• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kaç minik tavsiye lütfen

Eski eşine al çocuğa sen bak ben bakamayacagim de, bak gor çocuğu kapının önüne koyup nasıl kaçıyor :halay:

Ailem karsi cikmaz her zaman saygi duyarlar kararlarima.erkek kardesim ayni seyleri yasarim diye biraz korkup ve yigenine bebeklikten itibaren korumayi kollamayi vazife edinip baktigindan dolayi evlenmesin isterse ömrum oldukca ben bakarim diyor.duygusal daha cok : )

Bilemiyorum neden ama ben eski esimden cekiniyorum galiba.bazen arar acar kizima veririm konusur kapatir.hani 2.calisinda telefon acmazsam bir tedirgin oluyorum.

Aslinda medenice bak ben evleniyorum tabi ki kizini istedigin vakitte arar ve alirsin durum bu bil istedim demek isterim ama demeli miyim dememeli miyim emin degilim
ailenizi tebrik ederim ,sizinki genç yaşta yanlış bir seçim sonucu biten bir evlilik olmuş yinede şanslısınız ki kızınız gibi bir meleğe sahipsiniz.
keşke çalışsaydınız da ne ailenize ne kardeşinize muhtaç olmasaydınız, şimdi eski eş biraz sorunlu anladığım kadarıyla ondan çekinceniz o nedenle ama kızınızı alamaz merak etmeyin ona da birşey demek zorunda değilsiniz sizin özeliniz onu ilgilendirmez...
kardeşiniz sizi çocuğu gibi sahiplenmiş ama onunda bir hayatı var elbet birgün evlenecek hayatının sonuna kadar size bakamaz , onun korkularını anlıyorum ama ona düşen sizin kararınıza saygı duymak olur sadece...
aileniz zaten sizin kararlarınıza saygılı insanlar ama keşke bir ilişkiniz olduğunu bilselerdi en azından anneniz bilse idi...
ne yapmalıyıma gelince yeni eş adayınızın ailesinin sizi istememe durumu belli bir evlilik yapmışınız artı bir çocuk var ve siz rahata alışmışsınız maddi anlamda aileniz ev almış, masraflarınızı karşılıyor onlarda bu kadar sorumluluk altına evlatlarının girmesini istemiyor olabilir birşey diyemem...
ama madem o kişi ailesine sırt çevirdi bazı aile üyeleri sizi artık her halinizle kabullendi eğerki gerçekten seviyor ve evlenmeyi istiyorsanız kv adayınızla tanışmak sonrasında durumu ailenize izah edip bu işin adını koymak olur bence..

Herşey bir yana aileler vs. önce çocuğunuzu düşünün onun düzeni bozulacak siz evlendiğinizde eski eşinizin çocuğu alma durumu da var aynı şeyleri yaşamış birisi olarak sadece bir tavsiye sonunda çocuğunuzu kaybetmekte var lütfen çok iyi düşünün !

Eski eşine al çocuğa sen bak ben bakamayacagim de, bak gor çocuğu kapının önüne koyup nasıl kaçıyor :halay:
: )) daha cok ufakti ilk ve son 1 gecelik aldi.gece saat 2 gibi geldiler bunun atesi var dedi.bu dedim bu dedigin senin cocugun atesi varsa doktora goturmelisin.sen anlarsin o islerden dedi gitti.haklisiniz aslinda

Herşey bir yana aileler vs. önce çocuğunuzu düşünün onun düzeni bozulacak siz evlendiğinizde eski eşinizin çocuğu alma durumu da var aynı şeyleri yaşamış birisi olarak sadece bir tavsiye sonunda çocuğunuzu kaybetmekte var lütfen çok iyi düşünün !
Siz cocugunuzun velayetini mi kaybettiniz : (((

ailenizi tebrik ederim ,sizinki genç yaşta yanlış bir seçim sonucu biten bir evlilik olmuş yinede şanslısınız ki kızınız gibi bir meleğe sahipsiniz.
keşke çalışsaydınız da ne ailenize ne kardeşinize muhtaç olmasaydınız, şimdi eski eş biraz sorunlu anladığım kadarıyla ondan çekinceniz o nedenle ama kızınızı alamaz merak etmeyin ona da birşey demek zorunda değilsiniz sizin özeliniz onu ilgilendirmez...
kardeşiniz sizi çocuğu gibi sahiplenmiş ama onunda bir hayatı var elbet birgün evlenecek hayatının sonuna kadar size bakamaz , onun korkularını anlıyorum ama ona düşen sizin kararınıza saygı duymak olur sadece...
aileniz zaten sizin kararlarınıza saygılı insanlar ama keşke bir ilişkiniz olduğunu bilselerdi en azından anneniz bilse idi...
ne yapmalıyıma gelince yeni eş adayınızın ailesinin sizi istememe durumu belli bir evlilik yapmışınız artı bir çocuk var ve siz rahata alışmışsınız maddi anlamda aileniz ev almış, masraflarınızı karşılıyor onlarda bu kadar sorumluluk altına evlatlarının girmesini istemiyor olabilir birşey diyemem...
ama madem o kişi ailesine sırt çevirdi bazı aile üyeleri sizi artık her halinizle kabullendi eğerki gerçekten seviyor ve evlenmeyi istiyorsanız kv adayınızla tanışmak sonrasında durumu ailenize izah edip bu işin adını koymak olur bence..
Cok naziksiniz ne kadar detayli okuyup uzunca yazmissiniz
Cok tesekkur ederim.oncelikle.
Evet eski esim sorunlu.bir sekilde cekiniyorum ondan bunu yenemedim.
Erkek arkadasim da maddi olarak iyi durumdadir konu ve ailesinin sorunu benim.dediginiz gibi karsilikli bir gorelim birbirimizi tartalim.

Çocuğunu elinden almakla tehtit etmesi çok gereksiz çünkü hukuk sistemimize göre alması nerdeyse imkansız. Eğer sevginden hislerinden eminsen konuş bence hayat kısa zaman geçiyor. Mutlu olmak seninde hakkın.

Annenizle paylaşmayı öneririm öncelikle bu durumu,annenizin sizi hepimizden iyi yönlendireceğine eminim..
Hem ona herkesten önce anlatmış olur hem de fikrini alır ona göre hareket edersiniz..
Kayinvalide adayı ile tanıştıktan sonra anlatmak annenizi üzebilir bilmek hakkı diye düşünüyorum..
Eski eşe gelince kafaniza bu kadar takmak yerine düğün zamanı bir davetiye yollayın gitsin:KK66:
Varlığının ne faydası oldu ki bugüne kadar onu dert ediyorsunuz.Sizden evladınızı almak o kadar kolay değil önce yürek lazım o da emin olun o iskele babasında tek bulmayan şey görünen o ki..
Mutluluklar dilerim size umarım istediğiniz gibi olur hersey..
Annem daha cok istenmeyen biri durumunda oldugumu gorunce uzulecektir.bu tur diyaloglara girmelerini hic hic istemem.
Ben annesi ile once gorusmeyi birbirimizi olcer tartar ve tavir tutumlari anlariz diye dusunuyorum.ben en ufacik oglumun vazgecmedigi icin mecburi geldim kokusu hissedersem zaten evlenmeyi düşünmem. Ileride bu kaosta ne ben ne kizim yasayamayiz
Tanisma sonrasi annemle konusur fikir alir gonul alirim insallah : )

: )) daha cok ufakti ilk ve son 1 gecelik aldi.gece saat 2 gibi geldiler bunun atesi var dedi.bu dedim bu dedigin senin cocugun atesi varsa doktora goturmelisin.sen anlarsin o islerden dedi gitti.haklisiniz aslinda
Gordun mu. Aklinca tehdit ediyor, bir daha böyle bir tehditte bulunursa al çocuğunu de bak nasıl çark ediyor

Çocuğunu elinden almakla tehtit etmesi çok gereksiz çünkü hukuk sistemimize göre alması nerdeyse imkansız. Eğer sevginden hislerinden eminsen konuş bence hayat kısa zaman geçiyor. Mutlu olmak seninde hakkın.
Sanırim eski eslerde bu tehdit olmazsa olmaz bir olay olmus
Tehdit oldugunu bilsemde iste insanin icini karartiyor alirim birakmam sozleri.
Insallah mutlu olurum mutlu oluruz hepimiz ve sizlerde hayatin her evresinde

Herkese merhaba ve iyi aksamlar.
Ben önce kendimden bahsedeyim size.33 yasindayim..21 yasinda evlendim 24 yasimda kizimi dogurdum..ve siddet aldatma basladi aniden sonrasinda bosandim.
Eski esimden nafaka tazminat vs talep etmedim almiyorumda tek 1 canta ile ciktim kurtuldum cok sukur. Ailem yanimda .benim icin daha buyuk 1 ev aldilar ayirca bana da bir ev aldilar sehirden biraz uzak.hafta sonlari tatillerde kizimla gider havuza girer eglenir gelir kafa dinleriz
Cunku kizim ailemin oturdugu semtte okula gitmek istedi.
Kardesim her turlu masrafimi karsilar her ay duzenli parami hesabima yatirir elden dahi vermez mahcup olmamam icin
Allah ondan ve ailemden razi olsun.
Vee konuma geleyim.5 yıldır biriyle beraberim
Merhametli dürüst iyi kalpli biri.kizimda pek sever onu.babasi 5 6 ayda bir gelir oglen alir aksam olmadan geri getirir bu arada.erkek arkadasimin ailesi basta beni istemedi.hic bir sekilde razi degillerdi.hic gormedim tanismadim.evlatliktam red ederiz durumuna geldiler.kiz baktilar emri vaki yaptilar va vs fakat bunu yendi erkek arkadasim annesi abisi simdi sen mutlu olacaksan o da kizimiz olur diyorlarmis.babasi ben asla gelmem istemem diyormus ama onun fikri diyip umursamiyor.benim ailem ise 5 yildir bilmiyor biri oldugunu.simdi yaklasik 3 aydir annesi benimle bir kahve icip tanismak istiyor erteliyorum ama kacis durumum kalmadi.ardindan kendi ailemle konusmam gerekecek.erkek kardesim gerekirse ben evlenmem yigenimede ablamada omur boyu bakarim soylemlerinde.eski esim evlenirsem kizimi alirim sana birakmam diyor cocuk 3 defa ameliyat oldu sorsan bilmez neden oldu hangi sinifta ogretmeni kim ne sever vs vs.

Hanimlar sizce ben daha ertelemeden kayinvalide ile gorusmeli miyim?ailemle gorustukten sonra mi konusmaliyim.?evlenme tarihi gunu kararlasinca eski esime bizzat soylemeli miyim?kafamda bole sorular.simdiden cok tesekkurler.
Bence boyle bir risk almayin.Erkek arkadasinizin ailesi belli ki gonulsuz.Illa ki sorun cikacaktir.Allah muhafaza mustakbel esiniz nikahi bastiktan sonra degisirse napacaksiniz.Ne guzel duzeninizi oturtmussunuz aileniz de destek cikmis.Herkes bir hayat arkadasi ister elbet ama sizin hayat arkadasiniz da kiziniz oluversin.Hakkinizda hayirlisi :)

Ay bilmiyorum kendi durumumdan empati yapiyorum ama bosansam sanirim.bir daha evlenmeyi dusunmem. Cocugumla yer icer gezerim galiba :) Baksana simdiden ariza cikariyorlar kimisi. Gozumde buyudu birden kv kp sorunlari.

Herkese merhaba ve iyi aksamlar.
Ben önce kendimden bahsedeyim size.33 yasindayim..21 yasinda evlendim 24 yasimda kizimi dogurdum..ve siddet aldatma basladi aniden sonrasinda bosandim.
Eski esimden nafaka tazminat vs talep etmedim almiyorumda tek 1 canta ile ciktim kurtuldum cok sukur. Ailem yanimda .benim icin daha buyuk 1 ev aldilar ayirca bana da bir ev aldilar sehirden biraz uzak.hafta sonlari tatillerde kizimla gider havuza girer eglenir gelir kafa dinleriz
Cunku kizim ailemin oturdugu semtte okula gitmek istedi.
Kardesim her turlu masrafimi karsilar her ay duzenli parami hesabima yatirir elden dahi vermez mahcup olmamam icin
Allah ondan ve ailemden razi olsun.
Vee konuma geleyim.5 yıldır biriyle beraberim
Merhametli dürüst iyi kalpli biri.kizimda pek sever onu.babasi 5 6 ayda bir gelir oglen alir aksam olmadan geri getirir bu arada.erkek arkadasimin ailesi basta beni istemedi.hic bir sekilde razi degillerdi.hic gormedim tanismadim.evlatliktam red ederiz durumuna geldiler.kiz baktilar emri vaki yaptilar va vs fakat bunu yendi erkek arkadasim annesi abisi simdi sen mutlu olacaksan o da kizimiz olur diyorlarmis.babasi ben asla gelmem istemem diyormus ama onun fikri diyip umursamiyor.benim ailem ise 5 yildir bilmiyor biri oldugunu.simdi yaklasik 3 aydir annesi benimle bir kahve icip tanismak istiyor erteliyorum ama kacis durumum kalmadi.ardindan kendi ailemle konusmam gerekecek.erkek kardesim gerekirse ben evlenmem yigenimede ablamada omur boyu bakarim soylemlerinde.eski esim evlenirsem kizimi alirim sana birakmam diyor cocuk 3 defa ameliyat oldu sorsan bilmez neden oldu hangi sinifta ogretmeni kim ne sever vs vs.

Hanimlar sizce ben daha ertelemeden kayinvalide ile gorusmeli miyim?ailemle gorustukten sonra mi konusmaliyim.?evlenme tarihi gunu kararlasinca eski esime bizzat soylemeli miyim?kafamda bole sorular.simdiden cok tesekkurler.
annenlere hiç bir şey demeden kv adayın ile tanış.
tanışmak birşeyin olma garantisini vermez. birbirinizi tartacaksınız bu kahve içmede :)
hatta kv nin teklifi cok da olumlu o önyargılı kızlık zarı takıntısını atmış üzerinden gibi...
ayrıca bu tür hayır diyen ailelerin evlatları ( kadıın-erkek ) akıllı iseler zamanla aileierinden uzaklaşırlar ( tabi konu cok önemli-bazen aileler itirazlarında gercekten cok haklı olabiliyorlar. )
sonra kardeşine söyle herkes kendi hayatını kurmalı ne sen ne de ben biribirmöize evet destek oluruz ama vakfetmek cok başka birşey. ve ben cok saglıklı da görmüyorum.
ve sana neden ailen bakıyor calışmıyor musun ? durumları iyi olabilir ama sende evde oturma yani..
eski kocana gelince cocugu almak isteyebilir ama buna karşı dava acabilrsin. yani onu sorun etme.

Siz cocugunuzun velayetini mi kaybettiniz : (((
Evlilik velayet kaybetmek için sebep değil ama bu nedenle dava açabilme hakkı var karşı tarafın çocukta dolduruşa gelirse malesef benim yaşadığım gibi çocuğunuzdan olabilirsiniz bundan dolayı çok sıkıntı yaşadığımdan çocuğumu icra kanalıyla görmek zorunda kaldığımdan bir başkasıda üzülsün istemiyorum o kadar zor ki :( o yüzden çok iyi düşünün benim oğlum konuştuğumda evliliğe karşı değildi ama evlilik ciddiyete dönüşünce dolduruşa geldi fikir değiştirdi bunları da hesaba katarsanız iyi olur Allah yardımcınız olsun

Çocuğu olanların başkası ile evlenme, başkasına anne baba dedirtme ya da aynı evde yaşamaya şartlamasına karşıyım. İlişkinizi yaşayabilirsiniz, gezip tozabilir ve dahi kızınızı birkaç gün ailesine ya da babasına yollayarak da erkek arkadaşınızla aynı evde kalabilirsiniz. Evlenmek neden gerekli onu anlayamıyorum. Bir evlat sahibi olanların önceliği çocuk olmalı. Kaldı ki abiniz, aileniz hep arkanızdaymış ne güzel. Bazen hayatta böyle fedakarlıklar gerekiyor. Karşı tarafın ailesi de gönülsünüzmüş. Evlenseniz de ilerisi her şekilde yıpratıcı olur. Tavsiyem, evlenmeyin. Sevgili olun ve bu huzurla çocuğunuzu büyütmeye devam edin. Kız evlat daha özen, daha da mahremiyet ister. Ben cesaret edemezdim ne bileyim.

Çocuğuna karşı nasıl çok iyi tart çok iyi bu konu hassas bir annenin çok dikkatli olması lazım çocuğunla arası nasıl yani sen sorumluluk sahibi bir annesin önce çocuğum demeni kaldırırmı birde bir kadının hayata geliş amacı evlenmek değil sen alışmışsındır tek olmaya kaldırabikecekmisin

5 yıldır saklamana anlam veremedim. çocuk değilsin.

bence önce annenle konuş. sonra git adamın annesi ile tanış.

Eski esim evleniyormus ayyy amannn ayyyy Allahim sana binlerce sukurler olsun.onu alan hanimefendinin yuzu heo gulsun saolsun var olsun.
Geldi bana seninle 1 sey konusmak istiyorum diye.ben evleniyorum dedi.hayirli olsun dedim.anlatti falan iste nisandi dugundu zamanini.kizimiza kim soylesin dedi.ben soylerim dedim.sen evlenecek misin dedi.hazir sormus soyleyeyim dedim.evet yakin zamanda kismetse dusunuyorum dedim.ama o zaman kizimi almam gerekir falan dedi
O evlenirsen sana birakmam asarim keserim alirim diye kufur kiyamet koparan adam agzinda geveledi bisiler.
Sen o fikiri bi unut kizim benden ayrilir mi sence yada ben birakirmiyim dedim
Haklisin dedi.
Ayyy saka gibi inanmadim.pardon ne dedim.evet kizimin yeri senin yanin seninde iyi bir es sececegine eminim dedi.
Evlenecegi kadin sagolsun yine bu konuya el atmistir.
Geldim kizima anlattim
Aradi baba evleniyormussun sevindim tebrik ederim dedi.kizim erkek arkadasimi zaten taniyor hemen hergun birlikteyiz babasini 6 ayda bir ya gorup ya gormediginden babacim annemde evlenir ne guzel olur ben hep annemde kalir arada yine sana gelirim dedi.malesef alirim kizimi konusmamizi istem disi duymustu.
O da tabi kizim dedi.
Soz ver beni annemden ayirmayacaksin ben seni duymuştum dedi.soz dedi o da.

Omuzumdan bir yuk kalkti kizlar.
Adam kizina bir corap almamis bir kalem almamis sorsan hakkinda bisi bilmez.ama bu alirim birakmam demeleri hep icimi kemiren ve evliligimi ertelememe sebepti yazmistim zaten.
Allahin öküzü nihayet puufff diye yok olacak tamamen

Eski esim evleniyormus ayyy amannn ayyyy Allahim sana binlerce sukurler olsun.onu alan hanimefendinin yuzu heo gulsun saolsun var olsun.
Geldi bana seninle 1 sey konusmak istiyorum diye.ben evleniyorum dedi.hayirli olsun dedim.anlatti falan iste nisandi dugundu zamanini.kizimiza kim soylesin dedi.ben soylerim dedim.sen evlenecek misin dedi.hazir sormus soyleyeyim dedim.evet yakin zamanda kismetse dusunuyorum dedim.ama o zaman kizimi almam gerekir falan dedi
O evlenirsen sana birakmam asarim keserim alirim diye kufur kiyamet koparan adam agzinda geveledi bisiler.
Sen o fikiri bi unut kizim benden ayrilir mi sence yada ben birakirmiyim dedim
Haklisin dedi.
Ayyy saka gibi inanmadim.pardon ne dedim.evet kizimin yeri senin yanin seninde iyi bir es sececegine eminim dedi.
Evlenecegi kadin sagolsun yine bu konuya el atmistir.
Geldim kizima anlattim
Aradi baba evleniyormussun sevindim tebrik ederim dedi.kizim erkek arkadasimi zaten taniyor hemen hergun birlikteyiz babasini 6 ayda bir ya gorup ya gormediginden babacim annemde evlenir ne guzel olur ben hep annemde kalir arada yine sana gelirim dedi.malesef alirim kizimi konusmamizi istem disi duymustu.
O da tabi kizim dedi.
Soz ver beni annemden ayirmayacaksin ben seni duymuştum dedi.soz dedi o da.

Omuzumdan bir yuk kalkti kizlar.
Adam kizina bir corap almamis bir kalem almamis sorsan hakkinda bisi bilmez.ama bu alirim birakmam demeleri hep icimi kemiren ve evliligimi ertelememe sebepti yazmistim zaten.
Allahin öküzü nihayet puufff diye yok olacak tamamen
Gözünüz aydın. Çok güzel denk gelmiş.

Bence bu KK nın bi Uğuru var, sizinde derdiniz çözüme ulaşmış , ne güzel :)

Gözünüz aydın. Çok güzel denk gelmiş.

Bence bu KK nın bi Uğuru var, sizinde derdiniz çözüme ulaşmış , ne güzel :)

Evet kesinlikle uguru var.ben inandim.
O kadar hafifledim ki anlatamam.

Hayatimda biri olmasa bile heo bi acaba almaya calisir mi dusuncesi olacakti.adam evlensin diye cok dua ettim : )

Back