bir iç dökme meselesi

Merhaba. Haklısınız, mesela babası zor durumda olur tabi ki tüm kardeşler toplanır bir süreliğine yardımcı olur ama hiçbiri elini cebine atmıyorsa eşiniz her şeyi yapıyorsa kusura bakmayın ama bunun adı enayilik.
Görümcenize de deli oldum. 27 yaşına gelmişsin insanların eline mi bakıyorsun? Hayatının sonuna kadar ilkokul çocukları gibi harçlık mı alacak bu kadın? İş bulamıyor da değil kendisi istemiyormuş artık, hayatının sonuna kadar evde boş boş oturup kardeşlerinin parasını mı yiyecek? O kadar istiyorsa babasından alsın.
Eşinize para vermeyin, haksız da olabilirim ama sizden gizli de verdiği çok oluyordur. Evin ihtiyaçları dışında kendi paranızı biriktirin. Belki biraz sinsice olacak ama paranızı oraya buraya yatırıp borca da girebilirsiniz öyle rahatça yediremez parayı.
Uzun yazmışsınız başını unuttum ama kiradasınız sanırım ev almak için para biriktiriyorum falan da diyebilirsiniz. Hem yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz ihtiyacınız olur belki.
Stor perdeyi de abartmışsınız biraz ama sanırım birike birike patlamış. Kısacası durumları çok kötü değilse kendileri çalışıp kazansın bir zahmet ama minik şeylerde patlayıp kendinizi kötü göstermeyin <3

Kayınbabam ek kartını vermiş zaten cüzi meblağlı :) ben görümceme de kızamıyorum ki benimde 5 abim birde babam baksa bende kendimi iş hayatında yıpratmazdım herhalde niye çalışsın ki. Gelirim var diyordur :/ evet elbette iyi gün var kötü gün var kenarda her şey için bi param olsun isterim çabamda bu zaten birikim için ama tek taraflı olmuyor ne yazık ki

Öncelikle eşiniz hala sizin çekirdek aile olduğunun farkında değil.Sorun şu bu problemi sizin babanıza olan davranışlarına yansıtabilir.Bu konuda dikkatli olun.
Benim elimi bi bağlayan nokta bu evet. Babama direkt yapmaz öyle bir yapısı yok ama bana bi suratını asar veya bir şey söylerse onu kaldırabilir miyim bilmiyorum o noktaya hiç gelmek istemiyorum

Hem *nayi hemde seni manipüle ettirerek suçluyorki sen kötü hisset diye. Kardeşinin arabası yoksa çalışıp alsın. Bir önceki cevapta dediğim gibi sürekli para iste gizliden birikim yap.
Annesinin arayıp demesine de gerek kalmıyor eşim 2 güne bir uğrar ben haftada bir giderim. direkt görüyor ve duyuyor maalesef ki. Zamanında çok zorluk Yaşamışlar ve ilk çocuk olduğu için sorumlu hissediyor ailesine. Doğru mu değil ama yapısı bu keşke değiştirebilsem anlata anlata. İş ailede de bitiyor tabi biliyorlar huyunu.

Enayi gibi görmüyorum öyle de düşünmek istemiyorum belki de ama önceliğinin kendi evi olması gerektiğini bilmesini isterdim
Valla kardeşim benim babamda öyleydi yıllarca annem kıstı o hep kardeşlerine annesine verdi ama yaranamadı. Artık anlasada hatasını giden yıllar geri gelmiyor şimdiden önlemini al.
Ama onun daraldığı nokta olduğunda dayanamam yine veririm biliyorum kendimi
Annem zamanında ev alınabilecek bir miktar verdi babama(sürekli yedirdikleri borç olarak bile vermedi düşün) en ihtiyaci olduğu zamanda altınlarını bozdurup. Şuan geri ödüyor babam ama şuan evin dörtte 1'i bile alınmaz paraya öyle hiç oldu. Sakın daraldiginda falan büyük meblağlar verme anca maaşın kadar ver.

Kolaylıklar diliyorum,zor bir durum.

Şu an sabrettiginiz susup içinizde biriktirdiginiz herşey zamanla sizi tahammulsuz ve hasta biri haline donusturecek..eşinize hatta çocuğunuza bile tahammülünuz olmayacak mutsuz sinirli agrasif geçimsiz biri olacaksınız çok değil en fazla on yıl sonra....
Hayırlı evlat hastalıklı evlattir demişti gecenlerde bir psikolog. Çok doğru...
Eşiniz hayırlı olacağım diye hem kendini hemde için için sizi yıpratıyor farkında değil
Ama bu devran böyle geçmez ...
Bakın erkek çalışıp eve bakmakla mükelleftir kadının çalışması ise birikim yada keyfi harcamalardan ibaret olmalı
Aksi halde bunalirsiniz
Eşinize evin masraflarını kira ve faturaları odemesini market alışverişlerini hatta sizin kisisel harcamalarınızı da karşılamasını buna mecbur olduğunu üstüne basa basa belirtin arta kalan parayla ailesine ne yaparsa yapsın
Siz kendi kazancınızı dokunmadan biriktirin yada canınız nasıl istiyorsa öyle harcayın
Ancak bu şekilde huzurlu hissedersiniz
Eşiniz farkında değil ama yarın oburgun o destek çıktığı ailesi sizin hiçbir dar zamaninizda yanınızda olmayacak...hatta nankörlük edecekler kalbinizi rahatlıkla kiracaklar... kimseye yaranilmaz bu hayatta...bunu acı bir şekilde öğrenecek eşiniz ama bu arada siz yıpranmayin önemli olan bu

Esinizi cok guzel anlatmissiniz. Cok vicdanli ve eski yasamlarindan dolayi mantikli dusunemiyor.
Esinize anlatin durumu , ozel gun olur ,gercekten ihtiyac olur tabiki vermen normal. Ama biz aileyiz ve kendi birikimimizi cocuklarimiz icin de yapmaliyiz.
Kardeslerin hepsi bekar her seyi yapabilirler yani cok sacma gercekten.
Cok haklisiniz. Bu durum benim icin de buyuk bir problem olurdu.

Kız kardeşe harçlık vermeyi manasız buldum. Fakat anne babaya yapılanlar normal geldi. Şöyle düşünüyorum bazen bazı ailelere maddi olarak fedakarlık yaparsınız bazen manen.
Eşinizin ailesine maddi fedakarlıklar yaparken kendi babanıza eşiniz manen fedakarlık yapıyor. Her akşam kayınpeder ile yemek yiyor olmak oldukça büyük bir fedakarlık bence. Bir nebze dengeleniyor. Mesela eşimin ailesi uzakta ve emekli maaşı ile geçiniyorlar. Ben teklif ettim eşime her ay belli miktar para vermeyi. Ki kayınvalidem ile de küsüm buna rağmen. Ama benim ailemin durumu iyi. Onların da başka işleri oluyor. Örneğin anneanneme annem bakıyor ve ve tatile gitmek istediğinde biz gidip 1 hafta orada durup anneanneme bakıyoruz gibi.

E yuh. Kardeşinin araba alıp alamaması sizi neden etkiliyor ki.
Bakın başka konulara da yazdım eşimin ailesine de kendi aileme de elimizden geleni yaparız eşimle. Sizin de dediğiniz gibi ihtiyaçlarını gidermeye çalışırız.
Ama bağ evi yaptırmakmış, yok kardeşinin araba almasıymış bunlar büyük şeyler oluyor artık. Siz çalışmıyor olsaydınız bunları yapabilecek miydi? Maaşı sizin 5 katınız falanda karışmayın. Yok dengeli kazanıyorsunuz ailesinin özel/lükse kaçan harcamalarına destek olmaya kalkmasın. Alınacaklar yapılacaklar bitmez. Neyin gerçek ihtiyaç olduğunu tahlil edemiyor eşiniz belli ki.

Makul vicdan diye bir şey var. Eşinizde olmayan şey işte bu.

Sizin eşinizin yaşlı versiyonunu var bir sürü. Hepsi de pişmanlıktan başlarını vuracak taş arıyorlar: Pardon ama 80 yaşına geldikten sonra anlayacaksa… yani.. iyi sabrediyorsunuz. Eşiniz sınırı bayağı aşmış.

Acaba oturduğunuz evi babası almış olsaydı, neler farklı olurdu?

Eşiniz maddi olarak size güveniyor. Ya kardeşi gibi işten çıkıp çalışmadan maaş alın eşinizden yada maaşınızdan 1 lira bile vermeyin geleceğe yatırım diyerek. Maddi olarak tek başına ev geçindirmeye kalkarsa ve zorluğu görürse ailesini bu kadar takacağını sanmam..

Sanırım baştan taviz vermişsiniz kardeşe her ay neden para veriliyor ben orayı anlamadım paraya ihtiyacı varsa çalışsın haa ekstra bir durum olur o ayrı ama her ay para vermek saçma.

Eli ayağı tutan insan çalışmasın keyfi olarak her ay kardeşleri 1000 lira versin.. yok ya !!! Eşiniz size 1000 lira harcamıyordur eminim. Ben olsam eve 5 kuruş vermem geçirsin o zaman evi tek başına
çoğunlukla kendi masrafım banadır. kuaförüm, bireysel gezmem, kıyafetim vs. ha ayrıca hediye alır sürpriz yapar elbet ama bunu senin kartınla alayım dediğim olmadı hiç

bu kardeşlerden biri evlenince olacak sıkıntıları şimdiden görüyorum
maddi olarak destek gördü eşim kardeşlerinden evlenirken elbette ama zaten eşim de zamanında onların araba almasına falan bekarken yardım etmiş. benim durumum hayli hayli iyi olsa yine bu kadar üzülmem hesap peşine de düşmem ama şartlarım belli benimde

bende bekarken aileme maddi olarak yardımda bulundum anneme özellikle öyleydim ama artık ayrı bir evim ben bunun bilincindeyim eğer annem hayatta olsaydı bekarken ki kadar destek veremeyebilirdim kaldı ki ben ev geçindirme sorumluluğunda olan birey değilim bu eşimin görevi sonuçta ben paramı ona nazaran daha bireysele harcayabilirim elbet ama yapmazdım yine onun kadar.

Bekarken yapilabilir zaten su an evlisiniz maddi olarak kendinizi cekin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…