Bir küçük çocuk meselesi

Tek çocuğum tek çocuk annesiyim

Kardeş eksikliği çekmedim kardeşli hayatı bilmiyorum

Lakin günümüz koşturmacasında iki çocuk zor ama yapacaksanız arayı açmayın

Büyük çocuğun düzenini bozmadan ikinciyi adapte etmek sıkıntı yine ikinci büyüdüğünde o da hep büyüğün hayatına eklenmekten rahatsız olabilir

Örneğin oğlumun haftada 4 gün antremanı var 1,5 saat git gel 2,5 saat gidiyor

Ben bu yaşımda sıkılıyorum bir de kardeşi olsa düşünemiyorum saatlerce oralarda

Ya da oğlumun sınıfına birçok çocuk geldi bu sene

Abi ya da ablaları oğlumun okulunda liseye başlamış onlar da ilkokul 4 te gelmiş yine benzer gerekçelerle ara sınıflarda okul değişimi fazla

Ya da büyük arkadaşları ile X yere gitmek istiyor ama Bebek var annesi gidemiyor

Dün metroda çocuk birşey almak istiyor annesi kardeşin yoruldu acıktı yarın alırız diyor çocuk da yarın da mızmız dersin çıkmazsın diyordu

Küçükken bu tarz iki çocuk için de sıkıntılı olasılıklar var

Ama büyüyünce destek kısmına da pek katılmıyorum

Tek çocuğum kimseye güvenmen kimseye kendini yıkma ihtiyacı hissetmem ama birlaç kardeş olunca hep ona nazlanma buna yanaşma modu var gibi geliyor bana

Bize birşey olursa destek olsunlar fikri de ütopik

40 yaşındayım tek çocuğum annem babam sağ ana bu aşamadan sonra onları kaybetsem de kimsenin manevi desteğine ihtiyaç duymam yine eşimin kardeşleri var ama bu yaştan sonra kimse kimseye manevi destek vs olmaz

Bu manevi destek olayı belki küçük yaşlarda olur da 25 sonrasında yalan olur gibi

Özetle bence gerek yok ikinci çocuğa ama siz isterseniz neden olmasın tek tavsiyem arayı daha fazla açmayın yani okula gitsin sonra vs demeyin

Fakirlerin çocuklarda okuyor kendini geleceklerini kendileri sağlamak için çünkü onlara aileden kalacak hazır bise yok kendileri yapmak zorunda bişeyleri.. insanları maddiyata gore sınıflandırmadan ne aman kurtulacagiz

Nasıl yani çocuğun hayatında her şey istediği gibi mi olacak ki şu an sizin çocuğunuz bir kardeşe uyum sağlamıyor olabilir ama ileride kırk kat yabancılara uyum sağlamak zorunda kalacak. Herkes esnemeyi öğrenmeli

bir an konuyu ben mi açtım diye düşündüm aynı şeyleri harfi harfine düşünüyorum konuyu baştan sona takipteyim

Esnemeli de kime göre esnemeli

Örneğin arkadaşlarının kardeşleri oldu

Sinemaya gittik ve bebeği olan anne gelemedi babası getirdi

Çocuk sinemaya geldiği halde kardeşim olmasaydı sen de gelir annelerle otururdun demiş annesine

Bu nedenle yaş farkı olmamalı istek ve ihtiyaçlar uyumlu olmalı diyorum

İleride tabii esneyecek de küçük bir çocuğun sırf kardeşi olduğu ya da birisine kardeş olarak sonradan doğduğu için bazı şeylerden mecburen uzakta kalması ayrı yetişkinin ki ayrı

Oğlumun arkadaşının annesi doğum yaptı Bebek 6 aylık ben de yapsaydım ya büyük oğlumu yıllarını verdiği spordan alacaktım ya da kucak bebeği ile akşam 18-20 arasında sokaklarda olacaktım

Benim şartlarım bu, o nedenle tek çocuk, zaten yorumumda da bu hayat şartlarında demiştim

Bizde eşimle aynı durumdaydık, ve biz tek çocukta kalmak konusunda karar verdik.

Öncelikle, evet robert kolejinde okumuyor ama şuan özel bir okulda eğitim alıyor. Okulun eğitim-servis-yemek ücretleri dışında ayrıca, bir dolu ekstra etkinlik giderleri ve kıyafet gibi giderleri oldu. Ve biz 2. bir çocuk olması durumunda aynı şartları her ikisine birden sağlamayacağımıza karar verdik. Mecburen kızımın şuan ki şartları değişecek ve anaokulu olarak başladığı bu okulda ,eğitim hayatına devam edemeyecek.

-Kardeş duygusuna gelince, hiç tatmadığı bir şeyin yokluğunu da hissedeceğini düşünmüyoruz. Mesela benim eşim tek çocuk, benim kız kardeşim var. Ben kardeş sevgisini bildiğim için , sanki kardeşi olmazsa bu yokluğu hissedecekmiş gibi geliyordu, ama yanlış düşündüğüm kanısına vardım.

-Benimde bir kız kardeşim, evli barklı, yani başım sıkışsa kapıyı çekip gidebileceğim bir kapı olduğunu düşünmüyorum. Gelecek için tek güvencem, ailemden kalacak olan ev,arsa vs. Sırası geldiğinde, eşime çeker giderim, çalışmasam bile babamın maaşı bana bıraktığı evle gül gibi geçinirim, diye kafa tutuyorum. Çocukluğumuz güzeldi ama, işin için eller girdiği zaman, maalesef komşum kardeşimden yakın oldu en kötü zamanlarımda.

Yaşadığım deneyimler ve gözlerim sonucunda, Allah kızıma sağlık versin ,diyerek 2. çocuk olayını bir daha gündeme gelmemek üzerine rafa kaldırdık.

Bu arada eşimle 2020 eylüle kadar bu konuları konuşacağız hep eksisi ve artısıyla fikirlerimizi beyan edeceğiz ve eylülde ikimiz de bir kağıda evet kardeşi olsun ya da hayır kardeşi olmasın kararımızdan birini yazıp , kağıtları birbirimize vereceğiz ve aynı anda kağıtları açacağız. Diğer türlü sıra sıra konuşursak biri diğerimizden etkilenip evet dedi diye iyi madem evet olsun diyebilir ya da tam tersi, sizce nasıl fikir ? İki kararın da farklı çıkması durumunda da ne yapacağımızı düşünmedim , bunun için fikri olan ?

Açıkçası bunların çok basit şeyler olduğunu ve kardeş yapmamak için geçerli sebepler olamayacaklarını düşünüyorum. Vay kızım sadece babasıyla sinemaya gitmiş de anası gelememiş inanılmaz önemli (!)

Oğlum 3 yaşa yakın benim de. Tam rahatlamaya başladığım dönemde sırf yaş farkı çok olmasın diye 4 senemi daha gözden çıkarmak bana çok mantıksız geliyor. Varsın yaş farkları 1-1.5 sene daha fazla olsun, en azından ben biraz yaşadığımın farkında olayım. Çocuk faslı bitecek yaş 35’i geçecek sonra da 40 yaş depresyonuna girip hayatı sorgulamaya başlayacağım. Ne anladım ben bu işten?

Anne baba olmak çok ulvi sorumluluk ama mutlu ebeveynler olursak ancak mutlu çocuklar yetiştirebiliriz. Benim mutlu olmak için en az 1-1.5 sene bu tempoda deşarj olmaya ihtiyacım var. Siz de gönlünüzden geçeni yapın.

Umarım en doğru kararı verirsiniz ancak benim nezlimde maddiyatınız bence 2. Çocuğa da uygun sizle konuşamayacağı dertleşeceği kan bağı olan bir birey olmasından taraftarım biz dar gelirli bir aileyiz şuan için, oğluma bakıyorum onla ilgileniyorum sene ortalarında 2 yaşına girecek o zaman işe başlamayı planlıyorum sonrasında güzel düzenli bir birikim yaptıktan sonra 2. Çocuğu düşünüyoruz.

Ama önce bizimde rahatlamamız gerek çok şükür kiramız yok borcumuz yok asgari ücretle ev geçindiriyoruz oğlum hiç bişeyden eksik kalmıyor gerçekten tutumlu insanım cimri değil ama tutumlu elimizi rahatlatınca biraz daha birikim sağlayınca çünkü bu halde bile birikim yapıyoruz kenarda küçük çaplı oğlumun parası var doğumundan itibaren gelen 5 TL’yi dahil içine attığımız bir hesabı var. Daha da sağlayınca gelirimizi doğru zamanda 2. Çocuk planımız var aralarında kuşak farkı olmayacak ama dip zamanda da büyümeyecek şekilde ayarlamaya çalışıyoruz

Valla kusura bakmayın bir fakir olarak yorum yapıyorum siz önce kendi eğitiminizi düzgünce tamamlayın 3 yaşındaki çocuğu da bu zihniyette büyütüyorsanız yazık gerçekten.
Haklısın.Fakir aileler çok çocuk yapıyormuş eğitim umurlarında değilmiş cart curt zart zurt.Öenmli olan sevgiyle büyütebilmek.En iyi okula gönderen iyi anne baba olamıyor maalesef ama işte cehalet bunlar .okulda öğretilmiyor.

Kızınızın yaşına uygun legolar, yapbozlar, boyama kitapları ile vakit gecirmesini sağlayabilirseniz az da olsa size vakit kalacaktır. Bu yaşta tek başına oynamayı pek sevmezler. Oyun gruplarına katılıp akranlarıyla vakit geçirmesi iyi gelecektir. Seneye de yarım gün kreşe başlarsa alışır yavaş yavaş..
Aynen katılıyorum. Sanki iki numarayi kendi doğurmuyor, büyütmüyor da ya hayırsız olursa diye tasa ediyorlar. Çocuk kendi kendine şekillenmez, biz ne verirsek onu alır. Boş bir sayfa gibiler, ne yazarsak o...

Valla kusura bakmayın bir fakir olarak yorum yapıyorum siz önce kendi eğitiminizi düzgünce tamamlayın 3 yaşındaki çocuğu da bu zihniyette büyütüyorsanız yazık gerçekten.
Siz bence okuduğunuzu doğru anlayın, gerçi anlatmak istediğin karşındakinin anlayabileceği kadardır diyorum ve susuyorum...

Cart curt zart zurt . Anladınız değil mi sizin dilinizden konuştum bak .

Tam benlik bir konu olmus suan. Oglum 32 aylik ve bikac aydir bebek istiyoruz insallah nasip olur :) Suan olsa bile cocugum 3.5 yasinda olucak bence gayet ideal bir yas. Bakalim olursa seneye hamilelik zamanimda krese vermeyi dusunuyorum dogum zamani kardesim oldu beni gonderdiler evden diye dusunmesin istiyorum. Bakalim hayirlisi olsun

Okul olarak kac cocuggum olursa olsun devlet olacak tercihim isin icinde biri olarak. Senelik 50-60 binlik olan kolejlere gonderilmedigi surece bence cok fazla bir anlami yok

2. Çocuğuma hamileyim ilk kızım 5,5 yaşında olacak tabi zamanında doğarsa. Bu hamilelik tamamen beklemeden Korunarak sürpriz artık ne derseniz şekilde oldu. Zaten planlayarak asla bu sorumluluğu tekrar alamazdım. Sizin içinde hayırlısı olsun

Öncelikle fakir insanlar değil eğitimsiz insanlar diye düzeltmelisiniz o cümleyi.

Maddiyat olarak orta gelirliyim, üç çocuk sahibiyim. Çocuklarım koleje gidemeyecek, oyuncakları en kalitelisinden olmayacak, kıyafetleri çeşitli olmayacak diye dert etmedim hiç. Huyu güzel, öğrenmeye meraklı, sorumluluk sahibi bireyler olması için çabalamayı daha çok önemsedim.

Devletin ve belediyelerin ücretsiz kursları sayesinde satranç da biliyorlar, judo da, yüzme ve tenis de.

Önemli olan çocuğun merakını ve yeteneğini keşfedip o yönde ilerlemesine yardımcı olmak.

Son olarak; güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, malına güvenme bir kıvılcım yeter.

Ne oldum deme, ne olacağım de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…