Bir öğretmen konusu da benden ( 1. Sınıf)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben ogretmendeki azme hayran kaldım yalnız. İlkokul çocuğu için çok çok fazla bence. Gerçi kardeşimin ilkokul öğretmeni de böyleydi annem delirirdi hatta kadın yapılan ödevin yazısını begenmezse tekrar yaptırirdi. Benim öğretmenim daha rahattı. Tabi düşününce o zaman ilkokul sonrası sınava giriliyordu sınıfın yüzde doksanı Anadolu lisesi fen lisesi kazanmıştı. Aynı sınıf grubu hep bogazici ODTÜ İTÜ Sabancı burslu okudular. Çalışma disiplini kazandı sanırım cocuklar. Bu iyi yönü, kötü yönü ise cocukta kaygı bozukluğu oluşuyor kardeşim dahil hiçbir arkadaşı ödevi ekip oyun oynamazlardi ben okulda ödev yapardım. Böyle hırslı öğretmenler sanırım lise son sınıfta öğrencinin işine yarar. Ben alır miydim? Sanırım dönem sonuna kadar bekler sonra kızıma sorardım öğretmeninden mutlu musun diye.

diğer konuda çok taşladılar beni. dedim ki çok şikayet oluyor öğretmenler hakkında. yanılmadım...
öğretmen bi şekilde yolunu bulur tatiller bayramlar kendini mutlu eder ömrünce rahatça yaşar. ama travma yaşayan hep öğrenci olur.
kurban etmeyin bi hoca yüzünden çocuğunuzu

Merhaba
Kızım 1. Sınıfa başladı Öğretmenimiz erkek 18 yıllık öğretmen devlet okuluna gidiyor kuzum

şimdi maddeler halinde sıralamak istiyorum şikayetlerimi

1.hiç abartmıyorum okulun açıldığı ilk haftadan itibaren yani ilk hafta da dahil her cuma sınav yaptı ilk hafta ne sınavı yaptı derseniz elimde sınav kağıdı var atabilirim çizgi ve çubuklardan sınav yaptı

2. Sınav öncesi akıllı tahtadan çocuklara göstererek bize de whatsapdan gruba atarak fiyatı 150/200 arasında değişen barbie bebek ya da işte arabaya dönüşen helikopter şeklinde oyuncaklar aldı

sınavdan yüksek alan öğrenciye bunu verdi kendince özendirici olduğunu düşünüyordu (evlenmiş ayrılmış birisi annesiyle yaşıyor param çok bu şekilde harcamayı seviyorum diyor )

3. İnanılmaz çok ödev verdi öyle ki 11 sayfa ödev olduğunu bilirim

iki öğrenci kurdeşen döktü bir öğrenci ödev esnasında baygınlık geçirmiş acile götürmüşler ve stresten saçlarında dökülüyor çocuğun demiş doktor

bu çocuğun annesi Sınıf annesiydi ve çocuğunu alarak ayrıldı başka sınıfa geçti

ben velilerle konuşup hani nasıl yetiştiriyorsunuz ödevleri dediğimde ağlata ağlaya yaptırıyorum kusa kusa yaptırıyorum döverek yaptırıyorum diyenler oldu ben tabii ki bunların hiç birini yapmadım çocuğuma ve yoruldum dediği anda ödevi bıraktırdım

4. şu an tüm harfleri bitirdik ve normal derslere geçtik ama 38 kişilik sınıfta 8 kişi okumaya geçemedi bunlardan birisi de benim kızım

5. Dün madalya takıldı tüm sınıfa zaten parasını biz vermiştik resimli madalyalar yapıldı biz de görev dağılımı ile evde hazırlık yaptık yiyecek içecek vs kutlamalı bir etkinlik oldu

6. Madalyadan hariç başarı belgesi bastırmış ben bunu bilmiyordum 30 çocuğa o belgeleri tek tek verdi ve onlarla tek tek resim çektirdi gelmeyen öğrencilerde vardı ve sonuç olarak benim kızım belge alamayan tek çocuktu üzüldü ağladı haliyle bende çok üzüldüm

7. Öğretmen dedi ki kalanlara da vereceğim ama karne ile beraber ben şok oldum dedim ki karneye kalmış 1 ay hepsine o zaman verseydiniz ya da okumaya geçenlere misal geçtikleri gün kırmızı kurdele taksaydınız büyük kızlarımda öyle yapmıştı öğretmenleri gerçekten yavrum için bir travma oldu bu

8. Daha önemlisi ise yavrum 6,5 yaşında ve yemin ediyorum Sınav kaygısı geliştirdi perşembe akşamı kaygılanmaya başlıyor yarın sınav var diyor bazen ödülü söylüyor çok güzel ama ben kazanamam diyor nasıl üzüldüğümü bilemeZsiniz üzülme yavrum diyorum ben sana alırım o oyuncağın aynısından diyorum

9. Bir veliye öğretmenimiz okul başlama saatinden 1 saat evvel okulda olduğunu ve eğer isterse çocuğunu çalıştırabileceğini söylemiş getirin ben çalıştırayım onu demiş bu da bana ayrımcılık olarak geldi çok şaşırdım çocuğun herhangi bir sorunu yok hatta o da okuyabilen öğrenciler arasında

10. Tüm bunların ışığında sorum şu ki ben okulu değiştirmeli miyim lütfen Bana yardımcı olun cevaplarınızı dikkatle okuyacağım çok teşekkür ederim

Dört yılı bu öğretmen ile götürebilecek miyim bilmiyorum ...

Bizim öğretmenimizde çok ödev veriyor ve haftanın son günü değerlendirme yapıyor sınav gbi. Dikte yapıyor. Ben doğru buluyorum değerlendirme yapmasını. Ama sizin öğretmen cocukda kaygı uyandıracak kadar stres altına sokuyorsa bu doğru değil. Hele belge olayı resmen çocuğunuzu ayırmış 6 yaşındaki bir çocuk için çok üzücü bence. Yernizde olsam evladimla iyice konuşurdum. Başka okula almakta bir cozum ama kurdugu arkadasliklar nolucak. Psikolojisi etkilenir dger sınıfta yalnız kalırsa o da var. Çocuğunuzla onun anlayacağı dilden bir konuşma yapın herşeye rağmen başka okulu yada sınıfı isterse alin

Öğretmen pedagojik eğitimini 1500 yıl önce almış sanırım. Ödül ve ceza sistemiyle eğitim çağımıza ait değil çünkü. Çocukları bu kadar hırpalayan, kobay muamelesi yapan bir insan hakkında fazla düşünmeye gerek yok. Yerinizde olsam çoktan almıştım çocuğumu o sınıftan. Siz en azından bir şeylerin normal olmadığının farkındasınız. Ama düşünün ki bu adamın elinden hasar alarak mezun olacak bir sürü çocuk olacak. Gerçekten çok üzücü.

Adam işini yapıyor siz karışmayın
Ne kadar özverili bravo
Başarılı öğrenci yetiştirmek amacı idealist
Japonya da çocuklar nasıl bir eğitimden geçiyor oku öğren önce
Boş bir öğretmen bulun o zaman
Disiplinsiz ders çalıştırmayan
Benim ilkokul öğretmenim öyleydi
Bizi derse alıştırmadı
6.sınıfa geçtiğimizde sudan çıkmış balığa dönmüştük
Bütün gün anılarını anlatırdı bize
Böyle birini bulun madem
Adamın boşanmasından size ne ya bunu bile yazmışsınız pes

zorunda mı, istediği öğrenciyle ders dışı özel ilgilenir bundan size ne, ders içi ayrımcılık yapsa neyse ama belki onda cevher görmuştur?
neden benim kızıma yok alt metni var her yazınızda.
ki 200 tllik oyuncak alacak kadar özverili.
asıl derdiniz sınav kaygısı değil...
Adam teşvik ediyor başarılı olsunlar diye
Konu sahibinin çocuğu başarılı değil belki yaşıtlarından daha geride olduğu için hırs yapmış öğretmeni suçluyor
Adan kendi cebinden çıkarmış hediye almış ne kadar güzel bir davranış
Ben hatırlıyorum ilk okumaya geçtiğimde bizim öğretmenimizde okumaya geçenleri sınıfta Yanyana oturtmuştu diğerlerini de ayrı
Çünkü okuyamayanları çalıştırmaktı amacı
Sonra ne oldu bir veli toplantıda ardabade arkadası yanından gitmiş çok üzülmüş falan demiş kendi kızı için
Kız o yaşta daha beni deli gibi kıskanmış evde krizlere girmiş yok beni seviyormuş da bilmem ne
Aile resmen hırs yapmıştı gıcık olmuştu öğretmene
Anneme bile söylemişlerdi neden benim çocuğum değil o falan diye düşünüyorlar
Annem de ben bilmiyorum öğretmeni öyle uygun görmüş demişti
Sonra oda okumaya geçti yanımıza geldi
Baktım beni çok seven kız beni sallamıyor bile
O yaşlarda bile kıskançlık yaşadım ya
Ki benden daha başarılı arkadaşlarım vardı hiç kıskanmamıştım onları öyle duyguları bilmiyordum bile çok saftım
Bu veliler bi karışmasa asıl çocuklarını kötü etkileyen onlar
Benim çocuğum bu tempoya alışamaz diyorsan da sınıfını değiştir yani

Şikayet edin falan denmiş neyi şikayet edecek pardon?
Ortada işini özveriyle yapan bir öğretmen var
Çocuğuna şiddet mi uyguladı ? Ne yaptı?
Cebinden gitmiş hediye almış başarılı olana
Ne var bunda ?
Sınıfını değiştir olsun bitsin

bu tür olayları da sadece öğretmenlerin savunması çok manidar geliyor. nedense her öğretmenle ilgili konuda sevgili öğretmenlerimiz kendilerini savunma çabasına giriyor.
ben olsam çocuğuma kıyamazdım konu sahibi, o öğretmene de ağzının payını verirdim eğitim bu şekilde verilmez. bu çocuk 1. sınıfta sınavdan korkuyorsa üniversite sınavlarında ne yapacak? o stresi düşünebiliyor musunuz? yazıktır ya şu el kadar çocukların egosu tavan yapmış öğretmenlerden çektiği nedir ben anlamadım

Adam işini yapıyor siz karışmayın
Ne kadar özverili bravo
Başarılı öğrenci yetiştirmek amacı idealist
Japonya da çocuklar nasıl bir eğitimden geçiyor oku öğren önce
Boş bir öğretmen bulun o zaman
Disiplinsiz ders çalıştırmayan
Benim ilkokul öğretmenim öyleydi
Bizi derse alıştırmadı
6.sınıfa geçtiğimizde sudan çıkmış balığa dönmüştük
Bütün gün anılarını anlatırdı bize
Böyle birini bulun madem
Adamın boşanmasından size ne ya bunu bile yazmışsınız pes
Çocuğu yetersiz hissettirerek eğitmeye çalışması doğru mu sizce?
Çocuklara öğrenmenin güzelliğini vermiyor şuan bu adam. Ödülle gaza getirme yöntemini kullanıyor ki, epey ilkel bir yöntem. Bu kafa idealist olamaz. Yarış atı gibi çocuk yetiştirmek isteyenler için ideal olabilir tabi, o açıdan bakamıyorum. Ayrıca konudaki öğretmenin tezatı, sizin öğretmeniniz gibi bütün gün anılarını anlatan biri değildir ki. Hediyeye dikkat çekmeye çalışmışsınız ama bu özveri değildir. Her çalışmanın ödülü maddi bir ödül olmayabilir. Bir şeyler öğrenmiş olmak başlı başına bir ödüldür. Ben bu mantıkla verilen eğitimi savunuyorum. Ve konudaki öğretmen gibi biriyle karşılaşırsam, tabi ki işine karışırım. Etki ettiği benim çocuğum çünkü.

Ortaokul matematik öğretmeniyim. Sizin OLMASINI İSTEDİĞİNİZ gibi öğretmenlerin elinden çıkan onlarca çocuğum var. Sudan çıkmış balık gibi oluyorlar 5. Sınıfta yapmayın etmeyin. Çocuğunuzun seviyesi düşük belliki sınıfa ayak uyduramıyor ve ağlayarak her şeyi elde edeceğini düşündüğü için de bu yola başvuruyor. Öğretmene suç atmayın lütfen son derece işini severek yapıyor belli. Ödül vermesi tamamen teşvik amaçlı zaten çocuğunuz görüp özenecek çalışarak almaya hak kazanacak. Ayrımcılık yok. Çocuğunuz ağladığında üzüldüğünde travma yaşamıyor merak etmeyin ona çalışırsa kazanabileceği bir ödül olduğunu söyleyin ağlayarak değil. BAZI cümlelerinizi abartı buldum bu devirde kimse çocuğuna kusa kusa ödev yaptırmaz malum ÖĞRETMENİ PATAKLAMA DEVRİ BU DEVİR. Memnun değilseniz çocuğunuzu ödev vermeyen sınav yapmayan ödüllendirmeyen çalışanla çalışmayanı ayırt etmeyen boş vakitlerinde lak lak yapıp çay içen bir öğretmene verebilirsiniz. Ozaman hiç travma yaşamazsınız ama ortaokuldada feleğinizi şaşırırsınız. Benim öğretmenimde aynı sizin yakındığınız bir öğretmen gibiydi ben dahil tüm arkadaşlarım meslek sahibiyiz şuan. Kardeşimin öğretmenide aynı sizin istediğiniz modeldi. Malesef çocuk çabalamayı bile bilmiyor. Ben biyerlere getirmeye çalışıyorum şimdi. Yapmayın etmeyin öğretmene çamur atmayın. 11 sayfa ödevi cumadan vermiştir cuma cumartesi pazar toplam 3 gündür. Hafta içi verdiyse yarısı resimdir onun zaten. O ödevi çekmesi bile kendinden ayırdığı vakittir. Litfen çocuğunuzla ilgilenin ve o ödülleri almasını sağlayın ozaman seveceksiniz öğretmenin nekadar özverili olduğunu anlayacaksınız. Baktınız olmuyor seviyesi düşük bir sınıfa kaydedin çocuğunuzu.

Cimere hakkında 2 şikayet yapılmış
Ben üzüldüm şahsen bilmiyorum bence onur kırıcı hani şikayet etmem ama benim yavrum da bana kıymetli 6,5 yaşında sınav kaygısı olur mu siz söyleyin cidden objektif olmaya çalışıyorum olamıyorum
Bu şikayetlerinizi uygun bir lisanla öğretmenle paylaştınız mi peki ?

Kuzum madalya aldı öncelikle ama belge almadı evet
Ders dışında her öğrenci ile değil seçtiği öğrenci ile ilgilenmek istemesi benim bahsettiğim şey
O seçtiği öğrenciden çok daha kötü durumda öğrenci de mevcut sınıfta
Yani olay görev bilinciyse asıl kötü öğrenci ile ilgilenmesi gerekmez mi sizce de?
Siz de ekstradan çalıştırmasıni rica etseniz sizi reddeder mi ?

5. Sınıflara derse giriyorum. Çocuk çarpım tablosunu bilmiyor. Ritmik saymayı bilen çocuk 5. Yıla kadar zaten çarpma işlemini hesap yapmadan söyler. Ertesi güne kadar 3’er 4’er ve 5’er ritmik saymasını ve yazmasını söyledim deftere. Ve kızdım ritmik saymasını bilmeden toplama çıkarmayla 4 yılı devirmiş gelmiş ortaokula. Çarpma bölme bilmesi gerekirken çocuk nerde kalmış. Ben ne katabilirim ne yapabilirim diye düşünürken ertesi gün annesi geldi üstüne gitmişim diye burnu kanamış bana şikayet eder vari konuştu. En büyük kötülüğü kendi çocuğuna yapmış bugüne kadar çocuk çarpma bölme bilmeden ortaokula geçmiş kadın bana şikayete geliyor. Hiç uğraşmadım siz bilirsiniz dedim.neyse tainim çıktı gittim. Şuan 7. Sınıf hala bölme yapamıyor arkadaşlardan alıyorum durumlarını. Yazık çok yazık.

Her cocuk ayni seviyede olmak zorunda degil.Bazi cocuklarin biraz daha zamana ihtiyaci vardir. Zaten velilerde kendi aralarinda cocuk yaristirdiklari icin böyle oluyor.Biz cocuklarimizi korumazsak kim koruyacak onlari?Ögretmenin böyle pahali hediyeler alip ögrencileri yaristirmasi dogru olabilir mi?11 sayfa ödev normal mi?
Ben öğretmen doğrudur veya değildir demedim. Kurdeşen döken, kusan çocuklardan bahsediliyor. Veliler öncelikle üzerine düşeni yapıp bu konuları öğretmenle konuşmuş mu? Öğretmenin kurdeşen döken , kusan çocuklarla ilgili yorumu nedir? Bunları merak ettim. Bunları öğretmenden de dinlemek isterdim.
Ayrıca evet her çocuk aynı seviyede olmak zorunde değil haklısınız ama bazı çocukların geride kalmasının bambaşka nedenleri de olabilir. Sınıfın büyük çoğunluğu okumayı sökerken benim çocuğum sökememiş olsa ben bunu irdelerim. Öğretmeniyle bu konu hakkında konuşurum. Belki de ben bir yerde yanlış yapıyorumdur. Ama görüyorum ki çoğu veli yanlış yapma olasılığı olduğunu düşünmüyor. Çünkü çoğu mükemmel ebeveyn, çocukları da üstün zekalı. Kendi arkadaş çevremde de görüyorum, ne olursa çocuğa dışardakilerden ötürü oluyor. Hep başkaları suçlu.

Ben öğretmen doğrudur veya değildir demedim. Kurdeşen döken, kusan çocuklardan bahsediliyor. Veliler öncelikle üzerine düşeni yapıp bu konuları öğretmenle konuşmuş mu? Öğretmenin kurdeşen döken , kusan çocuklarla ilgili yorumu nedir? Bunları merak ettim. Bunları öğretmenden de dinlemek isterdim.
Ayrıca evet her çocuk aynı seviyede olmak zorunde değil haklısınız ama bazı çocukların geride kalmasının bambaşka nedenleri de olabilir. Sınıfın büyük çoğunluğu okumayı sökerken benim çocuğum sökememiş olsa ben bunu irdelerim. Öğretmeniyle bu konu hakkında konuşurum. Belki de ben bir yerde yanlış yapıyorumdur. Ama görüyorum ki çoğu veli yanlış yapma olasılığı olduğunu düşünmüyor. Çünkü çoğu mükemmel ebeveyn, çocukları da üstün zekalı. Kendi arkadaş çevremde de görüyorum, ne olursa çocuğa dışardakilerden ötürü oluyor. Hep başkaları suçlu.
Bende bunu sordum. Konu sahibi cevap vermedi. Çocuk neden geride kaldı? 1. Sınıfta öğretmenden ziyade veliye düşüyor iş. Bizim sınıfta okuyamayan çocuklar ya türkçe bilmiyor, ya anne , baba yoğun çalışıyor ve babaanne vs öğretemiyor, ya hazır değil 1. Sınıfa (örn yılın sonunda doğan çocuklar) vb.
Konu sahibi bunu sorgulamalı. Okuyamama %99 veli ile ilgilidir.

Çocuğu yetersiz hissettirerek eğitmeye çalışması doğru mu sizce?
Çocuklara öğrenmenin güzelliğini vermiyor şuan bu adam. Ödülle gaza getirme yöntemini kullanıyor ki, epey ilkel bir yöntem. Bu kafa idealist olamaz. Yarış atı gibi çocuk yetiştirmek isteyenler için ideal olabilir tabi, o açıdan bakamıyorum. Ayrıca konudaki öğretmenin tezatı, sizin öğretmeniniz gibi bütün gün anılarını anlatan biri değildir ki. Hediyeye dikkat çekmeye çalışmışsınız ama bu özveri değildir. Her çalışmanın ödülü maddi bir ödül olmayabilir. Bir şeyler öğrenmiş olmak başlı başına bir ödüldür. Ben bu mantıkla verilen eğitimi savunuyorum. Ve konudaki öğretmen gibi biriyle karşılaşırsam, tabi ki işine karışırım. Etki ettiği benim çocuğum çünkü.
O zaman alırsın çocuğunu gidersin başka sınıfa verirsin dimi?
Başarılı olsunlar diye uğraşıyor adam
Maaşını alır çıkar banane der o adam hiçbirşey yapmasa da o parayı alıcak
Yarış atı gibi yetiştiren veliler
Bakıyorlar çocuklar başarısız hırslanıyorlar
Burda çocuğa üzüldüm tabi
Ama bu eğitim ve disiplinde çocuğumun yetiştirilmesini isterdim
Kendimde evde okumayı öğretirdim oturup ağlayacağıma
30 kişi okumayı söktüyse benimki yapamadıysa yapması için ığraşırım
Şımararak büyüyemez çocuklar
Disiplin gerek
Şimdi bunlara üzülürsün yarın çocuğun ders çalışmaya alışır sınav stresi diyorsunuz bide
Her hafta sınavı olan bir çocuk yıllar sonra zaten o sınava alışık olduğu için heyecan yapmayacaktır
Yarın çocuk en iyi okullara girince teşekkür edersiniz
İlkokul çok önemli
Hersey orda şekillenir
Disiplini dersi öğreniyor orda
Ders çalışmaya alışık bir çocuk ilerdede öyle olucak zaten

Bu tür hediyeleri dağıtmak benim en çok karşı çıkacağım durum olurdu .

Bizim öğretmenimiz bir kutu bitter çikolata alıyor, okuyana okumayacak bir yolunu bulup dağıtıyordu her gün.

Ikincisi ödevler çok , Zaten yasak o kadar ödevin verilmesi. Eğer başka kaynaktan veriyorsa şikayet edilebilir.

Bizimde çok ödev vardı ilk başlarda konuştuk, yetisemiyorlar dedik yarıya düşürdü öğretmenimiz. Çünkü ilk okul öğrencisi zaten yavaş yazar.

Toplantılarda konuştuğunuz da veli Birliği oluyor mu ?

Çocuğunuzun modeli bozuksa ve kaygı bozukluğu yaşıyorsa , rehberlik öğretmeniyle de görüşüp karar verin bence.
Ben olsam değiştirirdim Evet.

İyi aksamlar bnde 1.sınıf öğretmeniyim. Öncelikle bu öğretmenin yaptıkları kabul edilemez. Daha 1.sınıfta sınav yapmak ne demek. Okula yeni başladı bu çocuklar. 4.sınıfa kadar yazılı bile yok.
Ben şahsen haftaici 1 yaprak veriyorum haftasonu 4 yaprak ödev. 11 sayfa nedir? Geride olan öğrencilerimi yureklendirmeye devam ediyorum gerekirse teneffusumu onlara ayırıyorum. Harfler yıllık plana göre bu dönem sonu bitiyor kaldı ki öğretmen gec de bitirse sorun olmaz cocuklar icin neyin yarışı bu anlamadım.

Yazılı olur aslında, okuduklarini anlıyor.mu, duyduklarını yazabiliyor mu diye genel bir değerlendirme iyi iki haftada bir mesela.

Ancak böyle sınavdan korkutarak , Büyük hediyeler alarak değil.

Kendine olan güvenini düşüyor, kıskançlık duyguları gelişiyor, başarısızlık kaygısı oluşuyor.

Ayrıca zaten öğrenmek zorunda. Okumak için gittigininin bilincinde çocuk.

Böyle büyük ödüller verildiğinde daha başka duygular oluşuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X