Bir Gelinin Söğüşlenme Hikayesi

Neden hala boşanmıyorsunuz

Sen delice kendini anlatmaya çalışırken bazen insanlar anlamıyor taklidi yaparlar çünkü anlıyor olmak işlerine gelmez.

Bende bir sıkıntı var ya orası kesin
Kesinlikle var bak kaç yorum gelmiş kaç farklı kadın yazıyor. Yasin daha geçmemiş çoluk çocuk sahibi olmak istiyorsun 31 kabul edelim genç değil aramızda beş yaş var ben senden küçük biri olarak söylüyorum dünde anlattım doktor bana hemen çocuk yapman gerek dedi . Ya böyle bir durumla karsilasirsan ne olacak. Bu adam yemiş bitirmiş her şeyi amacım seni korkutmak değil. Bu adam babalık yapamaz . Sen yeni bir hayat kurmak istiyorsan artık adım atmalisin . Sana boşan demiyirum buna gücün yok belli ki en azından lütfen sana yazılan yorumları akşam bir de sakin kafayla oku iyi bir doktor bul . Kafanı topla sağlıklı bakabildigin zaman emin ol dogeu kararı vereceksin . Sen akıllı bir kadınsın belki sadece her insanın zayıf noktası olur seni güvendiğin kişi ordan vurmuş

Yine iyi tahammül etmişsin bence
Ben hep söyluyorm kımse bıze bır cop almak ,yapmak zorunda değil.Ama burdan bir cöp giderse haberim olacak.Cocuktan sonra benımkı bi aydınlandı,fazla aydınlandı fgkfgdklfkl kız bısey ısteyınce dedenden ıste dıyıp babasına yonlendırıyor

Bende bir sıkıntı var ya orası kesin
Bencede !
Benim eşim evlenmeden önce yani bundan 5 sene önce babamın daireleri olduğu için, babaya söylesekte aslında ev almak yerine o paraya baska bir şeyler yapsak arsa, yazlık vs .. Evin birinde otursak mı acaba dedi , attığım bakış hala aklımda. Eşim de der, küfür eder gibi bakmıştın o gün diye. Ne münasebet pardon ? dedim. Benim babam 62 yaşında 13 yasından beri calısıyormuş o kadar malı mülkü elbette ki zamanı gelince ( Allah gecinden versin ) evladına kalacak ama çok özür diliyorum t.ş.. sallaya sallaya biri gelip oturacak demek değil bu.
elin var ayağın var kör değilsin topal değilsin otur çalış öde bende calısıyorum neyden korkuyorsun dedim.
Farzet ki babamın evi yok. Ha çok oturasın da varsa kirasını veririz otururuz problem değil dedim.

Sonuç ? ev aldık, kendi evimizdeyiz kredi ödüyor. 2 yılı kaldı bitti gitti işte

O zaman ben size bir yol söyleyeyim. Önce faturalara asla dokunmuyorsunuz, kocanız ödüyor. Sonra hemen bir güzellik merkezi ve estetik cerrahı buluyorsunuz. İstediğiniz her işlemi yaptırıyorsunuz. Daha sonra her hafta yeni kıyafet, ayakkabı çanta falan alıyorsunuz. Eve bir tane kadın tutuyorsunuz. Mutfak masraflarına karışmıyorsunuz. Bir şey derse de babamın evinde oturuyorsun, tabii ki ödeyeceksin deyip, çıkıp dışarıda bir keyif kahvesi içiyorsun. Ha check-up'ı da unutma

En iyisini yapiyor . Bazı aileler de çocuklar istemedikçe daha çok istiyorlar

Aynen bu kafadayim ne eksik ne fazla kimse biyerlerini sallaya sallaya benim babamın parasını yiyemez .

İlk sayfada konu içeriğiniz ve bu yorumunuz dışında neler yazdınız bilmiyorum, “mağduriyetimi anlatmadan boşanmayı düşünmüyorum” demişsiniz.
Karşınızda bunu anlayacak bir koca olsaydı, siz borç içinde yüzerken kavga kıyamet kredi çekip kardeşinin üzerine ev almazdı, ailesiyle sizden gizli işler çevirmezdi.

Eşinizin size zerre saygısı yok, değer de vermiyor, evlenirken dürüstlük adı altında birçok şeyi saklayıp ailesinin maddi durumu vs, binbir ajitasyonla size kendini inandırmış.

Konu başlığınız “Bir gelinin diye başlamamalı, bir eşin diye başlanmalı, zira ailesi değil eşinizin ta kendisi yapıyor bu işi, kimse de eşinizin başına silah dayamıyor.

Bu evlilik için ilişki terapistini düşünmenizde motivasyonunuzu bile anlamadım açıkcası.
Salak yerine konulma ve değersiz görülme demişsiniz ama yıllardır tam olarak bunu yaşamışsınız.
Babanzın evinde oturup eşininizin ailesine bakmanız gerçekten saçma ötesiyken boşanmaktan korkmuyorum demenize gülesim geldi. Temizlik konusunda açtığınız konuyuda anlamamıştım ama şuan bunu hiç anlamiyorum, tek bildiğim kendinize saygınız olmadığı için eş ailesinden saygı görmeniz çok olası değil

Bacim hepimiz evlenirken deneyimdizdik. Iyilik yapmayi da cogumuz severiz ama duygusal iliskilerde bu iyilik sanki daha cok sevilme istegi ile yapiliyor diye dusunuyorum. Aile kurmaya hazir bir adam her ay ailesine para yollamak zorundaysa evlenmeseymis. Hadi o evlenmis siz sirf daha rahat yardim yapabilmek icin neden ailenizin evinde oturuyorsunuz? Adamlarin 2.ev aldigini dun ogrenmediyseniz hala o evde oturuyorsunuz. Oturdugu yerden surekli sikayet edenleri hic anlamiyorum. Siz de sucluluk psikolojinizi hep nedenlere baglamissiniz. Esinizde bunu yapiyor o yuzden anlasiyorsunuz. Kari koca arasina girilmezmis biz giriyoruz iste bizim de hatamiz bu :)

En mükemmel terapistten bin kat daha güzel sonuç alınır bu şekilde. Bence harekete başlangıcın böyle olsun. Dinsizin hakkından imansız gelir. Neden böylesin derse de ben bir aynayım, 5 yıldır yaptıklarının yansıması bu dersin.

Aynen bu kafadayim ne eksik ne fazla kimse biyerlerini sallaya sallaya benim babamın parasını yiyemez .
Aynen öyle, ne münasebet ya. Benim babam o kadar yapacak edecek adamın biri biryerini sallaya sallaya oturacak.
Tamam durumu yoktur amenna..
Bu demek değil ki aslaaa oturamaz. Tabi ki oturabilir ama benim eşim oturamazdı. İyi bir işi iyi bir geliri vardı , sırf kendi yani biz yazlık sahibi olacağız diye babamın evine geçip oturamazdm. Çok istiyorsa 2 sene sonra da yazlık kredisine girsin nasılsa çalışıyoruz yine öderiz.

Diğer taraftan ise benim eşim konu sahibesinin eşi olsa idi ( ki Allah korusun )
Buna hiç müsaade etmezdim. Benim babam bana daireyi kayın ailesinin ana babasına ev alayım diye, onlara her ay asgari ücret kadar maddi yardım yapayım diye vermedi. Yüzsüzlükte son nokta bir de altınları bilmem neleri de var imiş.
Ay sinirlerim bozuldu sövüyorum suan da

Ne hayatlar . Akıllı bi kadınsınızda bence 1 gün daha durmayın yollayın evinizden gitsin. Böyle üzerine yıkılma görmedim

Babanızla konuşun sizden kira istesin bakın o zaman dünya kaç bucak nasıl görüyor. Okurken sinir oldum.

Aynısını annemlerin komşusunun kızı denedi. Oradan biliyorum Keşke önceden yapsaymışım demişti. Hatırlıyorum. Bu arada eşi de karısı elden gidecek diye tutuşmuştu tabir-i caizse. Şu an kız özelde tekrardan okuyor. Çocuğu bakıcıya verdi. Hepsini de adama kitledi. Eş ailesine sormuştum da, bilmiyorum evime gelemiyorlar demişti. Bilgine konu sahibi.

Herkes için demiyorum kadir kıymet bilen de vardır ama bir kısım kadın ve erkekler eş ailesinin evinde oturunca evlilik sorumluluğu nedir öğrenmek istemiyor, dört dönüm bostan yan gel Osman rahatlığında oluyor, aileler evlenirken maddi olarak yardım etmek zorunda değil, kimine de böyle ev vererek evlilik masraflarını karşılayarak iyilik yapınca maalesef gözünü çıkarıyorlar, o yüzden şahsen ben evlenecek insanların toplu iğneye kadar her şeyi kendisinin alması taraftarıyım.

Çevremde erkeğin ailesi ya da kadının ailesinden ne kadar maddi destek gören varsa hepsi yaydı kendini, daha fazlası verilmedi diye de demediklerini bırakmadılar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…