- 26 Mayıs 2018
- 8.189
- 38.698
- 51
-
- Konu Sahibi VuslataDair
Tuttuğunu koparsın derken yolsun demedimSizler böyle yetistiriyorsunuz diye benim narin evladım neden zarar görüyor peki yazık değil mi ona parkta orada burada başka çocuk çekiştirip elindeki oyuncağını alıyor evladımın öylece ardından bakıp kalıyor koparmasinlar efendim tuttuklarını sevsinler öpüp koklasınlar ayy cici desinler öyle hırçın hareketler minik bedenlere hiç yakışmıyor zannımca
Tokadı yedim ama çok iyiyim kısmı. Bir de 18 yıllıksa her şeyi iyi bilir kısmı.neresi saçmalık tam olarak ?
20 yıl öncesi öğretmene kafa tutan bi aile yapısı yoktu malasef geleneksel bir yöntem vardı .öğretmeni aileye şikayet etsek yine yaptın olurdu.bunu bi cok kişi biliyor.tabiki iyiyim demedim .ama her swye çocuğumun psikolojisi bozuluyor demek saçma geliyor artıkTokadı yedim ama çok iyiyim kısmı. Bir de 18 yıllıksa her şeyi iyi bilir kısmı.
Acilen sınıfı değiştirin bu yaşta çocuğa sınav yapılır mı. Öğretmenin ödüllendirme ve teşvik yöntemleri çok yanlış. Benim yiğenim ikinci sınıfa geçti bu sene ve ilk sınavını ikinci sınıfta oldu. Bence sadece sizin çocuğunuzu almanızla bitecek bir sorun değil. Öğretmen ile konuşun ve kendini ve eğitim yöntemini değiştirmezse şikayet edin. El kadar yavrunun kaygıdan, stresten bayılması yada saçlarının dökülmesi çok ciddi bir olay. Doktor raporu ile şikayet edebilirsinizMerhaba
Kızım 1. Sınıfa başladı Öğretmenimiz erkek 18 yıllık öğretmen devlet okuluna gidiyor kuzum
şimdi maddeler halinde sıralamak istiyorum şikayetlerimi
1.hiç abartmıyorum okulun açıldığı ilk haftadan itibaren yani ilk hafta da dahil her cuma sınav yaptı ilk hafta ne sınavı yaptı derseniz elimde sınav kağıdı var atabilirim çizgi ve çubuklardan sınav yaptı
2. Sınav öncesi akıllı tahtadan çocuklara göstererek bize de whatsapdan gruba atarak fiyatı 150/200 arasında değişen barbie bebek ya da işte arabaya dönüşen helikopter şeklinde oyuncaklar aldı
sınavdan yüksek alan öğrenciye bunu verdi kendince özendirici olduğunu düşünüyordu (evlenmiş ayrılmış birisi annesiyle yaşıyor param çok bu şekilde harcamayı seviyorum diyor )
3. İnanılmaz çok ödev verdi öyle ki 11 sayfa ödev olduğunu bilirim
iki öğrenci kurdeşen döktü bir öğrenci ödev esnasında baygınlık geçirmiş acile götürmüşler ve stresten saçlarında dökülüyor çocuğun demiş doktor
bu çocuğun annesi Sınıf annesiydi ve çocuğunu alarak ayrıldı başka sınıfa geçti
ben velilerle konuşup hani nasıl yetiştiriyorsunuz ödevleri dediğimde ağlata ağlaya yaptırıyorum kusa kusa yaptırıyorum döverek yaptırıyorum diyenler oldu ben tabii ki bunların hiç birini yapmadım çocuğuma ve yoruldum dediği anda ödevi bıraktırdım
4. şu an tüm harfleri bitirdik ve normal derslere geçtik ama 38 kişilik sınıfta 8 kişi okumaya geçemedi bunlardan birisi de benim kızım
5. Dün madalya takıldı tüm sınıfa zaten parasını biz vermiştik resimli madalyalar yapıldı biz de görev dağılımı ile evde hazırlık yaptık yiyecek içecek vs kutlamalı bir etkinlik oldu
6. Madalyadan hariç başarı belgesi bastırmış ben bunu bilmiyordum 30 çocuğa o belgeleri tek tek verdi ve onlarla tek tek resim çektirdi gelmeyen öğrencilerde vardı ve sonuç olarak benim kızım belge alamayan tek çocuktu üzüldü ağladı haliyle bende çok üzüldüm
7. Öğretmen dedi ki kalanlara da vereceğim ama karne ile beraber ben şok oldum dedim ki karneye kalmış 1 ay hepsine o zaman verseydiniz ya da okumaya geçenlere misal geçtikleri gün kırmızı kurdele taksaydınız büyük kızlarımda öyle yapmıştı öğretmenleri gerçekten yavrum için bir travma oldu bu
8. Daha önemlisi ise yavrum 6,5 yaşında ve yemin ediyorum Sınav kaygısı geliştirdi perşembe akşamı kaygılanmaya başlıyor yarın sınav var diyor bazen ödülü söylüyor çok güzel ama ben kazanamam diyor nasıl üzüldüğümü bilemeZsiniz üzülme yavrum diyorum ben sana alırım o oyuncağın aynısından diyorum
9. Bir veliye öğretmenimiz okul başlama saatinden 1 saat evvel okulda olduğunu ve eğer isterse çocuğunu çalıştırabileceğini söylemiş getirin ben çalıştırayım onu demiş bu da bana ayrımcılık olarak geldi çok şaşırdım çocuğun herhangi bir sorunu yok hatta o da okuyabilen öğrenciler arasında
10. Tüm bunların ışığında sorum şu ki ben okulu değiştirmeli miyim lütfen Bana yardımcı olun cevaplarınızı dikkatle okuyacağım çok teşekkür ederim
Dört yılı bu öğretmen ile götürebilecek miyim bilmiyorum ...
Saadet Öğretmeni bilir misiniz? Derneği var şimdi ucim. Saadet öğretmen bilmem kaç yıllık okul müdürünün kiz çocuklarını istismar ettiğini ortaya çıkardı ve ceza almasını sağladı. 18 yıllık 20 yıllık olması her şeyi doğru yaptığı anlamına gelmez.arkadaşım ciddi misin sen ? Ödev yaparken kusmakmi? Kurdeşen dokmekmi? Ellerine tablet telefon versek saatlerce oynayıp video izlerken kusmazlar ama ödev yaparken ağlayıp kusuyorlar yapmasınlar o zaman ödevleri dersleri ilerde tiktokir falan olurlar ne diyeyim. 18 yıldır öğretmen olan birine çocuğunuzu emanet etmek istemiyorsanız sizin kararınızdır inşallah pişman olmazsınız.
Hanımefendi siz konuyu bi daha okuyun isterseniz. Çocuklarda ciddi şekilde sınav kaygısı oluşmuş. Ne demek tabletle oynarken kusmuyorlar,çocuk oynarken ne stresi yaşayacak da kusacak. Bi insanın 18 yıldır öğretmen olması onun iyi bir eğitimci olduğunu göstermez. Bu örnekteki öğretmen de iyi bir eğitimci profili çizmiyorarkadaşım ciddi misin sen ? Ödev yaparken kusmakmi? Kurdeşen dokmekmi? Ellerine tablet telefon versek saatlerce oynayıp video izlerken kusmazlar ama ödev yaparken ağlayıp kusuyorlar yapmasınlar o zaman ödevleri dersleri ilerde tiktokir falan olurlar ne diyeyim. 18 yıldır öğretmen olan birine çocuğunuzu emanet etmek istemiyorsanız sizin kararınızdır inşallah pişman olmazsınız.
Çok ödev verip sınav yaptı diyemi kötü oldu anlamadım bu zaten hayatın her alanında var 11 sayfa ödev altı üstü biraz ilgi ile yapılabilir çocukları minnoş minnoş yetistirmeyin hayatın gerçekleri bunlar ilerde ne olacak zannediyorsunuz tabiki zorlanacaklar okumak öğrenmek hiç kolay değil bu zamandaHanımefendi siz konuyu bi daha okuyun isterseniz. Çocuklarda ciddi şekilde sınav kaygısı oluşmuş. Ne demek tabletle oynarken kusmuyorlar,çocuk oynarken ne stresi yaşayacak da kusacak. Bi insanın 18 yıldır öğretmen olması onun iyi bir eğitimci olduğunu göstermez. Bu örnekteki öğretmen de iyi bir eğitimci profili çizmiyor
Iyide konu 18 yıllık olması degilki zaten öğrencinin karşısına tabiki zorluklar çıkacak sınavda olacak ödev de yapacak çünkü öğrenci o başka işi yokSaadet Öğretmeni bilir misiniz? Derneği var şimdi ucim. Saadet öğretmen bilmem kaç yıllık okul müdürünün kiz çocuklarını istismar ettiğini ortaya çıkardı ve ceza almasını sağladı. 18 yıllık 20 yıllık olması her şeyi doğru yaptığı anlamına gelmez.
Kızım 17:30 da okuldan çıkıyor 18:30 da evde oluyor 19:30 a kadar dinleniyor ve sofraya oturuyoruz yarım saat kadar yemek sürüyor 20:30 da derse başlıyoruz haliyle yazma hızı da yavaş eğer tamamı bitsin dersem gece 03 :00 e kadar falan yazmalıÇok ödev verip sınav yaptı diyemi kötü oldu anlamadım bu zaten hayatın her alanında var 11 sayfa ödev altı üstü biraz ilgi ile yapılabilir çocukları minnoş minnoş yetistirmeyin hayatın gerçekleri bunlar ilerde ne olacak zannediyorsunuz tabiki zorlanacaklar okumak öğrenmek hiç kolay değil bu zamanda
Öğrenci değil çocuk onlar. İşleri güçleri oyun oynamak. Doğaları gereği yani.Iyide konu 18 yıllık olması degilki zaten öğrencinin karşısına tabiki zorluklar çıkacak sınavda olacak ödev de yapacak çünkü öğrenci o başka işi yok
Ne yapalım o zaman 18ini doldurup gitsinler okula.Öğrenci değil çocuk onlar. İşleri güçleri oyun oynamak. Doğaları gereği yani.
O sizi bu zorbalığı yasamak zorunda bırakmış ailenizin hatasi, şayet haberleri var ise..20 yıl öncesi öğretmene kafa tutan bi aile yapısı yoktu malasef geleneksel bir yöntem vardı .öğretmeni aileye şikayet etsek yine yaptın olurdu.bunu bi cok kişi biliyor.tabiki iyiyim demedim .ama her swye çocuğumun psikolojisi bozuluyor demek saçma geliyor artık
Bakın bir üstteki mesaja ben rutin bir günümüzü yazdım ve içinde oyun yok buna rağmen yapsın ne varki yapılır diyor arkadaşlar acaba nasıl yapılırÖğrenci değil çocuk onlar. İşleri güçleri oyun oynamak. Doğaları gereği yani.
Bence siz kararınızı vermişsiniz bu konuyla ilgili düşünce yapımızda çok farklı ne desem boş bildiğinizi yapın sizin evladiniz bende kendi düşüncemi söyledimKızım 17:30 da okuldan çıkıyor 18:30 da evde oluyor 19:30 a kadar dinleniyor ve sofraya oturuyoruz yarım saat kadar yemek sürüyor 20:30 da derse başlıyoruz haliyle yazma hızı da yavaş eğer tamamı bitsin dersem gece 03 :00 e kadar falan yazmalı
Ama en çok 22:00 kadar uyanık kalabiliyor
Sabah da 9:00 da kalkıyor 12:00 da evden çıkıyor arada kahvaltı üst baş hazırlığı kalan ödevi yapma da mevcut ve tabii ki yetişmiyor sizin varsa bir yönteminiz buyurun onu deneyelim bu verdiğim saat aralığında bu yavru ödevi nasıl yetiştirsin buyrun