bir kiracı konusu da benden olsun

İstanbul artık çok daha ayrı oldu . 7500 dese bizim ev sahibi keşke . Biz on bine tamamiz . Sizin de yapacağınız birşey yok ben bu fiyata mesela kızamıyorum . Sizde sonuçta aynı enflasyonu yaşıyorsunuz . İstediğiniz fiyat gayet normal .

inanın her sene zam zamanı gelince söylemeye çekiniyorum. bana vericekleri parayı helal etsinler verdikleri para onları çok zora sokmasın isterim. çocuklarının zaruri ihtiyaçlarından kesip bana çok yüksek bi kira verse ben o paradan hayır göremem , bu dünyada hepimiz kiracı deilmiyiz bi gün bırakıp gideceğiz çokta güvenmemek lazım dünya malına ....

Olanı söylemek başka "zaten senin kocan da" diye bel altı vurmak başka. Ben de kadına katılmıyorum ama bu onu bulduğumuz her açıktan vurmayı gerektirmiyor..
insanlara nasıl davranırsa nasıl konuşursa öyle karşılık alır.
dünden beri insanları vurmadığı yer kalmadı bu kadar fırsatçılık olmaz!

Keşke herkes aynı bakış açısında olsa. Evet insanların çoğu mecbur kendilerinden kısıp veriyor kirayı . Şu an bende vicdani bir iklemdeyim çocuğu bırakıp ise baslasam alacağım maaş belli birde bakıcı parası elime kalacak beş altı bin . Bir taraftan diyorum çocuk küçük iki yaşına girsin en azından şimdi bu ev sahibi çıkın derse ne olacak. Yani o kadar saçma bir durum ki herkes aynı durumda .
Önceden iki kişi çalışırken bir şekilde birikim yapıp çocuk sahibi olduk . Hiç böyle hayal etmemiştim yani şimdi konuşurken fark ettim iki yılda kira fiyatı 15 katına çıkmış . Kim tasavvur edebilir ki bunu .

çocuğunuz kreş yaşına kadar bekleyebilirseniz , ozaman çalışırsınız

çocuğunuz kreş yaşına kadar bekleyebilirseniz , ozaman çalışırsınız
Bakalım inşallah evden calisacagim bir işe geçmeyi planlıyorum . Bu konuları da burada anlatmamin sebebi aslında ev sahiplerine kiracının ne düşündüğünü anlatmak . Yani insanlarin niyeti kimsenin evini gaspetmek veya zarara uğratmak değil . Kimse de kavga dövüş içinde birinin evinde oturmaktan zevk almaz . Herkes makul bir yolda anlaşmalı . Bu süreç geçecek bir şekilde. Başkalarını da bu kadar strese sokarak yaşatmakta etik değil . Ben sizin bakış açınizi çok beğendim . Umarım hep kalbinize uygun insanlarla karşılaşırsınız . Bizde sizin gibi ev sahibi buluruz inşallah

benim ev sahibim de bu sene zam zamanı geldiğinde söylerken isterken çok çekindi
istediği rakam ne pahalı ne de düşük , orta karar bişeydi
ne emsal muhabbeti geçti ne başka bişeyle kıyasladı sadece genel ekonomik sorunlardan bahsetti
çünkü sağduyulu , empati yapabilen, vicdanı olan, hukuğu da bilen, hem kiracının hemde
ev sahibinin yasal haklarına hakim biri
e tüm bunların üstüne halden anlamakta eklenince bizde helali hoş olsun dedik anlaştık
hatta onun işini kolaylaştıracak bir ricası da oldu onu da kırmadık tamam dedik
insan gibi insan çünkü görmüş geçirmiş biri , paragöz değil şark kurnazı değil fırsatçı değil
ben o yüzden hep derim allah herkesin karşısına kendi gibileri çıkarsın diye
inşallah sizin de karşınıza daima iyi niyetli kiracılar çıkar

amin canım Allah herkese oturabileceği bi ev nasip etsin, çok şükür kirada hiç oturmadım, ama insanları anlamak vicdanlı olmak çok zor değil inanın, ( benim kiracı diye hitap etmek bile hoşuma gitmiyo, ben komşum diye söylüyorum. bahsederken ) inşallah kiraların durumu yiyecek,içeçek ve diğer bütün kalemlere yapılan fahiş zamlar bi düzene girer...
evde çalışmaya uygun mesleğiniz varsa tabiki çalışın gelirin azı çoğu olmaz. Allah bereketini verir. kolaylıklar diliyorum.

Allah razı olsun ne güzel anlatmışsınız ev sahibinizdende Allah razı olsun amin güzel duanız için evet ekonomik sorunlar hepimizin derdi ama bunun acısını evimizde oturan kişiden çıkartamayız. Allah bunun hesabını bi gün sorar....

Konu sahibinin anlamak istemedigi şu. Sanıyor ki bütün kiracılar birlik olduk ev sahipligini çekemiyoruz evlerini istila ediyoruz.
Ben kiracı olarak %100 zammı kabul ettim daha ne olsun. Ki bir öncekinde de aynı oranda artış oldu. Kiracılar demiyor ki her şeyin fiyatı uçarken oturduğum evin kirası kuş kadar olsun. O kalan parayı yemek benim boğazımdan geçmez zaten. İki tarafın da insanlığına bu dığar. Açgözlü olmamak.
Ha ben yaptım çünkü 4-5 yıllık kiracıyım adama da hak verdim. Ama ben taşınalı 1 yıl olmuşken bunu yapsaydı papaz olurduk. Çünkü bunun ne yasal ne de etik hiçbir tarafı yok.

Evet yazmadım...Çünkü herkese cevap yetiştirecek kadar burayı takmıyorum...Ayrıca önüme gelen her avukata güvenecek kadar da cahil değilim...Güvenilir birini bulur ona sorarım...Gerçek hayatta meşguliyetlerim de var zamanım yok herkese cevap yetiştirecek kadar...Evet hala haklıyım diyorum ...Ayrıca size ne benim kafamdaki plandan...

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Karşılıklı mantıklı bir fiyatta anlaşmak önemli

Çok teşekkür ederim size de

Bence de bize ne ama siz sordunuz ya çıkarabilir miyim diye. Bize neyse en başta soruyu açma amacınız neydi bu kadar yoğun gündeminizde, can sıkıntısı mı?

Hanımlar lütfen sakin olun, üsluplara dikkat edin polemiğe girmeyin.
Birkaç gündür ev sahibi-kiracı içerikli konular arttı yine, yeni yılla beraber kiralara gelecek zam oranları yüzünden sanırım.
Hepsini okuyunca içimden geçen Rabbim herkese vicdan merhamet nasip etsin, mal mülk hepsi yalan çünkü ev dediğiniz 65 saniyede yok oluyor, 6 Şubatta 11 ilde tam 65 saniyede milyonlarca aile evsiz kaldı

Hepimiz göçüp gideceğiz geride kalan malımız mülkümüz değil vicdanımız merhametimiz yazılacak amel defterimize.

Bizim de kiracımız var,evi ona güvenip almadık .Altı yıl tek kuruş artırmadık.Üç günlük dünya için çok tamaha gerek yok bence .Yatırımsa amacınız farklı alanlara kayın.Bir de ödeyeni düşünün,rızkından kesip veriyor.
Fırsatçıların başını marketler değil ,ev sahipleri çekiyor.Afedersin ahır gibi evlerini bir de saray zannetmezler mi?

15-20 yildan fazla eski her yerinden koku gelen evleri saray sanıp 15-20bin isteyenler çok maalesef. İnsan utanısı geliyor.
Konu sahibi tutarlardan bahsetmiyor o da düşündürüyor acaba ne? Küçük çocukların varmış onların karşısına iyi insanlar çıkarsın
Bu dünya karma bir gerçektir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…