• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kaç minik tavsiye lütfen

freyahel

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2017
5.830
6.561
198
Istanbul
Herkese merhaba ve iyi aksamlar.
Ben önce kendimden bahsedeyim size.33 yasindayim..21 yasinda evlendim 24 yasimda kizimi dogurdum..ve siddet aldatma basladi aniden sonrasinda bosandim.
Eski esimden nafaka tazminat vs talep etmedim almiyorumda tek 1 canta ile ciktim kurtuldum cok sukur. Ailem yanimda .benim icin daha buyuk 1 ev aldilar ayirca bana da bir ev aldilar sehirden biraz uzak.hafta sonlari tatillerde kizimla gider havuza girer eglenir gelir kafa dinleriz
Cunku kizim ailemin oturdugu semtte okula gitmek istedi.
Kardesim her turlu masrafimi karsilar her ay duzenli parami hesabima yatirir elden dahi vermez mahcup olmamam icin
Allah ondan ve ailemden razi olsun.
Vee konuma geleyim.5 yıldır biriyle beraberim
Merhametli dürüst iyi kalpli biri.kizimda pek sever onu.babasi 5 6 ayda bir gelir oglen alir aksam olmadan geri getirir bu arada.erkek arkadasimin ailesi basta beni istemedi.hic bir sekilde razi degillerdi.hic gormedim tanismadim.evlatliktam red ederiz durumuna geldiler.kiz baktilar emri vaki yaptilar va vs fakat bunu yendi erkek arkadasim annesi abisi simdi sen mutlu olacaksan o da kizimiz olur diyorlarmis.babasi ben asla gelmem istemem diyormus ama onun fikri diyip umursamiyor.benim ailem ise 5 yildir bilmiyor biri oldugunu.simdi yaklasik 3 aydir annesi benimle bir kahve icip tanismak istiyor erteliyorum ama kacis durumum kalmadi.ardindan kendi ailemle konusmam gerekecek.erkek kardesim gerekirse ben evlenmem yigenimede ablamada omur boyu bakarim soylemlerinde.eski esim evlenirsem kizimi alirim sana birakmam diyor cocuk 3 defa ameliyat oldu sorsan bilmez neden oldu hangi sinifta ogretmeni kim ne sever vs vs.

Hanimlar sizce ben daha ertelemeden kayinvalide ile gorusmeli miyim?ailemle gorustukten sonra mi konusmaliyim.?evlenme tarihi gunu kararlasinca eski esime bizzat soylemeli miyim?kafamda bole sorular.simdiden cok tesekkurler.

Neden 5 yıldır ailenizden sakladınız. Erkek tarafının istememesi çok normal. Erkek arkadaşınızda boşanmış ve çocuğu var mı. Anlattıklarınıza göre bekar. İnş sonu iyi biter. Kv adayı ile görüşün ve ailenize dw söyleyin

Ailem karsi cikmaz her zaman saygi duyarlar kararlarima.erkek kardesim ayni seyleri yasarim diye biraz korkup ve yigenine bebeklikten itibaren korumayi kollamayi vazife edinip baktigindan dolayi evlenmesin isterse ömrum oldukca ben bakarim diyor.duygusal daha cok : )

Bilemiyorum neden ama ben eski esimden cekiniyorum galiba.bazen arar acar kizima veririm konusur kapatir.hani 2.calisinda telefon acmazsam bir tedirgin oluyorum.

Aslinda medenice bak ben evleniyorum tabi ki kizini istedigin vakitte arar ve alirsin durum bu bil istedim demek isterim ama demeli miyim dememeli miyim emin degilim

Bence öncelikle kv ile tanışın. Baktınız sizi kabulleniyor o zaman ailenizle paylaşın. Kk den öğrendiğim birşey varsa kv istemiyorsa gelini asla huzur vermiyorlar ki sizin kızınız da varmış ona yaşatmayın kötü günleri. İyi niyetinden emin olmadan ailenize söylemeyin bir yola girmeyin.

Önce müstakbel kv ile gorusun daha sonrasında iliskinizin gidişatına göre ailenize durumu anlatın.
Kardesinizi de karşınıza alıp konuşun herkesin kendine bi hayat bi yuva kurma hakkı olduğunu (hem onun icin hem sizin icin) soyleyin.
Eski esinize gelince anneden bir çocuğu koparma oyle kolay değil hukuken de manevi olarak da...
Su an herşey olması gerektiği gibi gorunuyor,insallah daha da iyi olur..

Eski esiniz kim ki soyluyorsunuz, ayrica istese de alamaz merak etmeyin.
Sevgiliniz sizin icin ailesini karsisina almis sizde bi zahmet kahve iciverin. 5 yildir belli olaylar son anda olmadigina gore...

Neden 5 yıldır ailenizden sakladınız. Erkek tarafının istememesi çok normal. Erkek arkadaşınızda boşanmış ve çocuğu var mı. Anlattıklarınıza göre bekar. İnş sonu iyi biter. Kv adayı ile görüşün ve ailenize dw söyleyin
Emin olmadan aileme soylemek istemedim.ben ilk evliligimde cok istiyorum evlenecegim diye ciktim.mahcup olmamak icin belki.
Hayir cocugu yok 1 yil suren bir evliligi olmus.
Kv ile gorusmem gerek artik dimi birde yuzyuze tanimak lazim.
Inşaallah hayirli ise iyi biter.: )

Ailem karsi cikmaz her zaman saygi duyarlar kararlarima.erkek kardesim ayni seyleri yasarim diye biraz korkup ve yigenine bebeklikten itibaren korumayi kollamayi vazife edinip baktigindan dolayi evlenmesin isterse ömrum oldukca ben bakarim diyor.duygusal daha cok : )

Bilemiyorum neden ama ben eski esimden cekiniyorum galiba.bazen arar acar kizima veririm konusur kapatir.hani 2.calisinda telefon acmazsam bir tedirgin oluyorum.

Aslinda medenice bak ben evleniyorum tabi ki kizini istedigin vakitte arar ve alirsin durum bu bil istedim demek isterim ama demeli miyim dememeli miyim emin degilim
Medeni bi insan olsaydi medenice denirdi ama evlenirsen cicugu alirim diyen bi adami ciddiye almayin bence.Abin gercekten adam gibi adam dediklerinden:) Pek bi sorun yok gibi sevgilinin babasi hala yok mu diyor

hakkınızda hayırlısı,
bence aileler tanışsın, zararı olmaz faydası olur.

eski eşinize bir açıklama borçlu değilsiniz.
hani sık görüşüyor olsanız yeni düzen hakkında konuşurdunuz da şu şartlarda gerek yok gibi.

Eski esiniz kim ki soyluyorsunuz, ayrica istese de alamaz merak etmeyin.
Sevgiliniz sizin icin ailesini karsisina almis sizde bi zahmet kahve iciverin. 5 yildir belli olaylar son anda olmadigina gore...

Belki 30 avukat ile gorustum imkani yok alamaz diyorlar .dedigim gibi 6 7 ayda 1 kac saat gelir alir.en ufak 1 ihtimal olur da alirsa diye korkuyorum aslinda.bu soz konusu ise evlilik olayi biter zaten benim icin.

Ailenle once veya sonra konusmanin kendine gore avantaj ve dezavantajlari var. O yuzden kafana takma kv ile tanis derim.

ooyşş aynı benim erkek kardeşim :)
ben ablama bakarım, yeğenlerime bakarım kimseye muhtaç etmem...
kv adayı ile görüşmeden ailenize durumu anlatın, fikirlerini öğrenin, daha sonra kv adayı ile tanışın..
eski hödüğe tabikide açıklama yapmak zorunda değilsiniz lakin, kızınız sizde ve bunu size daha önce söylemiş, evlilik yaparsan kızımı alırım vs vs..

boşanıyorum, sanki kıyamet kopmuş gibi, herşey bitmiş gibi, yolun sonuna gelmiş gibi hissediyorum..
siz ve sizin gibiler gerçekmi, yeniden hayata tutunabilmişsiniz ne güzel ..

Medeni bi insan olsaydi medenice denirdi ama evlenirsen cicugu alirim diyen bi adami ciddiye almayin bence.Abin gercekten adam gibi adam dediklerinden:) Pek bi sorun yok gibi sevgilinin babasi hala yok mu diyor

Abim bile degil biliyor musun benden 4 yas ufak ve gercekten adam.: )
Evet hala yok diyormus
Annesi ile bir kahve icip tanismak belki kafalarında ne oluşturdular ise onu yikabilir.simdi yazdikca daha net geldi : )

Bence aileler istemezse olmaz. Babası istemiyormuş dediğinize göre şimdi sorun yok gibi görünse de var. Üstelik bir de kız çocuğunuz var ne bileyim bu devirde kimseye güven olmuyor maalesef.
Evet kimseye guven olmuyor.bunca yil ince eleyip sık dokudugum bundandir.allah herkesi iyi insanlar ile karsilastirsin

hakkınızda hayırlısı,
bence aileler tanışsın, zararı olmaz faydası olur.

eski eşinize bir açıklama borçlu değilsiniz.
hani sık görüşüyor olsanız yeni düzen hakkında konuşurdunuz da şu şartlarda gerek yok gibi.
Aileler yapi itibari ile yakin yasayis tarzlari hemen hemen ayni gibi.insallah faydasi olur dediginiz gibi

Bence öncelikle kv ile tanışın. Baktınız sizi kabulleniyor o zaman ailenizle paylaşın. Kk den öğrendiğim birşey varsa kv istemiyorsa gelini asla huzur vermiyorlar ki sizin kızınız da varmış ona yaşatmayın kötü günleri. İyi niyetinden emin olmadan ailenize söylemeyin bir yola girmeyin.
Bende bu sekilde dusundum aslinda.hem ben onlari yuzyuze hem onlar beni gorup tanisin olcup bicelim karsilikli daha sonra ailemi isin icine sokayim diye

Önce müstakbel kv ile gorusun daha sonrasında iliskinizin gidişatına göre ailenize durumu anlatın.
Kardesinizi de karşınıza alıp konuşun herkesin kendine bi hayat bi yuva kurma hakkı olduğunu (hem onun icin hem sizin icin) soyleyin.
Eski esinize gelince anneden bir çocuğu koparma oyle kolay değil hukuken de manevi olarak da...
Su an herşey olması gerektiği gibi gorunuyor,insallah daha da iyi olur..
Insallah.cok tesekkuler

Bazen insan kac yasinda olursa olsun dusuncelerini birde başkasından duyunca daha bir rahatlayip basit bakabiliyor.
Uzun yazimi okuyor ve cevap yaziyorsunuz cok tesekkur ediyorum hepinize tek tek

Back