Rica ederim, evli değilim ama benzer problemlerin yaşandığı bi nişanlılık dönemi geçirdim. Erkekler ilişki yönetimi konusunda biz kadınlar kadar farkındalık sahibi değiller malesef. Ve konu gündeme geldiğinde ilk tepkileri direnç göstermek, kabullenmemek oluyor. Annem hep kadınların işine erkeği çok karistirmayacaksin, doğru bildiğini yapacaksın, her iki durumda da adam zaten farketmeyecek der. Gerçekten çok haklı.
Ama burda nişanlınızın tarzı da çok önemli, yani sizi yargılamadan anlayacak bir potansiyeli varsa naifce anlatabilirsiniz. Şikayet eder gibi değil de yardım ister gibi
Konuşmanızın 2 yönden faydası olur.
1.sizi gerçekten anlayıp destek olabilir.
2.karakterini açıkça ortaya koyabilir. Konuya olan yaklaşımı sizin evliliğinizin fragmanı olacaktır
Çenem düştü kendimden bi örnek anlatayım madem :)
Vakti zamanıyla ex kayınvalide, mutfağa dantel sermıyorum diye 'Ben bu eve misafir getirmeye utanırım, kel gibi gelin evi mi olur?' demişti. Sonra bu söylem zamanla 3.sahislarin yanında "Çeyizi de yok zaten" şekline dönüştü. Bi gün çok ağırıma gitti. Nişanlıma buna üzüldüğümü anlattım. Aldığım cevap 'Eee çeyizin yok zaten, kadın yanlış bisi mi söylemiş hayatım, niye dert ediyorsun?' olmuştu. Güya bana hak veriyordu. Halbuki derdim çeyizimin olup olmaması değildi. Bana hak vermeye çalışsa da bilinçaltında hala annesini savunuyordu.
Bu arada söylemeden edemiycem, tarzım olmadığı için dantel sermek istemiyordum. Onun ceyizden saydığı şeyleri konteynerle alacak kadar para kazanıyorum zaten :)) Yani erkekler düz mantıktır, alt mesajı biraz zor anlarlar.
Nişanlınızın yapısına göre siz karar verin konuşup konuşmamaya