• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kaç minik tavsiye lütfen

ooyşş aynı benim erkek kardeşim :)
ben ablama bakarım, yeğenlerime bakarım kimseye muhtaç etmem...
kv adayı ile görüşmeden ailenize durumu anlatın, fikirlerini öğrenin, daha sonra kv adayı ile tanışın..
eski hödüğe tabikide açıklama yapmak zorunda değilsiniz lakin, kızınız sizde ve bunu size daha önce söylemiş, evlilik yaparsan kızımı alırım vs vs..

boşanıyorum, sanki kıyamet kopmuş gibi, herşey bitmiş gibi, yolun sonuna gelmiş gibi hissediyorum..
siz ve sizin gibiler gerçekmi, yeniden hayata tutunabilmişsiniz ne güzel ..
Yolun sonu mu?yolun basindasiniz.cocuklariniz ve sizin icin her şeyin en guzellilerini temenni ederim : )

Herkese merhaba ve iyi aksamlar.
Ben önce kendimden bahsedeyim size.33 yasindayim..21 yasinda evlendim 24 yasimda kizimi dogurdum..ve siddet aldatma basladi aniden sonrasinda bosandim.
Eski esimden nafaka tazminat vs talep etmedim almiyorumda tek 1 canta ile ciktim kurtuldum cok sukur. Ailem yanimda .benim icin daha buyuk 1 ev aldilar ayirca bana da bir ev aldilar sehirden biraz uzak.hafta sonlari tatillerde kizimla gider havuza girer eglenir gelir kafa dinleriz
Cunku kizim ailemin oturdugu semtte okula gitmek istedi.
Kardesim her turlu masrafimi karsilar her ay duzenli parami hesabima yatirir elden dahi vermez mahcup olmamam icin
Allah ondan ve ailemden razi olsun.
Vee konuma geleyim.5 yıldır biriyle beraberim
Merhametli dürüst iyi kalpli biri.kizimda pek sever onu.babasi 5 6 ayda bir gelir oglen alir aksam olmadan geri getirir bu arada.erkek arkadasimin ailesi basta beni istemedi.hic bir sekilde razi degillerdi.hic gormedim tanismadim.evlatliktam red ederiz durumuna geldiler.kiz baktilar emri vaki yaptilar va vs fakat bunu yendi erkek arkadasim annesi abisi simdi sen mutlu olacaksan o da kizimiz olur diyorlarmis.babasi ben asla gelmem istemem diyormus ama onun fikri diyip umursamiyor.benim ailem ise 5 yildir bilmiyor biri oldugunu.simdi yaklasik 3 aydir annesi benimle bir kahve icip tanismak istiyor erteliyorum ama kacis durumum kalmadi.ardindan kendi ailemle konusmam gerekecek.erkek kardesim gerekirse ben evlenmem yigenimede ablamada omur boyu bakarim soylemlerinde.eski esim evlenirsem kizimi alirim sana birakmam diyor cocuk 3 defa ameliyat oldu sorsan bilmez neden oldu hangi sinifta ogretmeni kim ne sever vs vs.

Hanimlar sizce ben daha ertelemeden kayinvalide ile gorusmeli miyim?ailemle gorustukten sonra mi konusmaliyim.?evlenme tarihi gunu kararlasinca eski esime bizzat soylemeli miyim?kafamda bole sorular.simdiden cok tesekkurler.
Kendi aile fertlerinizde bozulacak bu duruma. Sizin icin hepsi kendini seferber etmis belli ki. Bu onlarada yikim olacak. Allah utandirmasin.

Kendi aile fertlerinizde bozulacak bu duruma. Sizin icin hepsi kendini seferber etmis belli ki. Bu onlarada yikim olacak. Allah utandirmasin.

Annem babam degil de kardesim bozulacak gibi.cunku annem ben evlen demem benimi istemiyorsunuz dersin sen delisin evlenme demem biz bugun var yarın yokuz kizin gidecek okuyacak yalnizlik allaha mahsus seklinde.
Amin insallah utandirmaz

Abim bile degil biliyor musun benden 4 yas ufak ve gercekten adam.: )
Evet hala yok diyormus
Annesi ile bir kahve icip tanismak belki kafalarında ne oluşturdular ise onu yikabilir.simdi yazdikca daha net geldi : )
Zaten eski esini de 5-6 ayda bi goruyormussun yani onu kafaya takma hatta hic dusunme biraz keyfine bak:)Aynen annesiyle gorusursen en azindan yanlis yaptigini anlarlar.Tanimadan insanlar bazrn konusup dururlar ama taniyinc fikirleri degisebilir:) Tabi burda en onemli olan kizin sevgilinin kizinla arasi iyi olmasi lazim,kizina tavirlari onemli.İki tane yakin tanidigim evlendi ikisininde kizlari vardi ilk basta kabul etmisler sonra yolla demisler.Biri ayrildi digeri kizindan uzak yasiyor.

önce kayınvalide ile tanış baktın işler yolunda kendi ailene söyle canım . ardından eski eşinede söylersin ki çocuğu senden alması öyle kolay değil anlayacağın rahat ol mutluluklar diliyorum:KK54:

Zaten eski esini de 5-6 ayda bi goruyormussun yani onu kafaya takma hatta hic dusunme biraz keyfine bak:)Aynen annesiyle gorusursen en azindan yanlis yaptigini anlarlar.Tanimadan insanlar bazrn konusup dururlar ama taniyinc fikirleri degisebilir:) Tabi burda en onemli olan kizin sevgilinin kizinla arasi iyi olmasi lazim,kizina tavirlari onemli.İki tane yakin tanidigim evlendi ikisininde kizlari vardi ilk basta kabul etmisler sonra yolla demisler.Biri ayrildi digeri kizindan uzak yasiyor.

Evet katiyen en onemli birey hayatimin her asamasinda kizimdir elbette.
Dedigim gibi bu kadar uzun zaman beklemem kizimin bebeklik akliyla olsun demesi degilde simdi ki dusuncesi ile olsun demesiydi.cok cok iyiler allah bozmasın.
Dedigin gibi taniyinca onyargilar tepetaklak olabiliyor.
Cok tesekkür ediyorum fikir ve yorumlarin icin

önce kayınvalide ile tanış baktın işler yolunda kendi ailene söyle canım . ardından eski eşinede söylersin ki çocuğu senden alması öyle kolay değil anlayacağın rahat ol mutluluklar diliyorum:KK54:
Evet once kv ile tanismak vardi aklimda simdi siz baska fikirlerdende bunu duyunca bu sekilde olmasi tamamen mantikli geldi.
Teşekkür ederim.mutluluk hepimizin hayatindan eksik olmasin

Evet katiyen en onemli birey hayatimin her asamasinda kizimdir elbette.
Dedigim gibi bu kadar uzun zaman beklemem kizimin bebeklik akliyla olsun demesi degilde simdi ki dusuncesi ile olsun demesiydi.cok cok iyiler allah bozmasın.
Dedigin gibi taniyinca onyargilar tepetaklak olabiliyor.
Cok tesekkür ediyorum fikir ve yorumlarin icin
Rica ederim insallah cok mutlu olursun:)

çok tş ederim, umarım dediğiniz gibi olur, yolun başıdır, belkide bundan sonra mutlu olacaktırız..
sizede mutluluklar dilerim..

Tabi ki cok cok mutlu olacaksin
Bosanmak hayatin sonu gibi bakanlar sevgililerinden ayrilinca hayat bitti diyenler siz once kendinizi sevin derim hep.
Sende kendini cok sev : )

Erkek kardeşine çok güvenme tabiki kardeşin canın ama birini severse o söylediklerini unutur hakkıda zaten.

Kv adayıyla otur tanış belki tanıyonca fikri değişir.

Eski eşe gelince nasıl alıcakmış kızını senden? Boşanan çiftler başkasıyla evlenince velayet için dava açıyolar aike hayatımız düzenimiz var diye senden nasıl alıcak ? Onun demesiyle olmuyo bu işler

Siz bekar erkek arkadasiniz bekar. Yaslar olgun. Kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz. Kv adayinizla tanisin ve es zamanli olarak ailenize soyleyin birini sevdiginizi. Kimseden izin istemeyin artik bu yasa gelmissiniz.

Erkek kardeşine çok güvenme tabiki kardeşin canın ama birini severse o söylediklerini unutur hakkıda zaten.

Kv adayıyla otur tanış belki tanıyonca fikri değişir.

Eski eşe gelince nasıl alıcakmış kızını senden? Boşanan çiftler başkasıyla evlenince velayet için dava açıyolar aike hayatımız düzenimiz var diye senden nasıl alıcak ? Onun demesiyle olmuyo bu işler

Dimi : ) insan kendi icinde oldugu olaylari biraz karamsar ve kuruntulu goruyor malesef.3.gozden duyunca ancak bu kadar ya bu kadar net ve basit diyebiliyor .
Cok tesekkurler

Siz bekar erkek arkadasiniz bekar. Yaslar olgun. Kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz. Kv adayinizla tanisin ve es zamanli olarak ailenize soyleyin birini sevdiginizi. Kimseden izin istemeyin artik bu yasa gelmissiniz.
Benim ailemden izin demeyeyimde belki bi minnet duygusu ile çekindiğim dogrudur.kv ile tanisayim bakalim
En azindan renklerini iyice anlayayim onlarin.

Eski eskisine hesap verir gibi söylesenize gerek yok böyle bir zorunluluğunuz yok. Evlenince çocugu senden alırım lafları ise boş laf. Öyle bir hakkı yok mahkeme buna karar verir.

Daha evlenmediniz kayınvalide demek için çok erken.

Önce ailenize anlatın sanırım kabullenmektir biraz zor olacak,gibi. Daha sonra erkek arkadaşınızın annesiyle tanışırsınız. Onun acelesi yok 5 senede anca istemiş kabullenmiş biraz daha beklesin.
Aile daha önemli.

Ben çocuğu alma kısmına takıldım ben de çok korkuyodum canım alamaz bazı durumlar dışında korkma avukatıma sormuştum hatta

Eski eskisine hesap verir gibi söylesenize gerek yok böyle bir zorunluluğunuz yok. Evlenince çocugu senden alırım lafları ise boş laf. Öyle bir hakkı yok mahkeme buna karar verir.

Daha evlenmediniz kayınvalide demek için çok erken.

Önce ailenize anlatın sanırım kabullenmektir biraz zor olacak,gibi. Daha sonra erkek arkadaşınızın annesiyle tanışırsınız. Onun acelesi yok 5 senede anca istemiş kabullenmiş biraz daha beklesin.
Aile daha önemli.

Tabi ki aile daha onemli.fakat ben annesinide beninle konusma tarzinida mimikleriyle ses tonuyla elbet belli edecek bi tartarsam olumsuz hissettigimde bu isi ileri seviyeye tasimam.
Ailemi o sebeple tanisma sonrasina birakmayi düşündum.
Annesi bana tavırli olursa sirf artik oglunu vazgeciremedi diye iyi niyet gibi rol yapiyorsa bundan ileride en cok kizim etkilenecektir ki buna asla asla zemin hazirlmam.

Ben çocuğu alma kısmına takıldım ben de çok korkuyodum canım alamaz bazı durumlar dışında korkma avukatıma sormuştum hatta
Yaa yaa tanidik tanimadik gerek rastgele buroya girip danisma alarak cok cok avukata danistim.
Nafaka almamam babanin mahkemenin belirledigi zmnlarda cocugunu gormeye gelmemesi her sekilde kizimin ruhsal saglik egitim konulari ve rahat huzurunu benim sagladigimdan dolayi almasi imkansiz dedi hepsi.tek 1 avukat yuzde 10 hakimin insiyatifi var dedi ben ona takildim kaldim

Yaa yaa tanidik tanimadik gerek rastgele buroya girip danisma alarak cok cok avukata danistim.
Nafaka almamam babanin mahkemenin belirledigi zmnlarda cocugunu gormeye gelmemesi her sekilde kizimin ruhsal saglik egitim konulari ve rahat huzurunu benim sagladigimdan dolayi almasi imkansiz dedi hepsi.tek 1 avukat yuzde 10 hakimin insiyatifi var dedi ben ona takildim kaldim
Canım çocuğun kaş yaşındaydı onu fikri en önemlisi

Tabi ki aile daha onemli.fakat ben annesinide beninle konusma tarzinida mimikleriyle ses tonuyla elbet belli edecek bi tartarsam olumsuz hissettigimde bu isi ileri seviyeye tasimam.
Ailemi o sebeple tanisma sonrasina birakmayi düşündum.
Annesi bana tavırli olursa sirf artik oglunu vazgeciremedi diye iyi niyet gibi rol yapiyorsa bundan ileride en cok kizim etkilenecektir ki buna asla asla zemin hazirlmam.

Akıl akıldan üstündür. Bu açıdan düşünmemiştim haklısınız en iyisi o şekilde yapmanız.

Back