? 1. Sınıfta öğretmenden ziyade veliye düşüyor iş. Bizim sınıfta okuyamayan çocuklar ya türkçe bilmiyor, ya anne , baba yoğun çalışıyor ve babaanne vs öğretemiyor, ya hazır değil 1. Sınıfa (örn yılın sonunda doğan çocuklar) vb.
Konu sahibi bunu sorgulamalı. Okuyamama %99 veli ile ilgilidir.
Bende bunu sordum. Konu sahibi cevap vermedi. Çocuk neden geride kaldı? 1. Sınıfta öğretmenden ziyade veliye düşüyor iş. Bizim sınıfta okuyamayan çocuklar ya türkçe bilmiyor, ya anne , baba yoğun çalışıyor ve babaanne vs öğretemiyor, ya hazır değil 1. Sınıfa (örn yılın sonunda doğan çocuklar) vb.
Konu sahibi bunu sorgulamalı. Okuyamama %99 veli ile ilgilidir.
O zaman alırsın çocuğunu gidersin başka sınıfa verirsin dimi?
Başarılı olsunlar diye uğraşıyor adam
Maaşını alır çıkar banane der o adam hiçbirşey yapmasa da o parayı alıcak
Yarış atı gibi yetiştiren veliler
Bakıyorlar çocuklar başarısız hırslanıyorlar
Burda çocuğa üzüldüm tabi
Ama bu eğitim ve disiplinde çocuğumun yetiştirilmesini isterdim
Kendimde evde okumayı öğretirdim oturup ağlayacağıma
30 kişi okumayı söktüyse benimki yapamadıysa yapması için ığraşırım
Şımararak büyüyemez çocuklar
Disiplin gerek
Şimdi bunlara üzülürsün yarın çocuğun ders çalışmaya alışır sınav stresi diyorsunuz bide
Her hafta sınavı olan bir çocuk yıllar sonra zaten o sınava alışık olduğu için heyecan yapmayacaktır
Yarın çocuk en iyi okullara girince teşekkür edersiniz
İlkokul çok önemli
Hersey orda şekillenir
Disiplini dersi öğreniyor orda
Ders çalışmaya alışık bir çocuk ilerdede öyle olucak zaten
Edin şikayetsiz iyi misiniz? ilkokul da mesela nasıl anladınız arkadaşınızın sizi kıskandığını? ha durun bence siz herkes beni kıskanıyor diyenlerdensiniz.
biraz empati yeteneğinizi geliştirin, asgari ücretle kirada oturup çocuk okutan bir insan çocuğuna o oyuncağı alamayacak, bu bir anne baba için ne kadar zor siz anlayabiliyor musunuz? o çocuğun içinde nasıl bir yara oluşacak?
benim çocuğum yok ama olduğu zaman benim çocuğum bir ödül alır da arkadaşının yüzü düşerse benim içim parçalanır ve öğretmene gittiği yolun yanlış olduğunu ifade ederim, yazık değil mi bu çocuklara? 6-7 yaşındalar, biraz vicdan.
öğretmen ne diye şikayet edilir ben size hemen söyleyeyim ki ileride lazım olursa açıp okursunuz size fikir olur.
- öğrenci ayrımı yapılıyor, başarılı öğrencilere ders dışı da destek olmayı teklif ediyor bu yüzden diğer çocuklar sınıfta doğal olarak geri de kalıyor.
- kendi kendine bir sistem kurmuş, başarılı olana oyuncak hediye ediyor diğer çocukların psikolojisi kötü yönde etkileniyor ki bence bu psikolojik şiddettir.
- daha okuma öğrenmeyen 8 çocuğun olduğu sınıfta okuma - anlama içerikli ödev veriyor.
- öğretmenin verdiği ödevler sonucu çocuklar stres kaynaklı hastanelik oluyor.
ha size bir bilgi daha şiddet denilen şey sadece fiziki şiddetle sınırlı değildir, psikolojik şiddette vardır bu çocukların maruz kaldığı şey de psikolojik şiddettir.
Hediyeye karşıyım sınavı hiç anlamadım. Demek ki orta bulmak her zaman en iyisi. Burada genelde öğretmeni tutarım ama bu sefer doğru bulmadım yöntemini. Buradaki öğretmenlerin yorumu benden çok daha önemli.Çocuğun hevesini kırarsa öğretmen, öğrenci başarı odaklı olmaz.
Her hafta sonuna yaklaştığında sınav kaygısı yaşıyorsa birinci sınıfta önce bu sorgulanmali.
Öğrenir, öğrenemez, yavaş öğrenir her öğrencinin kapasitesi farklı.
Öncelik öğretmendir. Veli okulda verilen gazla çalıştırır çocuğu.
Koşturarak, döverek ödevler bitmeli mantığına giren veliler varmış. Almışlar hediyelerini, aferin onlara.
Kırsal kesim sayılır bulunduğum yer, İç Anadolu. Nöbet sırasında kavga eden iki çocuğu ayırırken sertçe tutup çekmişiz, çocuğun canını acıtmışız diye şikayet edildik.Vallahi bende en cok bu kismi abartili buldum. Sen benden once yazmissin. Abarti bu kadari da. Cocugu bu hale gelecek ve gunumuz velileri o ogretmeni harcamayacak? Ben buna inanmam yani. Adam odev cok diye sikayetci cocuga kusturarak doverek odev yaptiriyor. Cok sacma cok.
Edin şikayet
Sonuç alamazsınız
Adam suçlu değil
Evet kıskanıyordular bal gibi
Herkes beni kıskanmıyor tabi ama kıskanan çok oldu maalesef
Hatta nefret ettim bazen bu hayattan bu fesatlar yüzünden
Bence sizin cocugunuz siniftan geri kalmis.Sizde bunun uzuntusuyle suclu ariyorsunuz.
Kendinizi elestirdiniz mi?
Acaba cocugunuzla yeterince ilgilendiniz mi?
Öğretmenin kusan, kurdeşen döken öğrencilerden , çocuğuna döve döve odev yaptıran velilerden haberi var mı? Varsa buna yorumu nedir? Merak ediyorum. Ayrıca sınav yaparkenki beklentisi nedir? Sınav kaygısını öğretmen mi yoksa veliler mi körüklüyor? Merak ediyorum.Çocuğun hevesini kırarsa öğretmen, öğrenci başarı odaklı olmaz.
Her hafta sonuna yaklaştığında sınav kaygısı yaşıyorsa birinci sınıfta önce bu sorgulanmali.
Öğrenir, öğrenemez, yavaş öğrenir her öğrencinin kapasitesi farklı.
Öncelik öğretmendir. Veli okulda verilen gazla çalıştırır çocuğu.
Koşturarak, döverek ödevler bitmeli mantığına giren veliler varmış. Almışlar hediyelerini, aferin onlara.
Bakış açılarımız çok çok farklı. Ben de bir çalışma disiplini kazandırılması gerektiğini biliyorum ve doğru da buluyorum. Ama bu amaca giden her yol mubah olamaz ve bu öğretmenin izlediği yol da gayet işlevsiz. Çocuğa uzun vadede, bir ödül yoksa, çabalamaya da gerek yok düşüncesini kodluyorsunuz çünkü. Oysa kişisel gelişim, kültür gibi tamamen soyut görünümlü kazançlar da mevcut. O yüzden değerli olan çocuğa öğrenme sevgisi aşılamak bana göre. Bir ödüle ihtiyaç duymadan neden çalışması gerektiğini aşılamak... Bunu yaparken çocuğa heyecan ve mutluluk verecek yöntemler izlemek... Şımararak büyüyemez demişsiniz de, konuyla ne alakası var ki? Valla anlamadım. Şımarmasınlar diye böyle gözlerini korkutarak, değersiz hissettirerek mi büyütmeliyiz çocuklarımızı?O zaman alırsın çocuğunu gidersin başka sınıfa verirsin dimi?
Başarılı olsunlar diye uğraşıyor adam
Maaşını alır çıkar banane der o adam hiçbirşey yapmasa da o parayı alıcak
Yarış atı gibi yetiştiren veliler
Bakıyorlar çocuklar başarısız hırslanıyorlar
Burda çocuğa üzüldüm tabi
Ama bu eğitim ve disiplinde çocuğumun yetiştirilmesini isterdim
Kendimde evde okumayı öğretirdim oturup ağlayacağıma
30 kişi okumayı söktüyse benimki yapamadıysa yapması için ığraşırım
Şımararak büyüyemez çocuklar
Disiplin gerek
Şimdi bunlara üzülürsün yarın çocuğun ders çalışmaya alışır sınav stresi diyorsunuz bide
Her hafta sınavı olan bir çocuk yıllar sonra zaten o sınava alışık olduğu için heyecan yapmayacaktır
Yarın çocuk en iyi okullara girince teşekkür edersiniz
İlkokul çok önemli
Hersey orda şekillenir
Disiplini dersi öğreniyor orda
Ders çalışmaya alışık bir çocuk ilerdede öyle olucak zaten
zor degil miSudoku anasinifinda yaptigimiz en eglenceli ve en akil yurutmenin aktif oldugu calismalardan biri. Sinifta ne sekilde yapildigini da gosteriyoruz mesela. Neden saka gibi geldi size?
siz mantıklı olan bütün yorumlara beğenmedim butonunu işaretlemişsiniz özellikle baktım.
insanlar buraya konu açtığı zaman mantıklı fikirler almak istiyor ama bence siz doğru yolu göstermiyorsunuz.
konu sahibinden ne beklerdiniz? çok güzel bir şekilde evde ne yaptıklarını saat saat yazmış, bu sizin çocuğunuz olsaydı ağlata ağlata devam mı ettirirdiniz?
bir çocuğun uyuma saati zaten 22:00 değil midir? sabah uyanış saati de normal. zaten konu sahibinin yazdığına göre çocuk oyun falan da oynamaya fırsat bulamıyormuş. siz ne öneriyorsunuz bu durumda?
bir de öğretmenler sınıfta geri kalan kişilerin üstüne daha fazla yoğunlaşmalı ki o çocukta kazanılsın. yoksa çalışkan öğrenci her zaman çalışkandır.
Yapilan yorumlarin mantikli olup olmamasina sen mi karar veriyorsun?
Zaten toplumda herkes ogretmen , egitim uzmani ...Egitim konusunda bilirkisi siz misiniz?
Çaliskan cocuk basarili cocuk degildir.Basarili cocuk kesfedilip elinden tutuldugu , desteklendigi surece basarilidir.
Fikirlerimizi yazarken senin mantik suzgecinden gecirecegimizi bilmiyordumkusura bakma birdaha size sormadan yazmam
Aynen bende bunu düşünüyorum hepSizler böyle yetistiriyorsunuz diye benim narin evladım neden zarar görüyor peki yazık değil mi ona parkta orada burada başka çocuk çekiştirip elindeki oyuncağını alıyor evladımın öylece ardından bakıp kalıyor koparmasinlar efendim tuttuklarını sevsinler öpüp koklasınlar ayy cici desinler öyle hırçın hareketler minik bedenlere hiç yakışmıyor zannımca
siz öğretmen misiniz? anne misiniz? konu sahibini yargılayabiliyorsunuz?
orada adam daha 1. sınıfa giden ağzı süt kokan çocuklara her hafta sınav yapıp çocukların hastalanmasına sebep oluyor siz burada veliyi sorguluyorsunuz ki tekrar ediyorum gayet güzel bir şekilde bütün bir günün nasıl geçtiğini anlatmış hadi buyurun siz tavsiye verin. biz MANTIKLI insanların verdiği öneri çocuğunun psikolojisini düşün ve o öğretmenden al. bir de sizin önerinizi görelim o kadar bilgilisiniz ya!
bu arada ben sizin askerlik arkadaşınız değilim, sen değil siz denilir. bunu bile bilmeyen insanla burada önemli bir konu üzerinde konuşmak ne kadar doğru şimdi de onu sorgulamak lazım.
Öğretmenin kusan, kurdeşen döken öğrencilerden , çocuğuna döve döve odev yaptıran velilerden haberi var mı? Varsa buna yorumu nedir? Merak ediyorum. Ayrıca sınav yaparkenki beklentisi nedir? Sınav kaygısını öğretmen mi yoksa veliler mi körüklüyor? Merak ediyorum.
Evet her çocuğun kapasitesi farklı ama benim çocuğum neden yavaş öğreniyor? Altında yatan başka bir sebep var mıdır, ben bir yerde yanlış yapıyor olabilir miyim diye de irdelemek gerekmez mi?
Keşke öğretmeni de dinleyebilme şansımız olsaydı.
Bizzat gözümle şahit olduğum olayı söyleyeyim bir öğretmenimizin olduğu wp grubu var bir de olmadı wp grubu varÖdev yaparken acillik olan, kurdeşen döken, kusan öğrenci... Bunlar normal mi sizce??
Bunlara tepki vermeyen insanlarla ve onların çocuklarıyla bir arada tutmayın çocuğunuzu.
Bakın bir öğretmen olarak yazıyorum bunu size. Skandal yaratacak şeyleri sanki çocuk ödev yaparken ağlamış gibi anlatıyorsunuz.
Sizin dürüstlüğünüzden şüphem yok ama size bunları anlatanlar ya yalan söylüyorlar ya da kendileri de ağır rahatsız, yemişim ödevini çocuk bunun için kusuyorsa( bu da çok ilginç ya ) yapmasın o ödevi bu kadar basit.