• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Kv. Konusu da benden olsun :)

Estafurullah Teşekkür ederim gerçekten uzun uzun yazmışsınız.
Nişanlımla şu aşamada konuşmayı biraz erteleyeceğim galiba.
Tekrar yaşanırsa o zaman söylemeyi düşünüyorum.
Çünkü tepkisini tam kestiremiyorum.

Ayrıca bende sevmiyorum dantel falan biraz eskide kaldı sanki.
Her şey onların istediği gibi olacak falan sanıyorlar galiba.
Zevkleri de hep geçmişte kalmış hiç değişmiyor mudur nedir:)
Bizimki de çok sever çeyiz meyiz işlerini kv.
Biraz benziyorlar sanki:)
Aman benimkine benzemesin, aynı binada 2 de görümce vardı ki benim diyen kayinvalideler eline şu dökemez. En sonunda oğullarını paket yapıp iade ettim :KK70:

gayet güzel cevaplar vermişsiniz tebrikler
eğer bir daha sen bizimsin derse "babamın sizden başlık parası aldığını hatırlamıyorum. Satılmadım ki sizin olayım" gibi konuşun muhakkak
evlenince çalışma durumunuz var mı? çalışırsanız zaten yapamazsınız

Merhaba. Aynen evlenince çalışacağım. Bunu kullanmayı düşünüyorum bende.
Teşekkür ederim tavsiye için:)

Nişanlinla konuşman iyi olmuş, tartışmanız seni ciddiye almadığını kanıtlamaz. En azından bir daha ki sefere senin bu gibi olayları sevmediğini bilir.
Ailesine karşı seni savunabilir. Yine de çok ön yargılı olma. Yaşayarak görülen bir olgudur evlilik, kimsenin hayatı birebir aynı gitmez. Bazen sen taviz vereceksin bazen eşin. Kolay gelsin kızım.

Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapıcam ön yargılı olmak bana zarar şu aşamada.

Aynen annesini tuttu sürekli şiddet falan da oldu devamında.
Çok üzüldüm :(

Çok çok üzüldüm nasıl sürekli şiddet bu sozlude olabilir fızıkıde her ikiside çok kötü ve çok zor kadın içinde erkek içinde çocuk içinde :(. Allahım hidayete erdirsin nısanlınızın gözünü basir hakem gözü ılen açsın inşaAllah Rabbim hayr iseniz nasip eylesin konuşamadığım bazı şeyler var bılıpte susmak zorunda kalmak ayrı bir acı :(..
Evlensek bir dert evlenmesek başka bir dert duadan Allahu teala dan hayrı istemekten başka çaremiz yok :(
İnşa Allah birdaha tekrarlamaz inşaAllah Rabbim nişanlınızı ferdun adlun hakemun halımun biri haline getirir ahlakı yüksek bir eş bir baba olur inşaAllah :(
Bu gibi sıddetlerın yaşanmaması için size Allah için perşembe ve cuma günleri kehf süresi ılen yasını Şerif ve sekine duasını tavsiye edebilirim bundan dolayı İslami laık bir ülkede İslami laık bir sitede banlanmam inşa Allah faydasını gördüğümden dolayı Allah için tavsiye ediyorum :(
Ayrıca diğer yazdığınız cevap mesaja da katılıyorum yolda idim o an karşılık yazamadım maalesef herkes fıtratının gereği gibi yaşasa ümidi kuldan beklemese ihlas doğar ve ilişkilerde sevgi hakim olur ki çok çok üzücü bu kişilerde kadın Allahım insan eylesin Rabbim bizi enelerden ve enecilerin şerrinden korusun

Ayrıca bende teşekkür ederim isyan etmeden sekurle ıctenlıkle okumussunuz bu sizin güzelliğiniz böyle gönlü güzel sekur dolu insanlara Rabbim dünya ahiret ferahlık versin hayrdan ayırmasın inşaAllah kalpler kırılmadan huzurla ferahla sevgiyle evlenip ımanla ihlasla hayrlı zurrıyetler yetıstırebılırsınız Allahumme amin amin mübarek günün hürmetine Allahumme sallı alâ seyyıdına muhammed sav. Hürmetine inşaAllah <3 hayr haberlerinizi beklıyorum. Tüm bekarlar ve sıkıntıdakıler nacizane Duamdasınız :(..

Devamın da şiddet oldu diyorsun. Bu olayı değiştirir. Yazdıklarım içinde şiddet içermiyen olay içindi.
Eğer daha nişanlıyken buna cüret ettiyse dikkat et derim. Allah yardımcın olsun.

Merhaba hanımlar.
Aslında böyle bir konu açmak hiç aklımda yoktu.
Burada kv. konusu yeterince varken. Ama az önce yapılan bir konuşmaya dair bende fikir almak istedim.

Önce bir girizgah yapıp, konuşmayı sonraki paragrafta aktarıcam.
Ben şuan nişanlıyım, düğünüme 2 ay kaldı.
Benim kv. adayım, yakın bir akrabamın da kv.si, yani ben daha önceden ortada hiç bizim durumumuz yokken bu kadını çok dinledim, tanıyor sayılırım huy suy olarak.
Uzakta ki gelinlerine pek eli değmez ama yanında ki gelinine zamanında çektirmiş biri. Şuan eskiye nazaran daha iyi gibi.
Veee tatataaamm bende aynı şehirde olucam evlenince. Hatta mesafe olarak çok da yakın olunacak.
Bu durumda biraz zorunluluk ve geçici bir durum(belki 3 belki 5 yıl).
Ben hep ön yargılı olamama taraftı idim. Sonuçta ben farklı bir insanım beni ezemez ben istemediğim sürece diye düşündüm. Nişanlılığım boyunca da böyle bir tavrı olmadı.

Konuşmaya gelirsek nişanlımla konuşurken kv.de yayındaymış ve ilk defa böyle 3lü bir konuşma yaptık.
Bugün karşı komşuyu yemeğe almış ve çok yorulmuş, buraya gelince ramazan da özellikle bütün yemekleri sen yapacaksın ben çok yoruldum dedi. Ben tabi şok:)
Hemen içimden planlar geçiyor bu sıra da kk'dan da tecrübeliyim ya acaba diyorum şakaya alıp gülsem mi ne desem:) derkennn... Bende kaçarım o zaman ordan dedim ve güldüm nişanlımda güldü.(zora gelemem sinyalleri vermek istedim)

Sonra bana zaten kendi tarafını unutacaksın dedi.(Bunları biraz da böyle gülerek şakayla karışık ama alttan altta laf sokar gibi söylüyor)
Bende unutmak için hafızamı sildirmem lazım dedim yine bir gülüştük falan.o_O
Sonrada unutmak olmaz da en çok bizimsin artık vs. tuaf laflar.
Yani gülerek ederek geçiştirdiğim garip konuşmalar oldu.

Şimdi kızlar benim kişiliğim çok naif kırılgan ve de sessizdir.
Özellikle büyüklerime karşı saygısızlık edemem laf söyleyemem.
Kv. yide az çok tanıdığım için, daha şimdiden baskılama isteği, ben yorgunum, hastayım lafları.
Yani o kendine böyle gümbür gümbür bi gelin alma havalarında her işine koşturan falan.
Bense o gelin tanımının yanından bile geçmiyorum.

Ya sanki oraya gidince kendimi bir elinde bez bir elinde kepçe halde bulacakmışım gibi hissediyorum:temizlik:

Böyle baskılar hiç bana göre değil, hayat tarzımla tezat, gelincik olamam ki ben.
Korkum da şu; bu kadının benden istekleri bitmez, eşimle aram açılır mı, bozulur mu?
Ne yapmak lazım daha şimdiden böyle laflara karşı tepki verilmeli mi?
Yoksa evlenince mi bir tavır alınmalı .. hoş nasıl yapacağım nasıl becereceğim oda ayrı bir muamma.
Yoksa bende mi evli ve kv.den dertli kısmına geçiş yapıyorum yavaştan.
Ne dersiniz ne yapayım ben acaaba?

Not: Çok uzun yazmışım ya kusura bakmayın hanımlar :)
Bu kaynanalar gelinlerden hep hizmet bekliyor. Annem 32 sene olmuş hala babannemden çeker. Bitmez temizliği işi beklentisi. Benim kaynanam yok eşimin üvey annesi var oda bekliyor gün yapıyor gündüzden gel diyor gitmiyorum sürekli çağırıyor aramamı bekliyor. Hiç uğraşamam baştan eşime de görüşmek istemediğimi söylediğim için sıkıntı yaratmıyor. Ama öz anne olunca olay farklı olur bende öz olsa böyle cesur olamazdım. Mesafe candır diyorum muhattap olmazsanız zaten karşı tarafta uzaklaşıyor. Kesinlikle laf dalaşından kaçının bu çok önemli.

Devamın da şiddet oldu diyorsun. Bu olayı değiştirir. Yazdıklarım içinde şiddet içermiyen olay içindi.
Eğer daha nişanlıyken buna cüret ettiyse dikkat et derim. Allah yardımcın olsun.

Şey onu başka bir üye yazmış, şiddet kısmı benim konuma ait değil, öyle bir şey olsa bir an beklenir mi :(

Bu kaynanalar gelinlerden hep hizmet bekliyor. Annem 32 sene olmuş hala babannemden çeker. Bitmez temizliği işi beklentisi. Benim kaynanam yok eşimin üvey annesi var oda bekliyor gün yapıyor gündüzden gel diyor gitmiyorum sürekli çağırıyor aramamı bekliyor. Hiç uğraşamam baştan eşime de görüşmek istemediğimi söylediğim için sıkıntı yaratmıyor. Ama öz anne olunca olay farklı olur bende öz olsa böyle cesur olamazdım. Mesafe candır diyorum muhattap olmazsanız zaten karşı tarafta uzaklaşıyor. Kesinlikle laf dalaşından kaçının bu çok önemli.

Teşekkür ederim yorumunuz için :)

Back