Bir küçük çocuk meselesi

Öyle bir yazı olmuş ki kararınız cocuk değilde robet koleji olursa daha iyi olur gibi olmuş hayırlısı olsun ama maddi acıdan ikinciye yetecekseniz yapın tabi

Maddi olanak bakimindan çok yakınız, hatta sizden bir tık fazla gelirim var ama gunumuz şartlarinda ben de kendimi fakir olarak tanimliyorum, zaten koçun sabancının bdv da işi ne?2. çocuğu hiç düşünemedim bu yüzden , 1 taneyi hakkıyla büyütmek bile çok zor bu gelirle, evlat artık çok pahalı bir lüx

Bakıcısı olan insanlar istedikleri kadar çocuk yapıp çocukları bakıcıya veriyor sanıyorsunuz sanırım. Bakıcı ebeveynlerin evde olmadığı vakitlerde çocukların bakımıyla ilgilenir. Bunun bi tık üstü yatılı olanıdır yemeğe tatile vs sizinle gelir çocukların bakımıyla ilgilenir. Ne olursa olsun çocuk anne baba ilgisi ve sevgisiyle büyür. Bakıcım var ama 3. Bir çocuğu hayal bile edemiyorum,psikolojim bukadarına yeter diyorum.
3 yaş aralıklı 2 çocuk annesi olarak kardeş kesinlikle olmalı diyenlerdenim. Maddi durumunuz elveriyorsa tabiki.

hayatın ne getireceğini bilemezsin. öyle dostluklar edinir ki kardeşten öte olur. ama bazen de öyle kardeşler vardır ki ne birbirini arar sorar, ne faydası dokunur. hatta birbirine zarar getiren kardeşlerde var. kısacası bu mantıkla çocuk yapmayın. ekonomi kısmına takılırım ben sadece. imkanınız varsa ve istiyorsanız yapın. tabiki para bölünecek. çok zengin olsanız da bölünecek. isteğin sınırı yoktur. çok zengin de amerikada okutamadım ama neyse türkiyede kolejde okutayım der. yani hep bir üstü vardır. eğer gelirim kızıma planladığım hayat için yetiyor hatta artıyor diyorsanız yapın. ama anca bu çocuğa yeter diyorsanız yapmayın. onu ancak siz belirleyebilirsiniz. asgari ücretle 3 çocuk okutan aileler de var çünkü. sizin çocuğunuz için planladığınız hayat ile ilgili gerisi.

Tek çocuğum, 15 yaşıma kadar asla kardeş istemiyorum diye tutturdum. Bizimkiler çok istedi ama Allah nasip etmedi. 15 yaşımdan sonra herkes kardeşiyle zaman geçirmeye başladı. Ben kuzenlerimle kaldım ama kardeş gibi olmuyor tabi. Annem de babam da çalışıyordu. Yalnız büyüdüm, yalnız yaşadım bunca yıl. Çok isterdim bir kardeşim olmasını. Benim annemlerle yaş farkım çok. Onlara bir şey olduğunda bir başıma kalacağım hayatta. Bu beni çok etkiliyor. Bakım konusunda, maddiyat konusunda bir zorluğunuz yoksa lütfen bir çocuk daha düşünün. Manevi destek o kadar önemli ki, hele ki günümüz ve gelecek dünyasına bakarsak. Anlaşamazlar, araları kötü olur orası başka bir şeydir ama kardeş bazen ne olursa olsun kardeş oluyor.

Konu eski yinede yazayım. Bana göre kimse çocuk yapmasın, yani böyle bir dünyaya çocuk getirmek bencillik. Ama eğer durumunuz çok kötü değilse bir tane daha yapın insanın kardeşi olmalıdır.

Tek çocuk olanlardan özellikle yorum bekliyorum, kardeşi olmalarını isterler miydi ? Yoksa eksikliğini hiç hissetmediler mi ?
Ben tek cocugum. Biyolojik olarak yani. Babamin ilk esinden iki kizi daha vardi belli bir sure beraber yasamis olmamiza ragmen yine de tek cocugum. Su anda abla dedigim kimsem yok ve inanilmaz mutluyum. İyi ki de annemin benden baska cocugu yokmus,onu kimseyle paylasmiyorum. Esimin bir kardesi var,kanli bicaklilar. Annemin kardesleri var her biri ayri kacik. Kardesi olan kimse mutlu degil benim hayatimda. O yuzden sonuna kadar tek cocuk olmayi savunacagim bu arada benim de bir oglum var 4 yas 8 aylik ve o da tek cocuk. Oyle de kalacak diye dusunuyoruz. Tekiz mutluyuz her sey bize ait kimseyle paylasmiyoruz

Zihniyete bak Allah askina nolmus yani benim de iki cocugum var biri uc yasinda biri 2 yok maddie geliri olmayan insanlar 4 te yaparmis bes te kolejde okutmak istiyomusta 8 milyar evin maasi varmista hava mi atiyosun heralde maddie geliri dusk olan insanlar cocuklarinin geleceklerini dusunmuyirlar oylemi normal okullardan cikan okdar ogretmen avukat doktor varken Sen kendi zihniyetini sorgula bencil

Buda ayri bit degisik karakter insan kardes olmadigi icin sevinirmi allahm

Tek çocuk olan bir arkadaşım ikişer yaş arayla üç çocuk yaptı,sürünerek bakacak olsam da doğurucam demişti. Evde yatılı bir bakıcısı var ama yine de tek bir anı boş olmadan ilgileniyor onlarla.

Benim de iki çocuğum var,iki de kardeşim var bence kardeşinin olması harika birşey. Zaman zaman küsüp barışıyoruz birbirimizi yiyoruz 80 kez çıkıp geri girdiğimiz bir vatsap grubumuz var fakat günün sonunda iyki kardeşlerim var.

Kimseyi yalnız bırakmayın bence aile herşeydir

Sadece maddi değil manevi olarak ta isteyip istemediğinze karar verin . Mesela biz 5 kardeşiz kardeş harika bişey 5 tane daha olsun isterdim ama gelgelim ki benim 9 aylık bir kızım var ve şuan kardeş düşünmüyorum hamileliğim vs çok zor geçti hem manevi olarak benim için çok zor olur hemde maddi . Ama ilerde ne olur bilemem sırf kardeşi olsun diyede çocuk yapamam açıksası . Karar vermesi bence zor bir durum. Maddi olarak anlattıklarınızla bence gayet yetersiniz ama yinede en iyisini siz bilirsiniz

Çok detaycısınız. Unutmayın çocugunuz içim bazen en mükemmeli yapsanız bile olmayınca olmaz. Öylesine yaptığınız şeyler ise size kapı açar mutlu eder. Ben sizi aşırı temkinli detaylarda boğulmuş gördüm. Size hikayemi anlatayım. Ben çocuk çok istiyordum. Pko dan dolayı geç hamile kaldım geçte evlenmiştim zaten 30 yaşında çocuğumu doğurdum. İnsan çocugu için. En mükemmeli i isterya bende büyük büyük konuştum hamileyken başladım şunu yapacagım bunu yapacagım şurda okutacağım şu kadar mükemmel olacak. Çocugum iyi olan en tepesinde en iyi mesleklerde çalışacaktı. Sonra doğdu ve zihinsel geriliği var dediler ben düşündüm hani o en mükemmel çocuk nasıl olacak çok zordu. Allaha yalvardım tek bakkal olsun tuvalet temizlesin yada en okuma gerektirmeyen meslek olunda sağlıklı olsun mutlu olsun dedim ayrıca asla yanlış anlasolmasın hala aynı fikirdeyim kimseye muhtaç olmasın sağlıklı mutlu ahlaklı olsun yeter. Tabi teşhis yanlışmış çok şükür.yani siz en kontrollü şekilde bir çocuk yapsanız da yapmasanız da bazen o düşündüpünüz mükemmel plan hayatın akışına uymaz.

Kizim ve ikiz oğullarının arası yaklaşık üç buçuk yaş. Şu an çok iyiler. Ablalık yapar,oyun oynarlar. İnsalah boyle devam eder. Ama tek çocuk ve fazlası arasında fark var. Gerçekten hayatim allak bullak oluyor bazen. Ama çok seviyorum onları.

Be tek çocuk olayına çok sıcak bakmıyorum. Her insana Allah hayırlı kardeş versin.

allah iyiliğini versin 8000 lira maaşla hava mı atılir? hem eskidendi o devlet okulundan mezun olup çıkan avukatlar muhendisler bebeğim, son 10 yıldır eğitim sistemi altından üstüne zerresine kadar değişti, keşke 2. yi yapmadan bi kontrol etseydiniz eskisi gibi mi diye?

Fakir zengin ayırmadan sorsaydınızda anlardık.Benim iki oğlum var yaş arası 3 çok güzel oyun da kuruyorlar kavgada ediyorlar .Biri olmayınca diğerini özlüyor sabah erken kalkan diğerinin uyanmasını beklerken sıkılıyor.Hem kardeş hem arkadaşlar ikiside erkek olunca boğuşma çok oluyor.Ablamın bir kızı var evde çok sıkılıyor sürekli binadaki çocuklarla görüşmek istiyor.Ben çocuklarımın sıkıldık dediğini çok nadir duyarım mesela.Hatta bir kardeşlerinin daha olmasını çok istiyorlar.Kısmet.Maddiyatı çok takmayın derim anlattığınıza göre durumunuzda iki çocuğa bakabilirsiniz diye düşünüyorum.

Doğal yolla bebeğiniz olduğu için, zamanına istediğiniz gibi karar verebildiğiniz için çok özendim şu an Allah huzurla büyüdüğünü göstersin.
Pedagoglara göre iki kardeş arası ideal yaş farkı 4 . Etrafımızdaki tek çocuklu herkesten şu yorumu aldım:”Çocuk dört yaşını geçince öyle bir rahatlama oluyor ki bir daha hayatta çocuk yapmazsınız”.
Bu arada kızımla yaşıtlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…