bir kiracı konusu da benden olsun

Çünkü insani olanaklar sunan bir yerde yaşayıp oradaki gelirine uygun olarak orada ev sahibi olmak yerine sömürüye açık ekonomisi bitik insanlarının neredeyse yarısının ekmeği zor bulduğu bir yerde işi iyice zorlaştıracak ekonomiyi iyice baltalayacak bir yöntem bu.
Katılmıyorum. Konu özelinde konu sahibini gömenlerdenim ama tutup da imkanının olduğu veya ekmeğini kazandığı yerden paralarla istediği yerden yatırım yapmasına,ev sahibi olmasına ahlaka aykırı diyemem. Siz de demeyin. Sizde gidin gurbete dil öğrenin çalışın ırkçılık farklı mentalite hepsini aşın kendinizi kabul ettirin ondan sonra konuşalım.

Kredim kiracıyı ilgilendirmiyorsa onun durumu da beni ilgilendirmez o zaman..sokarım devreye tahliye taahhütnamesini paşa paşa çıkar..evet merhametinden kabul etti tatlım kanunları bilmiyor olabilirsin hatırlatayım... Evin kiraya verildiği ilk yıl bitmeden iki ay öncesine kadar ev sahibi sözleşmeyi feshedebilir...Dolayısıyla evet kiracıya merhamet ettik...Merhamet etmeyip de sözleşmeyi feshetseydik şu an verdiği paranın iki katını verip yeni eve çıkmak zorunda kalacaktı..ahahahah ok.?
Dilerim herkes hak ettigini bulur. Basta bu kafada ki ev sahipleri

Böyle durumda ne denir bilemiyorum ev sahipleri de kendince haklı kiracı desen zaten zor durumda bu millet hem kira verip hem evi nasıl geçindirecek maddi durumu iyi olan ev sahipleri vicdanen biraz durumu idare edecek ama şöyle de bir durum var kiracı kafasına esince çıkıyor ya evi de güzel harap edenler olabiliyor bu sefer olan ev sahibine oluyor yani kira parası çok da bir şey değil yani zaten yüzde 25 zam iken para eridi yüzde 50 yapmak durumunda kalıyorsun onda bile o para kayda değer bir şey değil babam mesela kiraya verirken asgari ücretli bir ailenin geçinebileceği gibi bir paraya veriyor vicdanen yapamam diyor ama kayınpederimin fabrika binası var onda çok eski kiracı olduğu için yüzde 25 yapa yapa para eridi bu sene dedik yapacak bir şey yok enflasyona göre kirayı belirleyeceğiz isterseniz çıkabilirsiniz yani napalım bunca senedir zaten uygundu daha da makul fiyattan oturamazlar Allah ülkemizin sonunu hayretsin para olmuş na nayyy

Bunu baştan beri söylüyorum bende zaten. Kesinlikle mantıkli olan birşey değil . Şu durumda böyle birşey . Ben evde oturduğum müddetçe zaten ev sahibine kirasını piyasadan ödedim. En son üç katına çıkarıp bana sanki evi benimle sen aldın dedi bana . Yani on görülemez bir noktada vicdanı olan insan zaten kirayı %25 arttirmaz. Her zaman enflasyon kadar oldu . Şimdi kira asgari ücret tutarında. Her zaman ortalama asgari ucretin üçte biri tutarında oluyordu kiralar . Dediğim gibi yüz bin konutlu TOKİ de on beş ilan var ve birileri sürekli fiyat arttırıyor . Bu artışın herhangi belirli bir sebebi yok . Ev sahipleri birbirine bakıp arttırıyor .
Ben tokilerde oturuyorum. Ödenen taksit 8-9 bin falan. Kiralar 25 bin. Ee o zaman tokide desin rayicin çok altında kaldı. Ben evi size satarken 300 bin den hesaplanmıştım. Şimdi 5 milyon oldu desin taksitleri ona göre düzenlesin. Yani bu açgözlülügun gerçekten hiç bir manası yok. Sanki 20 yıl ev almaya ugrasilmjs da birileri çökmüş gibi davranıyorlar bir de. Kirasını düzenli odedigin, düzenli tefe tufenin bile üstünde zam yaptığın ortamda yaranamiyirsun. Kaplumbağa değiliz ki sirtlanalim gidelim. Koca ev. Taşınmak kolay gibi bir de iki de bir tahliye ile tehdit ediyorlar. Ee patronlar da kafalarına göre işçi çıkarsın o zaman tazminatsız falan. Kanunları de hiçe sayma derdindeler. Ama vergiye gelince bankadan yatırmayı kabul etmezler. Rayicin çok altında gösterirler. Herkes işine gelen olayın işine gelen tarafıyla ilgileniyor..
Bu arada bu kurnaz olanlar herkese kurnaz. Kendi kiracisina fahiş zam yapıp, kendi ev sahibine yüzde 25 zam yapanı duydum. Resmen aradaki farkla bir maaş kadar gelir elde ediyorlar bazısı. Dediğim kesim de kalbur üstü kesim. Villasını kiraya vermis, siteye taşınmış falan bu tipler.
Nefret ettim insanların kötülüklerinden ya. Kimsede utanma kalmadı en kötüsü de bu. Her konu için konuşuyorum. Herkes aşırı pişkin.

Katılmıyorum. Konu özelinde konu sahibini gömenlerdenim ama tutup da imkanının olduğu veya ekmeğini kazandığı yerden paralarla istediği yerden yatırım yapmasına,ev sahibi olmasına ahlaka aykırı diyemem. Siz de demeyin. Sizde gidin gurbete dil öğrenin çalışın ırkçılık farklı mentalite hepsini aşın kendinizi kabul ettirin ondan sonra konuşalım.
Ben dil de biliyorum yurtdışında da yaşadım. Burada kiracıyım ve kirada evim de var ama vicdanıma ve adalete olan inancıma göre yaşıyorum. İnsanların zor şartlarda yaşadığı yerlerde akbaba gibi dolaşmak benim için ahlaki değil. Irkçılık konunun tam olarak neresinde onu anlamadım? Arapların buradan ev alıp ülkenin yerlilerinin ev sahibi olamamasından ne farkı var bunun? İnsan her şeyi yapabilir ama her yaptığı makbul değildir...

Ben yeterince vicdanlı davrandım...sen benim geçen sene evimi kaç liradan kiraya verdiğimi biliyormusun peki?Hayır...Bilmiyorsan yorum yapmayacaksın o zaman vicdan konusunda...Ben zaten evi verirken emsallerinden daha düşük fiyata vermiştim .Beni linçleyeceginize sistemi linçleyin.. hayır kiracıya gelince aman aman kanun seni koruyor yüzde 25 artır ev sahibinin zaten yasal hakkı yok daha fazla artırmaya diye kiracıyı gazlıyorsunuz...ama ben tahliye taahhütnamesi hakkımı kullanınca vicdansız oluyorum...yok yaaa...
Kahrol düsman al sana bombe 😐

Avukat olarak size kanunları ben de hatırlatmak isterim. Sizin 2 ay önceden fesih hakkınız yok. Türk Borçlar Kanunu madde 347 ile o hak kiracıya tanınmış bir haktır. Hatta aynı maddede kiralayanın hakkı olmadığı açıkça yazar.
Kanunda istisnaen sayılan sebepler dışında (ihtiyaç, tadilat, tahliye taahhüdü vs) 10 yıldan önce ev sahibi tahliye talep edemez.
Yürü be bxbxbbxxh digidkdigidkdigidk gaza geldim suvan😐😆

Ben dil de biliyorum yurtdışında da yaşadım. Burada kiracıyım ve kirada evim de var ama vicdanıma ve adalete olan inancıma göre yaşıyorum. İnsanların zor şartlarda yaşadığı yerlerde akbaba gibi dolaşmak benim için ahlaki değil. Irkçılık konunun tam olarak neresinde onu anlamadım? Arapların buradan ev alıp ülkenin yerlilerinin ev sahibi olamamasından ne farkı var bunun? İnsan her şeyi yapabilir ama her yaptığı makbul değildir...
Ya ben karmakarışık anlattım yada siz beni hiç anlamadınız. Konu sahibine olan tavrım belli,ama tutup da Avrupa’lardan kazandığı parayla Türkiye’den(kendi vatanından) ev almasın demek nasıl bir düşünce ? O ev almazsa buradaki kiracılar mı alacak veya buradaki kiracı ahmetin almak üzeri olduğu evi konu sahibi veya başka gurbette çalışan biri mi aldı kısmetini kapattı? Gurbette çalışıp kendi ülkesinde alır,hakkıdır,tercihidir,orada alamamıştır buradan almıştır,prensip olarak kendi topraklarından almıştır,emeklilik için yatırım yapıyordur? Yani çok sebebi olabilir. Nasıl bir Dubai’den gelip ev alan birisiyle bir tutarız,burası kendisinin vatanı.🙄

Yatırımcılar da eve para yatırmazsa kiracılar kiralık ev bulamaz,veya yatırımlık ev almazsa (tc vatandaşı) kiracı neyi kiralayacak? Herkes yurtdışından alsın veya altına faize yatırsın. 20 binlik evler olsun 30 bin.

Sürekli bir ev sahibi kiracı kavgası var maalesef. Bu konuda da birkaç mesajda gördüm, iyi niyetli olarak dava yoluna gitmesi önerilmiş kiracıların. Evet, mahkeme süreleri uzun ve bu kiracılar için avantaj. Ama bugünlerin yarınları da var. Yaşadığım ülkede eski ev sahibinden referans gelmeden yeni ev vermiyorlar. Türkiye’de de bunların başlayacağını düşünüyorum. İnsanlar mahkemeyle zaman kazanıyor ama ileri de ev tutmak istediklerinde zorlanacaklar. En iyisi uzlaşmak, ev sahibi de kiracı da orta yolu bulmalı.
Yurtdisinda boyle bi ev sahibi kiraci kavgasi yok ki. Burda millet birbirinin gozunu oyuyo. Ev sahiplerinin bi kismu kanli dolunayda vampirden beter. Referans vermez anca düello icin mekan saat verir

Ya ben karmakarışık anlattım yada siz beni hiç anlamadınız. Konu sahibine olan tavrım belli,ama tutup da Avrupa’lardan kazandığı parayla Türkiye’den(kendi vatanından) ev almasın demek nasıl bir düşünce ? O ev almazsa buradaki kiracılar mı alacak veya buradaki kiracı ahmetin almak üzeri olduğu evi konu sahibi veya başka gurbette çalışan biri mi aldı kısmetini kapattı? Gurbette çalışıp kendi ülkesinde alır,hakkıdır,tercihidir,orada alamamıştır buradan almıştır,prensip olarak kendi topraklarından almıştır,emeklilik için yatırım yapıyordur? Yani çok sebebi olabilir. Nasıl bir Dubai’den gelip ev alan birisiyle bir tutarız,burası kendisinin vatanı.🙄

Yatırımcılar da eve para yatırmazsa kiracılar kiralık ev bulamaz,veya yatırımlık ev almazsa (tc vatandaşı) kiracı neyi kiralayacak? Herkes yurtdışından alsın veya altına faize yatırsın. 20 binlik evler olsun 30 bin.
Yoo söylediğiniz şey çok kompleks ve anlaşılmaz bir şey değil. Sadece farklı düşünüyoruz. Amaaan her yerin iyisi var kötüsü var klişesiyle kapatalım boşverin:) uyku bastırdı. iyi geceler.

Bebeyim burdan ev aliyo ama buranin kanununu tanimiyo. Yapsin bakayim o kira artis oranini Almanya'dan ev alip

Ne kadar rahat yazıyorsunuz ya "şehir depremden sonra göç aldı fiyatlar arttı ehehe" diye.
Deprem bölgesinde, nispeten daha az hasar gören illerden birinde yaşıyorum. İnsanlar boşta nakliye aracı ve kiralayacak ev bulamadıkları için kış ortası kaldırımlara yığdılar eşyalarını muşambalara sarıp. Başında beklediler gece gündüz.
Demek göç aldınız ve kiralar fırladı. İnsanların muhtaç durumundan yararlanmış olmayı nasıl böyle rahatça yazabiliyorsunuz aklım almıyor.

Kredi sizi zorluyorsa satın evinizi. Kiralar sürekli artacak çünkü. Sizin aklınız da hep yeni emsallerde kalacak belli ki. İnsanları her sene taşınmaya zorlayıp başlarına iş açmamış olursunuz.

Bebeyim burdan ev aliyo ama buranin kanununu tanimiyo. Yapsin bakayim o kira artis oranini Almanya'dan ev alip
Ya o ayrı bu ayrı. Konu üzerine ne kadar tü kaka olduğunu sayfalarca yazdık zaten. Ben yurtdışından kazanılan para ile tc vatandaşlarının kendi ülkesinde ev almasını yadırgamıyorum arjenle fikir farklılıklarımız bu yöndeydi

Ya o ayrı bu ayrı. Konu üzerine ne kadar tü kaka olduğunu sayfalarca yazdık zaten. Ben yurtdışından kazanılan para ile tc vatandaşlarının kendi ülkesinde ev almasını yadırgamıyorum arjenle fikir farklılıklarımız bu yöndeydi
Kiz ben de yurrdisinda yasiyorum benim icin de konus bxbxbxb

Özelden yazarım burdan yazmak istemiyorum ...kendimle ilgili çok fazla bilgi vermek istemiyorum deşifre olmamak için...ayrıca sürekli yazamıyorum küçük çocuklarım var zamanım kısıtlı..cekincem falan yok yanii...
ne alakası var deşifre olmakla
tepki alacağınız bi rakam demek ki yazmaktan bu kadar korkuyorsunuz
geçiniz bunları
herkes sizi haksız buldu

+++
insanların yatırım , parayı kullanma gibi tercihlerine kimse karışamaz
yurt dışında yaşamak kimseyi diğerinden daha üstün yapmıyor
belki çok emek verdi orda yaşayabilmek için belki de ailesinden gelen bazı kolaylıklar var , bilemeyiz
kimseyi de ilgilendirmez zaten

Yurtdisinda boyle bi ev sahibi kiraci kavgasi yok ki. Burda millet birbirinin gozunu oyuyo. Ev sahiplerinin bi kismu kanli dolunayda vampirden beter. Referans vermez anca düello icin mekan saat verir
O kavga da ekonomik durumumuzdan ve serbest piyasaya müdehaleden çıktı. Twitter’da yeni kiracı adaylarından geçmiş davalarını uyaptan görmek isteyeceklerini yazan insanlar gördüm. Haksız da değiller. İki tarafta da açgözlü ve fırsatçı insanlar var. Haklı olarak herkes kendini bunlardan korumak isteyecek.

X