- 27 Haziran 2017
- 694
- 621
- 103
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba hanımlar.
Aslında böyle bir konu açmak hiç aklımda yoktu.
Burada kv. konusu yeterince varken. Ama az önce yapılan bir konuşmaya dair bende fikir almak istedim.
Önce bir girizgah yapıp, konuşmayı sonraki paragrafta aktarıcam.
Ben şuan nişanlıyım, düğünüme 2 ay kaldı.
Benim kv. adayım, yakın bir akrabamın da kv.si, yani ben daha önceden ortada hiç bizim durumumuz yokken bu kadını çok dinledim, tanıyor sayılırım huy suy olarak.
Uzakta ki gelinlerine pek eli değmez ama yanında ki gelinine zamanında çektirmiş biri. Şuan eskiye nazaran daha iyi gibi.
Veee tatataaamm bende aynı şehirde olucam evlenince. Hatta mesafe olarak çok da yakın olunacak.
Bu durumda biraz zorunluluk ve geçici bir durum(belki 3 belki 5 yıl).
Ben hep ön yargılı olamama taraftı idim. Sonuçta ben farklı bir insanım beni ezemez ben istemediğim sürece diye düşündüm. Nişanlılığım boyunca da böyle bir tavrı olmadı.
Konuşmaya gelirsek nişanlımla konuşurken kv.de yayındaymış ve ilk defa böyle 3lü bir konuşma yaptık.
Bugün karşı komşuyu yemeğe almış ve çok yorulmuş, buraya gelince ramazan da özellikle bütün yemekleri sen yapacaksın ben çok yoruldum dedi. Ben tabi şok:)
Hemen içimden planlar geçiyor bu sıra da kk'dan da tecrübeliyim ya acaba diyorum şakaya alıp gülsem mi ne desem:) derkennn... Bende kaçarım o zaman ordan dedim ve güldüm nişanlımda güldü.(zora gelemem sinyalleri vermek istedim)
Sonra bana zaten kendi tarafını unutacaksın dedi.(Bunları biraz da böyle gülerek şakayla karışık ama alttan altta laf sokar gibi söylüyor)
Bende unutmak için hafızamı sildirmem lazım dedim yine bir gülüştük falan.
Sonrada unutmak olmaz da en çok bizimsin artık vs. tuaf laflar.
Yani gülerek ederek geçiştirdiğim garip konuşmalar oldu.
Şimdi kızlar benim kişiliğim çok naif kırılgan ve de sessizdir.
Özellikle büyüklerime karşı saygısızlık edemem laf söyleyemem.
Kv. yide az çok tanıdığım için, daha şimdiden baskılama isteği, ben yorgunum, hastayım lafları.
Yani o kendine böyle gümbür gümbür bi gelin alma havalarında her işine koşturan falan.
Bense o gelin tanımının yanından bile geçmiyorum.
Ya sanki oraya gidince kendimi bir elinde bez bir elinde kepçe halde bulacakmışım gibi hissediyorum
Böyle baskılar hiç bana göre değil, hayat tarzımla tezat, gelincik olamam ki ben.
Korkum da şu; bu kadının benden istekleri bitmez, eşimle aram açılır mı, bozulur mu?
Ne yapmak lazım daha şimdiden böyle laflara karşı tepki verilmeli mi?
Yoksa evlenince mi bir tavır alınmalı .. hoş nasıl yapacağım nasıl becereceğim oda ayrı bir muamma.
Yoksa bende mi evli ve kv.den dertli kısmına geçiş yapıyorum yavaştan.
Ne dersiniz ne yapayım ben acaaba?
Not: Çok uzun yazmışım ya kusura bakmayın hanımlar :)
en baştan tavrını koyMerhaba hanımlar.
Aslında böyle bir konu açmak hiç aklımda yoktu.
Burada kv. konusu yeterince varken. Ama az önce yapılan bir konuşmaya dair bende fikir almak istedim.
Önce bir girizgah yapıp, konuşmayı sonraki paragrafta aktarıcam.
Ben şuan nişanlıyım, düğünüme 2 ay kaldı.
Benim kv. adayım, yakın bir akrabamın da kv.si, yani ben daha önceden ortada hiç bizim durumumuz yokken bu kadını çok dinledim, tanıyor sayılırım huy suy olarak.
Uzakta ki gelinlerine pek eli değmez ama yanında ki gelinine zamanında çektirmiş biri. Şuan eskiye nazaran daha iyi gibi.
Veee tatataaamm bende aynı şehirde olucam evlenince. Hatta mesafe olarak çok da yakın olunacak.
Bu durumda biraz zorunluluk ve geçici bir durum(belki 3 belki 5 yıl).
Ben hep ön yargılı olamama taraftı idim. Sonuçta ben farklı bir insanım beni ezemez ben istemediğim sürece diye düşündüm. Nişanlılığım boyunca da böyle bir tavrı olmadı.
Konuşmaya gelirsek nişanlımla konuşurken kv.de yayındaymış ve ilk defa böyle 3lü bir konuşma yaptık.
Bugün karşı komşuyu yemeğe almış ve çok yorulmuş, buraya gelince ramazan da özellikle bütün yemekleri sen yapacaksın ben çok yoruldum dedi. Ben tabi şok:)
Hemen içimden planlar geçiyor bu sıra da kk'dan da tecrübeliyim ya acaba diyorum şakaya alıp gülsem mi ne desem:) derkennn... Bende kaçarım o zaman ordan dedim ve güldüm nişanlımda güldü.(zora gelemem sinyalleri vermek istedim)
Sonra bana zaten kendi tarafını unutacaksın dedi.(Bunları biraz da böyle gülerek şakayla karışık ama alttan altta laf sokar gibi söylüyor)
Bende unutmak için hafızamı sildirmem lazım dedim yine bir gülüştük falan.
Sonrada unutmak olmaz da en çok bizimsin artık vs. tuaf laflar.
Yani gülerek ederek geçiştirdiğim garip konuşmalar oldu.
Şimdi kızlar benim kişiliğim çok naif kırılgan ve de sessizdir.
Özellikle büyüklerime karşı saygısızlık edemem laf söyleyemem.
Kv. yide az çok tanıdığım için, daha şimdiden baskılama isteği, ben yorgunum, hastayım lafları.
Yani o kendine böyle gümbür gümbür bi gelin alma havalarında her işine koşturan falan.
Bense o gelin tanımının yanından bile geçmiyorum.
Ya sanki oraya gidince kendimi bir elinde bez bir elinde kepçe halde bulacakmışım gibi hissediyorum
Böyle baskılar hiç bana göre değil, hayat tarzımla tezat, gelincik olamam ki ben.
Korkum da şu; bu kadının benden istekleri bitmez, eşimle aram açılır mı, bozulur mu?
Ne yapmak lazım daha şimdiden böyle laflara karşı tepki verilmeli mi?
Yoksa evlenince mi bir tavır alınmalı .. hoş nasıl yapacağım nasıl becereceğim oda ayrı bir muamma.
Yoksa bende mi evli ve kv.den dertli kısmına geçiş yapıyorum yavaştan.
Ne dersiniz ne yapayım ben acaaba?
Not: Çok uzun yazmışım ya kusura bakmayın hanımlar :)
Aynı şehir de olsanız da evinizi oldukça uzak tutmak önemli bence çalışırsanız zaten ayda yılda bir görürsünüz
Ya ben anlayamıyorum
Neden bu kadar cehalete doğru gidiyoruz saygı diye birşey var evet ama saygıyı başkasına hizmet etmek olarak gören büyükler kendileri ne yapmışlar saygı adı altında çok merak ediyorum
Bir kere bir anne baba Allah için özgür ayağı üstüne basan bireyler yetıstırmelı iken bizimkiler 30 unda aman üstü kapalı mı aman sütünü içti mu aman benim çocuğum şunu yiyemez aman çocuğum diye diye bireyi çocukluktan ergenlikten cıkaramıyorlar ben merkezcı annecı babacı olarak buyutuyorlar bunada annelik hakkı diyorlar tamam dinimiz anne hakkı diyor ama nasıl birde şu var dınımız kv kp hakkı demiyor kul hakkı diyor ki burda anne hakkı yok ki
bir kadın bir erkek ne yapar evlenip topluma faydalı bireyler yetiştirir ve bu bireyleri topluma faydalı başka bireyler yetıstırmesı için destekler bizim büyüklerimiz ne yapıyor coluk çoğunun muruveti için duzen kuracağına sanki pazardan elma, secercesıne o kız nasıldır bu çocuk nasıldır benim çocuğum kaldırabilir mj benim çocuğum çok özeldir ben ben derken bu benler beraber yaşamaya kadar cıkıp kendi özel isteklerinin rahatlıklarının keyıflerının uygulanmasına kadar kural haline gelmiş kölelik sistemine dönüşmüş bunada gelenek gorenek saygı diye adlandırmıslar yuva aile diye kendilerini kandırmıslar
Sen cocuklarının ayakları üzerine basmasına izin verme sen karar vermesine karış sen sağlıklı yuva kurmasına karış sen özgür düşünce hakkını benim düşüncem olarak degıstır bunu ahlak dersi olarak sun sonra çocuğum çok özgür iradelidır hak ve adaletlıdır diye övün
Hepsini geçin sağlıklı bir insan kendi işini Allah için gören insandır madem bu kv adayı çok hizmetini gordurecek gelin bekliyordu kendı üzerine kuma alsaydıda işini yaptırsaydı
Böyle eli kolu tutup ay ben yaşlandım ay büyüğe saygı misafire hizmet derken insanlara bal verip bogazlarından sapı ılen çıkaranlara gıcık oluyorum sanki hiç evlenmemişler işin acı yanı da kendileri büyüklerinden çekmiş niye çektim neden ettim de demiyorlar
peygamber efendımz sav zamanında bır kadın isterse çocuğuna süt verirdi çocuklar için süt anneler vardı iç içe yaşam yoktu kimse gidip anne babasının evini temızlemezdı çünkü ne bir gününü heba edecek büyük evler vardı nede ağırlığından boğulacak çok eşya nede misafire saygı diye saatlerce yemek hazırlanıp saatlerce yemek yiyip namazı sonra kılarım dıyen bir zihniyet vardı kadınlar 60 70 inde genç kız gibi dinç ve becerıklı idiler çünkü işlerini başkalarına yıkmazlardı kafaları rahattı bizimkilere bakın lafa gelince demir bilek ise gelince kuru değnek
Nasıl bir toplum haline geldik Allah için yapılan her adım şimdi saygı sevgi adı altında kim rahata erecek kime borum söker kime işimi yaptırırım kime hava atarım haline dönüşmüş
Allahım insan eylesin insanlarla Haşr eylesin once kendi nefsime söylüyorum konu sahabesı inşaaAllah eşiniz gerçekten haklarını haklarınızı bilen imanlı ihlaslı bir eş olur duam bu şekilde dua ılen
size çok geçmiş olsun
en baştan tavrını koy
sessiz kalma
nişanlını da karıstırma bu işe
beklediğiniz özellikler bende yok de açıkca
Valla aynen de böyle bi arkadaşım evlendi bi yıl sonra ayrıldı onlarda nisanliyken kızı cok seviyorlardi şakali olarak böyle konuşuyorlardi iyi düşün derim canım ben.
çok naif olma. arada çirkeflik de işe yarar. ayrıca iş nişanlında bitiyor. kv isteklerini sıraladıkça o da onun tarafını tutacaksa sıkıntı.
Aynen bu yaşımdan sonra gerekirse bunu da öğrenmem lazım, yapmam lazım.
Nişanlım ne yapacak bende çok merak ediyorum açıkçası.
iyi gözetle bence nişanlını.
şaka dediğin bi kere olur bi de. üst üste bu tip şakalar yapmaya devam ederse tavrını koymalısın. gülüp geçmek de bi yere kadar.
zaten hiç biri gerçek ve ciddi değildir onlara göre sadece şaka yapmışlardır habukı.sizde şakalarınıza devam edin.
Diğer yazıları okumadım. Nişanlını karşına al ve bütün çekincelerini anlat.
Baştan tavrını koy sana tavsiyem. Hiçbir şekil de yüzgöz olma.
Açık açık konuşmak her durum da iyidir.
sen böyle tavrını koy , eşşek olunca semer vuran da çok oluyor bakınız ben
artık diyemez ki o zaman ben sölemiştim sen farklı söylemiştin diye
sen ne kadar şimdiden cvp versende sakinim diyosun o seni ilerde napar eder ezmeye çalışır bile bile kendini ateşe atma derim nişanı atmalısın
yok artıksen ne kadar şimdiden cvp versende sakinim diyosun o seni ilerde napar eder ezmeye çalışır bile bile kendini ateşe atma derim nişanı atmalısın
doğruyu diyorum bunda ne var ki nişanlısı belki şimdi bişey demez ki dememiş hep gülüp geçiştrmiş oda yoksa sen bizimsin aileni unut yok iş yapcaksın fragmanı vermiş kadın ne dym başkayok artık
o ne biçim bir tavsiye hemen nişanı at falan
biraz yapıcı olsanız?