Bir küçük çocuk meselesi

Destekcim ve maddi durumum iyi olsaydi bir yas arayla dogururdum hem bi sekiz senem heba olmazdi hemde arkadas gibi buyurlerdi ama olmadi simdi 5 yas var aralarinda yasim 28
Ben olsam hemen yapardim yasiniz gectikce isler dahada zorlasabilir niyetiniz varsa uzatmayin bence
Ayrica devlet okullarindada cok basarili olunabiliyor
Cocugunuzu nasil yetistirdiginize bagli
Evet pislik biraz fazla oluyo ama hayatta boyle degilmi herseyi gorerek yasayarak ogrenmemiz lazim
Siz herseyi toz pembe onune sunarsaniz belli bir zaman sonra yani buyudukce daha cok kirilip uzulebilir hatta hayata kusebilir

Son düzenleme:

Uzun süre hiç dert etmedim. Hatta çok kıskanıyordum kardeş düşüncesi beni delirtiyordu. Lisedeyken annem rahatsızlanmıştı bir gün. Basit bir iki gün süren bir ishal ama çok halsiz düşmüştü. Babam da şehir dışındaydı iş için. Teyzem gelip anneme bakmıştı yemek vs. Çok basit görünüyor ama o an bende bi şimşek çaktı. Allah gecinden versin ailem vefat ettiğinde yapayalnız kalacağım düşüncesi, hastalandığımda bir şeye ihtiyacım olduğunda kimsenin olmayacağı düşüncesi geldi. Arkadaşlar ne kadar yakın olsa da aile değiller. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmayacak uzakta da olsa günlerce aylarca görüşmesem de orada olduğunu bildiğim biri olsun isterdim. insanın evleneceğinin çocuğunun olacagının garantisi yok. Ben yalnız kalmaktan korkmustum açıkçası. Hala abisiyle ablasıyla kardeşiyle sarılan bir şeyler paylaşan insanları görünce içim cız ediyor. belki kardeşi olanlar kardeşlerinin hayatlarındaki yerini fark etmiyorlardır ama benim Hayatımda yeri dolmayacak bi boşluk var. Ayrıca karakter olarak da sevdiklerime karşı fazla sahiplenici ve diğer insanlara karşı fazla umursamaz birisiyim bunları da kardeşsiz büyümeye bağlıyorum :)

Evdesiniz yani bakıcı derdi yok.8bin ulke sartlarinda çok iyi bir para..Kira geliriniz de var.Yaş da uygun...Engel yok bence ikisinin de ihtiyaçlarını karsilarsiniz.Annemi erken kaybedince bir kardesim olsaydi acımı paylaşacak güvenecek diye çok düşündüm. Bence ozellikle kızkardeş istisnalar hariç insana iyi geliyor.

Lütfen oğlum ve kizim ilerde boyle olmasin.Birbirlerine hep destek olsunlar.Cocukken nasildiniz yani bagli dostça yetistirildiniz mi nasıl bir abi kizkardesini 3ayda 1 görür yani ayni sehirdeyken..

Ben 2 kardeş olduğum halde tek çocuk öneriyorum. Allah ona uzun uzun hayırlı ömürler versin inşallah.
Şunu belirtmek isterim her kardeş can olamıyor malesef. Kiz kardeşinin kendisine iftira atıp babasindan dayak yiyen oda arkadaşım vardı.
Miras yüzünden kanlı bıçaklı kardesler var (babam halalarim/ komsumuzda da var bu durum)
Ben 1.5 yil kadar palyatif ünitesinde tıbbi sekreter olarak çalıştım. Ne kardeşler ne evlatlar gördüm. 10 kardeşin bir babaya bakmadığını da şahit oldum. Babam sana düğününde 1 bilezik fazla taktı sen bak hayavanlari sana verdi sen bak... Annesinin morali düzelsin diye kaslarını cımbızla alan tek erkek evlatta gördüm.
Eğer siz aralarında ki ilişkiyi iyi ayarlayabilirim her yönden eşit tutarım. Ahlak eğitim hosguru unsurlarını yükleyebilirim diyorsanız olabilir.

Hislerime , endişelerime o kadar tercüman olmuşsunuz ki , sanki beynimden geçenleri okumuş gibisiniz.... Benim için hava hoş, anneliği tattım rahatıma bakarım bundan sonra diye düşünürken içim cız ediyor , oğlunuzun yaşadıklarını yaşarsa, hissederse, görürse diye..kolej konusunda takıntılı değilim aslında , iyi bir devlet okulu ve öğretmen bulduktan sonra , anne baba desteğiyle de bir çocuk harikalar yaratabilir yine oğlunuzda olduğu gibi... Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Asgari ücretli bir fakir olarak konuşmaya hakkim var mi bilmem ama ...
Iki cocugumun arası 3 yas 3 ay biri 5.5 biri 2.5 ortalama

Cok zor 2 yili geride biraktik emzirme kiskanclik herseye yeniden baslama hissi iki kat yorgunluk ve sizden talep eden 4 göz ( 2 de babada var ettimi 6 :# )
Maddi konuda cok zorlamadi hediye abisinin esyalari derken bize pek degmedi ..iki oglumda mama sandalyesine ve bebek arabasina oturmadi bile ( ikiside ikinci el gorumcemden di ..dert olmadi kullanmamalri)
Bebek dedigin cabuk buyuyor herseyden az öz olmali bide incik cıncık alisverisler gercekten kisinin kendini tatmin etmesi ve alisveris cilginligi bence...
Guzel yanlari ..bazen abim diye sariliyor ben şok hersey güzellesiyor
Fakirim ama baska cocuk duşunmuyoruz cünkü tahammül seviyem sifirin altı
Ama iki bence ideal ..hicbir cocuk bir basina kalmamali kardes candir elbey fikir ayriligi olur insan ana babasina dayanamiyor ama istisnalar kaidei bozmaz bence olmali
Ve en az 4 yas aralik daha ideal ...yazacak halim kalmadi yazilacak tonla şey var aslinda

Lütfen oğlum ve kizim ilerde boyle olmasin.Birbirlerine hep destek olsunlar.Cocukken nasildiniz yani bagli dostça yetistirildiniz mi nasıl bir abi kizkardesini 3ayda 1 görür yani ayni sehirdeyken..
Çok güzel sevgi dolu bir ailede büyüdük evlenene kadar da çok yakindik.Ne zamanki evlendi ve araya birkaç miras ile ilgili parasal sorunlar da girdi anladim ki ona yakin olan her derdine koşan sadece benmişim o abi olarak benim hiç yanimda olmamis ne evlenirken ne babam ve annemin hastaliklarinda.Yapısı oyle diyorum ben artik onu öyle kabul ettim.

Ah ahh bende böyle şugün şu saat ısmarlama çocuk yapicam dedim Allahımın cevabı sert oldu 1bucuk senedir olmuyor :)

Lütfen şu fakir lafını yanlış anlamayın,bunu küçümsemek için kullanmadım asla kötü bir niyetim yoktu..sadece durumu hiç iyi olmayan ve bilinçsizce 6-7 tane çocuk yapan kişileri ima ettim...yazdıklarınız da bir rehber oldu teşekkür ederim... ayağını yorganına göre uzatan sizin gibi bilinçli anne babalara da saygım sonsuz..

Umarım zamanla eski yakınlık kurulur.Yapi yaş ilerledikçe yumuşuyor. Evlenince eşler de cok etkileyebilir.

Tek çocuğunuz olsa da bu şartlarda Robert kolejine gönderemezsiniz. Fakir olup kalabalık ailelerde tüm çocuklarını okutanlar var. Fakirlik cehalet değildir. Bence sağlık sorunu yoksa bir çocuğa en büyük iyilik kardeş yapmak. Her oyuncağı olmasın, her yerde simit sarayı gibi çoğalan niteliksiz özel okullarda okumasın, yetişkin olduktan sonra birbirlerinin suratına bile bakmasınlar. Çocukluğunu ve ergenliğini bir kardeşle paykaşmak bile çok güzel bir deneyim. Prens ve prenses büyütme sendromunuz yoksa iki çocuk güzeldir, kardeş olmak en ideal olandır. Tek çocuklu bir anne olarak yazıyorum

Sadece çocuk için değil bence kendiniz içinde düşünün. Allah korusun bir evladınıza bir şey olsa ilerde sizi ayakta tutabilecek bir evladınız daha olmuş olur. Eşim tek çocuk istemsizce bazı konularda bencil davranabiliyor. Biz üç kızız.iyiyki de böyle. Her sıkıntı da birbirimize koşarız. O yüzden kardeşsiz hayat zor bana kalırsa. Maddi anlamda geliriniz iyi bence. Okul konusunda çok iyi devlet okulları var pilot olan yani ben eğitimciyim. Çocuğumu lise de kolaja göndermeyi düşünüyorum ilk ve ortaokulu iyi bir devlet okulunda okutacağım. Eğer adı çok duyulmamış orta sınıf bir özelde okutacaksanız eğitimcileri de iyi araştırmanız gerekir. Maalesef her özel okul sizin bildiğiniz gibi değil . Hatta bir çok devlet okulunda kalite daha yülsek

Peki siz 2.yi düşünüyor musunuz ? Birçok konuda haklısınız ama dar gelirli aile konusunda farklı düşünüyorum, o şekilde olup her evladını okutan çok az , 9 aile öyleyse 2 tanesi dediğiniz gibidir.

Biz 3kız kardeşiz. Ablam ve kardeşim benim herşeyim. İyi ki varlar. Onlar varken kimseyi aramam. Bir telefonla toplanırız beraber aglarız güleriz. Benimde 1oğlum 1kızım var. Şimdi2.oglum gelicek nasipse. Bence saglığınız ve maddi durumunuz elveriyorsa kardeşdünyanın en güzel şeyi. Ertelememelisiniz yaşınızda çok müsait

Ne güzel Allah bağışlasın evlatlarınızı , peki eğitim konusunda devlete mi verdiniz , şu an ki eğitim sistemi nasıl ? Kardeşler arası yaş kaç ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…