• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip görücü muhabbeti

yok görücü usulüne sıcak bakanları gerizekalı sıfatına koymuş üstün bilgileri ile :KK67:...bak ben ve eşim 3 er üniversite bitirdik mesleklerimizde var ama görücü usulü evlendik..beni ailesinede ezdirmiyor ailesinde ezecek karakterde yok zaten hepsi adam gibi adam..bence sorun kardeşinde ya da damat adayında değil sorun başlı başına sende konu sahibi..birde utanmadan ikna etmeye çalışıyomuş..kardeşinde akıl yok mu senin aklınla haraket edecek..o zaman sorun yine damat adayında değil..sorun başlı başına sizde..yıl olmuş 2014 insanların evlenme tercihleri yargılanıyor..adamla evlenmeden aynı eve girip yatıp kalkıp evlensen adın medeni olur ama..tövbe estağfurullah..:KK57::KK57::KK57:
Hani diyor ya görücü usulü evlenenlerin ailesi çok söz sahibi oluyor diye, öyle bir genelleme yok işte biz eşimle 10 yıl çıkarak, birbirimizi deli gibi severek evlendik ama gel görki eşimin ailesi o kadar karışıyor, o kadar müdahale ediyorlarki bize illAllah dedim.
Konu sahibinin tek derdi kıskançlığı başka bi şey değil..

Bu görücü usulüyle evlenen erkekler bana genelde itici geliyor. Hani bu saatten sonra ne çıkarsa bahtıma gibi. Kız kardeşine de 'Evleneceğim kişi sensin' demesi çok kıroca.

Evet, banada çok saçma ve çoçuksu geliyor. Ortaya bir teyze atilmasi ve o kiz ile konusup, onu ayrica süzüp, öyle erkege bilgi vermesi,... Ne bilim, beni lise'ye hatirlatiyor. Hani o zamanda ortaya baska kiz arkadaslar giriyordu ve ahmet, mehmet seni begendigini onlardan duyuyordun. 32 yasinda olan bir erkegin halen bu teknigi kullanmasi bana bir tuhaf geldi. Ve üstüne daha ilk günden "evlenecegim kiz sensin" demesi kiro profiline uygun oluyor bu isi.

Bu adam evliligi ne saniyor, et pazarimi? da 1inci görüsmeden sonra kimin ile evlenebilcegini kestirebiliyor? Bende ne o teyzenin, ne o erkegin samimiyetine inanmiyorum.

Hangi görücü kiz ararken , erkegi kotulerki zaten nedense hepsi cok iyi efendi , aikesine duskun vs vs..

Ben gorucu usulu erkekleri malesef evlenilicek kisi bulmuyorum..
Cunku kumar gibi , ne cikarsa bahtima misali ...
Tabiki sevgili oldugun kisiylede evlenince kumar oynuyosun bir nevi ama en azindan tanismis oluyorsun huyunu suyunu sana karsi davranislarini biliyosun..

Ama ilk bulusmada evlenecegin kiz sensin dedigi an masayi terk ederdim one oyle canim ..
Adam normal gelmedi bana.

Hangi görücü kiz ararken , erkegi kotulerki zaten nedense hepsi cok iyi efendi , aikesine duskun vs vs..

Ben gorucu usulu erkekleri malesef evlenilicek kisi bulmuyorum..
Cunku kumar gibi , ne cikarsa bahtima misali ...
Tabiki sevgili oldugun kisiylede evlenince kumar oynuyosun bir nevi ama en azindan tanismis oluyorsun huyunu suyunu sana karsi davranislarini biliyosun..

Ama ilk bulusmada evlenecegin kiz sensin dedigi an masayi terk ederdim one oyle canim ..
Adam normal gelmedi bana.

Aynen benim düsüncelerimi yazmissin.

ne derseniz deyin hanımlar adamın eşinden yana bir artısı yok ya da kardeşimi kıskandığım da yok insna tabii üzülür kardeşinden ayrılacak diye ama kısmetine de mani olamam ben sadece hergün kadın cinayetinin yaşandığı şiddetin bu kadar yükseldiği bir dönemde hiçbir erkeğe gözüm kapalı güvenemem kardeş bu elin adamı gelecek sırf teyzesi istiyor diye kardeşimle konuşmak isteyecek falan.

adam iyiymiş iyi olsa kendi sevgilisini kendi seçmezmi?
yani illa evlenmesinden bahsetmiyorumki o kadar iyi efendi adamı mutlaka başka kızlar farkeder yanaşırdı kendisine adım atan kıza hayır diyen erkek varmı ki yarın kocanıza bi kadın gel birlikte olalım dese açık açık bu fırsatı kaçırmazmı?

benim meselem yarın evlenirse bu adam kardeşimi ailesine ezdirirmi?
sanırım buradaki kadınlar koca ailesine ezilmekten durumu normal karşılar olmuş ne var canım bunda diye herşeyi yumuşatmaya çalışıyor.

ne derseniz deyin hanımlar adamın eşinden yana bir artısı yok ya da kardeşimi kıskandığım da yok insna tabii üzülür kardeşinden ayrılacak diye ama kısmetine de mani olamam ben sadece hergün kadın cinayetinin yaşandığı şiddetin bu kadar yükseldiği bir dönemde hiçbir erkeğe gözüm kapalı güvenemem kardeş bu elin adamı gelecek sırf teyzesi istiyor diye kardeşimle konuşmak isteyecek falan.

yani illa evlenmesinden bahsetmiyorumki o kadar iyi efendi adamı mutlaka başka kızlar farkeder yanaşırdı kendisine adım atan kıza hayır diyen erkek varmı ki yarın kocanıza bi kadın gel birlikte olalım dese açık açık bu fırsatı kaçırmazmı?

sanırım buradaki kadınlar koca ailesine ezilmekten durumu normal karşılar olmuş ne var canım bunda diye herşeyi yumuşatmaya çalışıyor.

Eşimin yanına gelip açık açık birlikte olmak isteyen biri olursa hemen arar beni sana ne anlatıcam bak ne oldu diye. Güleriz sonra beraber. Başka erkek nasıl cevap verir ben bilemem. Daha önceki yorumumda da belirttim, yumuşaması gereken tek şey tutumunuz, olumsuz olayları engellemek için yapılması gerekenlerin arasında bu kadar sert müdahale yersiz kaçıyor. Kardeşiniz kendi seçtiği bir insanla da şimdiye kadar evlenip kaygılandığınız sıkıntıyı yaşayabilirdi. Bugünden sonra da yaşayabilir. Tanıyan ve size fikrinizi soran o olsun. Siz zaten yardımcı olursunuz kararsızlığa düştüğü konuda.

Eşimin yanına gelip açık açık birlikte olmak isteyen biri olursa hemen arar beni sana ne anlatıcam bak ne oldu diye. Güleriz sonra beraber. Başka erkek nasıl cevap verir ben bilemem.

deneyelim mi?
bildiğim manken bi kız var gitsin eşinizle iletişim kursun eğer bu dediğinizi yaparsa çıkarım taksim meydanında eşek gibi bağırırım. :D :D

deneyelim mi?
bildiğim manken bi kız var gitsin eşinizle iletişim kursun eğer bu dediğinizi yaparsa çıkarım taksim meydanında eşek gibi bağırırım. :D :D

Maalesef, çocuk değilim, aklımla hareket ediyorum, taksim meydanında bağırıp saçma sapan manşetlere düşmenize neden olacak olmam üzer beni.

bu şekilde müdahale ederek kardeşinizin bireyselliğine istemeden de olsa engel oluyorsunuz.

Maalesef, çocuk değilim, aklımla hareket ediyorum, taksim meydanında bağırıp saçma sapan manşetlere düşmenize neden olacak olmam üzer beni.

bu şekilde müdahale ederek kardeşinizin bireyselliğine istemeden de olsa engel oluyorsunuz.

bu türk kadınındaki eşine sogusuz güvenme hali yokmuu şu forumda yazanlarıda okuyorsunuz hemen hepsi kocama güvenirdim diyor sizin gibi ama sonuç malum ben sözümün arkasındayım hiçbir erkek yanına yaklaşan bir güzel bir kıza hayır demez fırsat gelmiş kaçırırmı?

ben kardeşimi korumakla mükellefim onun zarar görmesini istemem erkek milletine asla güven olmaz. teyzesi gelip övüyorsa daha da kıllanırım. kimse yoğurdum ekşi demez.

bu türk kadınındaki eşine sogusuz güvenme hali yokmuu şu forumda yazanlarıda okuyorsunuz hemen hepsi kocama güvenirdim diyor sizin gibi ama sonuç malum ben sözümün arkasındayım hiçbir erkek yanına yaklaşan bir güzel bir kıza hayır demez fırsat gelmiş kaçırırmı?

ben kardeşimi korumakla mükellefim onun zarar görmesini istemem erkek milletine asla güven olmaz. teyzesi gelip övüyorsa daha da kıllanırım. kimse yoğurdum ekşi demez.

Genellemelerinizi kendi hayatınızda istediğiniz gibi kullanın, başıma öyle bir şey gelse adliyenin de yerini biliyorum.
Ne kadar insan tanıdığınızı ve varsayımınızı nasıl test edeceğinizi de bilemiyorum.

Korumak ve iyiliği için onun yerine hareket etmek arasında oldukça kalın bir çizgi var, umarım geç olmadan farkedersiniz. Övgünün de doğru olup olmadığını anlayacak olan kardeşiniz. Kimsenin tanımadan lafına inanmıyoruz sonuçta, öyle değil mi?

Genellemelerinizi kendi hayatınızda istediğiniz gibi kullanın, başıma öyle bir şey gelse adliyenin de yerini biliyorum.
Ne kadar insan tanıdığınızı ve varsayımını nasıl test edeceğinizi de bilemiyorum.

Korumak ve iyiliği için onun yerine hareket etmek arasında oldukça kalın bir çizgi var, umarım geç olmadan farkedersiniz. Övgünün de doğru olup olmadığını anlayacak olan kardeşiniz. Kimsenin tanımadan lafına inanmıyoruz sonuçta, öyle değil mi?

eee hani arardı seni gülerdiniz birden adliye yolları görünür olmuş :)

böyle şeyleri anlamak o kadar kolaymış gibi konuşmayın neredeyse aylar geçebilir anlamak için niye uğraşalımki kendi istediği kalbinin ısındığı biriyle olması daha iyidir bu adam belli ki aileci birisi sıkıntı olur.

Başıma öyle bir şey gelse dedim, asla gelmez demedim, ama şu saat itibariyle güvenim tam. Erkeklere güven olmaz diye düşünseydim zaten evlenmezdim.

Eklememe gerek yok ama yazmadan olmaz, eşime sadakatini test etmek için birisini göndermem öncelikle benim onu aldatmam demek olur.

Anlamanın kolay olduğunu iddia etmedim, karar vermesi gerekenin kardeşiniz olması gerektiğini söyledim, kardeşinizin doğruyla yanlışı ayırt etme yetisi olduğuna göre kendi kararlarını rahatlıkla kendisi alabilir.

Son düzenleme:

Görücü usulü evlenen erkeklerle ilgili düşündüğünüz herşeyoi kadınlar için de düşünmelisiniz o zaman.. bence bu kadar önyargılı olmak yerine beyefendiyi iyice tanımaya çalışın. Çıkarak evlenip kısa bir süre sonra "hiç tanıyamamışım" diyen onca insan war.. yıllarca çıkıp evlenip ailesinin sözünden çıkmayan adamlar da bolca.. iki yetişkin insan bırakın rahatca birbirini tanısın..
Ps: Allah'im herkesin karşısına iyi insanlar çıkarsın.

bence bu kadar kotu dusunmeyin bende esimle gorucu usulu evlendim tanistigimizda 30 yasindaydi ilk bulusmamizda bana sen evlenecegim kadinsin demedi ama ilk gun kararlarlarimizi vermistik zaten 8 ay nisanli kaldik ve evlendik cok sukur simdilik hicbir sorunumuz yok gorucu usulu evlenen erkeklerin ailesi baskin olur felan diye dusnenler olmus ben oyle bisey gormedim ne beni ezdirir ne ailesini biraz pozitif dusunmekte yarar var. aldatma siddet konularina gelince onda insanin icinde alah korkusu olacak ki yapmasin tabi bide en cok sorun dugun oncesi hazirliklarda cikar burda herkes rengni az cok belli eder bence dugun ev kurma hazirliklarinda dikkatli gozlemlemek lazim... birde herseyi acik acik en ince detaylarina kadar konusmali biz oyle yapmistik. Rabbim herkesi iyilerle karsilastirsin

aldatma siddet konularina gelince onda insanin icinde alah korkusu olacak ki yapmasin tabi bide en cok sorun dugun oncesi hazirliklarda cikar burda herkes rengni az cok belli eder bence

sizin görüşe göre dinsizlerin hepsinin sabah akşam karılarını dövmeleri lazım ama tam tersi dinsiz bir erkekle evli bir arkadaşım var o kadar harika bir evliliği var ki imrenmemek elde değil yani dini bir şey değil bu karakterle alakalı.

şimdi oğlan çok iyi olabilir, gerçekten efendidir büyüklerine saygılıdır, evet;

ama her iyi insan iyi eş olacak diye bir kaide yok...

demem o ki kız kardeşiniz fazla kaptırmadan tanımalı.. ancak tanıyarak anlayabilir kimin ne olduğunu. tanımadığınız insan hakkında kendi kendinize düşünmeniz, kurmanız doğru olmaz..

gelen kadın tabiki damat adayını övecek...
bundan daha normal ne olabilir...
ama araya girip "eeee neden şimdiye kadar kaldı peki" demek cidden patavatsızlık...
görücü gelir bakarsın beğenmezsin uygun bi dille hayır dersin...
eve gelen bi insanı bozmaya çalışmak ne yani..
neyse hayırlısı olsun..

sizin görüşe göre dinsizlerin hepsinin sabah akşam karılarını dövmeleri lazım ama tam tersi dinsiz bir erkekle evli bir arkadaşım var o kadar harika bir evliliği var ki imrenmemek elde değil yani dini bir şey değil bu karakterle alakalı.
ben oyle birseyi kasdetmek istememistim ama okuyunce oyle anlasiliyor haklisiniz bu yanlislik icin ozur dilerim. dedigin gibi karakter ve vicdan meselesi

Back