Bir öğretmen konusu da benden ( 1. Sınıf)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tuttuğunu koparsın derken yolsun demedim hayata karşı dirençli olsun anlamında yazdım ben onu. Yoksa niye yoluşalım durduğumuz yerde.

Tokadı yedim ama çok iyiyim kısmı. Bir de 18 yıllıksa her şeyi iyi bilir kısmı.
20 yıl öncesi öğretmene kafa tutan bi aile yapısı yoktu malasef geleneksel bir yöntem vardı .öğretmeni aileye şikayet etsek yine yaptın olurdu.bunu bi cok kişi biliyor.tabiki iyiyim demedim .ama her swye çocuğumun psikolojisi bozuluyor demek saçma geliyor artık

Ödev yaparken acillik olan, kurdeşen döken, kusan öğrenci... Bunlar normal mi sizce??
Bunlara tepki vermeyen insanlarla ve onların çocuklarıyla bir arada tutmayın çocuğunuzu.
Bakın bir öğretmen olarak yazıyorum bunu size. Skandal yaratacak şeyleri sanki çocuk ödev yaparken ağlamış gibi anlatıyorsunuz.
Sizin dürüstlüğünüzden şüphem yok ama size bunları anlatanlar ya yalan söylüyorlar ya da kendileri de ağır rahatsız, yemişim ödevini çocuk bunun için kusuyorsa( bu da çok ilginç ya ) yapmasın o ödevi bu kadar basit.

arkadaşım ciddi misin sen ? Ödev yaparken kusmakmi? Kurdeşen dokmekmi? Ellerine tablet telefon versek saatlerce oynayıp video izlerken kusmazlar ama ödev yaparken ağlayıp kusuyorlar yapmasınlar o zaman ödevleri dersleri ilerde tiktokir falan olurlar ne diyeyim. 18 yıldır öğretmen olan birine çocuğunuzu emanet etmek istemiyorsanız sizin kararınızdır inşallah pişman olmazsınız.

Bu hıza veli destegi sart o nedenle 11 sayfalik ödeve sasirmadim acikcasi.Öğretmenin yaptigini da dogru bulmadim ama bu tarz ogretmenleri tercih edenler ,dogru bulanlar da var.Siz ise cocugum odevden yoruldugu anda birakmissiniz yani sizin ve evladinizin tarziyla ogretmenin tarzi tabantabana zıt bence.Size onerim en acilinden ogretmen degisikligi yapmaniz olacak.Size uygun bir ogretmenle devam ederseniz cocugunuz parlar ama bu ogretmende kalirsaniz maalesef cocugunuzun basarili olma ihtimali cok zayif ve okuldan da nefret eden biri olur benden soylemesi..

Acilen sınıfı değiştirin bu yaşta çocuğa sınav yapılır mı. Öğretmenin ödüllendirme ve teşvik yöntemleri çok yanlış. Benim yiğenim ikinci sınıfa geçti bu sene ve ilk sınavını ikinci sınıfta oldu. Bence sadece sizin çocuğunuzu almanızla bitecek bir sorun değil. Öğretmen ile konuşun ve kendini ve eğitim yöntemini değiştirmezse şikayet edin. El kadar yavrunun kaygıdan, stresten bayılması yada saçlarının dökülmesi çok ciddi bir olay. Doktor raporu ile şikayet edebilirsiniz

Saadet Öğretmeni bilir misiniz? Derneği var şimdi ucim. Saadet öğretmen bilmem kaç yıllık okul müdürünün kiz çocuklarını istismar ettiğini ortaya çıkardı ve ceza almasını sağladı. 18 yıllık 20 yıllık olması her şeyi doğru yaptığı anlamına gelmez.

Hanımefendi siz konuyu bi daha okuyun isterseniz. Çocuklarda ciddi şekilde sınav kaygısı oluşmuş. Ne demek tabletle oynarken kusmuyorlar,çocuk oynarken ne stresi yaşayacak da kusacak. Bi insanın 18 yıldır öğretmen olması onun iyi bir eğitimci olduğunu göstermez. Bu örnekteki öğretmen de iyi bir eğitimci profili çizmiyor

Çok ödev verip sınav yaptı diyemi kötü oldu anlamadım bu zaten hayatın her alanında var 11 sayfa ödev altı üstü biraz ilgi ile yapılabilir çocukları minnoş minnoş yetistirmeyin hayatın gerçekleri bunlar ilerde ne olacak zannediyorsunuz tabiki zorlanacaklar okumak öğrenmek hiç kolay değil bu zamanda

Iyide konu 18 yıllık olması degilki zaten öğrencinin karşısına tabiki zorluklar çıkacak sınavda olacak ödev de yapacak çünkü öğrenci o başka işi yok

Kızım 17:30 da okuldan çıkıyor 18:30 da evde oluyor 19:30 a kadar dinleniyor ve sofraya oturuyoruz yarım saat kadar yemek sürüyor 20:30 da derse başlıyoruz haliyle yazma hızı da yavaş eğer tamamı bitsin dersem gece 03 :00 e kadar falan yazmalı
Ama en çok 22:00 kadar uyanık kalabiliyor
Sabah da 9:00 da kalkıyor 12:00 da evden çıkıyor arada kahvaltı üst baş hazırlığı kalan ödevi yapma da mevcut ve tabii ki yetişmiyor sizin varsa bir yönteminiz buyurun onu deneyelim bu verdiğim saat aralığında bu yavru ödevi nasıl yetiştirsin buyrun

O sizi bu zorbalığı yasamak zorunda bırakmış ailenizin hatasi, şayet haberleri var ise..
Ben de benzer durum yaşamıştım, 1. sınıf öğrencisiydim, ailem hiç de susup oturmadı, önce öğretmeni müdüre şikayet ettiler, sonra gerekli yerlere.
Sonra da beni o okuldan aldılar.
Siz bunu bir öğretmen olarak kaniksamissiniz, üzücü..
Benim evladıma şiddet uygulayan hiç bir öğretmen tecrubeme karışma diyip yoluna devam edemez.
Ben kimse kusura bakmasın, öyle öğretmenliği kutsallastirmayi falan da saçma buluyorum.
Bir kaç tane çok iyi mükemmel öğretmen vardır o ayrı.
Burda sorsak kaç kişi öğretmeninden şiddet görmüştür, okuma yazma öğretti diye bunlar mı kutsal şimdi.
İsteyerek seçtiği meslek karşılığında maaşını alip hizmet veriyor diye bakarım ben olaya.
Gerisi gereksiz..

Öğrenci değil çocuk onlar. İşleri güçleri oyun oynamak. Doğaları gereği yani.
Bakın bir üstteki mesaja ben rutin bir günümüzü yazdım ve içinde oyun yok buna rağmen yapsın ne varki yapılır diyor arkadaşlar acaba nasıl yapılır
O zaman o velilerin dedikleri doğru
Döverim uyutmam uyku için ağlar uyutmam ağlamaktan kusar uyutmam ve o ödevde biter mi evet biter

Diğer konuda öğretmeni ne kadar haklı bulduysam sizin konunuzda da öğretmeni bir o kadar acayip buldum. Tarzı doğrudur yanlıştır bilemiyorum ama sanırım çocuğumun sınıfını değiştirirdim.

Bence siz kararınızı vermişsiniz bu konuyla ilgili düşünce yapımızda çok farklı ne desem boş bildiğinizi yapın sizin evladiniz bende kendi düşüncemi söyledim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…