- 30 Aralık 2009
- 22.581
- 87.572
- 40
-
- Konu Sahibi Nevriye Budak
Söz konusu aile olunca, ailesine yardım eden şefkatli iyi niyetli kadın ve erkekler gözümüze hoş geliyor, ailesine böyle sahip çıkan bize kim bilir nasıl sahip çıkar diye düşünüyoruz galibaYazdiklariniza sonuna kadar katiliyorum. Ek olarak insanlarin enine boyuna her seyi dusunmeden evlenmelerini de pek anlamiyorum. Evlilik sevgililkten cok baska bir sey. Bunun yarini nasil dusunulmedi onu da anlamadim. Bu evlilikte hic surpriz yok mesela. Her sey bastan belliymis.
O kadar çok cevap geldi ki kimini henüz okuyamadım, kimini yanıtlayamadım. Kira verme fikri aklıma yattı. Finansal kölelik işinden kökten vazgeçip aileme kira verirse belki orta yol bulunabilir. Diğer yazan arkadaşlara da buradan topluca cevap vermiş olayım.Eşinizin; Size yaptıklarına tepkilerinizi, düşündüklerinizi bilmediğini mi sanıyorsunuz cidden. Sistematik bir şekilde dolandırıcılık yapan adamın aklı, sizin ne hissettiğinizi anlayacak kadar çalışıyordur merak etmeyin. Siz boşanmak istiyorum deseniz sebeplerini siz söylemeden sayar zaten. Bu kadar iyi saf numarası yapan adamda o zeka vardır.
Kaç yaşına gelmiş yetişkin bir kadinsiniz. Kendinizi bile isteye sizin tabirinizle söğüşletiyorsunuz. O sizin kararıniz oluyor bir noktadan sonra. Ama asıl sorun hiçbir şeyden haberi olmayan ailenizi de bu asalaklara söğüşletmeniz. Sizin de kira vermeden oturmak işinize geliyor olabilir ama hiç mi vicdaniniz da bir şeyler kıpırdamıyor. O kadar kişi aileme kira verelim diyin diye öneride bulundu. O konuda hiç cevabınız yok. Sadece kendimi anlatacağım diye takilmissiniz. Biran önce bireysel tedaviye başlayıp biraz toparlanin. En azından kendi ailenizi korumaya başlarsınız belki.
Aslında önce bu konuyu açmak lazımdı ters açtım, önceki sayfalarda yazdığım gibi kendimden kaçtığım gerçekler vardı, sonra dün temizlik konusunu açınca kendimi çok iyi hissettim, esas durumu sonunda size ve böylece kendime anlatmak istedim. İlişki terapistini de ilişkimizi kurtarmaktan ziyade belki bir uzman hakem gibi olur da bütün içimde biriktirdiklerimi rahatça paylaşabilirim diye istiyorum, açıkçası daha önce hiç ilişki terapistine gitmedim işleyişini bilmiyorum. İlişkiyi toplamaktan ziyade bunu yaparsam kendimi daha güçlü hissedecek olmam, bilemiyorum insanın hislerini anlatması çok güç, yazarken bile tam anlatamıyorum sanırım.Bu evlilik için ilişki terapistini düşünmenizde motivasyonunuzu bile anlamadım açıkcası.
Salak yerine konulma ve değersiz görülme demişsiniz ama yıllardır tam olarak bunu yaşamışsınız.
Babanzın evinde oturup eşininizin ailesine bakmanız gerçekten saçma ötesiyken boşanmaktan korkmuyorum demenize gülesim geldi. Temizlik konusunda açtığınız konuyuda anlamamıştım ama şuan bunu hiç anlamiyorum, tek bildiğim kendinize saygınız olmadığı için eş ailesinden saygı görmeniz çok olası değil
Şunu da söyleyeyim eşiniz kesinlikle pişman değil pişman olsa ailenize kira verme teklifini kendisi verirdi. Şimdi resmen bosansaniz yarın evlenir o kadar diyeyimBirçok olaydan sonra eşim yalvardı yakardı, pişmanım dedi, ben seninle aile olmak istiyorum bana şans
Bacım zararın neresinden dönsen kar. Demişsin ya benim derdim kendimi anlatmak falan... Anlatsan ne olacak ki? Bu andavallar seni anlasa ne olacak? Anlama kabiliyeti olan insan senin babanın evinde bedava inek gibi yayılırken kendi babası mal mülk sahibi olsun diye senin maaşını onlara göndermez, kendisinin de bir kuruş hak alamayacağı bir sistemde kardeşinin üstüne ev falan yapmaz.Kendime bile itiraf edemediğim gerçek bu sanırım, üçüncü kişiler yüzünden bu hale gelmeyi kabullenemiyorum hala
Ne orta yolu, o adamın o evde bulabileceği bir yol yok. Ayağındaki donunu da ver istersen orta yol bulmak için. Giderse gitsin bayramda, kapının kilidini değiştir, onun şehsi eşyalarını poşete tep geldiği gün kapı önüne koy poşetleri. Celp eline geçince o seni arasın. Herşey bir yana senin emeğinle kardeşinin üstüne ev yapılmadı ne demek, sana sorulmadan danışılmadan. Bu kadar mı yoksun sen? Adamın sana verdiği değer mali kaynak olman sen hala orta yol diyorsun. Şu yorumunu okuduktan sonra sana değil annene babana üzüldüm. Sen boşanmaktan gerçekten korkuyorsun. Çok yazık…O kadar çok cevap geldi ki kimini henüz okuyamadım, kimini yanıtlayamadım. Kira verme fikri aklıma yattı. Finansal kölelik işinden kökten vazgeçip aileme kira verirse belki orta yol bulunabilir. Diğer yazan arkadaşlara da buradan topluca cevap vermiş olayım.
Bu dediklerinizin estetik kısmı dışında hepsini yapıyorumO zaman ben size bir yol söyleyeyim. Önce faturalara asla dokunmuyorsunuz, kocanız ödüyor. Sonra hemen bir güzellik merkezi ve estetik cerrahı buluyorsunuz. İstediğiniz her işlemi yaptırıyorsunuz. Daha sonra her hafta yeni kıyafet, ayakkabı çanta falan alıyorsunuz. Eve bir tane kadın tutuyorsunuz. Mutfak masraflarına karışmıyorsunuz. Bir şey derse de babamın evinde oturuyorsun, tabii ki ödeyeceksin deyip, çıkıp dışarıda bir keyif kahvesi içiyorsun. Ha check-up'ı da unutma
Size iyi geleceğini düşünüyorsanız tabiki gidin görüşün.Aslında önce bu konuyu açmak lazımdı ters açtım, önceki sayfalarda yazdığım gibi kendimden kaçtığım gerçekler vardı, sonra dün temizlik konusunu açınca kendimi çok iyi hissettim, esas durumu sonunda size ve böylece kendime anlatmak istedim. İlişki terapistini de ilişkimizi kurtarmaktan ziyade belki bir uzman hakem gibi olur da bütün içimde biriktirdiklerimi rahatça paylaşabilirim diye istiyorum, açıkçası daha önce hiç ilişki terapistine gitmedim işleyişini bilmiyorum. İlişkiyi toplamaktan ziyade bunu yaparsam kendimi daha güçlü hissedecek olmam, bilemiyorum insanın hislerini anlatması çok güç, yazarken bile tam anlatamıyorum sanırım.
Bu melek yA da iyi olmak değil bence ya. Bu başka bir şey. Saflık, koca bağımlılığı ama asla meleklik değil.
Maaşınızi artık bu adama yedirmeyin sizin maasinizdan ailesine para gondermesin birikim yapın ihtiyacınız çok olacakO kadar çok cevap geldi ki kimini henüz okuyamadım, kimini yanıtlayamadım. Kira verme fikri aklıma yattı. Finansal kölelik işinden kökten vazgeçip aileme kira verirse belki orta yol bulunabilir. Diğer yazan arkadaşlara da buradan topluca cevap vermiş olayım.
Asgari ücret diyor ya, resmen şaka gibiMaaşınızi artık bu adama yedirmeyin sizin maasinizdan ailesine para gondermesin birikim yapın ihtiyacınız çok olacak
Adam çocuk istemiyormuş sırf ailesine para gitmeyecek diye . Konu sahibi ev içinde çalışan işçi sıfatında malesef . Resmen patronlar istemez ya çalışanların çocuğu olmasın o da öyle ama hala anlatmaya çalıyorum diye ne anlatacak çok merak ediyorumAsgari ücret diyor ya, resmen şaka gibi
O para her ay artıyorsa her ay okadar gram altın alır kimseye kuruş koklatmazdım
Aslında adam çok iyi anlamışda konu sahibi görmek istemiyorAdam çocuk istemiyormuş sırf ailesine para gitmeyecek diye . Konu sahibi ev içinde çalışan işçi sıfatında malesef . Resmen patronlar istemez ya çalışanların çocuğu olmasın o da öyle ama hala anlatmaya çalıyorum diye ne anlatacak çok merak ediyorum
Haklı adam, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.Bu dediklerinizin estetik kısmı dışında hepsini yapıyorumVe hiçbir işe yaramıyor kendisinden kısıyor yine de o parayı veriyor
Çocuk konusu çiftleri ilgilendirir ama eğer bu istememe tek taraflı ve aileye yardım için ise tabii istemez, yarın boşanırlarsa çocuk demek nafaka demek, ailesine yedireceği parayı neden çocuk yesin.Adam çocuk istemiyormuş sırf ailesine para gitmeyecek diye . Konu sahibi ev içinde çalışan işçi sıfatında malesef . Resmen patronlar istemez ya çalışanların çocuğu olmasın o da öyle ama hala anlatmaya çalıyorum diye ne anlatacak çok merak ediyorum