bir iç dökme meselesi

kız kardeşi kazık kadar gitsin çalışsın parazit gibi besleneceğine. ben çalışıyor olsam çocuğumu bırakıp o da çalışın isterim. 1000 TL çok değil ama olsun. bu kız evlenirken ne olacak çeyizi size aldıracak. bence siz borca girin. ya da ben artık paramı vermiyorum diyin. çocuğuma birikim yapacağım diyin.

Laf konuşmuş bal kabağı...

Tabiki hesap kitap yapacaksınız hangi devirde yaşıyoruz? Onun ailesine mi çalışacaksınız? Ailesi de bi halısını perdesini bi zahmet alabilsin evine. Babasının piremsesi de girsin bi işe gerçi abilerden geçinmek gibi kolay yolu bulmuş. Siz kendi maaşınızla kendi ihtiyaçlarınızı giderin kalanına da altın mı alıyosunuz napcaksanız ufak ufak kenara atın. Evin geçimine karışmayın bakalım nolacak.

ben eşşek gibi çalışıp hesap yaptığım bir dünyada ailesi, benim alınterim ile sefa süremez. herkes çok yumuşak huylu yazmış ve aileye yapılan yardımlar için güzellemelerde bulunmuş. hatta ve hatta aile yardım etmemesi için yatırım önerilerinde (!) bulunmuşlar.
benim hayatım, eşşek gibi çalıştığım halde gırtlağa kadar borç içerisinde geçecekse o evliliği sürdürmenin bir manası yok. evliliği sonlandırıp tek başıma gırtlağıma kadar borca batarım. en azından borç sadece bana aittir. kendi alın terimin layığı ne ise onu yaşarım kraliçeler gibi. alnıma da led tabela ile enayi yazdırma külfetinden kurtulurum.

Siz çok fedakar davranmissiniz.1000 lira neden veriyor.Her ay sürekli arada versin yada babası var diğer abileri var.Az sa çalışsın.Erkek evine bakmakla yükümlü.Evini o gecindirecek.Sorumluluk alacak fedakar olmayın.Fazla.miktar paranız olur annesine halı vs. alırsınız.Ve bu sürekli olmaz.İnsanlar bekler hep.

Seni çok iyi anlıyorum ama bunun önüne geçmezsen süreklilik olur. Erkeğin 2 kaşığı varsa 1ini kıracaksın derdi annem. Öyle ya da böyle borca sokacaksın. Yatırım mı yapmak istiyorsun arsa al araba en kötü git kredi çektir yatırım yap onun borcunu öde. Boğazını iyice sıkacaksın ki oraya buraya harcayarak parası olmayacak

Ben her zaman maddi şeylerin gelip geçici olduğunu düşünüyorum.

Sonuçta birgün o anne baba ölecek ve sizin yanınıza yardımcı olduğunuz yalnız bırakmadığınız gönül rahatlığınız kalacak.
Ayrıca eşiniz sizin babanızı kendi babası gibi görüp onu yalnız bırakmamaya çalışıyor siz neden onun ailesine aynı özeni göstermiyorsunuz. Bence boşverin halıyı perdeyi sadece eşinizin güzel kalbini kırmamak için susun ve görmezden gelin.

Kardeşin arabası yok diye model bile yükseltmiyorsa ailecidir. Biraz fazla değil mi bu düşünce? Maaşınızı gondermeyin. Birikimi kendiniz yapın

ben kardeşim olmadığı için bir şey diyemem ama ben böyle bi harcama yapmıyorum kendim dışımda bir aile bireyime. ha babamla birlikteyiz yemeklerde o ayrı.
Manipüle edilmissiniz çok net. Babanizla akşam yemeği yemek eşinizi rahatsız etseydi eminim söylerdi. Ancak ediyorsa da sizin ohun ailesine yaptığı harcamalar karşılığında susmaniz, onunda bir yemeği yiyelime dönmüş olabilir

Öncelikle eşitlik istiyorsanız sizde babanızla bağları biraz gevşeteceksiniz. Allah rahmet eylesin annenize eminim çok zor bir süreçti ama olan oldu, giden geri gelmiyor bir yerden sonra babanızda eğer evlenmeyi düşünmüyorsa atıyorum haftada 1 yardımcı gelsin, yemeğiyle temizliği ile ilgilensin, ara ara siz bişeyler götürün ama her akşam yemek her akşam bir arada olma durumuna artık yavaş yavaş ara verin. Böylece bu anlamda eşinizden çekinmenize gerek kalmaz. Bak ben yaptım sende yapabilirsin demiş olursunuz.
Kız kardeş konusuna hiç girmeyeyim zaten herkes bu konuda doğrusunu yazmış.
O da dengeyi bulacaksa “senin önceliğin benim artık kardeşlerin, annen değil” demelisiniz bi kere. Ve bu konuda anlaşamaya varmazsanız ilerde daha büyük sıkıntılar yaşama ihtimaliniz olduğunu bilsin. Anne adaletli davranmıyor. Herşey tek çocuktan beklenilmez. Diğer çocuklarından istesin biraz da. Eşiniz taşıdığı yükün farkında değil ve istiyor ki sizde taşıyın o yükü.
Ben sizin yerinizde olsam “kardeşlerinle ya sen konuş ya ben konuşayım. Madem herkes çalışıyor, baban kira bile ödemiyor, herkes yardım etsin sırayla. Sen neden herşeyi üstleniyorsun, ayrıca banada sormadan hareket ediyorsun. Herkes elini cebine atacak, kardeşin de iş aramaya başlasın bir zahmet. Ben kira ödüyorum, oraya buraya senle tatile gideceğim, yeni evliliğimin tadını çıkaracağım yerde sürekli onlara çalışıyoruz” diye konuşun derim. Pasif agresyon daha kötü. Siz hasta olursunuz eşinizde sinirinizi görmezden gelir. Nasılsa bişey demiyorsunuz diye bu süreç katlanarak devam eder, onlar evde rahat rahat oturur olan sizin evliliğinize olur bence. Diğer kardeşler bi evlensin siz o zaman görün onları. Hiç zannetmiyorum başka gelin / damatların bu duruma ok diyeceklerini. O gün bile gene siz fedakarlık yaparsınız, onlar ellerini ceplerine atmazlar. “Abimle yengem yapıyor” derler. Bu işler böyle biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…