- 21 Temmuz 2016
- 1.219
- 1.594
- 39
-
- Konu Sahibi adventurerpassenger
cherricim baska evım var...esyalarım da ıcınde..kıradakı evım eskı...onda oturup esyalarımın bulundugu yeni evı kıraya versem kredımı rahat oderım..fakat yeni evde oturup eski evden gelen mevcut kıra ıle krediyi odeyemem...Evet, baska eviniz yoksa ben oturcam diyerek cikarabilirsiniz. Baska eviniz varsa nasil oluyor bilmiyorum
cherricim baska evım var...esyalarım da ıcınde..kıradakı evım eskı...onda oturup esyalarımın bulundugu yeni evı kıraya versem kredımı rahat oderım..fakat yeni evde oturup eski evden gelen mevcut kıra ıle krediyi odeyemem...
neden emsalleri kadar yapsın yahu ?Bebeişim bence seni yumuşakyüzlü bulmuşlar o yüzden yiyorlar ... annem de aynısıydı , kira artırmak için aramış kiracısını adam acındırmış kendini annem de tamam demiş en son aldım telefonu ben konuştum baktım bizimki yapamayacak. Yeni kira bu, beğenirseniz dedim. paşa paşa kabul ettiler. Kirayı emsalleri kadar yapın bildirin o kadar.
valla bu vebalin altında ben ezilmem cunku enflasyonu artıran ben degılım...ayrıca enflasyon degıldı benım evımın bulundugu yerdekı evlerın kirasındaki asırı artıs sebebı...depremdi....depremden sonra cok goc alınca oralar 1 ayda 3 katına cıktı ev fıyatları...yani arz talep dengesinden dolayı ev kiraları 3 katına cıktı...yani bu kıracının cıkması durumunda evi su an ki mevcut emsallerının degerınde kiraya verirsem sonrasında pısman olacagımı dusunmuyorum...ayrıca kiracım zaten ben onu cıkarıncaya kadar gayet dusuk bir fiyattan evimde oturarak hakkıma girmis olucak...o da ona yeter bence...türkiyedeki enflasyondan dolayı para 1 sene içinde %100 civarı eriyor
yani siz bu kiracıyı şimdi evden çıkarıp yeni birine atıyorum 20.000 tl kiraya verseniz
o 20.000 tl de 1 sene içinde eriyecek, emsallerden daha düşük kalacak
siz yine tatmin olmayacaksınız kira geliri ile
ne yapmayı düşünüyorsunuz her sene kiracılarınızı evinden düzeninden mi edeceksiniz ?
her yıl kiracı mı değiştireceksiniz ?
yani mesele kira miktarı da değil aslında paramızın 1 sene içinde ciddi değer kaybetmesi
aldığınız kira 50.000 tl de olsa 1 sene sonunda sizi tatmin etmeyecek
tahliye taahhütnemasi varsa evet çıkarabilirsiniz evden
eğer yoksa başka eviniz daha olduğu için ben oturucam gerekçesi ile çıkaramazsınız
kira meselesinden bu kadar memnuniyetsizseniz satın evi, parasını başka araçlara yatırın
insanları 1 sene dolunca para yüzünden çıkarmak hakkına girmek oluyor çünkü
ben olsam bu vebalin altında çok ezilirdim ...
allahtan eşiniz başkalarının halinden anlayan bi adammış
Ayrıca kiracıyı çıkartıp başka birine kiraya verirse ve bu kiracı tarafından tespit edilirse konu sahibinin başı epey ağıracakneden emsalleri kadar yapsın yahu ?
ne hakkı var ?
1 senelik de olsa eski kiracı sayılıyor
ve 5 senesi dolmadıysa emsal kira isteyemezsiniz kimseden
bu ülkede yasa var kanun var herkesin hakkı var
muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz
kirayı emsalleri kadar yap bildir diye bi dünya yok
insanları yanlış yönlendiriyorsunuz
yumusak yuzlu olan esım...kavga cıkacagını bıldıgı ıcın telefonu bana vermedı...mahkemeyle ugrasmayalım zaten yurtdısındayız ortada bulusalım dıye adamın dedıgını kabul ettı...Bebeişim bence seni yumuşakyüzlü bulmuşlar o yüzden yiyorlar ... annem de aynısıydı , kira artırmak için aramış kiracısını adam acındırmış kendini annem de tamam demiş en son aldım telefonu ben konuştum baktım bizimki yapamayacak. Yeni kira bu, beğenirseniz dedim. paşa paşa kabul ettiler. Kirayı emsalleri kadar yapın bildirin o kadar.
Kardeşim sen yurtdışında aldıgın euro lar ile mutlu mestu yaşarken,buradaki halkın yarısından fazlası aldıgı 17.000 asgari ücret ile eziliyor(hoş onuda daha alamadılar ama)valla bu vebalin altında ben ezilmem cunku enflasyonu artıran ben degılım...ayrıca enflasyon degıldı benım evımın bulundugu yerdekı evlerın kirasındaki asırı artıs sebebı...depremdi....depremden sonra cok goc alınca oralar 1 ayda 3 katına cıktı ev fıyatları...yani arz talep dengesinden dolayı ev kiraları 3 katına cıktı...yani bu kıracının cıkması durumunda evi su an ki mevcut emsallerının degerınde kiraya verirsem sonrasında pısman olacagımı dusunmuyorum...ayrıca kiracım zaten ben onu cıkarıncaya kadar gayet dusuk bir fiyattan evimde oturarak hakkıma girmis olucak...o da ona yeter bence...
şuan bu kiracının ödediği mevcut kira ne kadar ?valla bu vebalin altında ben ezilmem cunku enflasyonu artıran ben degılım...ayrıca enflasyon degıldı benım evımın bulundugu yerdekı evlerın kirasındaki asırı artıs sebebı...depremdi....depremden sonra cok goc alınca oralar 1 ayda 3 katına cıktı ev fıyatları...yani arz talep dengesinden dolayı ev kiraları 3 katına cıktı...yani bu kıracının cıkması durumunda evi su an ki mevcut emsallerının degerınde kiraya verirsem sonrasında pısman olacagımı dusunmuyorum...ayrıca kiracım zaten ben onu cıkarıncaya kadar gayet dusuk bir fiyattan evimde oturarak hakkıma girmis olucak...o da ona yeter bence...
Sizin bu kalbinize uygun bir hayat diliyorum . Akbaba gibi ne korkunçvalla bu vebalin altında ben ezilmem cunku enflasyonu artıran ben degılım...ayrıca enflasyon degıldı benım evımın bulundugu yerdekı evlerın kirasındaki asırı artıs sebebı...depremdi....depremden sonra cok goc alınca oralar 1 ayda 3 katına cıktı ev fıyatları...yani arz talep dengesinden dolayı ev kiraları 3 katına cıktı...yani bu kıracının cıkması durumunda evi su an ki mevcut emsallerının degerınde kiraya verirsem sonrasında pısman olacagımı dusunmuyorum...ayrıca kiracım zaten ben onu cıkarıncaya kadar gayet dusuk bir fiyattan evimde oturarak hakkıma girmis olucak...o da ona yeter bence...
evet çakallık peşinde koşmanın böyle güzel sonuçları oluyor :)Ayrıca kiracıyı çıkartıp başka birine kiraya verirse ve bu kiracı tarafından tespit edilirse konu sahibinin başı epey ağıracak
neden emsalleri kadar yapsın yahu ?
ne hakkı var ?
1 senelik de olsa eski kiracı sayılıyor
ve 5 senesi dolmadıysa emsal kira isteyemezsiniz kimseden
bu ülkede yasa var kanun var herkesin hakkı var
muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz
kirayı emsalleri kadar yap bildir diye bi dünya yok
insanları yanlış yönlendiriyorsunuz
E daha evi 1 sene once kiraya vermissiniz 10 sene once degil .normal zamandada kira zammi efe tufeye gore yapiliyor oda suan yuzde 50 yuzde 60 yapiyor yani yuzde 25 degil normal zamanda olmasi verektigi kadar yapmis ..daha ne istiyorsunuz ?arkadaslar ben ev sahibiyim...bir evim kirada diger evimde de esyalarım var ve hala kredısı bitmedi..ben de yurt dısındayım...kiracı gecen sene yerlestı bi senesi dolucak yakında...neyse verdigi kira emsallerının yarısı kadar...aradık konustuk yuzde 25 az oluyor artıralım dıye ...yuzde 50 den fazla veremem deyınce esım de kabul etti merhametınden..ama kiranın anlastıgımız yeni hali de dusuk kalıyor yıne....neyse ben dıger eve de bayagı bı kredı oduyorum..yurtdısında ıken bı sekılde oduyorum bu kredıyı fakat bu sene sonunda turkıyeye donus yapıcaz ve ben sımdıden kredıyı orada ıken nasıl odeyecegız dıye dusunmeye baslamıs vazıyetteyım...kiracı ile tahliye taahhutnamem var...turkıyeye donme asamasında kiracımı ben oturacagım diyerekten cıkarma hakkım var mı...bilenler varsa yardımcı olabilir mi...
.not: bilgisayardan yazıyorum..klavye sıkıntılı arkadaslar o yuzden noktalama ısaretlerıne dıkkat etmeden yazdım...kusura bakmayın...
Kira fiyatlarını belirleleyn bir sistem mi var sanki türkiyede?Ne yapsin konu sahibesi, 15.000lik eve 5.000 mi alsin ... bir noktada enayi yerine konulmak da adama koyar, yanlis anlamayin isteyen zirt pirt arayip kirayi artirsin demiyorum ama bence konu sahibesinin uzakta olmasindan faydalaniyor kiracilar.
Maaşının hepsini o olmazsa en az üçte ikisini kalan üçte birle de artık ev gecindirsin borçlansin az yaksın ısınmasın gerekirse gebersin ona ne ?E daha evi 1 sene once kiraya vermissiniz 10 sene once degil .normal zamandada kira zammi efe tufeye gore yapiliyor oda suan yuzde 50 yuzde 60 yapiyor yani yuzde 25 degil normal zamanda olmasi verektigi kadar yapmis ..daha ne istiyorsunuz ?