- 25 Haziran 2015
- 791
- 570
- 103
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Abartmissin biraz cocugun korktugu icin normal saatlerdr yapilan seslere biraz goz yumulmali.
Gangsta
Belki bana kızarsın ama senin çalışma vaktin gelmiş
Ev seni bozmaya başlamış
Yaşadım biliyorum gidişat iyi değil sanki
Evet çocuk sıçrar da ikea dan gelip iki çivi çakacaklar diye etrafa haber de verilmez
Konusulmussa baska daha onceden sdn haber verdiysen bile karsilik olarak nezaketen soylemeliydi esin gerekeni soylemis denk gelirse sende soylersin cokta dikkat etmen gerekmiyormus.Yok kuzum çocuğun korkmasını geçtim, konuştuk bu konuyu karşılıklı. Ben her tadilatta haber ediyorum bir gün önceden, o da "Ben de haber ederim tabi" dedi. Bizim böyle bir konuşmamız geçti, 3tür haber etmiyor. Bir de çok itina gösteriyorum ses gitmesin diye, haber de ediyorum. Belki de ben sallamamalıyım ülen giderse gitsin ses diye. Ben bu kadar özenli davranıp, üzerine de konuşulmuş bir konu çiğnenince, hoş olmadı.
Yakın zamanda benzer olaylar yaşadım. Apartmanda yaş ortalaması 50’nin altındaki tek çift olduğumuza göre, küçük bebekli tek aile de biziz (doğal olarak). Üstelik bizdeki gürültü 2 ay sürdü. Kimse haber vermedi. E kavgalar da edildi tabi ki :)
Uzun süreli bir iş olsa çirkefleşmek gerekebilirdi ama bir günlük bi gürültüymüş. Çok şey yapmamak lazım. Üst katta gürültü olduğu bi vakit hırsımı tesadüfen bizde olan annemden çıkarırken annem de bana “yukarda insan yaşıyor, insan!!” diye çemkirmişti.
Yani kısacası bebek olunca gürültü hassasiyeti tavan yapıyor. Komşularda aynı hassasiyeti ara ki bulasın
Esiniz gitmis arkasindan siz laf atmissiniz yanlis anlamadiysam, yani hirsinizi alamadiniz tekrar gideceksiniz. Bence siz akrabalari da cagirin. Sizde tadilat yaptirmissiniz sizinki daha uzun surmus izin alinsa bile iskence gibi uzun tadilatlar..komsunun yerinde olsam bende sinirlenirdim evin adami karsimda komsu ayip olmuyormu diyor:) ay sinirim bozuldu birden empati yaptim..
Üstüne halı, kilim, hatta masaya örtü ser onu bile çırp. Görürsen de zeytin çekirdeği at suratına koşarak uzaklaş
Bütün saçma fantağzilerimi buraya döktüm,ohh rahatladım
Kapıma üst komşumun eşi gelse fena bozulurdum.
Hiç mi muhabbetimiz yok niye kadın gelmemiş diye de düşünürdüm.
O yüzden eşinin gitmesini doğru bulmadım.
Kısa süreli iş için haber vermeyi de yapmadığım ve bana yapılmadığı için sanırım
Bana garip geldi.
Bence aşırı hassassınız ve saçmalıyorsunuz.Kimse gündüz yaptığı tadilatı çok uzun süreli değilse kimseye gidip haber vermek zorunda değil.Yarın söylediğim dolap gelicek onu yapabilirler,raf taktırıcam haberin olsun ses olur diye komşuya gidip söylemek de komşudan bunun beklemek de çok komik.Hangi saatte süpürge çalıştırıcak hangi saatte müzik açacak onu da söylesin bari.Tamam kapısına gidip haber vereliö diye anlaşmışsınız ama siz ona böyle bir teklifler gidince ayıp olmasın diye hayır diyememiştir ama saçma olduğunu düşünüyordur ve uygulamıyordur.Alt tarafı çocuk korktu diye kapıma inen komşuya ben de ayıp ediyorsunuz derdim üstelik öğle saati sabah değil gece değil.Çok yanlış düşünüyorsunuz bence komşunuzun hiçbir yanlışı yok.
Hem de bu 3. Oluyor bir daha yaparsa günah benden gitti tarzı tehditvari konuşmanız hiç hoş değil.Varsayım tanımadığınız bir komşu varsayın size haber vermek istemiyor ya da unuttu ya da işi vardı ya da o saat olacağı onun için de son anda belli oldu.Normal saatler içerisinde olduğu sürece kimsenin tadilat sesine karışamazsınız üzgünüm.
Bence eğer uzun süreli bir tamirat değilse gürültü sebebiyle kaç kişinin evini çalacak. Bana pek mantıklı gelmedi isteğiniz. Kadın servis filan demiş o tamircilerle uğraşma hengamesinde sizi nereden hatırlasın. Ayrıca çocuğunuzu bu kadar pamuklara sarıp sarmalamayın. Arada böyle gürültüler duyucak yani. Bir de siz degil gidip eşiniz söylemiş çok yadırgardım şahsen. Bana isteğiniz saçma geldi. Gürültü için belli saatler var yasal olarak gece 11 de yapmamış yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?