• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Kv. Konusu da benden olsun :)

cecenn

Sabırla bekle...
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
12.893
10.930
498
Merhaba hanımlar.
Aslında böyle bir konu açmak hiç aklımda yoktu.
Burada kv. konusu yeterince varken. Ama az önce yapılan bir konuşmaya dair bende fikir almak istedim.

Önce bir girizgah yapıp, konuşmayı sonraki paragrafta aktarıcam.
Ben şuan nişanlıyım, düğünüme 2 ay kaldı.
Benim kv. adayım, yakın bir akrabamın da kv.si, yani ben daha önceden ortada hiç bizim durumumuz yokken bu kadını çok dinledim, tanıyor sayılırım huy suy olarak.
Uzakta ki gelinlerine pek eli değmez ama yanında ki gelinine zamanında çektirmiş biri. Şuan eskiye nazaran daha iyi gibi.
Veee tatataaamm bende aynı şehirde olucam evlenince. Hatta mesafe olarak çok da yakın olunacak.
Bu durumda biraz zorunluluk ve geçici bir durum(belki 3 belki 5 yıl).
Ben hep ön yargılı olamama taraftı idim. Sonuçta ben farklı bir insanım beni ezemez ben istemediğim sürece diye düşündüm. Nişanlılığım boyunca da böyle bir tavrı olmadı.

Konuşmaya gelirsek nişanlımla konuşurken kv.de yayındaymış ve ilk defa böyle 3lü bir konuşma yaptık.
Bugün karşı komşuyu yemeğe almış ve çok yorulmuş, buraya gelince ramazan da özellikle bütün yemekleri sen yapacaksın ben çok yoruldum dedi. Ben tabi şok:)
Hemen içimden planlar geçiyor bu sıra da kk'dan da tecrübeliyim ya acaba diyorum şakaya alıp gülsem mi ne desem:) derkennn... Bende kaçarım o zaman ordan dedim ve güldüm nişanlımda güldü.(zora gelemem sinyalleri vermek istedim)

Sonra bana zaten kendi tarafını unutacaksın dedi.(Bunları biraz da böyle gülerek şakayla karışık ama alttan altta laf sokar gibi söylüyor)
Bende unutmak için hafızamı sildirmem lazım dedim yine bir gülüştük falan.o_O
Sonrada unutmak olmaz da en çok bizimsin artık vs. tuaf laflar.
Yani gülerek ederek geçiştirdiğim garip konuşmalar oldu.

Şimdi kızlar benim kişiliğim çok naif kırılgan ve de sessizdir.
Özellikle büyüklerime karşı saygısızlık edemem laf söyleyemem.
Kv. yide az çok tanıdığım için, daha şimdiden baskılama isteği, ben yorgunum, hastayım lafları.
Yani o kendine böyle gümbür gümbür bi gelin alma havalarında her işine koşturan falan.
Bense o gelin tanımının yanından bile geçmiyorum.

Ya sanki oraya gidince kendimi bir elinde bez bir elinde kepçe halde bulacakmışım gibi hissediyorum:temizlik:

Böyle baskılar hiç bana göre değil, hayat tarzımla tezat, gelincik olamam ki ben.
Korkum da şu; bu kadının benden istekleri bitmez, eşimle aram açılır mı, bozulur mu?
Ne yapmak lazım daha şimdiden böyle laflara karşı tepki verilmeli mi?
Yoksa evlenince mi bir tavır alınmalı .. hoş nasıl yapacağım nasıl becereceğim oda ayrı bir muamma.
Yoksa bende mi evli ve kv.den dertli kısmına geçiş yapıyorum yavaştan.
Ne dersiniz ne yapayım ben acaaba?

Not: Çok uzun yazmışım ya kusura bakmayın hanımlar :)

Bence gayet makul cevaplar vermişsiniz, iyi de etmişsiniz
Şaka falan bir yere kadar, resmen aba altından sopa göstermiş gibi geldi
En başından net tavrınızı koyun ki, ileride sorun yaşamayasınız

Bence gayet makul cevaplar vermişsiniz, iyi de etmişsiniz
Şaka falan bir yere kadar, resmen aba altından sopa göstermiş gibi geldi
En başından net tavrınızı koyun ki, ileride sorun yaşamayasınız

Kk'dan önce olsaydı bu olay bir şey diyemezdim.
Resmen burada okuduklarımdan etkilenerek o tarz cevaplar verdim.
Ya insanı ne hale getiriyorlar eşimle nasıl bir yuvam oluru düşünmüyorsun kv.ile nasıl anlaşırımı düşünüyorsun resmen:)
Teşekkür ederim yorumuzun için.:)

Kk'dan önce olsaydı bu olay bir şey diyemezdim.
Resmen burada okuduklarımdan etkilenerek o tarz cevaplar verdim.
Ya insanı ne hale getiriyorlar eşimle nasıl bir yuvam oluru düşünmüyorsun kv.ile nasıl anlaşırımı düşünüyorsun resmen:)
Teşekkür ederim yorumuzun için.:)
Rica ederim, seviyenizi bozmadan güzel cevaplar vermişsiniz.
Şimdiden tavrınızı ve duruşunuzu net olarak sergilerseniz, nişanlınız da dengeyi sağlayabilirse sorun yaşayacağınızı sanmıyorum :)

Artık bizimsin ne ya mal alıyor sanki pazardan. Kusura bakmayın da.
Her şakada gerçeklik payı vardır.
Bence tepkinizi koyun da aranızı açacak kadar bir şey yapmaz herhalde eşiniz yanınızda oldukça.

Baştan konuş pazarlığı yap kadın ezecek gelin arıyor milleti evine doldurup seni aşçı hizmetçi olarak koşturacak. Sen kendini tanıyorsun naifim diyorsun kaynanaya söyle bunları. Aileme çok düşkünüm de. Ailenden uzaklaştırıp istediği gibi ezecek işte.anam çok mu arıyorsunuz böyle koca ve analarını.senin bu ilerde kocan olacak nişanlının sesi çıkmaz.Bile bile evleniyorsunuz

Az iş yapacaksınız her çağırdığında gidip yüz vermeyeceksiniz. 10 çağırsa bir kere mesela. Çok kalabalık misafiri olur yardım edersiniz atıyorum ama fazlası değil haftalık temizlik de ister yapmayın eli kolu tutuyordur. Bahaneniz olsun ama çaktırmadan o şakayla karışık yapıyorsa siz de öyle. Nisanliniza sikayetlenmeyin hemen anne tarafına geçerler. Sanırım en mantıklısi politik olmak. Sessiz kendi halinde olunca boyunduruk altına almaya çalışır aman ha. Tırnaklar çıkmaya hazır olsun.

Seviyeyi bozmadan cevabını ver ve sakın dediği bişeyi yapma. Baskı kurmaya kalkarsa nişanlına baştan açık oyna. Kabul etmeyeceğini böyle durumlara gelemeyeceğini belli et. Nişanlının bu durumlardaki tavrı önemli.

Rica ederim, seviyenizi bozmadan güzel cevaplar vermişsiniz.
Şimdiden tavrınızı ve duruşunuzu net olarak sergilerseniz, nişanlınız da dengeyi sağlayabilirse sorun yaşayacağınızı sanmıyorum :)

Umarım öyle olur :)

Artık bizimsin ne ya mal alıyor sanki pazardan. Kusura bakmayın da.
Her şakada gerçeklik payı vardır.
Bence tepkinizi koyun da aranızı açacak kadar bir şey yapmaz herhalde eşiniz yanınızda oldukça.

Umarım ya. Çünkü eşime çok kıymet veriyorum. Aram açılırsa çok üzülürüm.
Tavır koymaya çalışacağım bundan sonra daha net.

Baştan konuş pazarlığı yap kadın ezecek gelin arıyor milleti evine doldurup seni aşçı hizmetçi olarak koşturacak. Sen kendini tanıyorsun naifim diyorsun kaynanaya söyle bunları. Aileme çok düşkünüm de. Ailenden uzaklaştırıp istediği gibi ezecek işte.anam çok mu arıyorsunuz böyle koca ve analarını.senin bu ilerde kocan olacak nişanlının sesi çıkmaz.Bile bile evleniyorsunuz

Eğer sesi çıkmazsa, çok net cevabını alır:)
Eşim çok tatlı kız öyle deme ama anası için aynı şeyi demek zor.
Ya ben kadını da sevmiştim ama bu laflar beni hayattan soğutur.
Bulunduğum yerden ayrılma oraya gitme geçici Allah'tan.
Öyle bir umudum var bakalım.

Az iş yapacaksınız her çağırdığında gidip yüz vermeyeceksiniz. 10 çağırsa bir kere mesela. Çok kalabalık misafiri olur yardım edersiniz atıyorum ama fazlası değil haftalık temizlik de ister yapmayın eli kolu tutuyordur. Bahaneniz olsun ama çaktırmadan o şakayla karışık yapıyorsa siz de öyle. Nisanliniza sikayetlenmeyin hemen anne tarafına geçerler. Sanırım en mantıklısi politik olmak. Sessiz kendi halinde olunca boyunduruk altına almaya çalışır aman ha. Tırnaklar çıkmaya hazır olsun.

Tecrübenizi severim sizin:) Çok sağolun.
Başım sıkıştıkça orada bu konuyu açıp yorumları tekrar okuyacağım.

Ev işlerinden anlar mısınız ki? Yemek falan yapabiliyo musnuz?

Ben olsam bu işlerde çok da iyi olmadığımı, acemi olduğumu ima ederim. Çağırırsa da şakayla karışık kendi evinize zor yetiştiğinizi söyleyin.

Bu ne ya kadın yıllardır bugünü mü bekliyomuş?:KK48::KK48:

Ev işlerinden anlar mısınız ki? Yemek falan yapabiliyo musnuz?

Ben olsam bu işlerde çok da iyi olmadığımı, acemi olduğumu ima ederim. Çağırırsa da şakayla karışık kendi evinize zor yetiştiğinizi söyleyin.

Bu ne ya kadın yıllardır bugünü mü bekliyomuş?:KK48::KK48:

Ev işi yaparım anneme yardım ederim ama yemek sıfır.
Nişanlım biliyor yemek yapamadığımı mesela.
Bir ara korkuyordu aç kalacağından
Evlenince öğrenirim meraklanma dedim:)

Back