- 21 Temmuz 2016
- 1.219
- 1.593
- 39
-
- Konu Sahibi adventurerpassenger
Herkesin beni haksız bulması beni haksız yapmaz...Ben tepkilerden yılan biri olsa idim konuyu takip etmez firar ederdim...bak hala burdayım...söylediklerimin de hala arkasındayım...sadece kendimle ilgili çok bilgi vermek istemiyorum.ne alakası var deşifre olmakla
tepki alacağınız bi rakam demek ki yazmaktan bu kadar korkuyorsunuz
geçiniz bunları
herkes sizi haksız buldu
İnşallah kiracınız akıllıdır da tahliye taahhütnamesinin tarihsiz ya da tarihli fotoğrafını çekmiştir böylece tarihsizse hukuken geçersiz oluyor tarih varsa da tarihi geçtiyse yine geçersiz oluyor. Ayrıca tek taraflı olarak 2 ay önceden de feshedemiyorsunuz sözleşme tarihinden en az 1 ay önceden ihtar çekmeniz gerekiyor ve ihtar çekmenize rağmen kiracı çıkmak istemezse dava açma hakkınız oluyor ihtar çekmezseniz dava açma hakkınız da yok. Umarım ki kiraciniz tahliye taahhütnamesini geçersiz kılabilir o zaman dava açsanız da başka eviniz olduğu için kazanamazsiniz oturmaya devam eder. Ayrıca tahliye taahhütnamesini geçerli olarak kullansanız ve kiraciniz çıkmazsa yine dava açmanız gerekir Türkiye de özellikle kira davalarının sonuçlanması 2 yıl sürüyor kiraciniz da 2 yıl boyunca oturur.Kredim kiracıyı ilgilendirmiyorsa onun durumu da beni ilgilendirmez o zaman..sokarım devreye tahliye taahhütnamesini paşa paşa çıkar..evet merhametinden kabul etti tatlım kanunları bilmiyor olabilirsin hatırlatayım... Evin kiraya verildiği ilk yıl bitmeden iki ay öncesine kadar ev sahibi sözleşmeyi feshedebilir...Dolayısıyla evet kiracıya merhamet ettik...Merhamet etmeyip de sözleşmeyi feshetseydik şu an verdiği paranın iki katını verip yeni eve çıkmak zorunda kalacaktı..ahahahah ok.?
hanımefendi haksızsınızHerkesin beni haksız bulması beni haksız yapmaz...Ben tepkilerden yılan biri olsa idim konuyu takip etmez firar ederdim...bak hala burdayım...söylediklerimin de hala arkasındayım...sadece kendimle ilgili çok bilgi vermek istemiyorum.
Piyasadaki fiyatları ben belirlemiyorum kardeş bu kadar duyar kasmaya gerek yok...arz talep dengesi diye birsey var...azalan ürünlerin fiyatı artar...ekonomide bu böyledir...Ok?kiracım depremzede de değil ayrıca...hanımefendi haksızsınız
siz sırf depremden dolayı piyasadaki kiralar arttı diye bir senelik kiracıyı düzeninden edemesiniz
evinizi kiralarken enflasyon başta olmak üzere başka etkenlerin de etkisiyle piyasanın değişebileceğinin
farkında olarak kiralamanız gerekirdi
kimseyi böyle mağdur edemezsiniz böyle bi hakkınız yok
istediğiniz şey insanlığa sığmıyor
çünkü bu mantıkla düşünmeye devam ederseniz şuan bi kiracıyı çıkarıp piyasa fiyatından yeni birine kiraladığınızda
1 sene sonra kiranız enflasyon karşısında eriyince siz o kişiyi de çıkarmak isteyeceksiniz
ama bu böyle bir sistem değil
taşınmak maddi manevi ne kadar yorucu bir süreç farkında değil misiniz ?
siz ancak şu durumda haklı olabilirdiniz: kiracınız atıyorum 4-5 senelik olurdu
kirası da piyasanın çok altında kalırdı
o zaman haklısınız derdik
ama daha 1 sene olmuş piyasanın ne kadar altında kalmış olabilir ?
eşiniz için merhamet etti falan dediniz de sonuçta eşiniz salak değilse mantığına uymayan bişeyi de
sırf merhamet etmek için kabul etmez ?
demek ki adamın aklına yattı ki %50de anlaştılar ?
elinizdeki tahliye taahhütnamesine de o kadar güvenmeyin
kira geliriniz sizin kredinizi karşılamak zorunda değil düzgün hesap yapıp ona göre kiralasaydınız o zaman ?
kendi vicdansızlığınıza göre at koşturabileceğiniz bi konu değil bu
bu kadar paracı olmak iyi değil hele ki beton üzerinden paracılık en kötü şey
gördük yani yüz binlerce bina 1 dk içinde yerle bir oldu
insanlıktan çıkacak kadar değer vermeye gerek yok kıytırık binalarınıza
değmez, allah darbeyi öyle bi vurur ki nerden geldiğini anlamazsınız. insaf biraz
deprem sebebiyle fırsatçılık etmiş oluyorsunuz tövbe haşa yani allah'tan korkun bak çocuklarınızdan çıkar bu günün birinde
Gayet de haklıyım...buradaki kiracıların bana haksızsın demesi beni haksız yapmaz...hanımefendi haksızsınız
siz sırf depremden dolayı piyasadaki kiralar arttı diye bir senelik kiracıyı düzeninden edemesiniz
evinizi kiralarken enflasyon başta olmak üzere başka etkenlerin de etkisiyle piyasanın değişebileceğinin
farkında olarak kiralamanız gerekirdi
kimseyi böyle mağdur edemezsiniz böyle bi hakkınız yok
istediğiniz şey insanlığa sığmıyor
çünkü bu mantıkla düşünmeye devam ederseniz şuan bi kiracıyı çıkarıp piyasa fiyatından yeni birine kiraladığınızda
1 sene sonra kiranız enflasyon karşısında eriyince siz o kişiyi de çıkarmak isteyeceksiniz
ama bu böyle bir sistem değil
taşınmak maddi manevi ne kadar yorucu bir süreç farkında değil misiniz ?
siz ancak şu durumda haklı olabilirdiniz: kiracınız atıyorum 4-5 senelik olurdu
kirası da piyasanın çok altında kalırdı
o zaman haklısınız derdik
ama daha 1 sene olmuş piyasanın ne kadar altında kalmış olabilir ?
eşiniz için merhamet etti falan dediniz de sonuçta eşiniz salak değilse mantığına uymayan bişeyi de
sırf merhamet etmek için kabul etmez ?
demek ki adamın aklına yattı ki %50de anlaştılar ?
elinizdeki tahliye taahhütnamesine de o kadar güvenmeyin
kira geliriniz sizin kredinizi karşılamak zorunda değil düzgün hesap yapıp ona göre kiralasaydınız o zaman ?
kendi vicdansızlığınıza göre at koşturabileceğiniz bi konu değil bu
bu kadar paracı olmak iyi değil hele ki beton üzerinden paracılık en kötü şey
gördük yani yüz binlerce bina 1 dk içinde yerle bir oldu
insanlıktan çıkacak kadar değer vermeye gerek yok kıytırık binalarınıza
değmez, allah darbeyi öyle bi vurur ki nerden geldiğini anlamazsınız. insaf biraz
deprem sebebiyle fırsatçılık etmiş oluyorsunuz tövbe haşa yani allah'tan korkun bak çocuklarınızdan çıkar bu günün birinde
size söyleyebileceğim tek şey inşallah kendiniz gibi kiracılarla karşılaşırsınızPiyasadaki fiyatları ben belirlemiyorum kardeş bu kadar duyar kasmaya gerek yok...arz talep dengesi diye birsey var...azalan ürünlerin fiyatı artar...ekonomide bu böyledir...Ok?kiracım depremzede de değil ayrıca...
Ah cnm nasıl korktum bir bilsen...entelektüel eleştiriymiş...yaw he he
Bizden değil alacağın ah lardan kork sen, gerçekten kötü birisinAh cnm nasıl korktum bir bilsen...entelektüel eleştiriymiş...yaw he he
Gayet de haklıyım...buradaki kiracıların bana haksızsın demesi beni haksız yapmaz...
Eşim beni gayet de ciddiye alıyor tatlım, haklı olduğumu da biliyor çünkü evi biz 1 yıl önce zaten piyasanın altında verdik...ama adam yurtdisinda olduğumuz için uğraşmak istemiyor kimse ile...size söyleyebileceğim tek şey inşallah kendiniz gibi kiracılarla karşılaşırsınız
kalbimiz ve zihnimiz bir aynadır aynı zamanda
mutlaka kendiniz gibi birilerini bulursunuz işte o zaman anlarsınız demekki nasihatle değil
müsibetle anlamanız gerekiyor
yalnız bu konuda eşiniz tarafından ciddiye alınmadığınız detayını hep atlıyorsunuz :)
ya rakam soruyoruz vermeye ödün patlıyor hala piyasanın altında diyorsunEşim beni gayet de ciddiye alıyor tatlım, haklı olduğumu da biliyor çünkü evi biz 1 yıl önce zaten piyasanın altında verdik...ama adam yurtdisinda olduğumuz için uğraşmak istemiyor kimse ile...
Tabi tabi o yüzden evimi kiraya verirken akbaba gibi davranmayıp evimi ederinin altında verdim kiraya...o kadar da kötüyüm işte..Bizden değil alacağın ah lardan kork sen, gerçekten kötü birisin
Burda sana yalan söylesem elime ne geçecek....o kadar psikopat biri değilim emin ol...ya rakam soruyoruz vermeye ödün patlıyor hala piyasanın altında diyorsun
kimse inanmıyor sana burda artık :)
El insaf diyorum.arkadaslar ben ev sahibiyim...bir evim kirada diger evimde de esyalarım var ve hala kredısı bitmedi..ben de yurt dısındayım...kiracı gecen sene yerlestı bi senesi dolucak yakında...neyse verdigi kira emsallerının yarısı kadar...aradık konustuk yuzde 25 az oluyor artıralım dıye ...yuzde 50 den fazla veremem deyınce esım de kabul etti merhametınden..ama kiranın anlastıgımız yeni hali de dusuk kalıyor yıne....neyse ben dıger eve de bayagı bı kredı oduyorum..yurtdısında ıken bı sekılde oduyorum bu kredıyı fakat bu sene sonunda turkıyeye donus yapıcaz ve ben sımdıden kredıyı orada ıken nasıl odeyecegız dıye dusunmeye baslamıs vazıyetteyım...kiracı ile tahliye taahhutnamem var...turkıyeye donme asamasında kiracımı ben oturacagım diyerekten cıkarma hakkım var mı...bilenler varsa yardımcı olabilir mi...
.not: bilgisayardan yazıyorum..klavye sıkıntılı arkadaslar o yuzden noktalama ısaretlerıne dıkkat etmeden yazdım...kusura bakmayın...
Yahu kardeşim vermeseydin kiracı gelip kafana silahmi dayadı ucuza ver diye, insanlara uygun gelmiş tutmuşlar gereken zamda yapılmış daha ne istiyorsun. İnsanların size beddua etmesi arkandan ev sahibim böyle kansizdi demesi hosunuzami gidiyor anlamıyorum kiTabi tabi o yüzden evimi kiraya verirken akbaba gibi davranmayıp evimi ederinin altında verdim kiraya...o kadar da kötüyüm işte..