Bir küçük çocuk meselesi

Kesinlikle kreşe doğumdan sonra göndermek gibi bir hataya düşmeyin. Siz hamileyken doğumdan çok önce başlasın yarım zamanlı bile olsa. Böylece bebek yüzünden evden gidiyorum duygusu yaşamıyor.

Ben tek çocuğum. Kızım da tek çocuk olarak kalacak muhtemelen. Kardeş güzel bir şey belki evet ama kızınızla kardeşinin aynı yerde olacağı ne malum? Kuzenlerim üç kardeş. Biri Çanakkale de biri Eskişehir de biri de Samsun da ben de İstanbuldayım. Bir durum olduğunda sizce kapıyı çarpıp birbirlerine gitme ihtimalleri yüzde kaç? Dayımın iki oğlu var. Biri Amerika da biri de Danimarka'da. Görüşmeleri yılda bir bile olmuyor. Bu bir yönü.
Diğer yönüne geçersek; kızınıza hayatta dimdik durmayı öğretirseniz kimseye ihtiyacı kalmaz. Dediğim gibi tek çocuğum. Evet evliyim çok şükür eşimle sorunumuz yok yine çok şükür ki bir evladımız var. Yarın öbür gün Allah korusun eşimle sorun yaşayıp; ayrılma aşamasına gelsem ve yanımda kimse olmasa bile her şeyi tek başıma bir şekilde hallederim. Eşimle tartışmamız olmadı mı? Oldu ama bunlar için kimseye gitmeye ya da bunları anlatmaya hiç gerek duymadım. Çünkü çözdük ha çözemeseydik ayrılır, kendi başımın çaresine bakardım. Ben böyle yetiştim ve kızımı da böyle yetiştiriyorum. En iyi destek yine kendisi olacak ileride. Çünkü kardeş bile olsa herkesin yaşam mücadelesi ayrı. Herkesin derdi kendine. O yüzden kızınız ne size ne eşine ne de olursa kardeşine bel bağlasın. Tek kendine güvensin yeter.

Öncelikle bu konuya artık bir netlik kazandırayım her ne kadar anlatılmak istenen karşındakinin anlayabileceği kadar olsa da ...

Fakir insanlar tabirinin o cümlede hangi amaçlı yazıldığı art niyetli olmayan her insan anladı lakin sizin gibi konuyu saptırmak isteyen ya da dikkat çekmek isteyen tipler , bilmişlik taslayıp garip garip ve gereksiz imalarda bulundular anlamlandıramadığım...Konumu okuyan birçok üye ( %95 ) fakir insanlar lafının açılımının eğitimsiz , kendini geliştirmemiş ve cahil kesim olduğunu ve çocuklarının geleceğini , eğitimini ,temel ihtiyaçlarını düşünmeden bilinçsizce çocuk yapan kesimden bahsettiğimi çoktan anladılar bile ama tabii herkesin anlayış kabiliyeti de bir olmuyor, sizin aracılığınızla hem size hem de o %5 lik kesime bu yorumla açıklamamı yapmış oldum, teşekürler.

Not: Ne güzel 3 çocuğunuz olmuş , baş edebiliyorsanız ne mutlu , Allah bağışlasın.

Size Aşık Veysel'le cevap vereyim;
Koyun kurt ile gezerdi
Fikir başka başka olmasa.

İşin kötü yanı eşimin de benim kardeşim de henüz evlenmediler ve evlenmeyecek gibi duruyorlar kızımın kuzeni bile olmayacak belki de ıpıssız kalırsa diye de korkuyorum bu bakımdan da kötü düşününce...kardeş de olmazsa daha da yalnız hissedecek hayatta kendini diye düşünüyorum...

Tek çocuk olarak sizin için en zor olan ne idi ?

Oglum tek cocuk. Kardes eksikligi hissetmiyor.
Şu an kaç yaşında , zaten olmayan birşeyin eksikliği hissedilmez sadece çevreden kardeşler görünce kıyas yapabilir, imrenebilir..pişman olmaktan korkuyorum kardeş yapmadığımızda ve istediğimizde de iş işten geçebilir ama çekincelerim de var işte...

Benim bir tane öyle arkadaşım var. Gayet kardeş gibiyiz. Elimin de öz kardeşinden çok görüştüğü araştığı bir arkadaşı var.
Ne kadar şanslısınız, çok sevdiğim bir arkadaşım var benim de ama bir kardeş yerini alamaz... Abim için canımı veririm mesela, ama bir arkadaş için böyle birşey hissetceğimi düşünmüyorum kolay kolay...

İşte çekincelerimden birisi de bu , tam rahata erdim diyorum deli misin keyfine bak ye iç gez toz diyorum... Sonra ileriki yaşlarda ya pişman olursam keşke kardeşi de olsaydı dersem içime bir köz düşerse diyorum...

14 yasinda. Ailesinde sevgi goren bir cocuk ihtiyac hisseder mi bilmiyorum. Ama hic kardes istedigini soylemedi. Zaten istese de ben bosandim artik. Ben de cocuk istemiyorum. Her seye yeniden baslamak, emzirmek, gece uykusuzluklari... yapamam artik. Buyudukce dertleri de buyuyor. Hele ergenlik en zoru. Ikinciyi o yuzden dusunemiyorum bile. Kardes olsa hayirli olacak diye bir garantisi de yok. Birinin bir derdi var, ikinin iki derdi.

Mesaj tekrarı

bu kadar aynı olabilir düşündüklerimiz ve hikayemiz.

kendimi söylenirken buluyorum bazen geçmişi düşünüp düşünüp ama benim kendi ailem sebep olduğu için bir şey de diyemiyorum. artık anlatmaktan bile yoruldum gerçekten.

ilk çocuk fakirlik ve ailemin aşağılamaları çocuk yaptın hayatını mahvettin laflarıyla geçti. gençtim, benim iyiliğimi düşündüklerini sandım. hiç de öyle değilmiş. yaşayarak gördüm. maddi sıkıntıları aşıp uzun bir süre ara verdikten sonra da sağlık problemleri sebebiyle olmuyor. kendileri sebebiyle hasta olduğum ailemin umrunda olmadığı gibi kardeşlerimin eşlerine iyi ki art arda yaptınız diyorlar. kardeşlerimle aramıza soğukluk sokan da anne babamın tutumları. biz ne kadar sıkı tutunmaya çalışsak da ebeveynlerimizin tutumları sebebiyle türlü huzursuzluklar yaşıyoruz.

oğlumun ne kadar kardeş istediğini ve nasıl yalnızlık çektiğini ben bilirim. hiç hissettirmedim ona. huzurlu ve bol aktiviteli bir aileyiz. 6 yaşındayken bir arkadaşımın oğlunun da tek çocuğu olduğunu öğrenince "o da benim kadar yalnız mıdır anne" sorusunu hiç unutmuyorum. ya da kuzenleri gelsin de biraz oynayayım diye nasıl sabırsızlandığını.

neyse, tek çocuk olarak büyüyünce evet gerçekten kendilerine yetmeyi öğreniyorlar. bu güçlü yönleri ama arada bir sürü yaşanmamışlık da var.

kolejler kısmına katılmıyorum. oğlum devlet okuluna gitti, egitimiyle ben de ilgilendim. orta okulda sınavla alınan bir okula dereceyle girdi. kolejlerden katılan arkadaşları da vardı, onlar kazanamadı.

yine bir arkadaşım da 17 yıldan sonra 2. çocuğa doğum yaptı. oğlu kardeşiyle vakit geçirmek için yurdu bırakıp geldi. şimdi evde sevmelere doyamıyorlar maşallah.

eşim de çok kardeş. babaları çok seneler önce vefat etmiş. anneleri de 10 yıl önce. hepsi birbirine tutunmuş. hepsi evli, çocuklu, yine de çok yakınlar.

tek çocuklu bir anne olmak benim için çok da zor değil. artık büyüdü, rahatım, kendime daha çok zaman ayırabiliyorum ama çocuğum için iyi olmadı.

allah hayırlısıyla versin, tek de olsa çok da olsa hayırlı evlat olmayı nasip etsin inşallah. fakat ben de kendi tecrübeme dayanarak hiç tavsiye etmiyorum tek çocuğu. 4 yaş ara da gayet güzel bir aralık. daha fazlası beraber yapacakları aktiviteler açısından uzaklaştırıyor.

Cocugum 7 yasina geldi ve annemin bebegi olsun diye dua ediyor.Yasim 42 .Denedim evet .Rahata erdigimin farkinda olarak.Kalbim ve beynim farkli seyler soyleyerek.Hamile kaldim ancak dusuk gerceklesti.Artik swnelerce zamanim yok.Kismette varsa istiyorum.Rabbim saglikli,hayirli evlat nasip etsin insallah.Isteyen herkese.Ama simdiki aklim olsa iyice olcer tartar gec kalmazdim.Sizde yarin pisman olur muyum sorusunu soruyorsaniz pisman olma ihtimaliniz var.Gec kalmayin oyleyse derim.Sevgiler

Galiba bu yorumu sadece tek çocuklar yapıyor

Ben de benzer şeyler yazdım da

Son düzenleme:
Biri 9 , diğeri 3 yaşına girmek üzere olan iki çocuğum var. Kesinlikle pişman değilim . Eğer ev hanımı olsaydım üçüncüyü de düşünebilirdim ama çalışan bir kadın için çok zor, Allah isteyene versin inşallah.
Maddi boyutundan bahsedilmiş zaten o kısımlara girmiyorum hiç. İlginin iki çocuğa bölünmesiyle ilgili birkaç şey söyleyeyim.
kendimi öyle aman şu etkinliği yapalım aman bu etkinliği yapalım diye hiç zorlamıyorum. Büyük çocuğumda sürekli faaliyet peşindeydim ama şu an asla uğraşmıyorum. Benim saatlerce uğraşıp yaptıracağım şeyi on dakikada ablasıyla hallediyorlar çünkü.
Renkleri, şekilleri, sayıları hep ablası öğretti küçüğe. Hem de öğretmeye çalışarak değil oyun oynarken doğal sürecinde oldu hepsi.
kavga etseler de çok da güZel eğleniyorlar birlikte.
İlerde aynı ortamda bulunacaklar diye bir şart yok. Ben de kardeşlerimle bir arada değilim, hele erkek olanla bir ay telefonda bile konuşmadığımız olur. Ama istesin canımı veririm. Bu duyguları da kardeşlerimden başka kimseye karşı hissedemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…